+2 oy
107 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (55 puan) tarafından

Sınır koyamamak, kendini ifade edememek, her dediğinin peşinde bir laf işitmek, bir ortamda dediğin her şeyle yargılanmak. Aile içinde bunlar belki normal olarak algılanır ama benim artık canımı çok sıkmaya başladı. Anne olduktan sonra daha da dokunur oldu. Çünkü ben oğlumun gözünde bu şekilde tanımlanmak istemiyorum. 7 den 70 e herkes bana bir şey söyleme hakkı buluyor. Bir adım çıkmış evhamlı, pimpirikli olarak ne yapsam yanlış anlaşılıyor. Hani bu öyle bir boyut ki ailem dışında bile ortamda bunu anlıyor çünkü ailem benimle ilgili bişey derken ehh işte o şimdi pimpirikli falan deniyor. Ben sınır çizmek istiyorum. Ailem annem ablam olsun fark etmez bu saatten sonra insanların bana bu şekilde davranmasına tahammülüm kalmadı. 

Ablamla bu konuda konuşurduk hep geçen akşam masa da otururken şekerli meyve suyu vardı ve oğlum ona atıldı bizimkilerde versek ne olur dedi bende şeker vermesek daha iyi dedim çünkü henüz 7 aylık ve sürekli bu konuda konuştuğum ablama dönüp verilmez değil mi abla dedim ondan destek beklercesine. Aksi halde benim pimpirikliğim söz konusu olacaktı. Ablam da ben olsam veririm ama işte sen dedi ve beni orada tamamen yalnız bıraktı. Bu yüzden artık kimseye ne güvenim kaldı ne de ortamlarda laf edecek halim. Sorun tamamen sınır çizememem. Bu konuda tecrübesi olupta aşanlar varsa yardımcı olabilir mi?

4 Cevaplar

+3 oy
önce (884 puan) tarafından

Herkesten uzaklasmak gorusmeye mesafe koydugun zaman anlarlar kirildigini 7 aylik brbegin meyve suyuyla isi ne benim kayinbabam baklavanin sebetine emzigoni batirip verdi 3 aylikti emzigi biraktirdim bi daha yapamasin diye 1 yasini grciyodu zaten kansiz baktin cocuga cay iciriyo 3 yasina geldi hala cay kasigi iceri gitmez mutfakta ksristirir oyle gotururum veremesin diye soz konusu cocugumun sagligiysa ben ne dersem o olur bunun yuzundan iyi de bi kavga cikarmisligim var 

önce (55 puan) tarafından

Ablamlar söz konusu uzaklaşma olmuyor ki. Her gün görüntülü konuşma oluyor her gün iletişim oluyor belki 1-2 gün konusmasam yine de sanmıyorum ya muhtemelen bu sefer de triplendi diyecekler 

önce (884 puan) tarafından

Desinler sonuna kadar haklisin kendini ezdirme bak karsindakini cok fazla dusunuyosun bu senin kendi kul hakkin oluyo 

-Reklam-
+3 oy
önce (503 puan) tarafından

Sen sınır cizmişsin cizebilmissin yani takildigin şey senin sınırların hakkında kimse yorum yapmasın elestirmesin saygı duysun istiyorsun ama bu böyle bir toplumda imkansız gibi ya çevreni ya da bakış acini degistirmen lazim aksi halde kaygı sorunları yaşarsın.

önce (55 puan) tarafından

Ben böyle bir insan olmadığım için sanırım bu yüzden böyle istiyorum. Ben kimseye karışmam eleştirmem fikirlere saygı duyarım ama bu maalesef bende yok

önce (503 puan) tarafından

Bende senin gibiyim ama insanlardan saygı duyma beklentimi bitirdim o şekilde çok yıpratıcı oluyor çözümü şöyle buldum ya hiç umursamamak ya da daha sert tepkiler vermek.

0 oy
önce (19,558 puan) tarafından

Çocuk benim karar benim siz istediğinizi yapın deyip o sınırı çizmen lazım bir kere suratlarına çarptı mı arkası gelir ha gayret 

0 oy
önce (14,642 puan) tarafından

vermesek daha iyi yerine hayır vermeyeceğim diye net olacaksın. ablan ben olsam verirdim mi diyor, o semsim, bu da benim çocuğum diyeceksin.

pimpirikli ol. görmemişin çocuğu olmuş desinşer, evet ben böyleyim böyle bir anneyim, beni böyle kabul edin karışmayın diyeceksin

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 117 göst.
16 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Pppppp (1,039 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 137 göst.
16 Ocak 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 412 göst.
9 Aralık 2020 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 324 göst.