Kayınvalidemle yaşıyoruz eskiden iyi hoştu ama hamileyim ve bebek gelicek sıkışıp kalmak istemiyorum eşim sağolsun hiç destek olmuyor bu aralar borç var sıkışığım diyordu 1,5ay önce bana aldığı arabayı bugün internetde satışa koydum şuan bir arabaya ihtiyacım yok eve ihtiyacım var önceden eşime deseydim asla izim vermezdi o hediye diye bir halt yedim bu akşam dedim. Amacım o arabanın parasıyla borçlarını kapatmak ve ayrı eve çıkmak ama eşim sanamı kaldı beni düşünmem ben o arabayı sana aldım hediyeydi neden böyle yaptın şöyle yaptın dedi anneside oğluna destek çıktı işte kızım yaptığın hoş olmadı yapmasaydın bana sil dediler hatta o eşim sesini yükseltti bana ama yinede silmedim.Zaten apartmanın önünde duruyor kullanmıyorum bile sorun borç değil mi parasıyla ödesin ayrı eve çıkalım işte. Kayınpederimde vakti zamanı gelince çıkıcaktınız niye acele ediyorsun diyor acelemi bu gerçekten ya.
bence iyi yapmışsın. kararlı olduğunu görsünler. ama satarsan da o parayla borç ödeme, ev kredisi için peşinat yap. borç ödersen bu sefer ev için para biriktirecem der eşin ev yine kalır. arabadan da olmuş olursun
Eşim ilk başta borcu bahane etti bende zaten borç için arabayı satıyorum anlamadım o parayı ev için mi saklayım?
evet.
borcu ödersin. Bu sefer de tekrar borç yapmamak için para biriktirelim der eşin. zaten bu ilan yüzünden sana kızgındır şu an ve seni böyle cezalandırmak isteyebilir.
sattığım gibi parayı bankaya yatır. sonra gidin ev arayın ev için peşinat yap.
yoksa elindeki arabadan da olacaksın sana abla tavsiyesi.
o para da çarçur olur
Çok doğru bir tespit bende katılıyorum
giden gittiğiyle kalıyor, yerine eğer yenisini koymazsan. borç ödeniyor para tükeniyor. sonra tekrar borç oluyor.
aynısı bizimkilerin başına geldi. borç için ev satıldı,borç ödendi, ev parasının yarısı kaldı. yerine ev alınmadı, kalan para da çarçur oldu. 10 senedir kirada oturuyorlar. şu an hala borç var.
arabayla borcu odese bile ayri eve cikacak gibi durmuyo sattiginla kalirsin parasi da çar cur olur
yanlis yerden girmissin olaya araba satisi basit bisey değil ki tepkilerinde haklilar ayri eve cikmakla araba satmak ayrı konular
Sana ait bu bakımdan yanlış değil ama eşim bunu yapsa beni yoksaymış olarak algılar olay çıkarırdım böyle konularda eşlerin birlikte karar vermesi lazım diye düşünüyorum
Ama eşimde bizi bu eve sıkıştırdı kaldı bir taraftan başlamam lazımdı zaten kendiside hiiiç beğenmedi bunuda çekinmeden belli etti
Arabanin modeli ne fiyat kaç km de bende araba almayı düşünüyorum da cnm borç varsa araba satılır mı bilemedim
Hyundai Accent 78.000km
Km cokmus cnm iyi satıyorsun sonra satarmazsin
Borç bir şekilde ödenir. Ev için sat satacaksan.
Sat ev al bacım borcuda kocan versin. Giden mal yerine girmez su zamanda en iyisi ev almak borc bi şekilde ödenir ama ev almak zor en iyisini yapmışsın sanki mecbursun onları çekmeye sana alındı senin istediğini yaparsın
Ne yalan söyleyim ben arabayı borç için satıyorum ama ev almak mantıklı geliyor biraz daha üstüne para koyarak
Borca versen şayet hayatında yaptığın en büyük yanlış olur zaten ev sorunu yaşıyorsunuz ev alarak en doğru kararı vermiş olursunuz
Aşağıda yazmış arkadaş borcu eşin düşünsün sen o parayla ev taksitine gir yada ev için kullan evini düşün ayrı evi.
sattigin bes.liralik.bisey degil koskoca araba esinin fikrini almadan ona danismadan satilir mi
derdin ayri eve cikmak belli ki ama gördüğüm kadariyla hic borcu olmasa bile hemen çıkacaksiniz gibi durmuyor
araba satışı konusunda haksızsin
Başka şansım yoktu ama mecburdum borcu bahane ediyordu al işte ödenicek
yani herkes iyi yapmissin demiste araba satmak büyük birsey
ayri eve cikmak istemekle haklisin ama esin borç Bahanesinin arkasina siginiyor belli ki odense.borc ailesine diyemicek ayri eve cikalim diye
keske en başta bir oturmayı kabul etmeseydin nasil anlastiniz ne zaman cikariz ayri eve dedi
1,493,352 soru
24,400,084 cevap
350,074 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın