Kızlar ben bekarken annemle içli köfte yaparken içli köftelik bulgur alırdık çiğköftelik bulgurla karıştırıp yapardık. Evlenip geldiğim yerde o bulgurdan bulamadim ama sefer kitel buldum şimdi ben bunu irmikle mi karıştırıp yapayım yoksa çiğköftelik bulgurla mı yada hangisiyle yaparsam beni zorlamaz hamuru
Ben normal kısırlık bulgur irmikle yapıyorum .hamuru 1 2 saat dolapta strecleyip dinlendirince cok güzel hamur oluyor
Kaynar suyla mı islatiyorsun. Beni çok zorluyor hamuru içli köftelerin yarısı çatlıyor
Evet canım öyle dinleniyor yarım saat o şekilde üstü kapalı salca baharat yumurta ile önce yogurup isderse biraz suyla sertlşince acarak 20 dakika kadar yoguruyorum sonra 1 su bardagı un ile de bim15 dakika yoguruyor dinlendiriyorum .
Arkadaşta yazmış zaten bende normal köftelik bulgurla yaparım iyice yoğurunca asla çatlamaz. İrmik katarım.
Ne kadar irmik ne kadar bulgur
2 buçuk bardak bulgur 1 bardak irmik 1 bardak un
Kayınvalidem köfte lik bulgur yapar göğüs etini robottan geçirir unla güzelce karıştırır hepsini ama soğuk suyla yapar cıvık olmaz dağılmaz çok güzel oluyor
1,489,610 soru
24,346,105 cevap
346,254 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın