+2 oy
194 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (7,678 puan) tarafından

Kızlar ben bekarken annemle içli köfte yaparken içli köftelik bulgur alırdık çiğköftelik bulgurla karıştırıp yapardık. Evlenip geldiğim yerde o bulgurdan bulamadim ama sefer kitel buldum şimdi ben bunu irmikle mi karıştırıp yapayım yoksa çiğköftelik bulgurla mı yada hangisiyle yaparsam beni zorlamaz hamuru

3 Cevaplar

+3 oy
(9,702 puan) tarafından

Ben normal kısırlık bulgur irmikle yapıyorum .hamuru 1 2 saat dolapta strecleyip dinlendirince cok güzel hamur oluyor

(7,678 puan) tarafından

Kaynar suyla mı islatiyorsun. Beni çok zorluyor hamuru içli köftelerin yarısı çatlıyor 

(9,702 puan) tarafından

Evet canım öyle dinleniyor yarım saat o şekilde üstü kapalı salca baharat yumurta ile önce yogurup isderse biraz suyla sertlşince acarak 20 dakika kadar yoguruyorum sonra 1 su bardagı un ile de  bim15 dakika yoguruyor dinlendiriyorum .

-Reklam-
+3 oy
(8,275 puan) tarafından

Arkadaşta yazmış zaten bende normal köftelik bulgurla yaparım iyice yoğurunca asla çatlamaz. İrmik katarım. 

(7,678 puan) tarafından

Ne kadar irmik ne kadar bulgur 

(8,275 puan) tarafından

2 buçuk bardak bulgur 1 bardak irmik 1 bardak un

+2 oy
(9,834 puan) tarafından

Kayınvalidem köfte lik bulgur yapar göğüs etini robottan geçirir unla güzelce karıştırır hepsini ama soğuk suyla yapar cıvık olmaz dağılmaz çok güzel oluyor 

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler


1,480,881 soru

24,230,376 cevap

339,101 kullanıcı

...