+2 oy
282 göst.
önce Diğer kategorisinde (94 puan) tarafından

17 aylık oğlumu sütten kestim sürekli emmek istiyordu yemek yemiyodu çok bunalıyordum 4 gün oldu keseli ama kendimi çok kötü hissediyorum.Ağlamamak için kendimi zor tutuyorum.Hâla gelip günde 4-5 kez gelip açmaya çalışıyor içim gidiyo.Tekrar emzirmemek için zor tutuyorum kendimi.Herkes daha küçük neden kestin dedikçe daha kötü oluyorum.2 yaşına kadar emzirseydin diyorlar kendimi çok suçlu hissediyorum

17 Cevaplar

+2 oy
önce (1,027 puan) tarafından

En İyi Cevap

Benimki bir ay bile emmedi ben napayım ben kötü anne miyim bosverin hepimizin yaraları var

önce (94 puan) tarafından

Kendisi emmek istemese kendisi emmedi derim ama meme düşkünü olup ta kesince insan kendini çok kötü hissediyor vicdan azabı çekiyorum 

önce (6,630 puan) tarafından

en dogrusunu yapmissin aglamayi gec bence zil takip oynaman lazim . bir iki haftaya cocugun yemesi icmesi uyumasi herseyi duzelecek binlerce sulur iyiki biraktirtmisin diyeceksin

-Reklam-
+3 oy
önce (2,321 puan) tarafından

benim kızım şuan 18 aylık, bir ay oldu memeden keseli hala emzirirken gözümün içinde bakması gülmsemesi falan aklıma geldikçe bi duygulanıyorum gözlerim doluyor 😂

bende doktur tavsiyesi ile kestim çünkü hiç yemek yemiyordu şuna maşallah yemesi düzeldi yani onların iyiliğine yaptığımız bişey insanlara bakma sen 

+2 oy
önce (236 puan) tarafından

2 yaşına kadar onların hakkı canım gunah degilmi emiyorsa ver oğlum 4 aylık bıraktı kendi inadimla zorla 10 aya kadar emzirdim sahip biberindan veriyordum bazen bazen ayağımda sallayıp uykulu emxiriyorfum sifr emdim diye 10 aylık olunca tamamen kendi birakti

önce (182 puan) tarafından

gunah degil neden gunah olsun 1 bucuktan sonra zaten kesilebilir kadin zaten vicdan azabi cekiyor ne bicim seyler yazmissin alah allah ya bi dr emzir tekrar diyosun birakmis artik telrar emzirmesi anne icin de cocouk icin de olmaz kotu 

önce (236 puan) tarafından

Neden olmasın bide kötü birşey yazmadım bn biraktirmasaydi o zaman vicdan azabida cekmezdi

+1 oy
önce (1,504 puan) tarafından

O diyenleri hiç düşünmeyin. Emzirmek tek taraflı bir durum değil. Aranızdaki bir bağ idi. O yüzden hem çocuğunuz, hem de sizin için sütten kesme sayılır. Bu duygunuz çok normal. Bende de olmuştu. Tamamen bağımlı olmadan kesmişsiniz hem. Bir kaç güne ikiniz de alışırsınız. 

+1 oy
önce (1,067 puan) tarafından

Canım benim her anne evladının iyiliği için çabalıyor. Bı başkasına göre küçük gelir bı başkası der ben bir yaşında kestim sen geç kalmışsın. Öncelikle milletin dediklerine kulağını kapa geç.

Benim oğlum da 17 aylık ve emziriyorum hala ama yemesinde şükür bir sıkıntı olmadığı için. Uyurken ihtiyaç duyuyor sadece geceleri sık emiyor belkide boş meme niyetine kullanıyor.

Ama senin yerinde olsam büyük ihtimal onun sağlığı için bende keserdim. Evet emzirmek çok büyük bir bağ kuruyor bebeklerle bazen bende düşünüyorum nasıl olacak diye benim bile şuan hoşuma gidiyor öyle dibimde yatıp emmesi ama elbet bitecek bu iş ha bir ay sonra ha üç ay sonra. Belki zor süreçler ama onun iyiliği için ve yakın zamanda o da alisilacak elbet canım güçlü olman lazım ❤️

+1 oy
önce (461 puan) tarafından

Küçükmüş gerçekten:/

+1 oy
önce (51 puan) tarafından

Sırf bu yüzden kesemem memeden bende sabrediyorum ona kıyamam çünkü  

+1 oy
önce (460 puan) tarafından

Şu meme olayında bir üzülmeyen benim galiba 10 aylık bebeğim kendi kendine bırakmıştı valla hiç üzülmedim 

önce (53 puan) tarafından

Bendede 4 ay emdi 2 ayda sadece gece emdi 6 da kestim bnde aşırı üzülmedim yapacağim birsey yoktu

Aynen öyle 

önce (3,692 puan) tarafından

Bi benimki böyle değil demekki. İlk kızım nasıl memeye düşkün doğduysa ikincisi de tam tersi çıktı:) dogdu doğalı meme reddi zorla emzirdim 3 haftada ancak alıştı normal emmeye. 2.5 aylıkken tekrar meme reddi basladi 6 aya kadar ayakta yürüyerek zıplayarak ancak emziriyordum. 7 aylıkken  mama vermeye başladım şuan 8.5 aylik ve neredeyse hiç emmiyor açsam bile istemiyor

Ben çok zorlanırdım emzirmek evet güzel bir duygu ama ilerisi çok sıkıntı sürekli yapışık gezmek meme meme meme diye bende o  kadar sabır yok 😂. İyisi oldu şükür kendisi kesti ama biberon kullanıyor o da sadece uyurken onu da inşallah bırakacak 

+1 oy
önce (237 puan) tarafından

Bende aynı ayda kestim hem zaten sütüm çok azdı keyfi emiyordu hem bnm sağlık sorunum için kesmek zorunda kaldım. Evet ilk başta duygusal olarak çok zor arada tekrar vermek istediğim dahi oldu ama kendimi tuttum. Şimdi 19 aylık olacak. O hisler geçti gitti ve şimdi oğlumun gece sürekli uyanmalari ortadan kalktı. Yemek yeme düzeni oluştu. Daha iyi kilo almaya başladı ve dışarıdan fark ediliyor aldığı. İnsanlar öyle bir hal aldı ki sanki kesinlikle 2 yaşına kadar emzirmek zorundasın emzirmezsen sen kötü ve yetersiz annesin algısı olusturmus. Çokta kulak asmasin. Bebeği annesinden başka en iyi kimse tanıyamaz kimse onun iyiligini annesi kadar düşünemez 

+1 oy
önce (6,014 puan) tarafından

Bende 17aylik flndi kestim geçen sene ama bnm ki yemeğini flnda yerdi gece sabaha kadar emerdi dayanamadım kestim banada dediler küçüktür nasıl kıydın fln filan aman bende annesiyim biliyorum neyin ne olduğunu şimdide bazen kucağıma uzanır meme yecen dediğimde tiksinir😁😁😁😁 hiç üzülme böylesi daha iyi olcak ikiniz icinde

+1 oy
önce (7,882 puan) tarafından

Yemeyen çocuk her şekilde yemiyor kızımı 2 yaşında kestim bir seneye yakın yemek yemedi devam etti yani . Ben olsam emzirmeye devam ederdim hakkına girmezdim. 

+1 oy
önce (3,606 puan) tarafından

Kesildimi süt peki olmadı devam et. Demekki sende bebekte hazır değildiniz ayrılmaya 

Benim oğlumda 21 aylık çevremde herkes kes artık büyümüş diolar ama daha biz hazır değiliz ayrılmaya bende kendimi kötü hissediyorum ayırmayı düşününce 

+1 oy
önce (5,787 puan) tarafından

Yaa geri emzirin bence :( 

Ben de 30 ay emzirdim keske 3-4 ay daha emzirseydim diyorum. 

Anne sutu sifadir. Sutunuz varken ,bebek emmek istiyoken emzirin bence ,bende bu konuda cok duygusalim :(

Suan 3.5 yasinda bazden kucagimda uyur emzirme pozisyonunda cok huzunlenirim hala

önce (182 puan) tarafından

yav siz gercekten akil tutulmasi yasiyorsunuz bunun adi baska bisey olmaz kadin perisan olmus yazdiginiza bakin

+1 oy
önce (8,129 puan) tarafından

Bende 22 ay emzirdim pişman oldum keşke 2 ay daha emzirseydim diye sonra durdum düşündüm hiç çocuğunu emziremeyenler var anne sütü almayanlar var şükür etmek lazım. Zaten 1 buçuk yaşa kadar emzirmek yeterli canım sonrası inan aşırı bağımlı oluyor 

+1 oy
önce (3,361 puan) tarafından

Emzirme eğitimi tam olarak bunun için gerekli. Ben gebeyken aman gerek var mı ki diyordum emzirme eğitimine ama çok hayati bir şey aslında. Yine de aman geri kalmayayım öğrenmekten diye videolarını izledim. Düzenli emzirme çok çok önemli bir şeymiş meğer. Düzenli emzirme olmadığında bebekler anneyi çok zorluyor ve anne de memeden kesmek zorunda kalıyor. Vicdan yükü de kalıyor annenin üstünde. Kesmeden önce azaltmış mıydın peki? 

0 oy
önce (5,764 puan) tarafından

Ben 25.aya kadar emzirdim 18 aylikken kesmeyi bende dusundum ama kıyamadım ben birde bazı cocuklar  gene yemiyormus o yüzden en azindan süt emsin kafasindaydım hani artık 4 gun gecmis bir kac gune unutur artık sevdigi seyler varsa mesela kek pogaca yada yemek cesitleri ondan yap bizde bagimliydik emmeden asla uyumazdi 1 hafta zorladi beni sirke sürdum ona ragmen emdi en son yara bandi yapistirdim uff olmus annem dedim kek acma pogaca falan yaptim onları yedi memeyi unuttu birde bol bol sarıldim sevdigimi söyledim  

0 oy
önce (3,987 puan) tarafından

Benim rezilligimi anlatsam acirsin halime

O yuzden alış bisey olmaz 

Sonra daha zor olur

Zaten 1 yaşını geçmiş iyi bence canim

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 400 göst.
0 oy
13 cevap 464 göst.
0 oy