0 oy
67 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (165 puan) tarafından

9 aylık oğlum 2-3 sn desteksiz oturabiliyor, sonra devriliyor. Oturmak da istemiyor. Nörolojiye gittik, eeg ve mr istedi, henüz çektirmedik. Sorum şu: bebegi 9 aydan sonra oturan var mı? Ne zaman yürüdü? Gelişimi nasıl oldu? Cevaplar için teşekkür ederim. 

3 Cevaplar

0 oy
önce (39 puan) tarafından

Prematüre bebeklerde normal karşılanabiliyor yada kilosu fazla olunca ama normal doğan bebek için 9 ay çok geç birsure bir an önce baktığın 

önce (165 puan) tarafından

Zamanında doğdu. Randevu aldık bekliyoruz. Bazı bebekler daha geç oturabiliyormus doğal olarak. Bursa var mı sorayım dedim 

-Reklam-
0 oy
önce (1,547 puan) tarafından

Oğlum 9 aylıkken oturuyordu ama yinede devrildiği çok oluyordu. Şuan 1 yaşında. Tam anlamıyla oturabiliyor. Henüz yürümüyor. Sadece tutunup ilerliyor.

Sizin oğlunuz da biraz oturabiliyor, tutunup yürüyebiliyor ise aslında normal diyebilirim. Ama önemli olan doktorun ne dediği. En kısa zamanda istenilen şeyleri yaparsanız en azından içiniz rahat olur. 

Randevu aldık bekliyoruz. Biraz oturuyor işte 2-3 sn. Yürümeye de 18 ay, hatta 20 aya kadar zaman veriyorlar. Doktorumuz henüz tanı koymadı. Fizik tedavi verdi, sonra kontrole çağırdı. Ne düşündüğünü bilmiyorum 

Fizik tedavi ise endişelenmeyin hemen. Biraz destekle hallolur belki de. Bu oturma dışında başka bir sorun yoksa, testlerden sonra içiniz rahat olur. 

Diğer kasları da zayıf ama fizik tedaviden büyük ihtimalle fayda görürsünüz dedi 

Doktor öyle demişse içiniz rahat olsun. En kısa zamanda güzel sonuçlar alırsınız inşallah. 

+1

Yaa teşekkür ederim. Ben olayın içinde olduğum için artık anlayamıyorum. Siz dışarıdan bakan biri olarak iyle diyorsanız biraz rahatladım

0 oy
önce (34 puan) tarafından

Benimde 9-10 aylıkken oturdu bende bi sorun mu var diye düşündüm ama bir anda oturmaya başladı 1 yaşında yürüyordu biraz üstüne düşün sık sık oturtmaya çalışın inşallah düzelir

Tamam teşekkür ederim 

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 246 göst.
26 Mayıs 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Princess_s mother (663 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 98 göst.
10 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Frtnzn (270 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 73 göst.

Kategoriler

1,436,520 soru

23,621,989 cevap

306,868 kullanıcı

...