+3 oy
652 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (2,137 puan) tarafından

Günaydın hanım hatunlar ❤️

İftara ne yapacaksınız benim eşim gececi işe gidecek iftarını orda açacak evde bi çorba  içer yemek yerse yetişmez işe yaptıklarımdan gönderecem. 

Sizce ne yapsam aklıma 2 göğüs var onları fırına atıp göğüs ızgara gibi pişirmek var yanına kırmızı lahana havuç salatası yapayım diyorum birde canım lebeniye çorbası istiyor ama hiç yapmadım ve nohut buzlukta var ama koku sinmiş gibi ona benzer çorba tarifi olan varmı bisküvili pasta yapayım birde 🙃 bunlar tabi planlarım 29 aylık oğlum var o izin verdikçe yapacağım 

28 Cevaplar

+3 oy
(557 puan) tarafından

Benimde eşim gececi çocuklarla kendime 10 aylık kızımla yapabilirsem

Mercimek çorbası 

Tavuk tantini 

Lavaş

Oğlum içli köfteyi sever birazda ondan kızartırım sanırım 

Yogurtlu bi salata yaparım bide yeter 

Supangle yapmayı düşünüyorum tatlı olarakta canm

(2,137 puan) tarafından

Ooh ellerine sağlık canım afiyet olsun şimdiden bakalım gün sonu halimiz nasıl olacak 😅

(557 puan) tarafından

Şimdiden bitigim ben bacım

(2,137 puan) tarafından

Ahaha bende öyleyim kahvaltı hazırlıyorum ben oruç tutmuyorum canım hamileyim oğlumla kahvaltı yapacaz ama bu birkaç gündür çok yoruldum kasılmalarım var dünde tetanoz aşısı yaptırdım kolum kalkmıyor bakalım ne yapcaz 😅

-Reklam-
+3 oy
(155 puan) tarafından

Günaydın bugün ilk oruç günüm bende ne yapsam diye düşünüyorum canım körili tavuklu makarna istiyor yanına brokoli ve avakoda salatası yaparım kocamada içli köfte yaparim 

(2,137 puan) tarafından

Maşallah içki köfte çok seviyorum normlde de şu aralar sevmiyorum ben oruç değilim 24 haftalık hamileyim eşim için ne yapsam diye düşünüyorum o da bişi istemiyorum deyip duruyor kararsız kaldım ellerine sağlık canım afiyet olsun ☺️

(155 puan) tarafından

Sağ ol canım benim benimki Antepli olduğu için çok sebze kültürü yok yemek konusunda ben daha çok sorun yaşıyorum genelde neyse ki bana eziyet etmiyor girip kendisi yapıyor kendi yemeğini çoğu zaman :) ben sebze tarator tarzı zeytinyağlı şeyleri daha çok seviyorum içli köfte sonra yemiyorsan bak fellah köftesi gibi yapıp üzerine kıymalı sos da yapabilirsin O da biraz onu andırıyor

(2,137 puan) tarafından

Evet mantıklı yapabilir canım hiç öyle düşünmemiştiö😅teşekkür ederim fikir için 

+2 oy
(6,321 puan) tarafından

Eşim bugun öğrencileriyle iftar yapacak ben tekim kendime ne yapsam bilemedim

(2,137 puan) tarafından
+1

Tek olunca daha rahat valla kadınkar ne bulsa yiyor erkekler problem 😅

(6,321 puan) tarafından

Bizde tam tersi eşim herşey yiyor ben yemiyorum 

(2,137 puan) tarafından

İnsan yine kendi canının istediğini yapabiliyor biri bişi isteyince zoruna gidiyor 😅

+2 oy
(4,016 puan) tarafından

Dolapta çorba pilav ve makarnam var yanina sulu yemek yapayım diyorum ama ne yapsam bilemedim. Fikir almak için buraya geldim 😀

(2,137 puan) tarafından

Sulu köfte yapabilirsin bezelye yapabilirsin türlü yapabilirsin fikir olsun☺️☺️🙏

(4,016 puan) tarafından

Teşekkür ederim birazdan sebze alışverişine çıkacam aklıma gelir heralde 😀

(2,137 puan) tarafından

Ahaha evet alışveriş üstüne yemek yapılıyorda eksilince insan ne yapacağını şaşırıyor 😅

+2 oy
(59 puan) tarafından

Etli nohut pirinç pilavı mercimek çorbası bide portakallı revani yapıcam:)

(2,137 puan) tarafından

Oo revani çok severim ellerine sağlık canım afiyet olsun 🙏☺️

(525 puan) tarafından

Bende et çıkardım nohut yapacam pilav salata . Ama revanide kararsızim yorgunum çünkü 2 çocukla uğraşıyorum 

(2,137 puan) tarafından

Haklısın canım çocukla zor bende başlamadım henüz ama yorgunum eşime sahur hazırlıyorum oğlum 8 9 dedimi ayakta ben hamileyim ve dün tetanoz aşısı oldum kolum ağrıyor gece yaptırmadı ağrı oğlumda sürekli ağladı kendimde değilim hiç 😟

(525 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun zordur valla. Tetanoz aşisi çok zor ya benim vücudum hassas olduğu için 1 hafta boyunca bütün vücudum ağrıyordu. Biri bana parmağıyla dokununca resmen çığlik atıyordum. 2. Doz için çagirmislardi yaptırmadım çok geçmiş olsun 

(59 puan) tarafından

Valla bende revaniye bi üşendim gibi ama iftardan sonrada çayın yanına tatlı bişeyler arıyor insan

Bende hamileyim iki gündür koku hassasiyetim var sanki yemek yapasım gelmiyor:(

(2,137 puan) tarafından

Kaç haftalıksın canım 

(59 puan) tarafından

4 buçuk şuan minnacığız daha😄

(2,137 puan) tarafından

Oy maşallah Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah ☺️bende 24 haftalık oldum 

(59 puan) tarafından

Aminn canım benim🩷sağlıcakla kucağımıza alalım inşallah rabbim banada o haftalara gelmeyi nasip etsin🥹

(2,137 puan) tarafından

Göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor merak etme 🙏🙏aminnn☺️

+2 oy
(4,382 puan) tarafından

Benim eşimde gececi iftarı iş yerinde yapacak ben de kendime göre ayarlayacam canım ne isterse onu yaparım mantı yaparım basit ve kolay olsun sonraki günde arkadaşını iftara çağırmayı düşünüyorum 

(2,137 puan) tarafından

Evet mantı iyi olur teksen erkekler olmayınca tek çeşit yetiyor ☺️ellerine sağlık canım afiyet olsun 🙏

(4,382 puan) tarafından

Saolsin canım yarın arkadaşımı iftara çağıracam ona hazırlık yaparım akşamdan 

(2,137 puan) tarafından

Evet canım dhaa iyi olur kalan yemek derdinde Olmaz sıfırıdan başlarsın hepsine 

(4,382 puan) tarafından
+1

Aynen tatlım 

+2 oy
(5,895 puan) tarafından

Manti yapmayi dusunuyorum. 

Ama bos mideye ilk mantiyla baslayinca iyi olmuyo. Esime corba da yapayim dedim gerek yok mantiyla yenmez dedi. 

Dusunuyorum bende mantinin yanina ne olur diye :)

(5,895 puan) tarafından

Ben cok severim ama esim domates corbasi sevmiyo :) ,yani aslinda corba fazla sevmez mercimek,yayla ve sehriye sever onlarida ramazan diye yiyo hani. 

Salata olur mu acaba

(2,137 puan) tarafından

Olur heralde neden olmasın çorba gitmiyorsa salata yap canım ☺️

(2,682 puan) tarafından

Mantının haşlandığı suyla çok güzel şehriye çorbası oluyor, denerseniz pişman olmazsınız ☺️

(5,895 puan) tarafından

Yaa sagolun aslinda suyu baya lezzetli oluyo degerlendirilebilir :)

(2,682 puan) tarafından

Öyle gerçekten. Afiyet olsun ☺️

+1 oy
(5,979 puan) tarafından

Hic bir fikrim yok desem oglumum kahvaltisini yaptircam saglik ocagina gidicem bir öksuruyor cumartesi ates ve öksurukten acile gittik cigere inmemis dedi antibiyotik verdi ama sanki oksurugu degisti cigere mi indi acaba diye şuphe ettim gostericem bir kayinpederim ameliyatta suan  esim hastanede orda yemek aklima gelmiyor hiç ıspanagim var onu kavururum yanina da corba yaparim bir 

(2,137 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun canım bizde geçen haftalarda zorla iyileştik 5  gün ateşi vardı özellikle gece çıkıyordu antibiyotik kullandı oğlum tam düzel dünden geceden beri öksürük hapşırık burun akıntısı başladı yine inşallah düşmez atlatır korkuyorum bende😟kayınpederine Allahtan şifa diliyorum canım 🙏

(5,979 puan) tarafından

Acaip salgın var o gun acil tıklım tıklımdı ates olmadan önce de öksuruyordu onu gecirmistim 2 gun rahat rahat gecti atesle bir geri döndü bize bu sefer farkli geldi öksürügü tesekkur ederim canım 

(2,137 puan) tarafından

İnşallah geçer biran önce canım Allah acil şifalar versin 🙏🙏🙏

+1 oy
(17,753 puan) tarafından

Dünden biraz var yemeğim. Makarna mı yapsam yoksa pide mi yapsam karar veremedim.

(2,137 puan) tarafından

Uğraşma makarna yap boşver 😅

(17,753 puan) tarafından
+1

Uğraştım bile. Hamuru yoğurdum çoktan 😁

(2,137 puan) tarafından

Kolay gelsin o zaman 😅😅

(17,753 puan) tarafından

Sağol canım. Yapıyorum şu an çok basit ve çok güzel oldu ya😋

(2,137 puan) tarafından

Ben çok beceremem o yüzden zor geliyor bana☺️☺️

+1 oy
(1,062 puan) tarafından

Ben köyden kurt pençesi otu getirmiştim onu kömbe yapacağım. Tarhana çorbası yaparım yaninada

(2,137 puan) tarafından

Ohhh miss kömbe severim ellerine sağlık canım afiyet olsun 🙏☺️

+1 oy
(8,481 puan) tarafından

Dün davetteydim bugünde davete gidecem yarında kaynanam çağırdı hayat bana güzel galiba şuan 🤭🤭🤭🤭

(2,137 puan) tarafından

Ahaha en sevdiğimiz hazır yemekler 😅afiyet olsun tadını çıkart 

(8,481 puan) tarafından
+1

Sağol canım öyle yapıyorum 🤣

+1 oy
(8,100 puan) tarafından

Pizza 

Biberli ekmek 

Mercimek çorbası 

(2,137 puan) tarafından

Bende yapayım pizza eşim izinliyken,🙃 ellerine sağlık canım afiyet olsun 🙏☺️

+1 oy
(1,210 puan) tarafından

Kuru fasulye

Pilav

Cacık

(2,137 puan) tarafından

Ohhh en sevdiğim cacık ellerine sağlık canım afiyet olsun 🙏🙃☺️

(1,210 puan) tarafından
+1

Sağol canım. 

+1 oy
(2,077 puan) tarafından

Eşim davete gidecek 

Canım patates salatası istiyor onu yapacağım yanına ya fırında şiş tavuk yapacağım yada körili tavuk yapacağım 

(2,137 puan) tarafından

Oh oldu bitti işte afiyet olsun canım ellerine sağlık 🙏🙏☺️

(2,077 puan) tarafından
+1

Teşekkür ederim canım sizede afiyet olsun ☺️

+1 oy
(1,031 puan) tarafından

Çorbaya karar veremedim 

Güveç 

Pilav 

Şu böreği 

Tepsi kadayıf 

(2,137 puan) tarafından

Patates çorbası denedin mi hiç ben çok severim çok güzel oluyor☺️

(1,031 puan) tarafından

Güvercin içinde patates olacak canim 

(2,137 puan) tarafından

Anladım canım bende domates çorbasına karar verdim 🙏☺️

+1 oy
(20,128 puan) tarafından

Tavuklu pilav bulgur pilavı ama yanında dünden nohut yemeğim var turşu ayran :) 

(2,137 puan) tarafından

Oh daha ne olsun ellerine sağlık canım afiyet olsun 🙏☺️☺️

(20,128 puan) tarafından
+1

Amin canım hepimize inşallah 

+1 oy
(3,956 puan) tarafından

Dün iftara misafirim vardı kalan yemekleri yicez canım

Mercimek çorbası 

Karışık kuru dolma

Et sote

Pilav

Firinda tavuk

Salata 😄❤️

(2,137 puan) tarafından

Daha ne olsun ellerine sağlık canım afiyet olsun 🙏🙏☺️

(3,956 puan) tarafından
+1

Teşekkür ederim canım benim ❤️

+1 oy
(3,766 puan) tarafından

Göğüs ü fırında sevmiyorum yaa kuruyor. Tavuk sote yap kız biber domates salçalı kekikli ohhj 😅 yada kekiklimm yap kremalı mantarlı 

Benim babamgil gelicek akşama

Şehriyeli yoğurt çorbası (daha yapmadım belki fikrim değişir başka çorbayla )

Et sotee 

Pirinç pilavı 

İçli köfte 

Kırmızı lahana 

Salata 

Güllaç yaptım bide

(2,137 puan) tarafından

Bende domates çorbası yapcam airfryera attım domatesleri sarımsakla birlikte blenderdan geçirdim 2 saate pişirirm fikrimi değiştim en son airfryerda tavuk yapmıştım çalışınca tavuk kokusu geldi midem bunaldı ne yapacağım bilmiyorum 😟hamilelikte tiksiniyorum tavuktan şuan  bütün moral motivasyonum gitti 😟 bisküvili pasta yaptım akşama kadar yumuşasın soğusun🙏 elllerine sağlık canım afiyet olsun sizede 🙏☺️

+1 oy
(106 puan) tarafından

Çocuklar küçük oruç tutan yok bende hamileyim eşim şehir dışında çalışıyor iftar değil akşam yemeği oluyor bizde üzgünüm 

Pilav üstü tavuk

Salata 

Ayran 

(2,137 puan) tarafından

Bende hamileyim canım tutmuyorum eşim için yapıyorum tam iftar saati işe gidiyor onun için sulu yemek yapmak istemedim dökülmesin etmesin diye işe gidince yiyexek inşallah ellerine sağlık afiyet olsun canım 🙏☺️

+1 oy
(479 puan) tarafından

Ben hiç bişi Yapamicam Ailecek hastayız Bide Ev taşıncaz eşyalar topluyorum mutfak da çoğu kaldırdım bazıları yicek içecek kadar Bıraktım Yapabilirsem karnıbahar ve makarna yaparım yoğurt yeterli dimi Bide çorba mi Yapsam diyorum Mercimek çorbası çok seviyoruz ailecek 🙏🙏

(2,137 puan) tarafından

Yeterli gayet canım eğer seviyorsanız çorba yap 

Allah kolaylık versin inşallah biran önce işlerinşzi halledin ve iyileşin benimde oğlum ateşlendi şimdi bakalım daha 2 hafta olmadı antibiyotik içeli

(479 puan) tarafından

Büyük oğlum ateşli küçük oğlum bronşit bende Gripim böyle böyle hastayız Birazdan çorba yapacam 😊bu arada sağol teşekkür ederim daha işlerim çok uzun olsun yapacak bişi yok olcak o kadar Allah yardımcım olsun 🙏❤️❤️

(2,137 puan) tarafından

😟😟Allah yardımcın olsun bacım 🙏

İlgili sorular

+2 oy
6 cevap 158 göst.
0 oy
1 cevap 28 göst.
+3 oy
25 cevap 460 göst.
6 Mart 2025 Diğer kategorisinde Aysegul&20 (5,979 puan) tarafından soruldu
+2 oy
7 cevap 306 göst.