+2 oy
450 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (35 puan) tarafından

Sorum şu kızlar akıl almak istiyorum sizlerden 7aylik bi bebeğim var kayinpederim olcak adam en son 6ay önce geldi ziyaretimize aynı yerde oturduğumuz halde küs yada kavgalı vs değiliz kaynanama sitem edincede sen al cocugu getir biz senin ayagina mi gelicez diyor kücücuk bebeği kış günü nereye alayim gotureyim ben evden çıkmıyoruz cokk soguk buralar simdi malum bayram geliyor gitmek istemiyorum bana gelmeyene ben nie gideyim? Yani o kadar mi degersizim ben bi insan ilk torununu neden gormeye gelmez huyu öyle utangac fln diyor kaynana olcak şahıs neyin huyu bu yenigelin mi bu adam allasen..

not 9aylik hamileligim 'de de asla kapimi acan olmadı...

13 Cevaplar

+5 oy
önce (255 puan) tarafından

Ayy keşke benim de evime gelmeseler :D

önce (35 puan) tarafından

Gelmesinler ama lafları sözleri cok oluyor cekilcek turden değil ben gidecekmisim hep ben davet edecekmişim

önce (196 puan) tarafından

Belkide bebek görmeye senden davet beklediler canım olabilir aslında bende mesela 2 ay sonra çağırdım bebek görmeye başka sehirdelerdi lohusaligim bitsin dikişlerin vs iyi olsun öyle gelin dedim sonra iyileşince davet ettim tabi bizimkiler şehir disaindan geldiler 1 ay ffalan kaldılar belki de senden davet mi beklediler bebek gormesine olabilir aslında herkes Cat kapı gelecek diye bir durum yok görmek istiyorlardır istemeseler evlerine davet etmezler onlar davet edince hava soğuk anne siz gelin şu gün ben sizi beklerim  dedin mi canım haa öyle davet ettiysen ve onlar gelmediyse ayrı bir konu 

45 günlükken sadece geldiler kırkı ciksin öyle geliriz dediler tmm dedim ondan sonra hic bir sekilde ne arar nasıl iyimi diye sorar nede gelirler yakinda oturuyoruz uzak degillerki insan haliyle bekliyor yabancı gibiler cok tuhaf insanlar kaynanam 3 ayda bir gelir hani ama eşi asla gelmez neymis utanıyor e yalannn

Telefonda falan da konuşuyormusunuz , arada bir aradiginda falan da hep tavırları böylemi 

Beni davet eden olmadi sen getir biz senin ayağına gelecek değiliz diyor böyle davet olurmu hanii kizim cikin gelin yemek yaptim cay yaptim oturalim vs gibi degil emir veriyor 

Anladım bilemedim canım ne gibi emir mesela ,sanırım hiç anlasamiyor sunuz genelde herkesemi  emirvaki  konuşur kavinvalden sadece sana  karşımı öyle  peki 

Kayinpederim beni hic aramaz sagolsun kaynanam da işi dusmese aramaz birilerini ziyarete getirmek icin arar hazırlık yap der aylarca aramaz bi işi düşünce arar

Kayinpederin aramamasi normal erkek adamla ne konuşacaksın da kaynanlada pek bir iletisiminiz yok galiba birde o sekildelerse ,O zaman mesafeli olmaları daha iyi ya boşver gelmesinler takma bence öyle işi düşünce  arayıp soracak sa hic gelmesin daha iyi mesefali olmak yani , zırt pırt gelip emir verseler daha kötü üstüne gitme o zaman bu olayın kendi hallerine bırak bende gitmezdim birde o şekilde olsalar 

Dik dik konuşur asla yapıcı degil hep kiricidir ne konuştuğunu bilmez bu kırılır mi vs düşünmez ailem burda yok benim sadece onlar var ama onlarda yok gibi aslaaa varlıklarını hissetmem 9aylik hamilelegimde bi kapimi acmadi demedi gidip bi kapısını calayim ihtiyacı varmi biliyordu da sancilarimin oldugunu hicc orali olmadı söyleyince de ee araaa gel de geleyim aramakla olurmu cagordiktan snra komsumda gelir yardimci olur icindeee yokk iyilik

Anladım canım mesafeli olmanız daha iyi o zman 

Kayinpederim kapimin nerden açıldığını bilmez yani oturdugum kati zor bulur öyle diyeyim ama diger ogluna para lazim is yapıyor diye evimizi ipotek ettirdi sirf diğer oglunun işi görülsün ee bu oğlunun kapisini açmıyorsun torununu gormeye gelmiyorsun nasil utanmadan evimizi istiyosun

önce (255 puan) tarafından

Valla o zaman sallama onları takma ya benim kaynanalar da hep aramamı beklerler kışın tepemize gelirler kayınpederim doğalgazlı ev sıcak ev deyip duruyor valla bezdim ya onları yıllarca görmesem aklıma gelmezler

Esimde keske mesafeli olsa birazcik ailesine sesini cikarsa keske sesini cikarsa inan böyle yapamazlardi asla ya benim gibi gelini bulamazlar övmek icin degil ama dahaa düğün gunumde toplanan altini parayı vermediler baskasi olsa konusmazdi onlarla ben sustum bos ver uyma dedim

Iste bayramda asla gitmek istemiyorum gormek dahi istemiyorum onlari o kadar sogudum kii ya doğum yaptim sabah herkes yanımda adam gece 9 da anca gelebildi ee hani torun torun die ölüyordun nolduu

Bu arada benim kayinvaldede  pek yardım etmez , bilirim o yüzden doğumdan iki ay sonra kabul ettim lohusa halimle birde onlara bakamam diye , bizde biraz mesafeliyizdir 

kendi canlarindan olmadigimiz için bizler hep kaynanalarin  gözünde el kiziyiz yapacak birşey yok ,ben bu durumu kabulleneli çok oldu , bende el gibi muammele yapıyorum o yüzden, herkes nasıl davranırsa öyle karşılığı hani ,

ben  ölüyorum diye yatsam kaynanam benden beş kat daha fazla hasta olur :D iş çıkacak kendine diye,

o yüzden ne ben onla ilgilenirim ne o benle ilgilenir ,onlara karşı bir beklentim yok zaten normal işime engel olup bana yük olmasınlar yeter mesafeli çekilde uzaktan uzağa duruyoruz ,öyle bir bayramlarda kandil de vs ararım ben o kadar, o da ayıp olmasın diye onun dışında çok da sık konuşup gelip gitmeyiz , pek de beklentim yok o taraftan sende beklenti içine girme sonra kendin yipranirsin canım 

-Reklam-
+1 oy
önce (165 puan) tarafından

Buna neden bukadar takilyorsun ki o bebişin buyudugunu en guzel anlarini gorememek zaten ona buyuk bi ceza kendi uzulsun niye dert edip sikayet edyorsun ki ben asla takmazdim ister gelir.ister gelmez benimkide 7 aylik insan 2 saniye ayrilsa ozlyor bal gibiker yaa 🥰🥰🥰

Ama istedigi her yere gidiyor bi torunu icin insan gelmez mi bu kadar soguk olurmu ama benden bekliyorlar sen cocugu al cik gel niye gideyim ki

+1 oy
önce (8,162 puan) tarafından

Kaynananda mı gelmedi bu sürede 

Oda bebek görmeye gelen kadinlarin pesine takılır gelir onun harici gelmez haber verir hazirlik yap der tlfunu kapatir demez bu kucucuk bebekle ne hazırlık yapacak yorgun zaten gidip yardimci olayim vs demez yer içer gider

Klasik kaynana canım öyle beklentilere hiç girme daha sana yük olmasınlar yeter yardım bekleme kendini üzersin 

Haklısın değmez aslinda

+1 oy
önce (484 puan) tarafından

Keşke bizimkilerde gelmese😐

İlk Oğlumda kaynanam kızları kocası hepsi bizdeydi

Sabahına kayınbabam bana sende yatıp durma kalk demişti kızarak.

2 doğumdada yine herşeye burunlarını soktular 2 çocuğuma da bi hediye bile almadılar

Allah uzak eylesin böylelerini

Sadece 1ceyrek aldi o kadar halbuki ilk torun insan neler yapayim edeyim diye çırpınır yok ama anca ben alip gidecekmisim onlara 9aylik hamileligimde bile demediler kimsesi yok burda gidip bi bakalim Napiyor..

önce (484 puan) tarafından

Bende aynı durumdayım canım annem benle hastaneye geldi eve geldik açız öğle vakti

Yan tarafımda oturuyor insan bi çorba yapıp yine getirir.

Daha annemden bekliyor akşam yine geldi tavuk çorbası içmek için

Bende ikram etmedim 

Bilerek kaseye koyup oğluma içirtmeye çalışıyor çocuk içmeyincede ben içeyim bari demişti.

Bahaneside hep var ben sen demeden yapamam edemem ev sahibi sensin diyor ee oğlunu bana sorarak mi cagirdin yemege

+1 oy
önce (16,067 puan) tarafından

Sırf masraf etmemek için gelmiyor olabilir. Niye sen alip gideceksinki. Doğum yapan sensin o bebek görmeye gelmeliydi. Hatta misafir gibi gelmek yerine gelip torununun bakımına yardım etmeliydi, sana bir tas çorba yapmalıydı. 

Çorba fln görmedim sezaryen oldum 3.günü o ağrıyla kendim kalkıp corbami yapıp ictim kaynanam da öylece oturdu ee nie demedin ben de yapardım dedi açlıktan ölmüşüm saat olmus 1 sütüm yok e acim süt nasil olsun ki sonrada senin sütün yemiyorsun ondan yok diyor banaa:)

Haa bide o halimle yemek yapiyordum kaynanam kendi yiyordu bide bekar oğlunu arar cagirirdi yemek var gel ye diye;)) ee hangimiz doğurmuştuk? 

önce (16,067 puan) tarafından

Ay uzak dur bence ne bu. Torunu için bişey yapmadı diye bahanen de var artık. Kocan seni zorlarsa önce onlar torunları için bişeyler yapsin falan de. 

Ne kadar da olsa oda onun oglu asla yorum yapmaz hak verir bana ama o kadar iki laf demez anasina anasida oglunu hep mesai saatinde arar asla evdeyken aramaz dışarda daha iyi işlemek icin:)) oyali mendil gibi isler durur aramista ben acmamişim neymis birilerini getircekmis hazirlik yap diycekmis banada ancaa beni hizmeti icin kullansın.yoksa hal hatir sormaya aramaz biliyorum tanıdım artik

+1 oy
önce (235 puan) tarafından

Benimde kaynanam öyle dert etme kendine sal gitsin.kayinpederim çok mükemmel bı insandı mekanı cennet olsun 

Benim kayinpederim robot gibidir sağ olsun sohbet hic etmez hg bitti bu kadar ölse paylaşımımız bir animiz dahi yok ki ah vah edeyim tanışmıyoruz gibi adamla ne bilim utanıyormuş ee kizindan utanirmi insan

Eski kafalar öyle ama hepsi öyle yani bizde büyüklerin yanında çocuk bile alınmaz kucagaki  ben evin en küçük geliniyim hiçbirini yapmadım🤗

Adam emekli memur oyle cok yasli degil gelin demek kizi demek ya hani neyden utanirsin ki yalan o bahanesi onun evime davet ettim yılbaşında ailemde geliyordu dünürler toplansin dedim gelmedi kaynanam da e bende uyumuşum unuttum dedi insan davete icap etmez mi uyunur mu unutulur mu 

Haklısın sende onları görmezden gel boşver 

+1 oy
önce (15,476 puan) tarafından

Ne güzel işte yat kalk dua et gelip herşeye maydonoz olmaları daha mı iyi

Yok maydonoz gibi degilde kendileri gelmedigi icin benim gitmemem neden sorun oluyor konu bu istemiyorum hersey karşılıklı degilmi e ben deger gormuyorum gelip giden yok okey bende gitmek istemiyorum yok ama büyük bilmez oluyorum hayirsz gelin oluyorum oglunuda ogretiyor oluyorum dolduruyormuşum vs

+1

Duyma boşver benden bilmem kaç sene önce doğdu diye herşeye hakkı yok kimsenin milletin ne dediği değil senin ne düşündüğün önemli 

Iste boş yere bos insanlar tarafindan beynimi mesgul ediyorum 

Elalemin ne dediğini önemsediğin sürece elalem hayatına müdahale eder ve mutsuz olursun herşeyde

+1 oy
önce (1,367 puan) tarafından

Geldiğinde bebeği yaglayalim tuzlayalim kızartalım ya da olmadı fırına atalım gibi saçma sapan konuşacağına keza emziğini reçele batir ben üç tane büyüttüm çok iyi bilirim diyeceğine ya da illa kundak yapalım yatarken çatlasın öyle daha iyi uyur aç bu çocuk benim sütüm dizimden fiskirirdi siz ne anlarsiniz çocuk buyutmekten diyeceğine gelmesin daha iyi.

Elindeki nimetin farkında değilsin diye yorumladım 

önce (2,060 puan) tarafından
+1

Sana sonsuz artı..

🌺

Onları da ilk zamanlar yapti merak etme bunu yalniz birakmayin uc harfliler musallat olur aşık olurlar gece duş alma cocuk ikindide yikanir başka saatte yikanmaz bunun ustune igne batiralim musallat olmasinlar vs bunlari hep yaptı ayni b...lar yani:)

+1

İğneyi kendine batır deseydin keşke🤣

+1 oy
önce (1,083 puan) tarafından

Canım benimkiler de aynı şekilde ilk torunlari böyle şaşırıyorum ilgisizlikleri karsisinda. Benim ailemde tam tersi aşırı düşkün ayrı şehirde olmamıza rağmen ayda bir mutlaka görmeye gelirler. Eskiden çok takiyordum ama artık takılmiyorum onlar kaybediyorlar. Torunlarının çogu anını kaciriyorlar veya kendileriyle bağ kurmalarını engelliyorlar. Eskiden görüntülü arar gösterirdim resim video atardım artık yapmıyorum eşim arar hep beraber öyle konusuruz o da haftada bir veya iki olur. Annemlerle günde üç dört kere konuşuruz mesela oğlum o yüzden benim aileme düşkün diğer tarafı doğru düzgün taniyamiyor bile.

Bayram da gidersin yine büyükler ziyaretini yap gitsin canım. Sonra ilerde bişey olur yine seni suclarlar. Onun haricinde bağ kurmaya çalışma gelmesinler daha iyi boşver 

0 oy
önce (1,044 puan) tarafından

Millet gelsin istemez bu da sitem ediyor. Bize geldiler de ne oldu yazık yavrum 10 günlüktü evi doldurdular hasta ettiler şimdi de diyor ki doğdu doğalı burnu akıyor. Boşver gelipte hasta edeceğine hiç gelmesin daha iyi. Benim kuzum 6 aylık daha iki kere antibiyotik aldı. Bu gidişle bir şişe daha içecek gibi.

E benim kaynanam da milleti toplayip getiriyor orasi ayri hizmet ettiryor millete neymis cocuk gormeye gelcekler hazirlik yap ee başka zaman bana yaklaşmazsin o zamanda arama sorma gelme kullanma beni

0 oy
önce (3,207 puan) tarafından

Uzak sehirde olur filan tamam derim yaslidor, bayramda ben gotureyim. Ama yakin yerde gelmemesi cok ayip. Ben olsam bende gonul koyardim. Hic dillendirme bile, gormek osteyen her turli gelir gorur

Yok gencler ikisi de herkesin herşeyine bi sekilde gider ama gider 1000km yol gidip bohca verdiğini bilirim cok gerekli degildi halbuki mesafe var netice de ama gittiler torunu icin gelmezler sonrada ben goturnuyorum benim hakkimmis gitmek benim ayağıma gelemezlermiş oluyor

0 oy
önce (3,725 puan) tarafından

Çok haklısın niye hep siz gidiyorsunuz o da gelip torun görebilir

Benim ayağıma gelemezmis öyle söylüyor ama ben onun ayağına gidecekmişim lohusaligimda yemek yapamadığım halde bi yemek yapip getirmedi her isimi kendim yaptim bide milleti topluyor hizmet bekliyor sonrada insan utanir ya düşünmez bu yapabiliyor mu 

0 oy
önce (132 puan) tarafından

Ne güzel işte bayram misafir gibi git gel keske bizde hiç gidip gelmeseydik 

Ama burda kimsem yo cok sıkıcı insan bi yakınlık gormek istiyor gidecek yer zaten yok yapayalnizim 

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 308 göst.
28 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Sevgiii (127 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 409 göst.
26 Ağustos 2020 Aile & Aşk kategorisinde Papatyaaaaa (163 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 673 göst.
0 oy
9 cevap 229 göst.
20 Nisan 2024 Aile & Aşk kategorisinde Ozlemadayldrm48 (15 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,436,541 soru

23,622,321 cevap

306,893 kullanıcı

...