+3 oy
67 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,448 puan) tarafından

kızlarım tuvalet eğitimine hazır mı?

tam 23 aylıklar. ikili cümle yok ama kelimelerle istediklerini net anlatıyorlar. biri, kakasını tam yapacağı zaman yaklaşık bi kaç saniye önce anne deyip yanıma geliyor ehh diyip poposuna vuruyor ama hemen yaptığı için lazımlığa yetişemiyoruz . öteki de kuytu bi köşeye geçip öyle yapıyor. 

geçen gün kakasını haber veren kızımı banyo yaptırmak için soyduğumda ayaktayken çişini yaptı ve bacaklarına yere akınca rahatsız olup bana baktı tepkimi ölçmek için bende "yoo sorun yok sadece çiş yaptın hadi gel yıkanalım" dedim ve üzerinde durmadım.

bu belirtiler tuvalet eğitimine hazır olduğumuzu gösterir mi?

3 Cevaplar

+2 oy
önce (3,411 puan) tarafından

Psikolojik olarak hazırlanıyor gibiler ama fiziksel olarak erken bence. Popo kasları henüz ıkınmak için zayıf. Beze yaptıkları gibi olmuyor tuvalete yaptıkları kaka. O yüzden bence biraz daha zaman lazım gibi. 

Merdiven çıkarken bizim gibi adımları art arda attıkları zaman popo kasları gelişmeye başlıyor. Önce bir ayağını atıp sonra diğerini yanına koyuyorsa kas gelişimine var daha. Onu da böyle ölçebilirsin :)

önce (1,448 puan) tarafından

elinden tutarsam biz gibi çıkıyorlar ama kendi başlarına çıkamıyorlar. bide biz tuvalete lazımlığa hep tutuyorduk. tuttuğumuz zaman denk gelirse ıkınabiliyor. hani tuvalete kaka yaptıkları oluyor hafta bir iki

ha bide geç yürüdüler. 2 aydır yürüyebiliyorlar

-Reklam-
+2 oy
önce (961 puan) tarafından

Bana sorarsan daha çok erken tutmamış henüz. Kaslar hala gelişmemiş buayda normal ama bany9daki tavrın tebrik ederim ❤️ . Naptin sen deseydin o hep altına kacirma ihtimali ile karşı karşıya olabilirdi ona ozguven de verdin. 

Benim oğlumda örnek vereyim. Gece temiz bezle yatınca güne temiz uyanırdı tuvaletini haber ver derdim yaptıktan sonra söylerdi lazimlik aldım  korktu banyoya koydum ben klozete oturdukca o da oturdu ben peçete kullandım o da taklit etmeye başladı. Sonra bi gün 27. Ayda lazimliga oturdu bezi indirdim oyun oynadım topla oynadım onunla birbirimize top attk odasında yaptık bunlari çiş yapınca ds alkışladım sırf oynamak için tuvalete bikac defa oturdu ama iki üç gün sürdü ama sonra bezimi indirme istemem anne dedi bende peki oğlum dedim sen nezaman hazır olursan soyle dedim çocuk bunu anlamış tam bir ay sonrs bez muhabbeti açıldı babası tuvalete alıştır felan dedi yeni bez sipariş etti trendyoldan kargodaydi bizimki anne çiş kaka geldi dedi inanmadık aldık lazimliga oturttuk kakasij8 yaptı:) babasıyla alkış tuttuk ufak da bi çikolata verdim ödül bir iki kaçırdı beze somrsk8 günlerde ful gündüz temiz kaldı ama her çiş kaka yaptığında da ödül verdim ufak ufak kestim bıçakla verdim. Sırf onu almak için çiş kaka dedi yapmaya çalıştı gece bezsiz yatırdım yaptı bazen bazende yapmadı şimdi düzeldi gibi . 28 i doldurdu.  Çok şükür kurtuldum 

ben sabah kuru uyanma kısmını yaşayacağımı hiç sanmıyorum. gece bi kaç kere tuvalete götürmeyi düşünüyorum alıştırınca. çünkü gece boyunca su içiyorlar. o kadar suya kuru kalkmaları bence mümkün değil. 

hedefim 25, 26 aylıkken öğretmek aslında. mayıs haziran gibi başlayalım istiyorum ama sizinki daha çok konuşuyormuş sanırım. benimkiler pek konuşamıyor.

benimkiler tuvalete, lazımlığa çok aşinalar. çünkü yenidoğandan beri ara sıra tuvalete tutuyoruz. kakalarını yapıyorlar ama bu tuvalet eğitimi gibi değil. eğer kaka yapmakta zorlanıyorsa rahat yapsın diye uyguladığımız bi yöntem. bide banyo öncesi tutuyordum tuvalete. geçen günkü kaza da o nedenle oldu muhtemelen. umursamadım bu defa tutmadım çocukta o anı bekliyormuş altına yaptı muhtemelen. 

+1 oy
önce (3,629 puan) tarafından

Hemen götür canım alıştır benim oğlan da öyleydi erteledim 1 haftadır zor alıştı

ne kadar süre erteledin? bide kaç aylıktı öğrettiğinde

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 46 göst.
0 oy
0 cevap 18 göst.
22 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Aysegul&20 (5,795 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 97 göst.
7 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Aysegul&20 (5,795 puan) tarafından soruldu
0 oy