+2 oy
180 göst.
önce Yemek-Tarifler kategorisinde (5,812 puan) tarafından

Gunaydin :) 

Haftasonu misafirlerim olacak ama bi turlu ana yemege karar veremedim. Menu su sekil de

Tarhana corbasi 

Pirinc pilavi 

Manti

Zeytinyagli barbunya 

Mevsim salatası(havuc,mor lahana,mor havuc,turp)

Revani veya sekerpare 

Bu menuye hangi ana yemek yakisir .(Kofte,tavuk,kavurma,kurufasulye-nohut haric) 

Guvec veya kurdan kebabi fikri var ama onlarda yaz sebzesi kisin pek lezzetleri olmuyo.

5 Cevaplar

+3 oy
önce (3,627 puan) tarafından

Ben dün güveç yapmıştım ama misafire değil kendimize. Toprak güvece et patates sogan sarımsak patlıcan doğrayıp mahalle fırınına verdim çok Güzel olmuştu. 

önce (5,812 puan) tarafından

Bende guveci patlican,patates ile yaparim. Ama tabi bizim mahalle firinimiz yok o ayri bi lezzet katmistir :) patlicanlarin lezzeti var mi suan

-Reklam-
+2 oy
önce (286 puan) tarafından

Etin varsa önceden hasla kesmeden sonra iri taneli didikle önceden kizartigin biber soğan isteğe göre patates falan hasladigin eti onların içine koy 1 ymk kaşığı salça  1 çay bardağı suyla ekle suyunu hafif  çeksin ay vala tadına doyum olmuyor kebab kebab😁

Var canim guzel fikirmis aslinda ama once kendimize bi denemem lazim :D hic yapmadigim yemegi misafire yapmaya korkuyorum.

Etim dogranmis et olur mu,yesil biber,kapya biber,patates bunlari kizarttin mi sogani da mi kizarttin 

önce (286 puan) tarafından

Oda olur canım bı dene çok güzel oluyor 

+1

Tamam canim sagol yarina kendimize deneyeyim once:)

+2 oy
önce (5,038 puan) tarafından

Tarhana herkesin sevebileceği bir tarz çorba değil iftar sofrası için secmezdim ben olsam  dün kardeşim geldi hünkar beğendi yapmıştım ana yemek bugün de ana yemek olarak fındık mantarlı tavuk  yapcam 

Gelen kisiler tarhanayi yerler. Bi de ne yapayim corba olarak mercimegi yeni yedik,yayla olmaz. Tavuklu sehriye olur mu acaba

Hunkar begendi hic denemedim

önce (5,038 puan) tarafından

Seviyorlarsa yap canım  kayinvalidemgile terbiyeli et suyu çorba yapmıştım çok lezzetli ve güzel oluyor dene istersen hünkar beğendi tarife bak canım dün ani geldi misafirim hemen düdüklüde eti hasladim evde de konserve koz patlıcan vardı yaptım biraz kaşar peyniri ben fazla kaçırmışım ama genel olarak tam davet sofrası yemeği e hünkar bile begendiyse vardır hikmeti 😁

Evet biliyorum o corbayi. Dugun corbasi aslinda terbiyeli et sulu ve etli. Bunu da yapabilirim sagol :) 

Simdi patlican mevsimi degil ya kullanmak istemiyorum aslinda kurdan kebabi yapacaktim ama patlicanlarin tadi nasildir guvenemiyorum iste

önce (478 puan) tarafından

Ben ikidir alıyorum gayet iyiydi 

+1 oy
önce (4,256 puan) tarafından

Mantı ana yemek zaten mantıyı çıkar bence 

Onun yerine güvecte dana pöç (patates havus soğan sarımsak ile) pişir bence ,yarım kiloda gulaş kestir iri kırmızı et pöcun icine at , iftarda hem doyurucu hem lezzetli olur hemde kolay olur.

Canim ortaya bi yemek daha yaparim genelde. Yenirde yani. Cagirdigim kisiler icli kofte yapmisti. Ana yemekte yendi icli kofte de yendi. Gecen sene karisik sarma yapmistim lahana,kuru patlican-biber bunlarda yendi etli ana yemekte yendi. Bu arada yemeyi cok severiz. Antepliyiz,misafirlerimiz de Antepli. Genelde masaya ne koysak yenir kalmaz yani. 

Sagol canim ana yemek fikri guzelmis bunu dusuneyim. 

önce (4,256 puan) tarafından

O zaman yap donat masayı gider sizde bende Malatyaliyim biz de extra yemek yaparız ama manti değilde senin yaptığın gibi dolma sarma çeşiti extra koyarız içli köfte analı kızlı gibi.

Sen pöç bir dusun kolay güveçte kebap ama bildiğin haşlama usulü yapılıyor kolay ama guzel ve mide dolduran bir yemek.Kendi kendine piser sırayla malzemeleri eklersin.

Sen zaten bilirsin lokum yada gulas  et de kestir icine at valla mis gibi olur. 

Evet bizde genelde sarma,dolma,icli kofte vs yapariz. Ama degisiklik olsun dedim bi de calisiyorum dolapta manti var pratik olsun diye dusundum. 

Pöç biliyorum kuzu pöçü genelde sarmanin altina dizeriz :) cok lezzetli olur. Dusuneyim bu yemegi bi.

0 oy
önce (1,371 puan) tarafından

Kilis Tava olabilir mi bayılıyorum pilavın yaninda

önce (478 puan) tarafından

Offf bende çok severm çok güzel oluyor 

+1

Olabilir aslinda canim sagol :)

Salata yada cacık mükemmel oluyor annem yanında ekstra sarma dolma lahana koyar 

Kilis Tava varsa yoğurt ayran dolma pilav mercimek çorbası olur.

önce (35 puan) tarafından

Kilis tava nasil yapılıyor arap tavayi biliyorum ama onu bilmiyorum meşekatli mi cok

+1

Patatesleri yuvarlak incecik kıyıp tepsi altına döşeme yapıyoruz üzerine kıyma harç domates biber dilimleri fırında pişirin tam dir 

İlgili sorular

+2 oy
9 cevap 174 göst.
0 oy
4 cevap 156 göst.
+1 oy
5 cevap 110 göst.
4 Mart 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Masal.ak (82 puan) tarafından soruldu
+1 oy
16 cevap 388 göst.

Kategoriler

1,436,489 soru