+3 oy
312 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,582 puan) tarafından

Kızlar kızım 3 yaşına gjrecek bir ay sonra. Biraz önce TV den pepe izlemek istedi. Oturma odasında ve mutfakta TV var evde. Eşim de Oturma odasında film izliyordu. Ama kızım illa ordan izleyeceğim dedi. Oyle agliyor burdan açacaksn diye. Gel diyorm mutfakta açarm gelmiyor. Bi 10 15 dk ağladı. En sonunda sinirlendm kucağıma aldm geldim mutfağa.  Sinirim kızıma değil eşime. Sonra eşimle tartıştm filmin kızdan değerli dedm açmıyorsn ağlatıyorsn. Her dediği olmaz Bi çocuğun öğrenecek diyor bana. Benmde tek çocuğum yani. Bide meme kanseri tedavisi görüyorm biliyorsunz. Kiyamiyorm asla. Her istediğini yapmak istiyorum. Eşimle de tartıştk tabi. Konuşmuyorm şuan. Her dediği yapılir mi bir çocuğun sizce?.

17 Cevaplar

+5 oy
önce (4,301 puan) tarafından

Her dediği olmamalı ama, her dediğini bi şekilde yaptırıyolar oda bi gerçek 😁

-Reklam-
+5 oy
önce (20,701 puan) tarafından

Her dediği yapılmaz. Eşin hakli. Hatta çocuğuna en büyük kötülüğü yapmak istiyorsan her dediğini yaparsın.

+4 oy
önce (1,406 puan) tarafından

Ben yapmiyorum istediği kadar ağlasın 

+3 oy
önce (4,265 puan) tarafından

36 yaşında anne oldum bir tane evladım var bende bir evin tek çocuğuyum kızımda öyle bu detayı bilerek yazdımmm

Her istediği yapılmaz ama istekler doğru analiz edilmeli 

Bazısı hemen yapılmaz bazısı sonrada yapılmaz.

Tv konusunda birey olarak kendini ispatlama doneminde inatlaşmasi normal.

Böyle durumda kızım babanda isten geldi yorgun biraz dinlensin istersen pepe mutfakta izleyebilirsin hem sana mutfakta sevdiğin minderi veririm ona oturursun yada bir havuç veririm yiyerek izlersin gibi yumuşak geçişli seçenekli bir ilerleme ile gidin tv izlemek seçenek var gereksiz büyüyecek bir konu değil.

Ama esin kesin haklı diyemiyorum o anı görmek lazım esin gayet itici inatlasan bir tavir mi sergiledi yoksa örnek davranış sergileyip durumu evladına anlatmaya çalışıp ikna etmeyi deneyip inatlq devam ettiğinde sakın kaldı mı (yani evet tv oturma odasında izlemesine izin vermedi ama ) sakin yapıcı seven bir baba rolünde miydi 

önce (1,582 puan) tarafından

Evet sakindi.  Bitsn acacagm dedi. 

+1 oy
önce (2,555 puan) tarafından

Ben açardım eşim de açar. Bunun için çocuğumuzu aglatmayiz. Bu her dediğini yapmak değil ki. Ben de dışardan oyuncak abur cubur istedi de almadınız diye düşündüm o zaman normal diyecektim. 

+1 oy
önce (2,107 puan) tarafından

Çocuğun her dediği yapılmaz da sırf her dediğini yapmayacağım diye de boş yere ağlatılmaz. Mantıksız şeyler için tabi ki hayır diyeceksiniz ama bir baba olarak madem o kadar ısrar ediyor açsaymış kendisi mutfakta izleseymiş. Bu çocuğun anasına babasına nazı geçmeyecekse kime geçecek siz idare etmezseniz kim idare edecek. 

+1 oy
önce (1,650 puan) tarafından

Hayır her dediği yapılmaz. Özellikle ağladıktan sonra. Çocuk otomatik olarak bak ağlayınca istediğim oluyor diye kodluyor. Kendimi hatırlıyorum ilk okula henüz başalamamıştım. Kuzenime akıl veriyordum, ağlayınca annem bana şunu bunu alıyor diye. Annem hala her yerde anlatır bunu😬

+1 oy
önce (1,465 puan) tarafından

Çocuklar illaki her dediği olsun ister ama onlara sınırlarını öğretmekte ebeveynlerin görevi. Yarın bir gün büyüyüp topluma karışınca afallayıp sorun yaşamamaları için önemli bir konu. Üstelik biliyor musunuz sınırları kesin bir şekilde çizilen çocuklar kendini daha güvende hissediyor. Çocuklarım için canımı veririm ama asla her istediklerini yapan bir anne olmadım. 

önce (1,465 puan) tarafından

Özellikle ağladıktan sonra asla yapılmaz istedikleri

+1 oy
önce (215 puan) tarafından

sence yapilmali mi ?

+1 oy
önce (606 puan) tarafından

Bugün markete girdik. Oğlum balon istedi aldık patlattı bilerek neyse 2. Yi aldık yine patlattı . Balon istiyorum diye yıktı marketi yerleri süpürdü sürüne sürüne almadım almam . Sakinleşmesini bekledim sadece . 

Sonra kafeye girmek istedi kafe de kapalıymış adamlar temizlik yapıyormuş ben gönlü kırılmasın diye kapısına kadar gittim dedim bak böyle böyle kapalı sonra gelelim hiç ağlamadı kabul etti yani ben bir isteğini yerine getirmedim ama diğer istediğini makul olacak şekilde yaptım o da farkındaydı her istediğini yapmıyorum yoksa zapt edemem 

önce (1,147 puan) tarafından

Hani dedin ya kendini yerlere attı fakat üçüncü balonu almadım, Allah aşkına o arada mesela etrafındaki insanlar birsey demedi mi veya herhangi bir zamanda böyle ağlama krizleri illaki oluyordur bizde oluyor, bunu dışarıda yaşadığın zaman insanlar tepki vermiyor mu verirlerse ne diyorsun benim bununla ilgili bir postum var müsait olunca bir bakarsan neyi sormaya çalıştığımı anlarsın. Fikirlerini önemsediğim bilinçli kişilerdensin. 

Canım öyle durumlarda ben barkod yerine zarar vermeden açıyorum paketini içindekimi veriyorum alacaksam eğer .

İkinci olarak müdahale etmek isteyenler oluyor ama zaten oğlum müsade etmiyor en önce birisi yanına yaklaştığı basıyor çığlığı o sıra ben çok marketlerde ulaş yerlerde sürünürken bekledim bir ara geçmişti ama yeniden başladı  maalesef 😂 bana veya ulaşa bir şey diyecek olan olursa da müdahale etmeyin lütfen hayır diyorum ciddi bir şekilde veya babası varsa babası var lütfen diyorum  öyle senin durumunda olsaydım burada annesi var sana mı soracağım ne yapacağımı derdim yani dışarıda ne kendime ne babasına laf söylettirmem hadsızlere haddını bildiririm sende yumuşak olma bazı insanlar gerçekten haddini bilmiyor benimde oğlum çok elimden kurtulup fırladı koştum peşinden hani öyle birilerinin bir şey dediği durumları çok yaşamadım açıkçası ama damarıma basarlarsa lafımı kavgamı da esirgemem ya ben biraz sinirli bir insanım çizgilerimden ödün vermiyorum 

Bak geçen gün kafeye gittik küçük bir oyun alanı var  orada ulaş oyuncak kavgası yaptı babası annesi geldi oğlunu ikna edip konuşmaya eşim de müdahil olmaya çalıştı işte sen abisin o küçük gibi bende sedim annesi babası var sen karışma yani kendim dışarıya nasıl yaklaşıyorsam dışarıdakilere de saygı duyuyorum bazı insanlar böyle değil maalesef 

önce (1,147 puan) tarafından

Anladım çok teşekkür ediyorum bazen öyle insanlar oluyor ki kendimi sorguluyorum gerçekten çok teşekkür ediyorum 

Rica ederim bebeğim ❤️🌺

0 oy
önce (179 puan) tarafından

Bence çocuk "hayir", "yok", "sonra" gibi kavramları bilmeli. Biz de çocuktuk, annemiz birşeye hayır demisse bitmişti. Kendimi de kardeşimi de hiç hatırlamam birşey için yerlere yatarak agladigimizi. Ben küçüktüm pazara giderdik oyuncak isterdim 2 TL var onunla istediğini alabilirsin daha pahalısı için paramız yok derdi ve ben hiçbir zaman sorun etmezdim. Babam gelince TV yi degistirirdi, istersen birşey de 😂 anne babaya saygı oturmalı bence çocukta. Şimdi ben gebeyim Allah'ın izniyle bebeğimi kucağıma aldığımda sevgi dolu ama dsiplinli bir yol izlemeyi düşünüyorum.

0 oy
önce (87 puan) tarafından

Eşim yapıyor ama asla yapılmamalı 

0 oy
önce (14,191 puan) tarafından

Her dediği tabiki olmamalı hele ağlıyor diye yapmak eyvah eyvah. Sabahları bizim ev tam bir kaos. Çünkü eşim ve k.pederim ağlamasın diye her şeye tamam diyorlar bu da hircinlastiriyor. Benim kızım da 3 yaş olmak üzere 

0 oy
önce (1,080 puan) tarafından

Cocugun her dedigi yapilmaz ama kendi keyfi icin de cocuk aglatilmaz ben olsam acardim ama nedir mesela benim oglan prizle oynuyodu bi ara nasil izin vereyim istedigi kadar aglasin ya da disari ciktik bisey alabilirsin paramiz o kadar diyodum ikinciyi isterse istedigi kadar aglayabilir sokaklarda rezol olur gelirim ama almam ya da uyku saatidir uyumak istemez 10 15 dk dahs musade ederim hala mi asla yatskta istedigi kadar aglayabilir bi ara dis fircalamak istemiyodu mesela uyumadan 1 saat once goturuyodum aglamasi bitince fircalayip yatiyodu bi ara eve girmicrm gittigi yerde kalcan diye agliyodu alip odasina koyuyodum brnde uzaginda oturup bekliyodum aglaman bitince konusalim diyodum geliyodu ozur diliyodu bu sekilde her dedigi yapilmaz ama kendi keyfi bolunecek diye de cocuk aglatilmaz 

0 oy
önce (6,174 puan) tarafından

Kız yeminle beni anlatmışsın benimde tek çocuk her istediğini yapıyorum eşimde  bazen kızım birşey yapmak istediğinde yok diyor oda ağlıyor sonra eşim yok demesini bilmeli diyor bende kıyamıyorum ama bir yandan eşler hakli

0 oy
önce (600 puan) tarafından

Eşine neden kızıyorsunki canm televizyon sadece kızına ait değilki sonuçta . Bana göre her istediği olmamqlı ben açmazdım kızıma istediği kadar ağlasın hayır dediğimizi bilmeleri lazım ağlamqsı kötü birşey değil . Şimdiden herşeyine evet dersen tamam dersen baş edemezsn 

0 oy
önce (182 puan) tarafından

Ben yapacağım ne istiyorsa alacagim 😊

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 216 göst.
+1 oy
12 cevap 141 göst.
+1 oy
3 cevap 82 göst.
+2 oy
2 cevap 47 göst.