+1 oy
153 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (14 puan) tarafından

kan sonuçlarından anlıyomusunuz ya sağlık ocağı çok uzak tekrar gitmek istemiyorum

image

image

4 Cevaplar

+2 oy
önce (357 puan) tarafından

D vitamini ve folat düşük çıkmış hatta D vitamini bayağı düşük çıkmış hemen takbiye başlamalı. İnsülin yüksek çıkmış insülin direnci olabilir hatta diyabet başlangıcı bile olabilir Allah korusun. Sedim yüksek çıkmış bu da enfeksiyon olabilir kan verdiğin saat önemli aç mi verdin tok mu verdin? Mesela oruç tutuyorsan sahurda yemek yedin ve sabah erken saatlerde kan verdiysen tok karnına verdin sayılır. bu da bazı değerlerin yüksek çıkmasına sebep olabilir. En önemlisi gebelik var mı? Çünkü gebelikte bunların bazılarının yüksek çıkması normaldir ama gebelik yoksa ve böyle yüksek ise vakit kaybetmeden doktora gidip tedaviye başlamanız gerekir. Gerçi gebelik varsa da gitmeniz gerekiyor çünkü folat ve d vitamini her halükarda hemen tedavi edilmeli.

önce (2,199 puan) tarafından

Benimde yıllardır sedimantasyon ve crp degerim yuksek doktorlar bulamıyor ne olduğunu 

Fmf düşünülmedi mi hiç? Bir arastirin derim

En az 10 yıldır yüksek  fmf kimse demedi belirtileri nedir 2 kez ramotolojiye gittim emar rontgen vs bisey çıkmıyor şikayetin yoksa onemli degil diyolar sedimantasyon 75 leri bile gördü crp 38 leri

Fmf'te atak esnasında CRP 500 üstüne bile çıkabiliyor mesela benim genelde hep 300 civarı çıkar. Çok geniş kapsamlı bir hastalık ailevi Akdeniz ateşi olarak araştırırsanız belki semptomları size uyuyordur ona göre gidersiniz doktora ben bundan şüpheleniyorum genetik test yapılmasını rica ediyorum dersiniz. Aslında iki kez  romatolojiye gitmişsiniz belki de semptomlar sizde yoktur o yüzden şüphe edilmemiştir bilmiyorum sadece aklıma bir anda o geldi çünkü fmf'te atak esnasında CRP sedimantasyon üre fibrinojen bunlar bir  hayli yüksek çıkar (vücutta enfeksiyon yoktur ama vücut onu enfeksiyon gibi algıladığı için bunlar aşırı yüksek çıkar birkaç güne yavaş yavas kendiliğinden düşer) bunların yükselmesine bağlı olarak şiddetli karın ağrısı kas ve kemik ağrıları yüksek ateş eklemlerde şişlik vsvs olur. Herkeste farklı olabilir mesela bende kas kemik ağrıları oluyor kardeşimde karın ağrısı ve yüksek ateş oluyor genelde. Bir akrabamizda da boğaz ve bademcik ağrısı  oluyordu 

Kas agrim varda benim.crp 50 yi geçmemiştir sedim 75 i görmüştür ve hic düşmüyor referans aralığına ikiside 10 yıldır gelmiyor birsürü detayli kan testi yapildi normaldi

-Reklam-
+1 oy
önce (1,070 puan) tarafından

Anladığım kadarıyla d vitaminin düşük ve vücudunda iltihab var 

+1 oy
önce (320 puan) tarafından

Sadece kırmızı olanları atman bişey ifade etmez ki buna bakarak folat ve D vitamini düşük onu diyebiliriz hepsini atman gerekli mesela hgb gözükmüyor 

önce (14 puan) tarafından

.

imagesu galiba

+1 oy
önce (1,092 puan) tarafından

Doktora git takviye yazacaktır. 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 166 göst.
23 Aralık 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde polatzulal35 (360 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 776 göst.
2 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Ikranurun annesi (46 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 703 göst.

Kategoriler

1,436,622 soru

23,623,590 cevap

306,949 kullanıcı

...