+1 oy
706 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (3,374 puan) tarafından

Merhaba arkadaşlar🌸

Ben evlenmeden önce çok istiyordum eşim dindar olsun. Namazında niyazinda olsun, orucunu tutsun ama hiç öyle biri değil...

Kahve de okey oynar  mesela hiç hoşuma gitmiyor böyle şeyler şeytan işi.

Ya kızlar orucunu bile tutmuyor dinden çok uzak.

Baya oldu bir arkadaş post açmıştı eşim namaz kılmıyor ikna etmek istiyorum demişti bende;zorlama onu demiştim,bir arkadaş ta olur mu öyle şey eşler birbirlerinden sorumludur demişti bana.Gerçekten çok haklıymış bende şuan o şeyin içindeyim.

Eşim için çok üzülüyorum ama elimden bir şey gelmiyor çok isterdim eşim dinine bağlı olsun ya...

20 Cevaplar

+7 oy
önce (228 puan) tarafından

Rabbim onun kalbini imana ısındırsın inşallah.. ona çokça dua et.. bide bazen güzel bir dille söyle. 

önce (3,374 puan) tarafından

Amin canım Allah razı olsun.

Güzel dille söylüyorum ama boş ya zorlamak ta istemiyorum onu bunaliyor öyle.

-Reklam-
+3 oy
önce (1,093 puan) tarafından

Keşke o yapıda biriyle evlenseydin ben doğru bulmuyorum bu değişime zorlama durumlarını 

Keşke canım ya bir anlık aşka kapıldık hemen evlendik birbirimizi tanımadan.

O konuda haklısın.

önce (1,093 puan) tarafından
+1

Umarım gönlünce olur :)

Teşekkür ederim 🥺💕

önce (2,582 puan) tarafından

@Nature Daphne tamda istediğim yapıda biriyle evlendim cnm ben, yıllar geçtikçe tam aksine evrilmeye başladı. Öyle kalmıyor.. İstisnada olsa

+2 oy
önce (319 puan) tarafından

Öncende böylemiydi sonradan mı böyle oldu 

@Bencee hiç aklıma gelmedi bu mesele ya birbirimizi sevdik hemen evlendik,iyice birbirimizi tanımadık🤦🏻‍♀️

Evlenince böyle düşünmeye başladım.

@BETIGUL amin canım amin ailesi yüzünden böyle olmuş anladığım kadarıyla.

+1

Evlendiğinde olan birşeyi değiştirmen çok zor onu öyle kabul etmen lazım sonradan olsa neysede önceden gelen birşey bu yaştan sonra değişmez ki 

Değişmese de yani elimden bir şey gelmiyor ki zorlayamam dile getiriyorum ama onun çabasına kalmış bir şey.

+1

Aynen öyle sen sıkma canını

+2 oy
önce (35 puan) tarafından

Her koyun kendi bacağından asılır niye problem ediyorsun ki kendi isteyerek yapsa daha iyi olmaz mi dinde zorlama yoktur zorlada olmaz bu iş 

Ayni şeyi düşünüyoruz da kimse beni anlamamıştı:) yok yahudi lafi yok şu bu zorla olmaz icinden gelmiyorsa kendi bilir benide baglamaz zorlamam yani kimseyi 

önce (389 puan) tarafından

Bu arada Betigül tevazusundan yazmamış ilahiyat mezunu. 

Dinden zaten böyle herseyi dikte edenler yüzünden bi kesim soğuyor!!  Zorla da olmaz dikteylede olmaz.

Ilahiyat okumuş okey ama nerde hoşluk kolaylık saglama hoşgörü ben göremedim direk yahudi lafiii bu nerde ya kim demiş kim uydurmuş ilahiyat napar meslegi gereği ? 

önce (1,140 puan) tarafından

...............

image

önce (1,140 puan) tarafından

image

öğretmek ile mükellef, öğretmediğimizden mesulüz. 
+1 oy
önce (3,601 puan) tarafından

Uyumadan hergün 27 defa ihlas Suresi oku eşine kalbi ibadetlere ısınır inşallah 🌺🌷

+2

Manolyacığım sakın yanlış anlama sen de tam manası ile bilmediğin aşikar evvela kendini geliştirmeye çalış eşin için sadece dua edebilirsin. Allah dilemedikçe hidayete erdiremezsin. Evlenirken neticede biliyordun. Sana düşen sadece dua etmek. 

+1

Yemeklerine sürekli sürekli fatiha oku ki Allah doğru yola iletsin ve Fesalli rabbike diye gez evin içinde bir müddet. İlla vardır onu alıkoyan bir günahı. Yemekleri abdestsiz yapma. Sürekli abdestli ol.

+1

Sürekli  Abdestli gezmek abdest almak külfet gelirse sadece abdestin farzlarını yerine getir. 

Evet bende öyle olma yolunda ilerliyorum, Kur'an okumayı bilmiyorum mesela çok istiyorum öğrenmeyi,

Tabiki vardır biliyorum çünkü en azından işlemiş olduğu bir günahını😔

Tm canım çok teşekkür ederim Allah razı olsun İnşallah dediklerini yapacam 🙏🏻

Dua etmekten başka çarem yok.

Canım Kuran öncelikle namaz sürelerinin tefsirini kiraatini mahrec ve tecvid kurallarına göre okumayo öğren. Namaz farz. Namaz sürelerini eksiksiz yanlışsız okumakta farz. Kuran okumak ise sünnet. İlk etapta namaz sürelerini hallet. Allahu Teala hafız olmanı istemiyor fakat namazda okuduklarını bilmeni istiyor. Fil Süresinden aşağıyı güzelce dinle güzelce oku. Sen sana düşeni yap evvela. 

Bir de bu emoji söyleyince bir çoğu kızıyor lakin yine de diyelim bu emoji müslüman olmayanların emojisi. Onun yerine 👐 bunu kullanabilirsin. 

+1 oy
önce (932 puan) tarafından

Peki oruç tutmadığı halde ona yemek hazırlıyor musun.

İlk sahurda uyandırdım zorla uyandı yemeğini yedi uyudu,daha sonra gündüzden bozmuş canı sigara çekmiş,niyet etmeyi unuttuğunu söyledi.

Daha sonra tutamayacagini söyledi o yüzden kaldirmadim onu.

+1

Benim demek istediğim gün içinde oruçlu olmadığı halde senden yemek su istiyormu buna karşı tavrın nasıl 

Yani benden yemek su istemez gider kendi çıkarır, alır normalde de böyle benim de tavrım yok buna karşı ne yapabilirim ki.

+1

Hmm tatlı bir dille konuşmaya çalış şöyle de hadi Allah'a ibadet edelim sende istemez misin birlikte cennete gidelim 

+1 oy

Arkadaşım eşin gencse bilmiyorum yaşını ikna etmesi zor olur çünkü allas askina cevrene bakınca hangi genc bes vakit namazinda ben hiç gormedim ancaa yaşlanınca ölüm korkusu sarinca namaza düşerler bu bir gercek eşin de icinde kotuluk yoktur kılmıyor ama inanmadığı icin degil erken bulduğu icindr günü gelsin yapar ben inanıyorum 

Eşim benden 10 yaş büyük 36 yaşında kocaman bir adam🙂

Valla bu saatten sonra değişmez gibi geliyor bana,yani değişsin de istemiyorum sadece dini ibadetlerini yerine getirsin sadece bunu istiyorum.

önce (2,036 puan) tarafından
+2

@Yaprak75 öncelikle ölümün zamanı yok ansızın gelir. Ne zaman hazır olmayı düşünüyor insanlar. Lafım senin için değil. Kurduğun cümle için. Yaa insanlar namaz kılmadan onların namazı kılınsa (cenaze namazı)

Öldüğümüz vakit imandan sonra sorulacak ilk hesap namazdır. Namaz kıldın mı diye. O soruyu geçersek diğerine geçecekler , geçemezsek vayyy halimize

önce (3,638 puan) tarafından
+1

Beenim çevremdeki %85 genç namazını kılıyor Allah'a şükür.. ve daha 20 gün önce halamın torunu vefat etti 24 yaşındaydı daha bekardı. 1 ay içinde bir hastalık çıktı bi anda yoğun bakımlık oldu . 10 yaşından sonra namaz başlar Rabbim namaz ibadet aşkı versin. İblis gibi secde etmeyecem dierek.. huzurundan kovulmayalım.

+1 oy

Yaa gecen haberlerde cikti evlerden uzak imam hani bes vakit namazını kılan ornek aldığımız imrendigimiz vaazlarını dinledigimiz adam kızlarına t...ediyormuss yani bes vakit namaz kılıp her b..yiyen koca olsa sineye mi çekicez olsun namaz kılıyor yeter mi diycez haa yanlış anlaşılmasın inancliyim o ayri ama zorlamaya karşıyım 

Bu tarz kötü insanlar dini kullanıyor,dini bir örtü gibi kullanıp herşeyi yapıyorlar arka planda.

İnan zorlamıyorum tatlı tatlı arada hatırlatıyorum ama artık soylemicem koskocaman adam aklı var o düşünsün,dua etmekten başka çarem yok.

+1 oy
önce (979 puan) tarafından

Peygamberimiz gibi şefkatle merhametle sevdirerek yaklasmalisin olaya yoksa ters teper

0 oy
önce (7,044 puan) tarafından

Benim de eşim namaz kılmaz anne babasından görmemiş kardeşleri adam akıllı oruç tutmazlar

Ama eşim oruç tutar hatta hiç bozduğunu görmedim 2 defa hastalık dışında.

Evet kendi haline bırakmak doğru değil

Ben baskı yaparım ve şükürler olsun cuma namazlarına gitmeye başladı 😊 şimdi farz namazlarını kıldırmak için baskıya başladım 😃

0 oy
önce (2,436 puan) tarafından

Evlenmeden önce de böyleymiş evlendikten sonra değişmemiş o sizi tam tersi yönde değiştirmeye calissa sizin de hoşunuza gitmez belki hepten sogutursunuz su an için sadece düşüncenizi dile getirip ona örnek olmak ve onun için dua etmek yapavak başka bir şey yok

0 oy
önce (498 puan) tarafından

Ben evlendiğime eşim namaz kılmıyordu. Bende dindar bı aileden geldim annem babam hacı abim imam kapalıydım bende tesettürüm tamdı. Çok sık tedbirlerle büyüdük böyle gördük öğrendik. 8 yaşımda falan namaza başladım 9 yaşımda kapandım. Neyse işte din konusu benim için hassastır. Namaz kılmayan birini görünce çok üzülüyorum. 

Neyse eşimle evlendiğimizde eşim namaz kılmıyordu. Sürekli kıl falan diyordum. Başlayacam birgün diyordu. Resmen ezan okuyordu, üzerinden vakit geçiyordu ve o namazı bile isteye kılmıyordu. O kadar üzülüyordum ki. Bı kaç ay direndikten sonra yine birgün konuştum namaza başla diye. Dediki tamam beni sabah namazına çağır başlayacam. O gün namaza kalktım onu da çağırdım. O günden sonra namaza başladı. Ve gerçekten Allah'a binlerce kez şükür olsun ki analı çocukluğundan itibaren kılıyormuş gibi değer veriyor namaza. Geç kalınca falan acele ediyor hemen kılıyor. Asla aksatmıyor. Rabbime ne kadar şükür etsem az o kadar mutluyum ki o konuda. Orucunu da tutuyordu çok şükür sürkeli şuan bile şehir dışında çalışıyor. Sabah 6'da uyanmasına rağmen orucunu tutuyor tüm gün oruçlu çalışıyor akşam saat 7'de itiraf yapıyor.

Gerçekten iman varsa imkanda var derler ya. 

Kesinlikle asla mücadele etmekten vazgeçme sürekli eşinle konuş namazın dinin güzelliklerini anlat. Asla vazgeçme. Rabbim Onada en kısa zamanda bu güzel duyguyu nasip etsin inşAllah. Ama sen sık sık konuş onunla güzel dille anlat

0 oy
önce (2,990 puan) tarafından

Evlenirken sormadın mi? Kriterlerini söylemedin mi

0 oy
önce (4,684 puan) tarafından

Sonucta bu insani evlenmeden once tanidiniz veya namaz kilip kilmadigini biliyodunuz. Evlendikten sonra istemenin bi anlami yok bence. Ya istediginiz gibi biriyle evlenecektiniz ya da bu kisiyi oldugu gibi kabul edicektiniz. Evet soylersiniz ama yapip yapmamak kisinin sorumlulugunda. Siz dedikten sonra o is sizden cikar. Ben bu tarz zorlamalari dogru bulmuyorum. 

0 oy
önce (2,933 puan) tarafından

Seni çok iyi anlıyorum, eşimde öyle biri. Bende devamlı 5 vakit namaz kılan biri değilim ama arada kılan okuyan, orucunu tutan biriyim. Eşimle evlendim eşim oruç tutmuyor, bırak 5 vakti Cuma'ya bile gitmiyordu. Her hafta cumaya git diye başının etini yiyordum. Bu sene oruç tutacaksın diye kavga bile ettim ama yok, sahuru yaptı niyet etti sabah bozdu. O yüzden söylemeyi bıraktım, onu daha fazla günaha sokmak istemediğim için. Akıl bali olmuş insanlar, kendileri bilir

0 oy
önce (1,094 puan) tarafından

Herkesin bakış açısı farklı belki eşin senin yaptigin ibadeti yapmiyor ama misal veriyorum birine yardim ediyor ordan kazaniyor bilemezsin ki bence ne kendine dert edin nede zorla dahada uzaklastirirsin herkes biliyor dogruyu yanlisi

0 oy
önce (235 puan) tarafından

Benim eşim 17yillik evliyim bizimkide tam tersiydi ama zamanla anlata anlata öğretti banada namaz kılarken benim seccademide serer beklerdi kilmasamda sererdi yani.suan çocuklarım da ondan görüp namazını kılar orucunu çok şükür 3 4 yıldır bırakmadan kılarlar dinde zorlama yoktur çoğumuz bilir ama işimize geleni yaparız.esim elektrik akımına kapıldı iş kazası geçirdi geçen sene dk kalbine vurdu dedi yani yaşaması mucize felanda dedi eşim şuan der yani insanı dua ayakta tutar bende çok inanırım buna.insallah düzelir diyim

0 oy
önce (1,144 puan) tarafından

Sen beş vakit namaz kılıyor musun? Demek istediğim insan birinin değişmesini istiyorsa evvela kendi kendini düzeltmeli, iyi örnek olmalı, sonra uyarmalı ve duayı bırakmamalıdır.

0 oy
önce (19,593 puan) tarafından

Sana kendini öyle mi gösterdi sonradan mı değişti acaba 

0 oy
önce (12,728 puan) tarafından

Gunaydin canim. Benim esimde ayniydi maləsef. Evlenmeden önce sen gel birlikte namaz kilicaz diyordu. Allaha inaniyor ama ibadetlerini yapmıyor. Yaptığı tek sey duzenli sadaka vermek. Şimdi ezberlettiriyorum . Evlendigimiz 2 yıl olucak daha simdi basladi ezberlemeye. Yani namazda okunan sureleri bile bilmiyordu düşün. Ailesi din hakkinda hic bir sey ogretmemis. Ki kendileride bilmiyorlar zaten. 

Oruç tutmayida bu yil basladi ömrümde ilk kez . 

Ben inaniyorum zorlarsak olur diye. 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 188 göst.
+1 oy
6 cevap 515 göst.
27 Ocak 2020 Diğer kategorisinde Yakamoz (106 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 188 göst.
21 Ocak 2025 Moda kategorisinde ipek4161 (4,299 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,436,534 soru