+3 oy
723 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (137 puan) tarafından

Bir kadın 14 15 yaşlarında bir kayni ile tokalasabilir mi 

22 Cevaplar

+7 oy
önce (4,690 puan) tarafından

Kaynim benim icin kardestir. Dinen baska durumlar olusabilir diye evet yasak ama bizim kulturumuzde boyle seyler yok. Kuzen, kayin vs kardesten farksiz. O yuzden kaynim 14 yasinda olsaydi ve tokalasmam gerekirse tokalasirdim. Benden 9 yas kucuk kaynim 25 yasinda yeri gelirse tokalasirim ama zaten tokalasacak bi durumda olmuyo. Haftanin 2 3 gunu goruyorum (bekar kendi, kayinvalideme gittigim icin) her gun tokalasacak halim yok. Ben onu kardes o beni abla gorur. Sizin yasayis tarzinizi bilemem ama bana absurt degil tokalasmak.

önce (828 puan) tarafından

Bizim kültürümüzde kuzen kardeş değil,  milyon tane kuzeni ile evlenen insna var 

önce (4,690 puan) tarafından

Iste bahsettigim bu. Kulturden kulture degisir. Benimde esiminde ailesinde akraba evliligi yok. Hatta esimin tarafinda birak kuzeni 7 kusaktan yakin olunca bile evlilik istemezler.

önce (212 puan) tarafından

biz kuzenlerimizi kardes gibi goruruz benimsedigimiz kultur tabiki turk kulturu oldugu icin kuzen evliligi de yok 

önce tarafından

kuzenim benim kardeşimdir. 

önce (1,444 puan) tarafından
+1

Kuzenim benimde kardeşimdir ama din diyor ki Haram . Kültür ile alakalı bir durum değil 

+1

Evet sumos dpgru tektir değişmez,  Allah ne dediyse o .

önce (5,822 puan) tarafından

Maalesef ulkemizde kuzen ile evlilik,eş olmesi durumunda kayın ile evlilik var. Bende bu durumu dogru bulmuyorum ama var oldugu gercegini de inkar edemeyiz.

Ben is yerinde ki arkadasimi da kardesim gibi goruyorum. Bu durum biraz kisinin kendisiyle alakali. Sapik zihniyetse eger kulturle veya dinle ilgisi olmuyo bu durumun.

önce (6,709 puan) tarafından

bencede kisinin kendi dusuncesiyle kisiligiyle alakali. kulturel yada dini  boyuttan ziyade bencede ben kaynimi atiyorum is arkadasimi komsuma  ne bilim esimin arkadasi bile olsa merhaba deyip tokalasirim. benim icin sorun yok ben kendim o niyetle dusunmem .   gecen gun mesela esimin arkadasi geldi misafir evimze ben yeni tanidim yuzyuze yeni gordum tokalastim . esim abi diyor bende abi dedim adama esimden yasca buyuk 6 7 yas kadar yani. ben kendi niyetime bakarim karsidaki kisinin niyetini zaten  bilemem . bi tokalasmakla da niyeti bizacak kisi zaten sapiktir. benim icin normal toplumsal sosyal  bir degerdir  kuraldir saygidir tokalasmak medeni bir sekilde  is  hayatinda vs de oyle. heee dinen tabiki helal dairede degil haliyle olmamali .  kayni i. yaninda acik durmuyorsa basin tokalasmak da olmaz dini boyutta mantiken. 

Arkadaslar , bunu yanlis gibi lanse edemeyiz sapıklıkla ilgilisine yok , Allah kuzen evliliğine izin vermiş ( kuzenimle 3vli degilim) kayın evliliğe aynı şekilde o yüzden sizin fikriniz kardes gibi olsa da tokalasmak , testturlu iseniz yanında açık saç öle dolaşmak vs haramdir.

tamam sen oyle yasayabilirin ben oyle yasamiyorum ikisi de kardeimdir benim baska da bidey dusunmem 

yani herkes dikkat etmek zorunda degilki.  dinen gerekli gorulmus ama su anki sosyal yasantida para uzeri alip veirirken minibuscuyle market kasiyeriyle bile el degiyor dokunuyor yani .suanki yasam sartlarinda dokunulmamasi imkansiz tokalasmayi gec yanlislikla parmak ucu bile degiyor bir yabanciya haliyle tamam tokalasmak keyfi bisey tokalasmam olur biter diyorsan bile sosyal yasantida imkansiz kendini sakinmak

Dikkat edersin etmezsin , uyarsın uymaszsin herkesin.kendj tercihi ama doğrusu budur sana goresi bana göresin yok. Ben kardeş gibi görüyorum ama onların yanında başı açık gezmem,  başlasa aynı ortamda bulunmam, başka birsey düşünün düşünmeyin doğrusu bu.

Neden imkansız olsun ki? Ben parayı uzatmam bırakırım önüne bu zamana kadar kimse ile temasım olmadi . İstemeyince hiç birşey olmuyor canan , şuan ki sosyal yaşantı diyorsun ama Kur'an'ı Kerim 800 yılında da aynıydı 2025'de de aynı. Değişen bir kural yok. 

yanlisi bu dedigimi hatirlamiyorum 

Yenigelmedim sen yorumları okumuyorsun ki rastgele yazıyorsun neyse hayirli ramazanlar 😂

imkansiz tabi canim ya tamam kasiyere verdin minibusde falan elden ele uzatiliyor. nebilim yanlislikla bile olsa oluyir. metrobus marmaray tiklim tikis  dip dibe . sahil yolu iettler valla birbirini ittirirp kakdirarark kapi kapansin diye balik istifi. benilim hwryerde o une koyamassin ki parayi. muhakkkak olur yani bence  temas he olabildigince dikkat edersin tabiki masallh edebildigin kadarina kotu bisey degil yani neticede ne sana ne baskasina zarari olan bir davranis degil . yapabiliyorsan helal olsun yani. kural zaten ayni dogru tek. suanki yasam sartlarinda zor yani. atiyorum kalabalik minibuse binmez tek kisilik taksi beklerdin falan . kolayda degil herkesin acelesi yetismesi gereken yasam kosturmasi var. 

-Reklam-
+6 oy
önce (637 puan) tarafından

Kaynimdan 2 yaş küçüğüm daha aynı masada yemek yemedik😆🤪

önce (637 puan) tarafından

Bu ayette yazanlar disindakilere namahrem iste

önce tarafından

ayette evine aldığın dostlar da var. 

önce (407 puan) tarafından
+1

canım ayetlerde evet bir çok şey yazar tıpkı namaz gibi açıklaması olmaz bunun içinde hadislere ve tegsirlere bakarız burda da kayın ateştir lafzını hem büyüklerimiz hemde efendimiz sav söylemiştir dikkat etmek gerekiyor nikah düştükten sonra ister 15 yaşında isrçter 25 yaşında olsun haram haramdır

önce tarafından
+1

haram insanın zihnindedir. Günün birinde kaynınla ya da herhangi biriyle ilişki yaşama ihtimalini düşenen birine he şey haramdır zaten. illa aynı odada olmalarına da gerek yoktur. 

hayır canım arkadaşım nasıl basit görürsün haramlarımız apaçık bellidir yazılmıştır yani ben asla kaynımla ilişki düşünmem Allah muhafaza konu senin benim ne düşündüğüm değil neyin haram neyin helal olduğu belli

+6 oy

hayır tokalaşamaz. nasıl herkes zinayı hırsızlığı faizi haram görüyorsa kendi mahremi olmayan erkekle tokalaşması sarılması vb. gibi durumları da yanlış kesinlikle buda haram herkes sadece belli başlı şeyleri haram seçiyor kendisine. yok yıl olmuş 2025 şaka mısınızzzzz siz diyenler yıl olmuş 2025 hırsızlıkta yapın desek ona haram derler. 

AMA KURAN ASIRLARDAN GELEN VE ASIRLAR SÜREN HÜKÜMLERİ BARINDIRIR İÇİNDE. 1990 YILINDA HARAM OLAN BU YILDA HARAM 2030 YILINDA DA HARAM. 

kuranın gerektirdiklerini çiğneyerek medeni değil GÜNAHKAR oluyoruz sadece. 

bu sıralarda şunu görüyoruz genel olarak yabancı bir erkekle aynı masada oturur musunuz diye oturamayız. mahrem olan mahremdir gerisi konuşmak sizi medeni yapmaz! 

önce (4 puan) tarafından

Gerçekten harika bir yaklaşım herkes böyle düşünmüyor maalesef. Yıl olmuş 2025 baba kızına tecavüz ediyor kayın kuzen mi edemicek ama anlamıyorlar işte bizim dinimiz her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünmüş ve bize öğretmiş çok şükür onun yasaklarına uyarsak daha mutlu ve güvende oluruz 🙏🏻  

+5 oy
önce (578 puan) tarafından

Örftür adettir falan bunlar dinden, Allahın kanunlarından daha önemli değil. Sakın ola bu hataya düşmeyin ha.

Allah size yarın öyle örfler adetler tattırır ki ne olduğunuzu şaşırırsınız. 

Kayın, haramdır. Bitti. Büluğ çağına ermese bile (yani ihtilam olmasa bile) 7 yaşından büyük çocuğa çıkılmaz. Çünkü ihtilam olma yaşını bilemeyiz, öğrenemeyiz de ayıptır. Aklı kesen erkek haramdır.

Bitti.

Daha da üstüne yok abarttınız, yok kardeşimdir, yok öyle şey mi olur, yok yıl 2025, yok örftür adettir gelenek görenektir vs vs diyerek ahiretinizi yakmayın.

Ayetleri alaya almak, önemsiz görmek insanı dinden çıkarır.

Dersin ki kayın haram ama ben iman bakımından bu haramdan kaçabilecek güçte değilim, o günahtır sadece. Ama kalkıp kayın da haram mı olurmuş demeyin sakın dinden çıkarsınız Allah muhafaza. 

Hay ağzına sağlık, yazan ellerin dert görmesin inşallah ❤️ 

önce (81 puan) tarafından

Buradaki aklı selim olan nadır kişilerdensiniz, ağzınıza sağlık ❤️❤️

önce (1,086 puan) tarafından

Daha net açıklayıcı anlatılamazdı

+3 oy
önce (995 puan) tarafından

Niye tokalaşmasın ayy bana saçma geliyor böyle şeyler kusura bakmayın 

önce (100 puan) tarafından

+1 bnden

cok sukur rabbime herkesi potansiyel birliktelik yasayacaklari insan olarak gormeleri beni deli ediyor kaynin yani hem de 14 15 yasinda tivbe yarabbi ya 

önce tarafından

bir tweet vardı yazsam büyük linçlenirim😂 @yenigelmedim senin yazdığına çok benziyor 

+2 oy
önce (4,004 puan) tarafından

Gerek varmi 

Ben tokalasma gereği duymam 

Dinen de yasak zaten uzaktan selamlasmak yeterli bence

+2 oy
önce (425 puan) tarafından

Tabiki tokalaşabilirsin çocuk be onlar 

+2 oy
önce (100 puan) tarafından

Yani yaş olarak birşey dıyemem ama benim kaynım bnden 5-6 yaş küçük gördüğümde sarılırım senede 2 kez ancak görüyorum kardeşim gibi severim oda aynı şekilde kuzen kayın vs kardeştir bizde akraba evliliği vs olmaz o yüzden bu şekilde yazıyorum herkes yerını sınırını bildikçe sorun yok Eline beline diline sahip olduğu sürece baş göz üstüne

+2 oy
önce (358 puan) tarafından

Selamünaleyküm çok hassas konular bunlar dikkat etmenizi öneririm kayın size namahremdir dışarıda ki adam sana nasıl yedi kat yabancı ise oda size öyledir kayın ölüm demektir ergenlik çağına artık ulaşmış yaşı aynı ortamda bile bulunamazsınız mecburi olursa eğer çarşaf giyiyorsanoz çarşaf ile durun yanında onunla konuşmadan.. Kayın baba mahrem olduğu halde onunla bile tokalaşmayın bence misal kayınbaban ile el ele değdiğinde kayınbaba Bi şehvet hissederse azda olsa hoşlanırsa eşin ile ebedi nikahın düşer bu kaynana ile damat içinde aynı namahrem değil ama böyle hususiyet te var 

önce (358 puan) tarafından

Aranızda isterse 50 yaş olsun namahremse günahtır unutmayın ergenlik çağına girmiş namahrem olan her erkek size günah devlet daireleri VS. Gibi yerlere gidiyoruz ordada erkek var diyebilirsiniz mecburi ihtiyaclarınızda aynı ortamda bulunabilir siniz buna erkek doktor da dahil erkek doktorda size namahremdir mecburukalırsanız gidebilirsiniz ama sağlık açısından dinimiz izin veriyor 

önce (3,005 puan) tarafından

Eşin ile ebedi nikahın düşer kısmını neye dayanarak yazıyorsunuz?

ay abla sen lutfen yallah arabistana ya 

+2 oy

ay hatice kubra yine sen ve yine absurt sorularin kizim senin kafan baska seye calismaz mi hic ya nolacak tokalasinca gercekten merak ettim 14 15 yasinda cocukla tokalasinca sen ne dusunuyorsun da cekiniyorsun bi de cinsel yasam kategorisinde sormussun yuh dicem baska bisey demicem burda insanlar da seni ciddiye alip cevap vermis ayfer 1 sen 2 valla bikmadiniz 

önce (89 puan) tarafından

Valla tebrikler bu platformda senin gibi dusuncedekilerde varmiymis benim söylemek istediklerimi bir bir yazmışsın :)

bu platformda bu dusunceyi takdir eden de  zor bulunuyor tesekkurler efenim :)

önce (89 puan) tarafından

Aynen canim yaşam tarzı faklı olması gerekli burdada onlardan parmakla sayılacak kadar az :)

önce (137 puan) tarafından

Tmm yeni gelmedim şimdi yorumunu çok ciddiye aldım teşekkürler uyardığın için 

+1 oy
önce (133 puan) tarafından

Benim kayinlarim benden büyük benden 2 yaş küçük kayınım da var tokalaşıyoruz yani dinen sakıncalı evet herkesin kendi tercihi yani 

+1 oy
önce (10,542 puan) tarafından

Benim 31 yaşında 29 yaşında ve 25 yaşında 3 kaynım var tek küçüğü ile tokasirim bir iki kezde sarilmisimdir ama küçüğü benim kardeşinden farksız oda bana hiç saygısızlık yapmadı abla der onun için o benim küçük kardeşim. Bende 30 yaşındayım.ama diğer 2 kaynimla asla tokalasmam tek düğünümde tokalastim

+1 oy
önce (2,099 puan) tarafından

Benden büyük de var yaşıtım da var 12 yaşında olan da var hepsiyle aram çok iyidir ama temas etmem dini vs değil tercihim böyle 

+1 oy
önce (505 puan) tarafından

Yani ben toklasmam. Kayın olsun kuzen olsun kim olursa dinen günah olduğu için tokalaşmam. Kayınlarımla kardeş gibiyiz ama sonuçta öz kardeş değiliz günah 

+1 oy
önce (3,005 puan) tarafından

Ergenliğe girmiş olabilir tokalasmamak daha ihiy

+1 oy
önce (1,005 puan) tarafından

Benden epey yaşça buyuk ve aynı sekilde küçük kaynım var ikisine de sarılırım. Hatta bir tane eşimin yeğeni var 24 25 yaşlarında onunla dahi sariliriz. 

+1 oy
önce (574 puan) tarafından

Kaynımdan 4 yas büyüğüm 11 yıllık evliyim karsılıklı birbirimize hıc temasımız olmamıstır, bende mesafeli olma tarafıyım..Bu soruyu CİNSEL YAŞAM kategorisinde sorman cok saçma bunuda demeden geçmeyeyim

+1 oy
önce (337 puan) tarafından

İki kaynım var asla tokalasmam aynı sofrada yemek yerken bile çekinirim 

+1 oy
önce (973 puan) tarafından

Ne konuda sorduguna bagli dinen tabiki uygun degil benim kaynim 1 yas kucuk saygi cercevesinde konusuruz abla der nasilsin iyi misin bu kadar tokalasmak samimiyet yok 

0 oy
önce (1,632 puan) tarafından

Bunu cinsel yaşamda sormanın manası ne peki. Aile olarak duzenledim ben, cinsel yaşam katagorisi için çok saçma bir soru. Kayinla cinsel münasebet değil aile ilişkisi soeusu. Kayın haramdır fakat ben aynı ortamda bulunmayı yanlış bulmuyorum bir aile yemeği vs edebinle oldukça bir sıkıntı yaşanmaz. Tokalasilabilir mi dersen merhaba merhaba demenin bir zararı olacağını pek düşünmüyorum.

Birde @yenigelmedim e katılıyorum Allah aşkına bu absürt soruları çok mu arıyorsun sürekli linç yemek için soru açıyorsun gibi geliyor bana. Daha geçen şu ankastre sorunda, komşudan gelen sevisme sesleri konusunda 7 cihanla kavga ettikten sonra yine böyle absürt sorular açman azıcık aksiyon mu arıyor dedirtiyor 

mesela sen bu soruyu neden cinsellik kategorisinde sordun merak ettim

Şimdi buna da cevap vermez cımbızla seçer 

Cansuece benim adıma konuşmuş zaten neden cinsellik kategorisinde sordugumua gelirse öyle olduğunu düşünüyorum ve ikinci sebep maalesef burda cinsellik postu daha çok öne çıkıyor 

Aslında insanlara cevap yazsan daha çok cevap alırsın zaten. Soru soruyorsun cevap vermiyosun insanlara. Katagorini de ben zaten aile olarak değiştirdim bu bir cinsel yaşam sorusu değil. Cinsel yaşam kocan ve senin aranda olur. 

Ben çok kişiye de cvp yazmışım 

İlgili sorular

+1 oy
15 cevap 506 göst.
15 Şubat 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde Minikii (860 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 61 göst.
0 oy
14 cevap 762 göst.
4 Mart 2023 Diğer kategorisinde Guncelanne (49 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 199 göst.
14 Aralık 2022 Aile & Aşk kategorisinde Mrvgul (3,734 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,437,064 soru

23,629,857 cevap

307,286 kullanıcı