0 oy
326 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (858 puan) tarafından

Kızlar 5 yaşında bir kızım var ve ikinci çocuğu çok istiyorum. Şuan çalışıyorum evim anneme çok yakın ben yokken annem bakıyor veya eşim  3 vardiya ama işim rahat hastanede çağrı merkezinde çalışıyorum kız kıza gece vardiyasinda uyuma şansım var baskıcı bı yer değil yani başımız da duran biri de olmadığı için 8 saat rahat rahat çalışıyorum. Ve yeni ev aldık kredi ile aylık 30 bin ödemesi var ben çocuk istiyorum eşim de biraz daha çalış araba alalım bırak işi o zaman Allah verirse çocuk yaparız diyor araba alabilmemiz için 2 sene daha çalışsam yeterli olucak eşimin maasi yüksek bana 2 sene daha destek ol hem borcumuz azalır hem arabamizi aliriz diyor ama bende çocuk çok istiyorum kızım da çok istiyor ona haksızlık gibi geliyor siz olsaniz bu şartlar da işi bırakıp çocuk sahibi mı olmak isterdiniz biraz daha mı sabrederdiniz 

21 Cevaplar

+3 oy
önce (600 puan) tarafından

Ben olsam çalışırdım . Bence bu kişiden kişiye değişir bende eşiöde 2. Çocuk istemiyoruz. 4 yaşında kızım var düşünmüyorum belkide düşünmediğim için çalışmak diyorm 😂

-Reklam-
0 oy
önce (649 puan) tarafından

Bence rahat kafayla çocuk yapmak 

Bir ev bir araba yeter ya

önce (858 puan) tarafından

Evet eşimde fazlasına gerek yok ev borcu seneye azalır bı araba da olsun iyi kötü altımızda da fazlasını istemiyorum senden diyor kızım da kardeş çok istiyo vakit geçtikce yaş farkı çok olucak diye çekiniyorum 

önce (649 puan) tarafından

Yasin gencmis  bence calismalisin bir araba aldıktan sonra oyiki dersi 

0 oy
önce (2,922 puan) tarafından

Eş desteği önemli olduğu için ve destektende öte, onunda sorumluluğu olduğu için, ortak karar iyi olur. Bana kalırsa az sabret

Yaşın kaç bu arada

önce (858 puan) tarafından

27 yaşındayım eşim de 31 yaşında 

Yaşın genç, yinede eşinle konuşursun tekrar. 

önce (862 puan) tarafından

Ben de 31 yaşındayım şuan 2.ye hamileyim ama 1 senede anca bulabildik ilk kızım ilk denemede tutmuştu. Yaşın 2 sene sonra ideal olur tabiiki ama hemen olmama ihtimali de var 

0 oy
önce (1,413 puan) tarafından

Şuan rahatım yerinde diyorsun. Bence bulaşma ama istiyormussun da. Ben tek çocukla kaldığım için 2m çocuk fikri bana sıcak gelmiyor. Çünkü düzenini oturtmussun uykusuzluk gaz sancıları ek gıda vs dönemler bitmis dön başa baştan başlamak zor gelirdi bana. Ama istiyorsan inanıyorsan psikolojim sağlamsa yap tabi. Ben olsam yapmazdım bu sartlarimda :D

0 oy
önce (1,244 puan) tarafından

Yaşınız gençmiş kesinlikle çalışmaya devam edin derim. Araba çok önemli bu zaman da. İşinizde güzelmiş. Zaten her türlü arada yaş farkı olmuş olacak. Kızınız büyümüş çünkü :) Borcunuz hafifler rahat rahat yaparsınız 2. Çocuğu 

0 oy
önce (1,058 puan) tarafından

Bence sabret 5 yıl beklemissin 2 yıl daha bekle. Biri 6 yaşında biri 6 aylık iki çocuğum var ikiside hasta oldu şuan bugün arada 10 yaş birakanlara hak verdim. 🤷🏻‍♀️ Rabbim sağlık versin evlatlarımıza 

0 oy
önce (3,720 puan) tarafından

Kesinlikle ama kesinlikle 2 sene çalış araba al

Sonra bebek yapın derim tavsiye ediyorum fikir olarak 

Çünkü bebek doğar 

Bebek demek masraf demektir 

Artıya gitmek varken eksiye düşersiniz gülüm 

Araban olunca hastane doğum 

Gece bebek gazı olunca atla arabaya gez şehri 

Yani araba her eve lazım 

Rabb'im korusun bişey olursa gece yarısı atla arabana git

2 sene dediğin ne ki

Şuradan şurası 

0 oy
önce (1,214 puan) tarafından

Bence borcu bitirip arabayı alıp öyle yapın hem kafanız rahat olur hem sonrasında çalışmak istemezsin belki en azından borçsuz dertsiz tek derdin çocukların okulu olur masrafı olur şimdi bir çocuk olsa borç üstüne bir de çocuk masrafı olacak ben olsam biraz daha beklerdim 

0 oy
önce (1,434 puan) tarafından

Canım ikinci çocuk güzel evet ilkler büyüdükçe evde bir çocuk istiyolar gerçekten güzel birşey senleniyor ev ne kadr zor olsada ki senn annen yakın destek olur  araba şart iki çocukla hele daha gerek olur uoksa dusunuyorsan büyür gider beklmeye gerek uok yas ilerledikce zorlasiyor

önce (1,434 puan) tarafından

Bacım o yasta ben evlendmy doğurdum sen çalış   araba sart biz iki çocukla arabanız dusunemiyom   yaşıngenc miş işin rahat Ken çalış o kdr masraf cikiyo ki  gazdan durmuyo bı damla aliuoz beşyüz en basit i bezi maması hastanesi

0 oy
önce (1,145 puan) tarafından

Bu senin kararın canım. Eşinin veya bizim düşüncemiz seni bağlamamalı. Ancak eğer bebek istiyorsan, en az 2 sene onun yanında olmalısın. Onun en büyük ihtiyacı sen olacaksın. En azından tam gün değil de yarım gün çalışarak. Ben şimdi öyle yapıyorum borçlu olduğumuz için. Öte yandan ev ve araba önemli gerçekten. Ama eşin ek iş yapar, senin çalışmana gerek kalmazsa o ayrı. O en güzeli olur. Ben de bir çocuğun yalnız olmasından yana değilim. Aslında tam zamanı. Kızın beş yaşına gelmiş. Benim de üç çocuğumun arasında beşer yaş var. Çok güzel bir yaş farkı. Biraz daha geciktirsem kuşak çatışması olurdu heralde. Böyle birlikte oynayabiliyorlar. Dediğim gibi bu benim düşüncem. Karar senin kararın. :)

BU arada nasıl ev aldınız? Fiyatı neydi? Büyüklüğü ne? Peşin ödeme yaptınız mı? Biz de ev almak istiyoruz ancak piyasa çok fena. 20 bin lira kira ödeyince de zorumuza gidiyor açıkçası. 

0 oy
önce (30 puan) tarafından

Tabi siz bilirszn yinede Bnce ikinci bebeği eşiniz desteklemiyor bu kadar borç harcın içnden illaki sıkıntı edersinz üstüne bebek gazıdır uykusuzluk çevreden gelen baskılar lohussalık diğer bebeğinizin kısknçlığı eşinzle ister istemz küçük sorunlara yaşarsnz bnce eşiniz çok mantıklı düşünüyo hem yaşınız daha erken nasibiznde varsa her türlü olur 

0 oy
önce (19,690 puan) tarafından

Kocamda istemiyorsa doğurmam bir tarafın istemesi ile olacak şey değil yaşın uygunsa biraz daha bekleyebilirsin bence 

0 oy
önce (5,164 puan) tarafından

Iki çocukla arabasiz bi hayatı düşünemiyorum valla. Ben olsam çalışırdım 2 sene daha. Hatta bu kadar rahat bi iş bulmuşken hiç ayrılma bence.

0 oy
önce (138 puan) tarafından

Önceden çalışan tek çocuklu anne olarak cevap vereyim.ikinciyi asla istemedim.suan doğdu kucağımda.ablasi kıskanıyor ama seviyor.kardesi olsun istedi zaten tek çocuk kalmak istemedi.kardes açısından iyi ama aynı süreci ikinci kez yaşmak zor.kendi adıma.iki sene sonra gene çalışmaya başlayacağım.calisirken iki çocuk daha zor olacak.cok rahatına düşkün degilsen doğur gitsin.destekcin annen varmış.yardim edecek biri gerekiyor ikinci çocukta.

0 oy
önce (4,283 puan) tarafından

Niye işi birakıyosun o kısmı anlamadım 9 aya kadar çalış sonra 4 ay ücretli, isteğe bağlı ücretsiz izin alırsın, annen de çocuğa bakar. Ben öyle yaptım ikiside bir çıktı şimdi çocuk bakmaya hiç hevesim yok iyiki diyorum peşpeşe olmuş hayatımda verdiğim en mantıklı karar 😁 yok anam sil bastan cok zor 

0 oy
önce (1,721 puan) tarafından

Ben olsam işe biraz daha devam ederdim

0 oy
önce (2,527 puan) tarafından

Cocuk kardeş istiyor diye çocuk yapılmaz ya. Yegenim de kardeş kardeş diye ölüyordu şimdi bir kaşık suda bogsam diye fırsat kolluyor. Ben de çok kardeş istiyordum ağlıyordum kardeşim oldu hayatım karardı resmen su an çok seviyorum ama o dönem annem çok yıpranmıştı. Araba olmadan da çocuk çok zor markete bile giderken araba gerekiyor bence esinizi dinleyin 

0 oy
önce (157 puan) tarafından

2.ci çocuk demek hersene yatırım  ona  demektir.. tek cocukla is hayatın devam ediyormuş Buda size yatırım.. yatırım arasındaki seçeneklerde size kalmış🙂

0 oy
önce (10,847 puan) tarafından

Ben olsam çalışmaya devam eder evimi arabamı alır, 2.çocuğu da yapmazdım 😂😂😂

0 oy
önce (1,010 puan) tarafından

Çocukların ve sizlerin rahatlığı ve istikbali için ev araba olsun sonra çocuk olsun sonuçta bir tane var ikincide olur. Borçlar bitince çocuklar ile gezmelere çıkarsınız artik hayatınızı yaşarsınız. Çalışın gittiği yere kadar en azından kendinize mal yapıyorsunuz biride çıkıp hesap soramaz

İlgili sorular

+2 oy
2 cevap 77 göst.
0 oy
14 cevap 323 göst.
29 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Karadenizin incisi (10,517 puan) tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 228 göst.
0 oy
17 cevap 312 göst.
27 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Amour (1,048 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,437,424 soru

23,635,233 cevap

307,604 kullanıcı

...