0 oy
90 göst.
Diğer kategorisinde (1,191 puan) tarafından

28 haftalık hamileyim. Son 10 gündür karaciğer enzimlerim yüksek geliyor,kaşıntı mevcut. Bu durumda gebelik kolestazı olduğu için riskleri bulunuyor zehirlenme erken doğum olarak. Sürekli takibe alındım daha çok küçük bebeğim :( ast ve alt değerini düşüren yiyecek var mı bilginiz var mı acaba hiç.

Diyet vs öneriliyor enzim için ancak benimki bu durumla alakalı değil çünkü zaten zayıfım 55 kilodayım. Yiyecek olarak öneri daha makbule geçecek 

4 Cevaplar

0 oy
(298 puan) tarafından

Çörek otu yağı ve enginar 

(1,191 puan) tarafından

Yaa çok teşekkür ederim canım 

-Reklam-
0 oy
(463 puan) tarafından

Bende 25 haftalık hamileyim. Ast alt yüksek olduğu için doktorum beni gastroenterolojiye yönlendirdi. Ordan da safra kesemde taş olduğu ortaya çıktı. Bence gastroenterolojiye görün

(1,191 puan) tarafından

2 haftadır gastro da da yakın takibim devam ediyor canım. Bende herhangi bir taş vs de çıkmadı karacigerlerde de bir sorun gorunmedi. Ama karaciğer enzimlerim yüksek,idrar da enfeksiyon yüksek çıkıyor. Yarın tekrar gideceğim inşallah yarın bari düşmüştür çok kaşınıyorum çünkü ve iyice korkuyorum da artık 

(463 puan) tarafından

AAyıptır sorması neren kaşınıyor canım? 🤭 benim kollarımı bacaklarımı yırtasım geliyor bazen 

(1,191 puan) tarafından

Valla aynı canım yaa kollarım karnım bacaklarım boynum kaşımaktan iyice bunaldım. Sürekli nemlendirici normal krem kullanmaya başladım. Daha ilaca vs baglamadilar da bağlarlar mı bilgim de yok hiç. Bebeğe bir şey olmasın sağlıklıca vaktiyle doğsun da kendimi kanatmama da razı oldum :(

0 oy
(2,035 puan) tarafından

Benimde aynıydı ilerleyen haftalarda kendiliğinden geçti. Hicbirsey yapmadım sadece kaşıntı için bol nemlendirici kullanmanı tavsiye ederim biraz rahatlatıyor 

0 oy
(412 puan) tarafından

Yumurta sarısı, cikolata, kizartma, paketli gıdalar enzimleri yükselten yiyeceklerden maalesef.  Enginar cok faydalı karaciger için. Ben hamileyken mevsiminde her hafta enginar yemiştim. Pancar ve havuc suyu da iyi gelir. Ayrıca haşlama, közleme, firinlama buharda pisirme usulü yemekler yemeni tavsiye ederim.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 211 göst.
13 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Humakus (342 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 107 göst.
27 Ağustos 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Aysegull (375 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 1,147 göst.
0 oy
3 cevap 208 göst.

Kategoriler

1,444,740 soru

23,738,442 cevap

313,909 kullanıcı

...