+2 oy
118 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (155 puan) tarafından

24 aylık kızımla dün başladık zor diyorlardı aşırı zormuş hemde.. sizde benim kadar zorlanmışmıydınız? Yoksa bendemi bir terslik var.. aşırı yorucu bir süreç diken üstündeyim sanki elimi hiç bir işe atamıyorum.. bu süreçde işimi kolaylaşdıracak taktikler varmı? Nasıl daha çabuk öğrenmesini sağlayabilirim? 

8 Cevaplar

+2 oy
(1,499 puan) tarafından

Ben 3 yaşa bir ay kala başladım iyiki öyle yapmışım herkes geç oldu öğret artık falan dedi ama ideal zamanı bence çocuk kendi belirliyor oğlum 21 aylıkken bezinden rahatsız oluyordu çıkart diyip duruyordu ama yenidoğan bebeğim olduğu için cesaret edemedim hemde bir kere çözdüm o dönem tam anlamıyordu demek istediğimi dursun dursun derken 3 yaşına bir ay kala çözme kararı aldım bu sefer de oğlum istemedi bezimi bağla dedi artık onu bebeklerin kullanabileceğini kendinin büyüdüğünü bütün arkadaşlarının bez takmadığını anlattım hayır dedi sonra hemen eğer bezi çıkartmayı kabul edersen markete götürürüm çişini kakanı söylersen de sana istediğin oyuncağı alırım dedim tav oldu tabi hemen markete götürüp bir kaç abur çubuk alıp gönlünü yaptım ilk üç gün kaçırmalarımız oldu ilk gün hele gidiyordu yapmıyordu çıkınca altını ıslatıyordu lazımlık almıştım ikinci gün lazımlığa yapamadığını farkettim normal tuvalete götürdüm korktu deliğe düşeceğim diye klozettendd aynı şekilde korktu bende duşakabinin içine yaptırmaya başladım ondan sonra daha rahat yapmaya başladı ilk bir hafta not tuttum ilk günler yarım saate bir gidiyordu hatta 10.15 dk ya bir ona göre bakıp tuvaletin var mı diye soruyordum çocuğu dk başı sorarak darlamıyordum yani ilk günler saat başı gitti sonraki günler 2.3 saate düştü tuvalete gitme saati artık sormamaya başladım kendi söylüyordu bir de geceyi de aynı anda bıraktırdım ilk üç gün yine saat başı alarm kurup kaldırdım çünkü bez bağlarken aşırı dolu oluyordu bezi sabah onun için saat başı kaldırdım ilk gün 3 kere kaçırdı uyuyup kaldığım saatlerde sonraki gün 2 kere üçüncü gün 1 kere kaçırdı sonra yine saati 2.3 saatte bir kaldırmak için ayarladım her kaldırmam da yaptı net 2 hafta sonra gece kaldırmasını bıraktım yatmadan önce tuvalete götürdüm sabaha kadar tuttu sabah kalkınca gitti biz tam olarak 2 haftada bitirdik kaçırmayı geceli gündüzlü tuvalet yapmama sorunu varsa ödül teklifi yapın bence çok etkili oluyor yine baktınız zorlanıyorsa bence erteleyin çünkü dediğim gibi her çocuk bir olmaz gelişimi farklı farklıdır mesela görümcemin oğlumdan 20 gün büyük kızı var bıraktıralı tam bir sene oldu hala daha gece gündüz altına kaçıyor çocuk siz daha iyi anlarsınız hazır olup olmadığını ama ilk günler kaçırması da çok normal çünkü tutmayı bilmiyor zamanla öğreniyor 

-Reklam-
0 oy
(3,831 puan) tarafından

Bende bayramdan sonra başlıcam nasıl cok mu altına kacırıyor canım 

(155 puan) tarafından

Malesef evet daha hiç yol kat edemedik sürekli araştırıyorum.. bu süreçde en önemli şey sabır bende kafama koydum dönüşü yok..

0 oy
(155 puan) tarafından

Yokmu tavsiyeniz

0 oy
(2,166 puan) tarafından

Bende beklimmsurda benimde öğrenmem lazım 

(155 puan) tarafından

1 saat 45 dkkdır bekliyorum işemiyo işesede yatırsam 

0 oy
(3,831 puan) tarafından

Ögrendi mi canım tuvaleti 

0 oy
(14,525 puan) tarafından

Ekran veriyor musun bilmiyorum ama Wc eğitim için çizgi filmler var ben sık sık onları açardım müziklerini. Hem kilot Hem Alt değil de tek Alt giydir 2 tane olunca zor olur. Bide öyle 5 10 dk. Ya bir götürme Wc ye oturuyorsa korkma zamanla kavriyor. 25 aylikti ben kızıma başladığımda öyle sık götürüp başını da beklemedim. Dedikleri gibi öyle halimin ortasına da kaka yapmadı hiç 

0 oy
(3,203 puan) tarafından

3 4 gunun soninda alisiyor merak etme sakin pes etme 3 4 gun sık disini devamli sor var mi geldi mi die hatirlat

0 oy
(650 puan) tarafından

Benim oglanda 3 yaşında canım biliyor lazımlık aldık her 5 dk bi çiş koş yapıyor sıkıldım bıraktım yeniden başlıcam yaza biraz bilince daha kolay oluyor ben bi denedim 28 aylıktı yok aglıyordu şimdi o söyleyecek annesinde iş yok🤗

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 159 göst.
0 oy
0 cevap 38 göst.
+2 oy
4 cevap 153 göst.
0 oy
1 cevap 102 göst.

Kategoriler

1,451,985 soru

23,837,805 cevap