+2 oy
219 göst.
Diğer kategorisinde (345 puan) tarafından

Merhabalar, ben 2 yıllık çocuk gelişim mezunuyum DGS ile 4 e tamamlanmayi düşünüyorum ama acaba hangisinin önü daha açık 

12 Cevaplar

+2 oy
(541 puan) tarafından

Bölüme göre değişir bu konu . 2 de olsa 4 de olsa fark etmeyen bölümler var ataması kolay onların. Bazı bölümler de 2 yıllık yeterli kalmıyor . Hatta bazı bölümler ister 4 ister 2 olsun hiç bir şeye yaramıyor.  

(4,343 puan) tarafından

2 De olsa 4 de olsa fark etmeyen bölümler hangisi acaba bilginiz var mı merak ettim ☺️ 

(561 puan) tarafından

İşletme,iktisat,siyaset bilimi vs

(561 puan) tarafından

Tarih,edebiyat 

(4,343 puan) tarafından

Teşekkür ederim 

(541 puan) tarafından

Fen edebiyat matematik, seramik,el sanatları,moda tasarımı, yiyecek içecek hizmetleri,süt ürünleri,kamu yönetimi kadro açıldığını hiç görmedim bunların

-Reklam-
+1 oy
(4,321 puan) tarafından

Mantıken 4 yıllık daha iyi değil mi 😅

Lisans daha avantajlı tabiki

(6,837 puan) tarafından

yok yaaa valla hep 2 yillik onlisans okuyanlar guzel islerde calisiyor sansmidir nedir . 4 yillik okuyan kimse yani cok nadir on kisiden anca bi tanesi kendi isini yapabiliyor . nerde is bulursa iyi kitu giriyorlar:)

(5,455 puan) tarafından

Ben gıda mühendisi olarak iş bulamıyorum ama arkadaşlarım gıda teknikeri olarak güzel yerlerde çalışıyor diyeceklerim bu kadar 😂

(4,321 puan) tarafından

İşte çalışma alanları çok geniş 2 yıllığın o yüzden ama arkadaşın sorduğu bölümde lisans daha avantajlı sanki

(5,455 puan) tarafından

Çalışmak istediği alana bağlı maalesef çocuk gelişimci çok var çoğu açıkta malum lisede de bu bölüm olduğu için. Haa formasyon yapar öğretmenlik yaparım derse ayrı. 

+1 oy
(6,837 puan) tarafından

ben herzaman icin 2 yillik okuyup ise girenlerin daha sansli oldigunu daha guzel islerde calistigini dusunuyrum

. iki ayri bolum mezunuyum lisans . ikisi de bir halta yaramiyor . hep onlisans okusam da guzgun bir ise gireydim bari derim.  4 yillik okuyan kimse kendi meslegiyle alakali bir is bulamiyir anca on kisiden 1 i hafi olsun 2 si 😂

(6,837 puan) tarafından
+1

masallah diyelim 😂😂

(3,667 puan) tarafından

Beni de ekleyin :) Mesleğimi yapıyorum şükür

(6,837 puan) tarafından

isletme iktisat tarzi biseymi:) bunlar çok yönlu😂 benim her iki bolum de fen edebiyat fakültesi cıkisi bir halta yaramiyor biri turk dili edebiyati bölumu biri felsefe bolumu. 8 yilim heba çöp

(889 puan) tarafından

Aynen benim muhasebe bölümü. Mali müşavir oldum çok şükür. Sırf açıkta kalmamak için o tür bölümleri secmemistim. Bu meslekte de ömrüm bitti maalesef genç yaşta kocadim sinir hastası oldum

(3,667 puan) tarafından

Ben mühendisim, mecburen mühendislik yapıyorum 😁 Ucundan kenarından olmuyor bizde ya yaparsın ya yapmazsın 

+1 oy
(3,667 puan) tarafından

Bölüme göre değişir bu soru. Benim lisansım makine mühendisliği, ön lisans makine okusam tekniker olurdum. Proje yönetemezdim. Şimdi proje yöneticisiyim.

(11,813 puan) tarafından

Çok coolsunuz hanfendi 😎

(3,667 puan) tarafından

Yok be, ırgatlık ettiğim de çok 😄

+1 oy
(1,543 puan) tarafından

bölümü bitirdiysen hangisinin mantıklı olduğunu biliyor olman gerekir zaten. hiç bakmadın mı atama şartlarına?

+1 oy
(358 puan) tarafından

Kardeşim cocuk gelişimini  4 yillik bitirdi ama bir türlü atanamiyor.Sinav çok zorlasmis.

+1 oy
(21 puan) tarafından

2 yıllık daha avantajlı. Eğer yaşın genç ise ataması güzel olan 2 yıllık bir bölüm oku başka bi okuldanda çocuk gelişimini 4 e tamamla ama 1 ders bırak mezun olma. O sırada 2 yıllık bölümden mezun olur şartlara bakarsın hangisi daha mantıklı diye ona göre yol alırsın eğer 2 yıllıktan atanırsanda atanır atanmaz o tek dersi verip lisans mezunu olur ilerde mesleğinde ilerleyebilirsin ve maaşınada az bir katkısı olur. Ben bu şekilde ilerledim. 4 yıllığı bitirme sebebim sadece ilerde yaptığım meslekte müdürlük falan düşünürsem veya emeklilikte maaşa katkısı oluyor diye düşünüp okudum

(345 puan) tarafından

Aynı anca 2 bölümü birden mi okuyayım nasl olacak ki

(21 puan) tarafından

Mesela açıkögretğm anadoluda 2 yıllık okuyup. Atatürk üni. Den 4 e tamamlayabilirsin. Ayrı 2 okuldan aynı anda mezun olabilirsin

0 oy
(1,037 puan) tarafından

Özel güvenlik sertifikası al. Devlete çok alım oluyor

0 oy
(1,734 puan) tarafından

Hiç biri 😄

0 oy
(6,289 puan) tarafından

Ben çocuk gelişim mezunuyum atama  sayısı az  ve atama puani yüksek ben atandım ama sıkı çalışman lazim evli iken çalışa bilecen mi kpss 

(345 puan) tarafından

Mecburen çalışacağım, önlisans mi lisans mi önü daha açık acaba

(6,289 puan) tarafından

Lisans tabiki cnm 

0 oy
(5,943 puan) tarafından

4 yillik.anasinifi ogretmenligine tamamlarsan atanirsin ya benim okudugum donem mezun olan anasinifi ögretmeni arkadaslarim atandi hep

0 oy
(1,732 puan) tarafından

Eğitim ve bilgi açısından 4 yıllık daha iyi, pozisyon olarak yükselme açısından, maaş bakımından daha iyi ama gerçekten bölüme göre değişiyor. Önlisanın avantajı staj döneminde kendini sevdirince o yerde kalıyorsun ve okul devamı için sana tolerans tanıyorlar. Ben okuldayken okula sadece sınav için gelen bir kaç kişi vardı. Onlar tam zamanlı bir yerde çalışıyorlardı. Tecrübe daha çok önemliydi çünkü. 

Fikir olsun diye, istediğiniz pozisyonlardaki ilanlara bakarsanız, işe alma kriterleri yazar. Ona göre hareket edersiniz. 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 88 göst.
5 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 377 göst.
18 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Eda1 (206 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 72 göst.
14 Haziran 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 458 göst.