+3 oy
283 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (7 puan) tarafından

Herkese merhaba biraz uzun ama lütfen okuyun . O kadar bunaldım ki bir içten söze ihtiyacım var. 2 cocuğum var 4 yaş ve 7 aylık 2. Cocuktan sonra ciddi anlamda eve kapandım bebeğimin hem ileri egzama hem alerji hemde yeme sorunları var saatlece yedirmeye çalışıyorum sabahlara kadar uyumuyorum 7 de yatıp 8 de kalkıyorum 8 den akşam 11e kadar çocuklarla uğraşıyorum  annem rahatsız yardıma gelemiyor  ne yemek ne temizlik yapamıuorum büyük ses yapınca küçük uyanıyor ve sadece uyurken yemek yiyor 1 yudum bile yese uyandıysa daha yemiyor o yüzden uyandırılınca çok sinirleniyorım. 7 aydır hastane hariç evden çıkamadım kusması vs bu sebebler. öyle yalnız hissediyorum ki anlatamam görümcelerimi çağırıyorım gelmiuorlar bir tanesine eşim evde yolkken gel dedim tek mümkün değil ne yemek yapıyorım ne yiyebiliyorım diye enayi miyim gelip yemek yapayım diyor eşime çocuklar yatınca çay kahve içelim sohbet edelim diyorum uykum var yarım saat diyor sanki çocukmuşum gibi görümcelerimi çay sohbet için çağırıyorum onada gelmiyorlar  yapayalnız kaldım ani sinirler ağlama krizleri değersizlik hissi kendime ayıradığım zaman derken ne yapacağım şaşordım sanki kuyunun içindeyim nefes alamıyorum içimde çıkmaza girdim sanki çırpınıuorım kimse görmüyor

12 Cevaplar

+2 oy
(917 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun doktora gitmen lazım bunları bende yaşadım o yüzden ikinci çocuk düşünmüyorum kimseden destek yok. Yapacağın şey doktora gitmek 

(7 puan) tarafından

Çevremdeki insanlar dokrora gitsem deli muamelesi yapacak insanlar malesef

(3,943 puan) tarafından

Söylemek zorunda değilsin ki doktora gittiğini 

-Reklam-
+2 oy
(790 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun canım uykusuzluk çok zor  güç yettiremiyorsun hiç birşeye

(7 puan) tarafından

Çok zor hemde

+2 oy
(360 puan) tarafından

Ben senden beterim şuan 4 oglum var kucigum 6 aylık 7 aylık hamileyken eşim kaza geçirdi şuan calisamiyor okadar bunaldimki evden çıkmamak çocuklarla tek uğraşmak bazen bende nefes alamıyorum gibi geliyor bide maddiyat aşırı zorluyor Allah razı olsun bı iki arkadaş alışveriş yaptida ramazanda beeekettir dedim.yani yanlız değilsin çocuklarımızın canı sag olsun rabbim bizede güç kuvvet versin🥺

(7 puan) tarafından

Amin inşallah Allah sizinde çok yardımcınız olsun inşallah

+2 oy
(1,884 puan) tarafından

Maddi durumun nasıl? Yarım gün yardımcı tutsan nasıl olur? Çocuklara bakar sende dinlenirsin.  Asgari ücret alıyorlar tam güne. Sende yarım gün tut. 11.000 tl en fazla. 

(7 puan) tarafından

Valla maddi durumumuz orta ama borcumuz var yüklü miktarda o yüzden pek mümkün değil bende çok isterdim yardımcıyı

+2 oy
(49 puan) tarafından

Allah yardımcınız olsn ama bu devirde kimse kimseye öyle kolay kolay yardm etmezki sizi çok iyi anlyorum bn bir çocukla baş edemiyorm ev işi yapamıyorum bnn kaynanam teyzem olr bir gün bile bna el atmadı bn akşama kadar aç kaldm kızm kolikti annem burda değil gurbet ellerde tk başıma halada öyle kimse kimseye el atmaz bu devirde güçlü ol evlatların içn kendin için 

(7 puan) tarafından

Elbet bu döngü değişecek bir gün ozaman yüzleri olacak mı acaba

(49 puan) tarafından

Hayrı zannetmiyorum aksine daha çok üste çıkacaklardır bundan eminm 

....

+2 oy
(8,387 puan) tarafından

Keşke deseydin gelip yemek yapsan ne olur temizlik yapsan ne olur yani bunun lafımı edilir nasıl bir insansın sen.... 

Ben böyle insanlarla konusmazdim evime çağırmazdm açıkçası. İnsan zor günde destek bekliyor iyi günde yanında olan çok olur. Bu günleri unutma canım elbet geçecek büyüyecek çocuğun. Çok şükür 7 aylık olmuş 1 yaştan sonra biraz daha iyi oluyorlar. Doktora git istersen ama ben gitmiştim selectra vermişti hiçbir işe yaramadı bende. 

(7 puan) tarafından

İnsanın en çokta o zoruna gidiyor zaten kendilerini kıymete bindirdiler aramaz sormaz oldular çocuklar geç uyuyor diye büyük oğlum halasını çok seviyor ona rağmen ses var diye gelmez oldular bende onlarla hep arkadaş olmıştım onlardan sadece destek istedim çok yalnızım dedim ne eşim ne görümcelerim umursamadı görümcemi enamiuim yemek yapacağım dedikten sonra çıkardım hayatımdan çünkü ablasına gidip ona yardım etmiş keşke bu kadar ayırmasaudı 

(8,387 puan) tarafından

Gün gelir devran döner canım sen hiç canını sıkma. Kimin çocuğu bebek kalmış. Elbet düzlüğe çıkacaksın. Kendi ailen uzakta mı gitsen yanlarına 

+2 oy
(571 puan) tarafından

Evet biz desteksiz çocuk büyütenler hemen hemen aynı durumdayız Dün ilk defa iftara davet edildim o kadar şaşırdım ki yani İnsan ne konuşacağını bile bile bilmiyor başka insanlar da öyle bir hale gelmişim bende canım benim eğer gidebiliyorsan böyle ufak meclisler var Hani sohbet anlatılan yerler Kur'an okunulan yerler sana tek tavsiye edebileceğim bu şekildedir En azından çocuğun da başka insanları görünce daha farklı büyüyor daha insan gibi oluyor ya Bir de şöyle Eğer parka yakınsanız mutlaka parka götür bebeğin 7 aylık hava çok güzel oldu götür farklı şekilde yemek yedirmeye çalış ve 7 yaşındaki diğer çocuğun da dışarı çıkmaya ihtiyacı var enerjisini dışarıda atmaya ihtiyacı var Başka türlü seni de rahat bırakmaz yani biz çocuklara yaramaz diyoruz ama çocukların enerjilerini atacağı ortamı da çocuklarımıza vermiyoruz Çocuklar bizim gibi değiller Biz eve kapanınca bunalıyoruz ama bebekler çocuklar Eve kapanınca yaramazlık yapıyorlar bizim değinmemizle Ama aslında olması gereken öyle yani çocuğun enerjisini atması gerek Yoksa seni bunaltıyor farkında mısın ve boş vakitlerinde mutlaka zikriyle meşgul ol bebeğinin üstünü değiştirirken kendi kendine salavat çekebilirsin sesli uyuturken Aynı şekilde ben de bunları yapmaya çalışıyorum neredeyse günlük kızıma parka indiriyorum kızım 10 aylık Canım bunlar bebek Gerçekten birazcık dışarı çıkar sen de rahatlarsın Allah'ın izniyle

(7 puan) tarafından

Malesef adım atacak bile vaktim yok bebepim dışarda da evde de huzursuz ve çok kusuyor bende Allaha sığınmak istedim manevi olarak açık olunca ne yaparsak yapalım tam huzuru bulamıyoruz ama işte nefsi yenip bir şeylerde yapamıyorum 

(571 puan) tarafından

öyle düşünme bi yerden başlaman lazım artık önce kendinle olan iletişimini nerede eksik olduğunu düşün. slnra kısa kısa zikirlerle kalbini temizlemeye çalış mesela 100 er tesbih estağfurullah 100 er tesbih la havle ve la kuvvete çek yavaştan başla sknra yavaş yavaş çocuğunu niyet alarak 100 ihlas oku sakinleşir eminim bi dene ne kaybedersin ki? açık ya da kapalı olman önemli değil rabbimiz bizi sevmeseydi yaratmazdı böyle düşün kendini hakir görme. mutlu olmaya bak bırakarak olmaz bi yerden başla. çok zor ama yaparsın sen 

+1 oy
(293 puan) tarafından

İki çocuklu annelerin hemen hemen yaşadığı şeyler ilk önce bu durumu ek yaşayan sen değilsin.gunluk namaz bile kilamiyorsundur elinden geldiğince namazlarını kılmaya çalış.kilamasanda abdest al her gün 33 defa subhanellah elhamdülillah Allahü Ekber çek Rabbım güç kuvvet versin hepimize. Hayırlısıyla sağlıkla huzurla büyütmeyi nasip etsin.insallah bu günler geçecek öyle düşün.ev işini bırak uyku çok önemli uyuduğu an koy başını yastığa 

(7 puan) tarafından

İnşallah geçer ama gücümün tükendiğini hissediyorum biliyorum belki benden daha kötü durumda olanlar var ama her insanın kendi derdi kendine ağır gelir

+1 oy
(658 puan) tarafından

Bak bu günlerin hepsi gecicek bakıp gülerek hatırlayacaksın.şuan bunalımdasın çocuklarını bırakacak yerin varmı mesela esin hafta sonları onlara baksaydı sende bi pisikolojik yardım alırdın.inan zaman çok kötü her kes bi seylerle sınanıyor ve eskisi gibi insanlık olmadıgı için bu zamankarı atlatmak çok çok zor keske yakın olsamda ben yardım etsem...

0 oy
(6,256 puan) tarafından

Şöyle düşün cnm  bu çocuk hep böyle kalmayacak illaki büyüyecek vallahi bn daha zorunu yaşadım ama Rabb'im yardım ediyor.💓

En fazla  1 yaşına gelsin uykunuzda düzene girer sende rahatlarsın küçüğü için büyüğüne kızma . Bilmiyor oda çocuk  4 yaşındaki de aslında daha bebek işte küçüğü olunca oda gözüne büyük gelmiş olabilir..  op kokla bu zamanlar geri gelmeyecek.. eşini hiç takma sen ne yaparsan yap yeri gelir kahvaltı hazırla akşama beğenmeyen dışardan alsın gelsin . 

Bnmkilerin arasında 18 ay var hala da zorlanıyorum ama Allah Kerim İYIKî vermiş diyorum.  Havalar guzellesince  koy arabaya küçüğü cik oglunla dışarı parkmi  bahcemi AVM mi kendini kasma marketlere Gr bim şok vb öyle  gezin rahatlarsın 

Allah'ın izniyle gecicek inşallah 

0 oy
(921 puan) tarafından

Konu farklı ama postu ben açtım sandım bu aralar ben de iş hayati ve ev hayatım içersinde aynı şekilde sıkışmış durumdayım. Ani krizler ataklar geçirmeye başladım. Sürekli ağlıyorum 🥹🥹

0 oy
(671 puan) tarafından

Bebeginizin alerjisini bulmazsaniz egzama gecmez benimde kizim alerjik 6 aylik bizimde uyku problemi var 

(671 puan) tarafından

Suan tam anlattiklarini yasiyom belki daha fazlasini 3 tane cocugum var 6 aylik dogustan coklu besin alerjisi var 

Ve gece gunduz uyumuyor bitmisim artik hergun agri kesici ile ayaktayim bide esim de uzerime geliyor egitemiyirmusum bebegi ben  yurt disindayim hic kimsem yok bide alerji diyeti yapiyom aylardir patates balik besleniyom artik patates yemekten diyabet oldum bu yasta 

Ama allaha sigin dua et hepsi gecicek insallah bir yasa gelseler Rahat edecez  benimde ev kucuk mutfakta su açsak odaya ses geliyor cocuk henen uyaniyor rabbim yardim etsin insallah dua et inşirah suresi oku dunden beri okuyom huzurluyum 

(3,943 puan) tarafından

Canım konu dışı ama emziriyorsun sanırım acaba mama mi denesen alerjik bebeklere özel mama vardır sanada yazık kaç aydır sadece patatesle duruyorsun rabbim kızına şifa versin

(671 puan) tarafından

Var ama bebegimi anne sutunden mahrum etmek istemedim  5 aydir diyet yapiyom yesillik bile alerji yapiyordu yeni kuzu eti yemege basladim cok zor canim neler cekiyor yiyemiyom dün cocuklara esime pizza yaptim kokusu Hala burnumda 

(3,943 puan) tarafından

Çok zor gerçekten inşaAllah geçer alerjisi

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 788 göst.
22 Şubat 2024 Aile & Aşk kategorisinde Ececomez61 (424 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 122 göst.
15 Ekim 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 418 göst.
13 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu