+2 oy
160 göst.
Diğer kategorisinde (225 puan) tarafından

Kızlar merhaba benim 8 gün önce regl bitti ve oruca basladim ama şuan leke geliyor bende niyetlendikten sonra gördüm ve orucumu bozamadim sizce orucum bozulur mu normalde hiç böyle olmazdı ilk kez başıma geldi duzenli regl olur normalde 

6 Cevaplar

+1 oy
(683 puan) tarafından

10. Günden itibaren özür oluyor diye biliyorum yalan olmasın şuan bozuldu diye biliyorum 

(225 puan) tarafından

Saol teşekkür ettim 

-Reklam-
+1 oy
(622 puan) tarafından

Canım Bak şunu not al adetin en az günü 3 gündür en fazla günü 10 gündür temizliğin en az günü 15 gündür bu aralıklarda olmayan Yani bu zamanların dışında gelen kanama mutlaka özür kanıdır o zamanlarda oruç tutulur namaz kılınır Kur'an okunur yani abdest ile yapabileceğin her ibadet yapılır sadece her ezan vakti abdestini tazelemen gerekiyor ama bu Hanefi mezhebine göre Şafi isen sayılar farklı oluyor

(622 puan) tarafından

Tekrar okudum 8 gün önce bittiği için adet değilsin özürsün orucun kabul yani bozma sakın 15 günde olmayana kadar adet sayılmazsın

(225 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim cnm bozacaktim bende iyiki bozmamisim

0 oy
(4,856 puan) tarafından

Şu an senle aynı durumu yaşıyorum 10 gün önce bitti sabah yine gelmiş hep düzenli olurum halbuki Ramazan'a bir gün kala olmuştum bide ortada oldum neden böyle oldu anlamadım

(225 puan) tarafından

Benimde duzenli olur normalde bu ay böyle oldu anlamadim

0 oy
(2,733 puan) tarafından

Regl oldun bitti 8 gün n gecti sonra leke geldi dimi 

(225 puan) tarafından

Evet öyle oldu 

(2,733 puan) tarafından

8 gun cok erken safi olsan 10 gun hanefiyswn 15 gun temiz kalman gerekir tekrar regl sayilmasi icin suan ozur kanamasi bu 

0 oy
(828 puan) tarafından

“EN AZ” 15 gün temiz gün geçmemiş ki, özür bu. Orucunu sakın bozma. 

(2,197 puan) tarafından

Selam sizin bu cuma süresini bir hafta okuyun özellikle eşin peygamber ahlaki edinmesi için etkili bir yazınız vardı. Onu arkadaşıma ss atmıştım. Bir hafta hep okumuş ve adam da düzelme yokmuş buna devam etsin mi etmesin mi :) 

(828 puan) tarafından

Etsin tabi ki Allahın kelamından ümit kesilmez.  Allah rızası için de okusun. Şayet bu zamana kadar hiç Allah için okumayıp şimdi şimdi sadece kendi menfaati için okursa Allah istediğini arkadaşınıza vermez. Bu çok normal. Çünkü kendisinden daha çok önem verdiği bir mesele var ve bu Allahın indinde hoş karşılanmayabilir. Mevlana böyle buyuruyor yani. 

(2,197 puan) tarafından

Gerçekten de mantıklı çıkarına göre hareketi Allah elbette biliyordur. İşte insan zor durumda olunca ve aile huzuru ortada yoksa her yola koşup çözüm arıyor..bende bunu gördüm çünkü bu fal, medyum gibi şeylerden uzak kalmasını istedim. Dini bir yol denesin diye... Ama en azından Kur'an'ı Kerim'i bu niyetle de açıp okuyabiliyor bu da iyi bence. 

Birde benim kendi şahsi sorum var . Ben Kur'an'ı Kerim'i sadece Türkçe Fransızca çevirisi ile okuyorum. Arapça hali ile öğrenmem mümkün müdür kursa gitmeden?

(828 puan) tarafından

Tabi ki mümkündür ama mutlaka tecvidli öğrenmelisin. Bir hocanın dizinin dibine oturmak en en en iyisi tabi ama imkanı olmayan için kendi başına öğrenmek de mümkün. Ama tecvidli öğren. Tecvidsiz öğrenirsen mana bozulur, hakkını vermiş olmazsın. Tecvidli öğretenler vardır eminim. 

0 oy
(7,222 puan) tarafından

Hanifi mezhebine göre eğer temiz olduğun süre 15 günü geçmediyse özürsün canım yanlış hesap yapmadıysam gerçekten özür sayılıyosun bozmana gerek yok aynı şekilde devam sadece namaz kılarken kuran okurken her ezan okunduğunda abdest alman lazım 

(225 puan) tarafından

Tm cnm çok saol şuan bisey yok saten gelmiyor bende bozmamistim orucumu 

(7,222 puan) tarafından

İyi olmuş canım inşallah gelmez Ramazan ayında daha çok korkuyoruz düzensizliktrn :D bende doğum kontrol hapı kullanmaya başladım kestiydim baktım düzensiz olacak hemen geri başladım 

(225 puan) tarafından

Aynen ya insan korkuyor kadin olmak çok zor 

(7,222 puan) tarafından

Maalesef de sağlık olsun 

İlgili sorular

+2 oy
5 cevap 284 göst.
13 Mart 2025 Diğer kategorisinde Prensimin annesi (147 puan) tarafından soruldu
+2 oy
3 cevap 95 göst.
20 Mart 2025 Diğer kategorisinde Merve97 (86 puan) tarafından soruldu
0 oy