+2 oy
135 göst.
Cinsel Yaşam kategorisinde (4 puan) tarafından

Doktor kontrol altında ilaç kullanmam daha mı uygun? Yoksa eczaneden alınan ilaçlarda yetiyor

3 Cevaplar

+2 oy
(1,292 puan) tarafından

Neyden bahsediyorsun yavrum, anlamadık ki? 

(4 puan) tarafından

Dün korunmasız ilişki yaşadım aslında hesapta kitapta yoktu bir önlemde almadık 24saat geçmedi daha doğum kontrol hapı kullanmak istiyorum ama bir sorun var ki kadın doğum uzmanına gitsem onun kontrolü altında kullansam işe yarar mı? Yada normal eczaneden olanlar rastgele fayda verir

-Reklam-
+1 oy
(1,025 puan) tarafından

Eğer doğum kontrol hapını korunmasız ilişkiyi önlesin diye alıyorsan hiçbir işe yaramaz. Anlık işe yarayan ertesi gün hapı var 

Ama diğer günler için yani genel olarak korunmak istiyorsan doğum kontrol hapı alabilirsin ama doktora gitmekte fayda var Çünkü kanaman ağrın falan çok oluyorsa ona göre doğum kontrol veriyor. Ama eczaneden de kendin alabilirsin özel bir ilaç zaten 

Bu arada hamile kalma ihtimaline karşı hemen ilaca başlama çocuğa zarar verir hamile olmadığına emin ol ondan sonra hala başla

(4 puan) tarafından

24saat geçmedi daha eczaneden ertesi gün hapı alsam işe yarar mı? 

Bebeğin oluşum süreci günleri almıyor mu? Tek gecede pat diye olur mu? 

(1,025 puan) tarafından

İlk 3 gün içinde yüksek oranda işe yarıyor ama Ella markadsını al hemen iç bir ve ikinci gün daha etkili.  Tek kullanımlık hap fşyatı 500lerde 

Baya hormon da bozuyor bu arada adet gecikmesi yapabilir ben iki kere içmiştim ikisinde de gebelik önledi ama dediğim gibi elini çabuk tut 

(4 puan) tarafından

Çok çok teşekkür ederim

+1 oy
(1,442 puan) tarafından

Önerim prezervatif ötesi yok. Çünkü ilaç kimyasal demek be böbrekler karaciğer mide bunun etkisi altına giriyor organlarima yazık ben olsam trendyol dan coklu prezervatif alırım yani öyle de yapıyorum yırtılma olursa da ertes.  Kullanıyorum. Yani aşağıda da yorum gördüm dün ilişki korunmasız olmuş kaçak olduysa bebek planınız yoksa mutlaka 3 gün icindealin derim malesef pahalı 500,600 bandında tabi dogum kontrol hapları da ben onermem. 

6 yıldır güvenle prezervatif kullanıyorum en ufak sızıntı farkedersek ertes veya muadili ella vs.

(4 puan) tarafından

Şuan prezervatif kullanma gibi şansım yok malesef ki ertesi gün hapı kullanıcam 

(1,442 puan) tarafından

Ters giden bi durum varsa vakit kaybetme kullan. 

72 saat gibi süre icindeetki orani yüksek sonrası düşer ve gebelik ihtimali artar bilginiz olsun. 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 106 göst.
0 oy
4 cevap 159 göst.
+1 oy
8 cevap 376 göst.
+2 oy
5 cevap 225 göst.
7 Şubat 2025 Cinsel Yaşam kategorisinde Sil bastan_ (1,766 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,446,969 soru

23,769,311 cevap

315,869 kullanıcı

...