+3 oy
1,178 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (110 puan) tarafından

Bir arkadaşımız bugün bize iftara davetliydi oğlum şu an 40 günlük görünce ay bunun kafası ne kadar büyük bence bir hastaneye götürün baktırın dedi yani insanları genelde umursamıyorum dediklerini önemsemiyorum ama çocuklarım hassas noktam ve canımı sıktı acaba mı dedim durup durup çocuğun kafasına bakıyorum resmen öyle bir sinirlerimi bozdu ki bu konudan sonra mesafemi bile koymaıyı düşünüyorum 

image

50 Cevaplar

+11 oy
(1,116 puan) tarafından

Kurban olsunlar onun kafasına. Boş teneke çok ses çıkarır takma canım 

(1,116 puan) tarafından

Sen stres yapana kadar onları strese soksana kimse çocuğuma böyle şeyler diyemez pişman ederim vallahi laflarımla bidaha da görüşmem 

(110 puan) tarafından

Yok canım düşünmüyorum zaten birdaha

(1,116 puan) tarafından

Sağlıkla büyüt bu arada keşke yanımda olsaydı da onu öpüp koklasaydım mis gibidir şimdi❤️ bende 2. Bebeği istiyorum bana da dua et☺️

(110 puan) tarafından

Rabbim sana da sağlıklı hayırlı bir evlat nasip etsin inşallah canımmm benimm

(1,116 puan) tarafından

Amin canım amin Allah duysun sesini teşekkür ediyorum 🙏

-Reklam-
+2 oy
(9,507 puan) tarafından

Anlı geniş cocugun sadece yani kafasında bir problem yok .

+1 oy
(1,259 puan) tarafından

Yani bence normal bir Bebek kafası konuşmak için konuşuyorlar insanlar gerçekten bence de uzak dur 

(110 puan) tarafından

Bende anlamıyorum ilk oğlumda böyleydi yani her çocuğun gelişimi de farklı olabiliyor hayır artık dediğini o kadar gözümde büyüttüm ki gerçekten çok tuhaf hissediyorum 

(1,259 puan) tarafından

Sen hiç kontrole götürmedin mi doktor demediyse yani arkadaşına mı düşmüş 

(110 puan) tarafından

Götürdüm canım yeni doğan muayenesine doğumdan 5 gün sonra birde 1 aylıkken aşıya falan da götürdüm anormallik olsa söylemezler mi

(1,259 puan) tarafından

Tabi ki söylerler sen hiç takma Allah aşkına boş boğazın laflarına 

+1 oy
(1,203 puan) tarafından

Canım bazı şeyler genetikte olabiliyor canını sıkma sağlık ocağına sık gideceksin zaten orda kafa ölçümü vs yapılıyor bı sıkıntı olsa sana derler hiç canını sıkma 

(110 puan) tarafından

Benimde aklıma geldi canım ilk muayenede bir şey demedi bir sıkıntı olsa söyler diye düşündüm 2. Ay kontrolünde tekrardan götüreceğim yani orda tekrardan bir sorarım dedim ama içim içimi yiyor 

(1,203 puan) tarafından

2. Ayı bekleme ozaman canım sütün etkilenir git yakınsa bakarlar çok kafama taktım dersin için rahatlar

+1 oy
(21,622 puan) tarafından

Oyyy bu yenidogan kafasi. Yiyesim geldi minnosu. 🤩🥰🥰🥰 O kadar ki koklayasim geldi her an çocuk dogurabilirim bak 🤣 bebişin kafası gayet normal. Hiiic anormallik yok bence 

(110 puan) tarafından

Sağol canımmm benim Rabbim acılarını göstermesin bende öyleyim çok severim o yüzden ikinciyi yaptım 🥹

(21,622 puan) tarafından

Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah ☺️ 

+1 oy
(998 puan) tarafından

Gayet normal bebişin kafası kurban olsunlar çok şeker maşallah 

(110 puan) tarafından

Çok sağol canım benim Allah razı olsun 

+1 oy
(340 puan) tarafından

Boşver canım insanlar derlerde derler takmaya değmez 

(110 puan) tarafından

Gerçekten o kadar çok haklısın ki takmaya değmiyor bile gel gör ki iste ben öyle bir takıyorum ki

(340 puan) tarafından

Sen sağlık ocağını takip et aylık kontrolleri oluyor zaten bı sorun olsa onlar söylüyor zamanı gelsin bu çocuk zayıf sütun mü yok demeye bile başlarlar  sen hiç takma duymamazliga gel canım 

(110 puan) tarafından

Öyle valla canım 

+1 oy
(1,490 puan) tarafından

Benim iki çocuğum kafası da böyleydi birinin ki yuvarlak diğerinin ki tıpkı bu fotodaki gibi sivriydi ama hiç bir sorun yok olsa zaten o kadar kontrole gidiliyor yenidoğan döneminde biri söylemede diğeri söylerdi doktorların ebelerin bence hiç bir sıkıntı yok zaten büyüdükçe kafası vücudu orantılı oluyor canım yenidoğan döneminde bebek vücudu küçük oluyor ya da zayıf o yüzden kafası büyük gibi duruyor ama kısacası bi problem görünmüyor bence gayet normal 

(110 puan) tarafından

Evet bunun biraz sivri görünürde de öyle  rabbimden gelen her şey başımız gözümüz üstüne ama durduk yere daha şekillenecek bir bebek için bu denli konuşması canımı gerçekten oldukça sıktı 

(1,490 puan) tarafından

Hiiiç sıkılmasın gerek yok dışarıya kulak kapamak gerek canım bu dönemde ben ilk çocukta söyleyen her şeyi takardım ama ikinci de asla takmadım tecrübe ettiğim için bu sadece kafa için değil canım mama içirirsin aaa sütün yetmiyor mu derler emzrirsin mamada ver derler iki kat giydirsen aaa terler derler bir kat giydirsen üşür derler yani derler de derler sen boşver o kadar doktor gördü ebe gördü onlar bilmiyor da o mu biliyormuş sadece 

(110 puan) tarafından

Hiç sorma canım içimi ferahlattın Allah’ta senin içini ferahlatsın inşallah en güzeli kimseye kulak asmamak gercekten 

+1 oy
(1,534 puan) tarafından

Maşallah çocuğuma normal gibi geldi bence ama insanın içine kurt düşürüyor lar deme ebeye bi sor gidince sen cnm başını illaki ölçüp yazacak içinde kalmasın sağlıkla büyüsün minik 

(110 puan) tarafından

Sağol canım benim Allah razı olsun öyle yapacağım evet 2. Ay aşısında soracağım 

(1,534 puan) tarafından

Aynen cnm sor sen çok takma aklının bir köşesinde bulunsun sütün bak düşün sen mazallah 

(110 puan) tarafından
+1

Öyle canım benim çok teşekkür ederim 

+1 oy
(2,542 puan) tarafından

Biz koca kafalı seviyoruz de geç boş boş konuşmasınlar vallaha biri dese oyy koca kafalı oğlum der bastıra bastıra severim kurban olsunlar kafasına Allah bağışlasın maşallah hiçbişi yok çocuğun halt yemiş onlar 

(110 puan) tarafından

Sağol canım benim gerçekten bu tarz insanlara da böyle konuşmak en doğrusu 

(2,542 puan) tarafından

Vallaha bana deseler öyle bir dalgaya alırım ki bebek ya bu daha elli kere kafasınkn şekli değişecek sanki bi akıllı onlar gibi davranıyorlar birşey varsa tabikide söylensin insanoğlu gözden kaçar ciddi bişi vardır yoktur ama hassas konular söylem tarzı önemli 

+1 oy
(307 puan) tarafından

tamam.da o cahil b.eyinsiz arkadasin daha once hic mi yenidogan gormemis anatomik olarak zaten bebekler boyle gorunur benimki de ayninydi gayet normal yani goruntu.  deli mi ne oy kofoso cok boyok hostonoyo goturunmus patavatsiza bak endiselensen bile boyle mi soylenir o senle biliyoduk sanki cok bilmis 

(110 puan) tarafından

Ay zaten onu orada parçalayasım geldi eşime soruyorum evet kafası sivri duruyor diyor ama diğer oğlumda böyleydi tıpkı senin gibi Ege de sana çekmiş diyor 

+1 oy
(120 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Maşallah Allah bağışlasın. Hiç de öyle değil. Ayrıca olsa bile ne olacakki anormal bir şekilde büyük ve orantisiz olmadıktan sonra ki onu doktorlar ilk muayened ebile fark ederlerdi. Benim oğlum için doktor taa ultrasonda söylemişti kocakafali uzun boylu ve çok hareketli olcak diye. Aynen dediği gibi de oldu. Hatta reflulu olduğu için sürekli yan yatirmaktan sivreldi bir de. Gören aa sivri kafası diyordu. Evet Amerikan tıraş çok yakışacak oğluma diyordum susup kaliyorrlardi. Hiç kafaya takma şuursuz insanları. Bebişin büyütmenin tadını çıkar.

(110 puan) tarafından

Canım benim bir hatam oldu süreli onu tek bir tarafına yatırdım yani sağ tarafına baktığın zaman kafa büyük değil sivri acaba ondan ötürü mü sen şimdi söyleyince düşündüm eşim hep kızdı bana tek taraflı yatırma sdiye sürekli söyleyip durdu benim ayarsızlığım şimdi sağ sol yatırıyorum sürekli

(120 puan) tarafından

Aynen o şekilde iki taraflı yatirirsan daha iyi tabi. Biz de sürekli değiştirdik. Ttoparliyor bir süre sonra merak etme

+1 oy
(805 puan) tarafından

Öncelikle Allah bağışlasın canm. Normal doğum mu yaptın ?

(110 puan) tarafından

Sağol canım Allah razı olsun yok hayır sezaryen 

+1 oy
tarafından

Ya yenidoganda normal hattankarni bile davul gibi oluyor ödem vardır atar zamanla

(110 puan) tarafından

İnşallah canım çok teşekkür ederim 

+1 oy
(2,697 puan) tarafından

Bir doktor yada çok çok anlayan birisi değilim ancak yeni doğan bebelerin çoğunda kafası bedenine göre büyük gibi duruyor gibi görünsede o yanlış bir algı çünki bebeklerin bedeni minicik olduğundan dolayı kafası büyük gibi görünüyor kimselere aldırış etme eğer ki bir sorun olsaydı doğduğu zaman seni salmazlardı hastaneden değil mi aşı olmaya gidince doktorlar falan illaki derdi başını falan ölçüyorlar zaten sakin ol içini rahat tut bu arada anammm yavrum pek datlu duruyor yaaa haahah elleri yüzleri falan maşallah suphanAllah yavrucağa nasibiyle büyüsün inşallah 

(110 puan) tarafından

Öyle canım çok haklısın insanlar o kadar boş boğaz ki bazen ağızlarından çıkan kelimelerin sonunu asla düşünmüyorlar

+1 oy
(4,623 puan) tarafından

Kız öylesine lafı yapıştıracaksın baksana siz doktordan daha iyi bildiğinizi iddia ediyorsunuz diye kız kafası normal ki öyle bir şey olsa zaten doktor söylerdi başta sen hiç takılma illa kusur bulacaklar 

(4,623 puan) tarafından

Yani canım öyle bir şey farketse zaten doktor ederdi yani başta söylerdi gayette normal kafası illa laf söyleyip sinir bozmak için söylemiş belli takma sen onu masaalah bebiside nazar değmesin inşallah 

(110 puan) tarafından

Sağol canım benim Allah razı olsun ya ben bi hata yaptım bunu hep sağ tarafına yatırdım kafası baktığın zaman büyük değil aslında sivri duruyor sadece acaba bundan kaynaklı bir durum mu 

(4,623 puan) tarafından

Yok kız bebeklerin kafası başta hep sivri sonradan düzeliyor 

(110 puan) tarafından

Çok şükür canım ben 2 . Muayenesinde sorarım yine içim rahatlar en azından

(4,623 puan) tarafından

Aynen canım sor ama bir şey olmuyor ondan sağlıkla büyüt inşallah 

+1 oy
(773 puan) tarafından

Kafası gayet normal, benim kızıma da kafası küçük diyorlardı o yüzden doktora da götürdüm gelişiminde bir sıkıntı yok yapısı öyle dedi

(110 puan) tarafından

Çok şükür canım benim 

+1 oy
(655 puan) tarafından

Benimde oğlumun kafası büyüktü halada büyük 10 yaşında şuan  ultrason bile doktor büyük demişti nevar bunda niye korkutuyor bilip bilmeden profesormusun sen deseydin 

(110 puan) tarafından

Öyle canım çocuktan çocuğa çok fark oluyor bazen insanlar dengesiz 

+1 oy
(1,339 puan) tarafından

Fotograftan anlasilmiyor ama tum testleri yaptirdiysaniz zaten bir hastalik var mi belli olurdu.Bu aralar cok hidrosefali vakasi var pandemiden sonra esime de baslangici var dediler bebeklerde kafa ici sivi birikmesi kafanin buyumesi ile belli oluyor yetiskinlerde belli olmuyor.Arkadasiniz bunu demek istedi sanirim ama uslup cok onemli dan diye de bu cocugun kafasi kocaman denmez terbiyesizlik yaptigi.

(110 puan) tarafından

Çok şükür bize doktorumuz öyle şeyden hiç bahsetmedi tabiki de tedbir bizden takdir Allahtan dikkate alacağım sağolun 

(21,622 puan) tarafından

Dostum neden bu aralar hidrosefali çok var dedin. Benim kizimda da oldu da doğum aninda. Uzun süre geçmedi. 2 ayı geçti tamamen geçmesi. Acaba uygulamayla alakalı bir durum mu var da hidrosefali çok fazla 

(1,339 puan) tarafından

Eşimden sonra dun bas agrisi ile doktora giden arkadasima da ayni tani kondu.Doktor pandemiden sonra insan fizyolojisi cok bozuldu 20.yasinda cocuk kalp krizi gecirebiliyor artik sebebini bizde anlamiyoruz dedi.

(21,622 puan) tarafından

Hmm doktorların bunu kabul etmesine şaşırdım doğrusu.  benim bebegimin doğumda zorlanma sebebiyle olmuş. Bebeğin kafası çıkarken zorlanınca şişip su toplamış. 

+1 oy
(839 puan) tarafından

Çocuğun kafası gayet normal bu kadar şaşıracak nevar ki abartmış bence 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 317 göst.
5 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Simsek21 (1,719 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 530 göst.
15 Ekim 2019 Aile & Aşk kategorisinde Sim (153 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 151 göst.