+1 oy
296 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (21 puan) tarafından

Merhaba kızım 27 aylıktan beri anaokuluna gidiyor kreş yani. Çok memnun oldum okuldan yol mesafesini değiştirmek zorunda kaldım bu sene evime yakınım farklı bir okula verdim evet okul çok güzel anaçlık konusunda ama artık eğitim konusunda bir şeyler öğrenmesi gerektiğini düşünüyorum bu yüzden bir okul arayışına girdim çalıştığım için tam gün devlet okulu ya da özel okul bulmam gerekiyor. 

araştırmalar sonucunda bulunduğum bölgede tam gün devlet anaokulu bulunmadigi için butik bir ana okulunamı göndersem , sınav koleji anaokulumu yoksa ibb ana okulu mu ? 

iyi B'nin anaokulunda çocuklara branş akademiler verilmediğini yani yüzmede yoga bale vb dersler olmadığını duydum sadece sınıf etkinlikler ve oyalama şeklinde geçiyor diye belirtiyorlar İbb hakkında biraz detaylı bilgi almak istiyorum ve çocuğumu hangi okula göndermem gerektiği hakkında fikirlerinizi merak ediyorum

2 Cevaplar

+2 oy
(10,310 puan) tarafından

Tam olarak ne bekliyorsun 27 aylık bebeğin akademik eğitiminden? Ben özellikle uzak tutuyorum akademik eğitimden, çocuk çocuktur bırak doyasıya eğlensin çizsin erkenden bu sisteme sokmanın ne faydası var? Sonradan TED'e falan yollarım dersen o ayrı. 

(10,310 puan) tarafından
+2

3-4 yaşında bile değil. 2 yaşını henüz geçmiş. Bale yoga yüzme derslerinin olmadığından bahsediyor bir belediye kreşinde😟 27 aylık bebek için yüzme dışındakiler çok zor ve önerilmiyor 4 yaşından önce.

Bazı ebeveynlerin eğitim konusunu çok ama çok yanlış yorumladığını düşünüyorum. Beni az çok bilen bilir, evladıma ev almam düğün yapmam ama bana şu Oxford'da okumak istiyorum desin tüm kaynağımı ayırırım derim eğitimi öyle önemsiyorum ama her dönemin ihtiyacı da farklı. Akademik eğitim için erkenden çocuğu çarka sokmaya gerek yok ömür boyu okuyacak zaten. 

(15,955 puan) tarafından

Kız 27 aylıktan beri gidiyo demiş şuan 4 yaşında sanırım

(1,011 puan) tarafından

Arkadaşlar sakin olun. Çocuk  4 buçuk yaşındaymış😀

(10,310 puan) tarafından

4.5 yaş için de görüşlerim aynı. İlkokula okuma yazma bilmeden başlasın mümkünse. Zaman eski zaman değil, bilgiye ulaşmak da bilgiyi işlemek de kolay. Bırakın takılsınlar istedikleri gibi.

(15,955 puan) tarafından

Yok bende şunu bunu yapsın demedim sadece yaşını yazdım 🤓 benimkide 4.5 yaşında. Bu 3.senesi kreşe gidiyor. Ama bu sene mesela hiçbişey yapmıyolar günde bir etkinlik sonrada hep oyun. Zaten 4 saat gidiyor. Sadece kalem tutmayı taşırmadan boya yapmayı makas tutmayı öğrendi okulda.

-Reklam-
0 oy
(428 puan) tarafından

Bu sene ben de kızımı iyi bir okula gönderdim.5 gün ingilizce eğitimi, buz pateni, yüzme dersi, jimnastik, zumba , satranç vb.dersleri alıyor.okulq verirken dil eğitimi ve okulun bahçesi olmasına, parkının olmasına dikkat et derim.

(21 puan) tarafından

Teşekkür ederim güzel yorumlarınız için evet yanlış anlaşıldım sanırım 27 aylıktan beri okula gitmek zorunda çalışan bir anne olduğum için. Zaten oyun ve bahçesi olan okul tercih ediyorum ama yanı yanı sıra onu eğlenceli hale getirmesi için işte yoga yüzme bu gibi derslerinde alması gerektiğini düşünüyorum balerin olacağı için ya da olimpik yüzme havuzunda yarışlara katılacağı için değil okulun dışında etkinlik alanı oluşturması için bunları düşünüyorum zaten kararsızım İBBye verip sadece oyun odaklı sadece zaman geçirme odaklı olsun istemiyorum İbb böyle bir yer mi onu da bilmiyorum o yüzden buraya yazdım ki gönderen anneler biraz anlatıp beni rahatlatabilir mi anlamında 

(21 puan) tarafından

Siz hangi okula gönderiyorsunuz İstanbul'da mısınız ben İstanbul Esenyurt Başakşehir bu bölgede çalışıyorum ve oturuyorum yani jimnastik zumba pateni yüzme gibi etkinlikler akademik dediğim bunlar yoksa ben çocuğumun İngilizceyi yazarak işte okuyarak öğrenmesi değil bu yaşta ya da okuma yazmayı öğrenmesi değil branş derslerine ağırlık verilmesi yani işte yüzmeyi de zumbayı da şunu da bunu da öğrensin işte resim yapmayı da öğrensin yoksa akşama kadar oyun hamuru ondan sonra sulu boya sürekli aynı etkinlikler olsun istemiyorum ama amacım bu kendimi yanlış ifade ettim sanırım ama tekrar yorumlarınız için teşekkür ederim çünkü gerçekten kafamız çok karışık ve buraya yazdigimiz sizlerin yorumları bizi rahatlat

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 356 göst.
23 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Duruu12 (292 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 625 göst.
22 Eylül 2023 Kültür-Sanat kategorisinde Cemre (406 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 254 göst.
13 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Muhammed 39 ! (193 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 1,125 göst.