+3 oy
496 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,174 puan) tarafından

image

Tiktokta bir videonun yorumu. 4 yıl önce oğlum iri bebek olduğu için mecburi sezeryan oldum. Bilen bilir zâten devlet zorunlu olmadan sezeryan yapmıyor. 4 yıl önce olmasına ragmen dikiş yerlerimi hala hissetmiyorum bel ağrısıda cabası.  Ama nedense sürekli sezeryam doğuranlara bir zorbalama var. 

Yorum sahibi ironi yaptiğini söylemiş ama bana hiçte öyle gelmedi

28 Cevaplar

+4 oy
(5,564 puan) tarafından

1 normal 1 sezaryen doğum yaptım ikiside akıl işi değil kim ne derse desin 😂

(3,902 puan) tarafından

Bende öyle bir sezaryen bir normal ikiside zor ve bir yerin yamuluyor

-Reklam-
+3 oy
(2,267 puan) tarafından

AMANNNNNN KIMENE BENDE KENDI ISTEGIMLE SEZERYAN OLDUM ISTEDIM OLDUM OHHH HICTE PISMAN DEGILIM YINE OLSA YINE SEZERYAN DERIM BENDE NORMAL DOGUM YAPACAK CESARET YOKTU KIMENE  sezeryandan sonra çekilen ağrıyı bilseler böyle konusamazlardı 

+3 oy
(20,251 puan) tarafından

Lafa bakarım laf mı diye sonra söyleyene bakarım adam mı diye Sezaryan doğum olunca çocuğun annesi değil de bacanağı mı oluyoruz ne saçma bunu ciddiye alıp kendinizi üzüyorsanız ona da yazık. 

+2 oy
(3,074 puan) tarafından

Hiçte ironi yapmamış bence herkes linçleyince lafı çevirmiştir Allah herkese hayırlı kolay doğum nasip etsin neden ayrımcılık yaparlar anlamam ki sanki o insanlar bile isteye mi bıçak altına yatıyor 

+2 oy
(562 puan) tarafından

Sezeryan da bir doğum şeklidir çocuğun için bıçak altına yatiyosun 7 kat kesiliyorsun tuvalete giderken aglayanlari gördüm açıdan o acıyla emzirirken göğüs ucu yaralarıyla süt verenleri her doğum acı vericidir normalin tek farkı kesilmeden çıkıyor bunda kesiliyosun ölümle burun buruna geliyorsun küçük görenleri aklım almiyor

+2 oy
(1,575 puan) tarafından

aslında bebek fanusta büyüse ve doğurma eylemi hiç olmasa bence daha güzel olur. hem gebelik boyu gelişimini görürüz hem de vücutlarımız yıpranmaz :) anneyi anne yapan; acı içinde doğurmak mı? yoksa özveriyle hakkını vere vere büyütmek mi?

(750 puan) tarafından

O zaman da annelik duygusu bu kadar fazla olur muydu 🤔

(1,575 puan) tarafından

olurdu bence çünkü doğurmakla değil sevgi bağı ile anne olunuyor. doğurmakla olunsa millet kaldırıp çöpe atmazdı dimi :)

karnında hissetmek ayrı bir güzel his ama riskleri de korkutucu. şahsen öyle bi seçenek olsa ben bu kadar riski yaşamaktansa karnımda hissetmekten ödün vermeyi seçerdim

(750 puan) tarafından

Allah herşeyin en güzelini ve en iyisi yaratmıştır. Demek böyle bizim için daha iyi ki karnimizda büyüyor 9 ay boyunca birlikte aynı seyleri yiyip içiyoruz binevi. Bence de anne karnında olması daha da his veriyor. Tabi dediğin gibi herkes anne olamaz çok korkunç haberler görüyorum. Ama ablamin çocuğu mesela büyüdü anne karnına ve öldü. Ablam sanki almış kucaklamış öpmüş gibi hissediyor bahsedince ağlıyor. Birlikte 9 ay aynı şeyleri yaptık o benim içimde büyüdü diyor ondan dolayı bende böyle düşündüm ve tabi çokta riskli süreçler doğru diyorsun :)

(1,575 puan) tarafından
+1

Allah tabi ki herşeyin en güzelini yaratmış ama teknoloji de yaratılan şeyler arasındaki seçenekleri keşfetmemizi sağlıyor. misal tüp bebek: bundan 100 yıl önce bir bebeğin 5 gün anne karnı dışında büyümesi imkansızdı ama şuan embriyo 5 gün anne karnı dışında laboratuarda büyüyebiliyor. canlı iken donduruluyor yıllarca saklanıyor ölmüyor ve sonra rahme konulunca büyümeye devam ediyor. aynı şekilde prematüre doğum da eskiden mümkün değildi ama şuan mümkün. benim bebeklerim mesela karnımda sadece 6 ay durdular. kalan 3 ayını dışarda geliştiler.

ilerde bence rahim dışında gebelik gayet mümkün olacak ve risk durumlarında belki de hiç anne olma şansı olmayan insanlara çare olacak. o boyutuyla düşünmüştüm ben

+2 oy
(18,314 puan) tarafından

Adım kadar emınım o yorumu yazan 20li yaşlarda bi ergendir peki ya 200 beğeni yapan ger.zekalılara ne demeli

+2 oy
(4,860 puan) tarafından

Ayy böyle zihniyette olanlar için nefesimi tükettemem, malesef burada da vardır öyle kişiler. Mamaya bile öc gibi bakan bir tayfa var onlar içinde asla kendimi yormam.  Cahiller girmem münakaşya.

+2 oy
(410 puan) tarafından

Normal doğum yaptım ama sezeryan diye yalvardım eminim sezeryan da zordur en önemlisi anne olmak annelık zor  isteyen desin istediğini bu kadar önemsemeyin acıyı yıne biz kadınlar çekıyoruz 

+2 oy
(199 puan) tarafından

Etrafimda çok insan normal doğumdan sonra sezeryana giren olmuştu buna annem de dahil en küçük kardeşimi sezeryanla dünyaya getirdi 3 Tane normal doğum yaptım yaşım küçük olmasına sezeryan kadar ağrı çekmedim diyor. Yani her ikisi de çok zor ama bıçak altına yatmak bence daha riskli daha zor ben sezeryan oldum normal doğum bebeğim iri ve sancım açılma yoktu 41. Haftamda Altan muayene ile doğum yapamaycgim için sezeryana alindim Bebeğimi gönderip beni buz gibi odada saatlerce yatirdilar tansiyonum yükselmişti ve düşmüyordu. Kim ne derse desin sezeryan çok riskli yani insanlar kendilerini bile isteye bu riske atmaz diye düşünüyorum 

+1 oy
(1,092 puan) tarafından

Güldüm sadece kınayan kınadığı yerden sinansin 

+1 oy
(311 puan) tarafından

Bende iki normal doğum yaptım sancısı çok kötü ama ta bebek doğana kadar sonrası çok kolay geçiyor çok şükür ama sezaryen daha zor insanın hafif bı eli kesilse bile 1 hafta ağrıyor sezaryenda 7 kat kesi atılıyor çok çok Allah yardımcıları olsun sezaryen olanların kimse keyfi sezaryen olmak istemiyor mecburiyet oluyor cahil insanlar laftan anlamıyor konuşmaya bile değmez 

+1 oy
(5,438 puan) tarafından

İkisini de tatmış biri olarak kesinlikle sezryan olan doğurmuş oluyor bana göre haa normal doğumun öncesi zor sezryanin da sonrası. 

+1 oy
(1,105 puan) tarafından

Ben hem doğum sancısı çektim gece 12'den sabah 11.00'e kadar ve bana Suni sancı verdiler . Ama hemde  mecburi sezeryan olmak zorunda kaldım . Bana ne diyecekler peki 

(589 puan) tarafından

Peki öğlen üçten bir sonra ki sabah 10 a kadar suni sancı çekip mecbur  sezeryan olan bana🙂

+1 oy
(9,309 puan) tarafından

Normal doğumda zor sezaryanda ben ölümden döndüm sezaryanda hepsinide hatırlıyom ağzımdan kan gelmesini nefesimin kesildiğini kolarımın kımıldamadığını 2 kere kalbim durduğunu  aşırı kanamadan kan aldım ayaklarimın ağrısı dişlerimin acisını dikiş yerlerim hala daha acıyo 8 ay oldu tansiyonum hala daha düzelme yok yani normal doğumda bukadar cekmedim ben

0 oy
(877 puan) tarafından

Ben hem normal doğurdum hem de sezeryan ve bana göre sezeryan çok çok zor du

0 oy
(1,087 puan) tarafından

17 saat suni sancı çekip gebelik zehirlenmesi başlayınca sezaryene alındım ablaya sorsak bi doğurdum diyebilir miyim acaba :D 

0 oy
(1,186 puan) tarafından

Hiç beklemeyin benden burda biseyler söyleyip kendimi yoramam bu zihniyeti bozuklar için. Kafası yerinde olsaydı bu tip ayrima girmezdi. 

Anasi onu si.çmista ne olmuş eminim kolay doğurmuştur kafada beyin olmayınca pelviksten akıp geçmiştir kesin.  ( KIMSE USTUNE ALINMASIN LAFIM ASLANLAR GIBI DOGURMUS  sosyal medya ASALAGina)

Doğumun herturlusu mükemmel ve değerlidir kimse şu tipleri biswy yerine koyup da dikkate almasın. 

İroni felan da değil beğeni alıp takipçi almak dikkat çekmek yuh alirsada ama ironi yapmıştım o olmazsa o olsun yağ olmazsa bala sür.  Oldu başka?

0 oy
(11 puan) tarafından

Bence ironi yapmayıp dümdüz saçmalamış. Yahu kime ne benim bedenim benim kararım ister sezaryen yaparım ister normal doğum, kaldı ki çoğu kadın mecburi sezaryen oluyor iki türlü de o çocuk doğuyor yani. Aşırı sinir oluyorum bu kafalara Allah akıl versin 

0 oy
(6,356 puan) tarafından

Ben normal doğum yaptım iki gün hastanede yattım öldüm dirildim diyebilirim doktors diyorum beni kesin doğrayın artık doğurmak istiyorum illa normal diyordu 

İlgili sorular

0 oy
26 cevap 1,208 göst.
0 oy
21 cevap 11,041 göst.
9 Ocak 2019 Diğer kategorisinde Tuğçe Önal (60 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 62 göst.
+1 oy
2 cevap 63 göst.
14 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Papatya43 (579 puan) tarafından soruldu

Kategoriler