+1 oy
109 göst.
Diğer kategorisinde (780 puan) tarafından

Merhaba kizlar tam emin olmak adına sizin de fikrinizi almak istedim .  Arkadaşım bugün beni aradı adeti 9 gün sürmüş ve dün gece yıkanmış temizlenmiş . Gece de niyet etmis oruç için sabah uyandığında peçetede kahverengi çok hafif bir leke görmüş , bende 10 gün özürlü olduğundan bozulmaz dedim hem çok hafif hemde leke tarzı , size de sormak istedim tam emin olmak adına bozulmusmudur orucu ?

4 Cevaplar

+1 oy
(780 puan) tarafından

Bakar mısınız kızlar 

-Reklam-
+1 oy
(13,431 puan) tarafından

Kız 10 gün özürlğ olduğundan bozuluyor işte. 10 günden fazla olursa ibadet edebiliyor. Benimde öyle oldu bu ay 10 gün tutmadım. @Alaska ya sordum hatta. Arada 1 gün gelmedi ertesi gün geldi çünkü. Gelmeyen gününde kaza edilmesi gerekiyormuş. 

(780 puan) tarafından

Şuan bozulmuş mu olmuş oldu canım ? 9 gün oluyor bugün 

(13,431 puan) tarafından

Evet canım bozulmuş oluyormuş. Benim arada 1 gün hiç gelmedi düşün o günde kaza etcekmişim

(780 puan) tarafından

Anladım canım çok teşekkür ederim 

(1,155 puan) tarafından

10 gün dolmadan geldiği için özür değil hayızdır. Bozar.

Eğer 10 günü geçer de hala leke veya kan gelirse o zaman özür olur. Bir önceki adet müddeti ne kadarsa o kadar günü adet sayar, kalanını özür olarak kabul eder.

Örn; 9 gün oldu, sabah gördü. 10 gün saati saatine dolduğu anda hala gelmeye devam etti. Bir önceki ay 7 gün olmuş olsun, bu ayki adetini de sanki 7 gün olmuş gibi sayar ve 8, 9, 10. Günleri özür olarak hükmeder. 

(780 puan) tarafından

Allah razı olsun sağolun , ben arkadasima ilettim 

+1 oy
(4,053 puan) tarafından

Bozulmus tabiki bugun adetinin 10uncu gunu leke geldiyse bozulur yarin gelseydi ozur olacakti adet kanamasi en fazla 10 gun surebilir 11inci gunden itibaren gelen kanama ozur sayilir 

(780 puan) tarafından

Leke ama çok hafif ben birşey olmaz dedim ama guvenemedim de size sormak istedim 

(4,053 puan) tarafından

Hayir canim pembe akinti hatta hafif bulaniklik bile bozuyo dur biz garsnti birine soralim emin olalim ben mi yanlisim @BETIGUL

(9,498 puan) tarafından

Evet canım tabiki pembe de regl dir normal akıntısına dönmüşse temizlenmiştir demek kahve, pembe vb renkler normal akıntı değildir 10.gün dolduktan sonra devam edebilir ibadetlerine 

(4,053 puan) tarafından
+1

Allah razı olsun cicegim iyi ki varsin 🥰

(9,498 puan) tarafından

Sende iyiki varsın güzel kardeşim 🥰🥰

+1 oy
(9,498 puan) tarafından

Hanefi mezhebiNde özür  10 gün Şafii mezhebinde 15 gündür 

Arkadaşın hanefi diyelim mesela hangi gün saat kaçta adet olduysa 10.gün o saatten sonra duş alır o saatten sonra gelen kan özürdür ibadetlerine devam edebilir 

(780 puan) tarafından

Son adet tarihi 8 Mart canım sorun olur mu ? Zaten çok çok haof bir kahve leke . 

(9,498 puan) tarafından

Kahve rengi leke adettir canım ztn 9.günmüş orucu bozulur 

(780 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım bilgi için ben arkadaşima soylim bari

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 142 göst.
20 Ocak 2025 Cinsel Yaşam kategorisinde Elifenur (27 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 70 göst.
29 Ekim 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mihra (385 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 183 göst.
11 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Gülnurknd (136 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 230 göst.
27 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,459,841 soru

23,938,292 cevap

324,604 kullanıcı

...