0 oy
103 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (485 puan) tarafından

Hayırlı akşamlar hanımlar 3 yaşında oğlumun kabızlık problemi var zeytinyağı içirdim kayısı hoşafı yaptım içirdim ıhlamur içirdim akşamda mercimek çorbası içirdim ama bağırsakları yumuşamadı kakasını tutuyo tuttukçada kuruyor yapmakta zorlanıyor ne yapsam iyi gelir acaba 

4 Cevaplar

0 oy
(16,546 puan) tarafından

Kivi yedir canim çok çabuk yapiyor o zaman. 

(485 puan) tarafından

Onuda yedirdim etki etmedi 😢

-Reklam-
0 oy
(1,443 puan) tarafından

Neydi ya canım yazın komşunun çocuğu bize gelmişti bende kızıma püre yapmışım omu yediriyordum çocuk da istedi yedi afedersin altına kaçırdı, anneside dedi ki illa yapman için altına mı yapman gerek diye gülmüştü sen yapmazsan böyle kaçar diye meğer kabız olunca yapmaya korkuyormuş daha da tutuyormuş çocuğum, koyu renkli bir meyveydi ya kara erikti hafif ekşimsi zannediyorum kara erikti. Dene istersen 

(485 puan) tarafından

Ay ya teşekkür ederim ama bu mevsimde sanırım onu biraz zor bulurum 

0 oy
(2,517 puan) tarafından

Benim ablamın oğlu  da öyleydi. Kakasını tuvalete yapmak istemediği için bu şekilde oluyordu ablam bez bağlıyor altına o zaman yapıyordu böyle bir sorun mu var ?

(485 puan) tarafından

Ya bekletiyor yapmak için bekledikçe daha zor katı oluyo bu seferde poposu acıyo hiç yapmak istemiyo oturuyoruz tuvalete anne acıyo deyip kalkıyo 😔

(2,517 puan) tarafından

Benim yeğenim  de aynı sorunu yaşıyor annesi mecbur bez takıyor kaka yaparken. Bağırsaklari dugumlenecekti en son lavman yaptılar falan hastanede uğraştılar. Çocuğu zorlamiyorlar şimdi. Tuvalet eğitiminde oldu bu durum 

0 oy
(2,234 puan) tarafından

Kabızlık kronikleşirse daha zorlaşabilir, bu yüzden hızlı çözüm önemli. Bol su içmesini sağla, çünkü sıvı eksikliği bağırsakları sertleştirir. Yoğurt, kefir ve probiyotik içeren gıdalar sindirimi düzenler. Erik, armut ve incir gibi lifli meyveler kabızlığa iyi gelir. Sabah aç karnına ılık su + 1 çay kaşığı zeytinyağı bağırsakları yumuşatabilir. Tam tahıllı gıdalar ve yulaf ezmesi lif açısından zengin olduğu için bağırsakları çalıştırır. Eğer kakasını tutuyorsa tuvalet alışkanlığı kazandırmak için oyun veya ödüllerle teşvik edebilirsin. Hareket etmesi de sindirimi kolaylaştırır. Gerekirse çocuk doktoruna danışarak ilaç veya fitil kullanımı konusunda bilgi alabilirsin.

(485 puan) tarafından

Tamam canım teşekkür ederim 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 96 göst.
0 oy
40 cevap 3,576 göst.
9 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Beyaz Gül (716 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 152 göst.
24 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Prensesp (9,712 puan) tarafından soruldu
0 oy