+1 oy
97 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (612 puan) tarafından

Kızımın sabahtan beri ateşi var inatçı doktora götürdüm boğaz enfeksiyonu 3 gün sürer dedi evdede çıkar ilaç ver dedi 1 saat önce 38.8 Ken ilaç verdim şuan ,37.7 ye kadar düştü normal mi sizce 

7 Cevaplar

0 oy
(1,259 puan) tarafından

Islak bez koy alnına kollarına bacaklarına. Oğlumun 3 gün düşmedi ateşi bir düşer gibi oldu tekrar çıktı. İki şişe antibiyotik içti. İlacın etkisi ile düşmüştür, ilacın etkisi geçince yine çıkabilir. Sürekli kontrol et çıktıkça tekrar ver ateş düşürücü. 

(612 puan) tarafından

Ateş düşürücüde çok düşürmedi sanki dediklerini yaptım şuan 37.9  kesinlikle tekrar çıkar ama tekrar çıkınca da ancak 4 saatte bir verebilrim galiba 

(1,259 puan) tarafından

Ilık duş aldır. İlk başta dirençli oluyor.1 saat filan düşük duruyor sonra yine çıkıyor.

-Reklam-
0 oy
(1,136 puan) tarafından

Tekrar yükselebilir takip et tam anlmiyla düşmemis zaten

(612 puan) tarafından

Evt ya düşmedi sorun orada soğuk su komplekside yaptım tekrar çıkarsa napsam 

(1,136 puan) tarafından

Soğuk su yapmayin ılık su yapın, ateş dusuruculeri dönüşümlü bı şekilde verin antibiyotik kullanımı şart diye biliyorum.

Benim oğlumun da hiç bi şekilde dusmuyordu daha küçükken banyodan 15 dk sonra bile 40 dereceyi bulmuştu bı iğne yaptılar acilde 1 gün sonra düşürdü ateşini 

0 oy
(130 puan) tarafından

Normal ateş üçüncü gün düşmeye başlıyor bactoblis kullanın derim 

(612 puan) tarafından

Bactoblis nedir 3 güne düşer ama şuan ilaçla düşmesi gerekirdi o da olmadı 

0 oy
(801 puan) tarafından

Antibiyotik kullanıyorsan 3. Günde düşer ateşi . 

(612 puan) tarafından

Antibiyotik yeni başladık bugün 

(801 puan) tarafından

Tamam canım Allah ın izniyle toparlar antibiyotıkle birlikte 

0 oy
(5,977 puan) tarafından

Kac aylik normalde iki tane surup verip donusumlu kullandiriyorlar kucuk mu ayi

(612 puan) tarafından

Küçük değil canım büyük 5.5 yaş 

0 oy
(2,198 puan) tarafından

Ateşin düşmesi normal, ilaç etkisini göstermiş. 38.5 üzeri ateşlerde ateş düşürücü vermek uygundur. 37.7 şu an kontrol altında, ancak ateşi takip etmeye devam etmelisin. Bol sıvı içirmeli, hafif giydirmeli ve ılık duş aldırabilirsin. Eğer tekrar 39’un üzerine çıkarsa veya 3 günden uzun sürerse doktora danışmalısın. Titreme, halsizlik veya bilinç bulanıklığı olursa acil müdahale gerekebilir. Endişelenme, boğaz enfeksiyonu ateş yapar ve ilaçlarla 2-3 günde düzelir.

(612 puan) tarafından

Teşekkür ederim bende şuan takipteyim ilac biraz gec etki gösterdi ama 37 ye kadar düşürdü bende  ,3 gün sürer diye bekliyordum fakat enazindan ilaçlar düşürür diyordum ilaçlarda zor düşürüyor 

0 oy
(911 puan) tarafından

Kızımda da var iki gündür inatçı ateş. Akşam acile gittik boğaz enfeksiyonu var. Acildede dolven verdiler eve gelince kızım hemen uyudu antibiyotiği sabah başlıycam artık. Üstünü ince giydir. 

dolven ve calpol 4 saat arayla dönüşümlü ver dedi doktor. Bide calpol ateşi düşürmüyor dedim bir buçuk ölçek ver calpolü dedi. Bide öyle deniycem . Bu sene ilk defa anaokula gidiyo ilk sene böyle olurmuş öyle dedi doktor sürekli hasta oluyo

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 76 göst.
4 Eylül 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Rabiaaaax (232 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 70 göst.
23 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Asel hira (886 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 139 göst.
26 Şubat 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 86 göst.
28 Haziran 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Rabia2 (421 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,440,270 soru

23,677,464 cevap

309,999 kullanıcı

...