+2 oy
191 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (110 puan) tarafından

35 haftalik gebeyim kızlar şuana kadar hersey normaldi ama bugün doktor bebek 2 hafta geriden geliyor dedi küçük kalmis dedi bu durum hosuma gitmedi vs dedi korkuttti beni yaa 2 kilo bebek şuan doğuma kadar alır mı daha sizce oğlumda 39 haftalikken 2900 gram doğmuştu 

7 Cevaplar

+2 oy
(9,589 puan) tarafından

Bizde 1 hafta gelşşim geriliği olmuştu kızomda 35 haftada 2 kiloydu 37. Haftada  2 750 ile sezeryan oldum daha dursaydı alırdı galiba canım ama riskliydi benim 

(110 puan) tarafından

Hmm anladım canim haftaya nst için gel yine dedi o zaman bidaha bakar zaten.  Bu gelişim geriliginde normal doğum yapılıyor mu peki ins yapılıyordur yaa ben son haftasına kadar beklemek istiyorum yaa

(9,589 puan) tarafından

Herhangi bir risk tasımıyorsa sorun olmaz benim suyu azalmıştı plesenta yaslanmıştı artık bebege fayda saglamadıgı için acil oldu 

-Reklam-
+2 oy
(2,226 puan) tarafından

Öncelikle, doktorun söylediklerinin seni endişelendirdiğini anlıyorum. 35. haftada 2 kg olan bir bebek, gelişimi biraz geriden geliyor gibi görünse de, hala kilo alması için zaman var. Bebekler genellikle son haftalarda haftada 150-200 gram kadar alabilirler. Yani doğuma kadar 500-800 gram daha alabilir, bu da doğum kilosunu 2500 gram civarına çıkarabilir.

Eğer bebeğin genel sağlık durumu iyiyse, plasenta ve kan akışı normalse, hareketleri düzenliyse doktorun sadece bir önlem olarak seni bilgilendirmiş olabilir. Bazen genetik faktörler de etkili olabilir; oğlun da 2900 gram doğmuş, yani senin bebeklerin büyük olmayabilir.

Ancak doktorun bebeğin küçük olduğunu özellikle vurguladıysa, beslenmene dikkat etmen ve doktorun önerilerini takip etmen iyi olur. Protein ağırlıklı beslenme ve bol sıvı tüketimi bebeğin kilo almasına katkı sağlayabilir.

Bebeğin hareketlerini takip et ve doktor kontrollerini aksatma. Eğer endişen çok fazlaysa ikinci bir doktor görüşü almak da seni rahatlatabilir. Bebeğin doğum kilosu düşük olabilir ama bu sağlıksız olduğu anlamına gelmez. İçini ferah tut, doktorun süreci takip edecektir.

(110 puan) tarafından

Ne kadar güzel yazmışsın Allah bin kere razı olsun ya. Sanki kan akışında problem yok fln dedi bebekte baya hareketli maşallah hissediyorum epeyce. Yaa inşallah dediğin gibi olur 

+2 oy
(48 puan) tarafından

Önünde biraz daha zaman var bebeğe kilo yapacak şeyler ye beslenme çok etkiliyor gerçekten benim düzenli bir beslenmem yoktu ilk gebeligimde tam 4 haftalık bir gelişim geriliği vardı ve kızım 36 haftada 1800 gram doğmustu bir süre küvezde kaldı sonra çıktı şimdi masaAllah 7 yaşında . Sende bugünden başla bebeğe kilo yapan şeyler neyse onları bol bol tüket bu uygulamada gördüm kaşar muz çok iyiymiş onları ye ceviz ye yoğurt süt balık doktorum o zaman bana bol bol balık felan ye demişti sende düzenli beslen bebeğe kilo yapan şeyler ye kilo alır doğuma kadar 

(48 puan) tarafından

Yok canım ben kontrole gitmiştim doktor ultrasyona bakarken karnın sertleşmiş suyun azalmış sancım var mı dedi yok dedim daha sonra nstye yönlendirdi orda sancılarım yüksek çıkmıştı ben hissetmiyordum ama onun sonuçlarına göre doktor doğum olicak bu sancılae yüksek dedi zaten o günün gecesi sancılarım başladı öyle doğum gerçekleşti ama sancım cikmasaydi doktor birşey yaparmıydı bilmiyorum çünkü benim suyumda azalmıştı sancım da yüksek çıkmıştı 

(8,024 puan) tarafından

Anladım canım benim kızımda 2190 gram doğdu da anlasilsaydi erkenden alınırdı demişti doktor ondan merak ettim 

(48 puan) tarafından

Hamileyken anlamamışlar mı gelişim geriliği olduğunu 

(8,024 puan) tarafından

Yok canım her hafta 250 gram koyup söylüyordu doktor 3100 dediklerinden 2 gün sonra doğdu 

(48 puan) tarafından

Yaa kötü olmuss canım işte öyle bir durumdayiz ki doktorlar ne dese şüphe ediyorum emin olamıyorum Allah yardımcımız olsun 

+2 oy
(14,095 puan) tarafından

Sağlıcakla kavuşun öncelikle 💐

Stres yapmayın bana da 35. haftada iki hafta geride olduğunu söylediler hatta başka hastaneye yolladı kontrol için çok üzüldüm sonra başka bir doktora gittim çocuğun gelişimi için faydalı olan şeyleri yemen yeterli olacak stres yapma dedi bol bol muz balık kırmızı/beyaz et salata ceviz badem yedim

Kaşar peyniri çok faydalı hemen belli ediyor etkisini ama ben peynir tüketemediğim için yiyemedim

3350 doğdu oğlum

Sağlıcakla kavuşun♥️

(110 puan) tarafından
+1

Allah razı olsun canım benim çok teşekkür ederim ya sürekli istemsiz ağlama geliyor ağlıyorm ya elimdedeğil. Dikkat edeyim inşallah beslenmeme

(14,095 puan) tarafından

Üzülmeyin stres yapmayın bebeğide etkiler , güzel beslenin çoçuğa kilo yapacak şekilde, hiç bir şey olmaz 🙏olumsuz konuşan kimseyi dinlemeyin 

(110 puan) tarafından

Allah razı olsun canım benim çok teşekkür ederim ❤

+2 oy
(1,799 puan) tarafından

Valla 37+5 doğurdum erken geldi 3440 kg doğdu son haftalarda kilo daga hızlı alınıyor toparlar kismetse..

(110 puan) tarafından

İnşallah İnşallah benimkide yetişir haftasina

+2 oy
(5,414 puan) tarafından

Benim de 34 haftalık olunca iki hafta geriye düşmüş 32 haftalık ile uyumlu dediler bir hafta hastanede yattım bir hafta da evde bekledim 1900 civarında doğacak kilo almıyor dedi iki tane kadın doğum uzmanı 2750 doğdu oğlum korkma sorun olmaz geriden gelmesi sadece kilo ile alakalı başka fiziksel yada zeka ile ilgili bir sorun olmuyor seninde büyük ihtimalle denilen kilodan fazla doğar

(110 puan) tarafından

İnşallah dediğin gibi olur benimkide canim benim çok teşekkür ederim 

+1 oy
(8,024 puan) tarafından

Bana 5 hafta geride dediler yatış verdiler kabul etmedim ertesi gün özelde bebek geride değil ilerde dediler doğdu 3710 gram . Ama ilk kızım USG da 3100 idi  2190 gram doğdu bana riskli gebelik bölümü iyi ki fark etmemişler o zamanda seni yatırıp boş yere strese sokarlardi demişti . Sağlıklı doğdu kızım Allah'a şükür 

(110 puan) tarafından

Maşallah canim benim inşallah benimkide doktor yanilmistir

İlgili sorular

+2 oy
11 cevap 203 göst.
25 Nisan 2025 Diğer kategorisinde nisan cicegi (11,023 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 182 göst.
29 Eylül 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde senemulucay3 (59 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 408 göst.
0 oy
2 cevap 84 göst.

Kategoriler

1,452,813 soru

23,849,782 cevap

319,837 kullanıcı

...