+2 oy
112 göst.
Cinsel Yaşam kategorisinde (1,668 puan) tarafından

Arkadaşlar reglmin 2. Günü bugün yazz doğum kontrol hapını ilk defa kullanıcam regl döneminin kaçıncı gününden kullanmaya başlıyorum ve her gün aynı saatte mi içicem lütfen yardımcı olur musunuz? 

6 Cevaplar

+2 oy
(2,217 puan) tarafından

En İyi Cevap

Yazz doğum kontrol hapını kullanmaya başlarken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var:

1. Regl döneminde başlama zamanı:

Genellikle reglinizin ilk günü veya en geç 5. günü başlamanız önerilir.

İlk gün başlarsanız, hemen koruma sağlar.

2-5. günler arasında başlarsanız, ilk 7 gün ek korunma (prezervatif gibi) kullanmanız gerekebilir.

2. Her gün aynı saatte içilmeli mi?

Evet, doğum kontrol haplarını her gün aynı saatte almak önemlidir. Bu, etkinliğini artırır ve unutma riskini azaltır.

3. İlk kutudan sonra ne olacak?

Yazz, 24 aktif + 4 plasebo (hormonsuz) tablet içerir.

28 günlük paket bitince, ertesi gün yeni kutuya geçmelisiniz.

4. İlk kullanımda ek korunma gerekir mi?

Eğer reglinizin ilk günü başladıysanız, hemen koruma sağlar.

Daha geç başladıysanız, ilk 7 gün boyunca ek korunma kullanmanız önerilir.

Doktorunuza danışarak emin olmanız en iyisi olacaktır!

-Reklam-
+3 oy
(6 puan) tarafından

Periyodun 2.3.günü başlayabilirsin 

+2 oy
(7,251 puan) tarafından

normalde adetin ilk gunu baslanir. ilk gun unuttuysan baslamaya 5. gunu baslanir. 21 gun icilir hergun ayni saatte icilir ama şasabilirde tabi yarim saat bi saat erken gec okadar sorun olmaz. hergun unutmadan icilir 21 gun. 7 gun ara verilir o surecte yeni ayin regli olursun. regl bitsede bitmesede 8. gun yeni kutu dom kntrl hapindan devam edersin kural bu sekilde

sen neden 2. gun basliyorsun ki?

(327 puan) tarafından

Ben ilk defa duyuyorum ilk günü 😳😳😳 senelerce içtim 2 veya 3. Gün başlanır diye biliyorum ve hepte öyle yapardım çünkü dr. Öyle diyor.  Yaz hapı farklıysa birsey diyemem 

(1,668 puan) tarafından

Eczane öyle söyledi 2. Yada 5. Günü dedi hatta şimdi eczaneyi aradım ilk 5 gün içinde başlamalısınzdedi. Bugün başlayın dedi 

(4,098 puan) tarafından

Aşkm yaz kontrol hapına hiç ara vermeden içiliyor bilgin olsun . İlaç bittikçe yenisine başlıyorsun . Yazz markada ara vermek diye birşet yok ♥️

(1,668 puan) tarafından

Tamam bu akşam başlıycamm teşekkür ederim yorumlar için 

+2 oy
(4,098 puan) tarafından

Adetin 1. Günü başlanıyor hergün aynı saatte içiceksin ilacı . İlaca hiç ara vermeden hergün içiceksin paket bittikçe yenisini alcaksın ara vermek yok

+2 oy
(2,460 puan) tarafından

Ben adetimin 2inci gunu baslamistim 28li tablet zaten ara vermeden kullaniliyo hemen basla pembelerden baslaniliyo zaten 1 2 3 diye yaziyo orda 1den basla beyazlar en sona kalacak o beyazlara geldiginde bi kac gun icinde adet oluyosun zaten 

(2,460 puan) tarafından

Aynen ayni saatte iciyosun ben aksam 11de iciyorum sevimli haplar diye bi app var onu yukledim 11de bildirim atiyo yogun olsam bisey olsa 12yi de bulur bazen ya da disari cikmam falan gerekirse 10da icerim ama ictikten sonra mutlaka appte isaret koyarim o sayede hic aksatmadim bugune kadar 

(1,668 puan) tarafından

Bende 21:12 de 1. Den başladım alarm kurdum her akşam 21:12 de çalacak alarm bilgiler için teşekkür ederim 

(2,460 puan) tarafından

Rica ederim canim ne demek duzenli kullanimda cok etkili bi yontem ben en cok hapa guveniyorum InsaAllah guvenidim daglara bigun karlar yagmaz 😂

(1,668 puan) tarafından

Bakalım bende bu zamana kadar yöntem olmayan şekilde yürüttüm ama artık düzenli hap kullanırım hamile kalmak istemiyorum 

(2,460 puan) tarafından

1 ay daha o yontem olmayan yontemle devam et ben oyle yaptim 1 ay sonra etkisi basliyo cunku 

+2 oy
(4,723 puan) tarafından

İkinci günü başlayabilirsin içinde 28 adet var ara vermeden kullanacaksın 21 günlük olanda ara verilir bunda verilmez hergün aynı saatte içmeye özen göster 

(1,668 puan) tarafından

Tamam teşekkür ederim 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 206 göst.
27 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Yamukprenses (1,361 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 86 göst.
31 Ocak 2025 Cinsel Yaşam kategorisinde Sil bastan_ (1,668 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 349 göst.
6 Kasım 2022 Aile & Aşk kategorisinde nurr001 (3,042 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 120 göst.
11 Şubat 2022 Aile & Aşk kategorisinde 3mhnads (2,083 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,446,221 soru

23,757,632 cevap

315,272 kullanıcı

...