+2 oy
121 göst.
Diğer kategorisinde (81 puan) tarafından

Folik asit mide bulantısı yapar mı? 6+5 haftalik hamileyim ve midem sürekli bulanıyor. Ne yapmam lazım nasıl geçer?  Kaç haftalikken mide bulantısı geçiyor. 

9 Cevaplar

+1 oy
(5,376 puan) tarafından

Folik asitten olduğunu sanmıyorum bulantin başlamış ne zaman geçer net bir zamanı yok 3. Ayda da bitebilir doğurana kadar da sürebilir benim 6. Ayda bitmişti 9 ayda tekrar başlamıştı inşallah bir an önce geçer de güzel bir hamilelik geçirirsin bulantı hapları fayda ediyirsa Druna sor kullanmanda sakınca yoksa kullan tuzlu limonlu ayva hafifletir tuzlu kraker beyaz leblebi biraz iyi geliyor 

(81 puan) tarafından

Doktorum mide bulantısı için ilaç yazdı cok zorlanmadikca içme dedi. Bugün deneyeceğim ilacı umarım işe yarar. Önerileriniz için teşekkür ederim. 

-Reklam-
0 oy
(1,388 puan) tarafından

Soda ve leblebi iyi geliyor bulantıya.midr bulantısından hamilelikte olması gerekn şeyler 

(81 puan) tarafından

Biliyorum ama sürekli olması beni halsiz düşürüyor artık yemek de çok yiyemiyorum.

(1,388 puan) tarafından

Geçer İnşallah.meyve tüketmeye çalış az ve sık sık ye birse nanede kaynatıp suyunu içebilirsin 

0 oy
(2,536 puan) tarafından

Özellikle folik asit yapmaz. İlk 3 ay mide bulantısı genellikle herkeste oluyor. Kiminin 3 ay sonra bitiyor, kiminin çoook uzun sürüyor bitmesi,değişiyor. Bulantı için tuzlu şeyler biraz rahatlatır ama tamamen geçirmez. 

0 oy
(1,635 puan) tarafından

Yapar halsizlikte yapar fenalikta yapar. Ben 3 defa degistirdim vucuduna uygun olani bulursan daha rahat edersin. Gebelik bulantısı da olabilir folik asittende olabilir ben vinalac kullandim bitek onda rahat ettim

0 oy
(1,148 puan) tarafından

Prılam ilaç var bulantı için doktorunuz yazsın folik asıtın bulantı yaptıgını duymadım ama hamilelık yapıyor

(81 puan) tarafından

Söyledim doktorum yazdı ama sürekli içme dedi bende tedirgin oldum. Zararı olur mu acaba bilemedim.

(1,148 puan) tarafından

Zaten amaç düzenli kullanımda mide bulantısını önlemesi  öyle bulanıyor içeyım hemen işe yaramıyor ama dediğim gibi günlük kullanımda etkılı ve zararsız dıye biliniyor bnde kullandım

0 oy
(14,725 puan) tarafından

Aynı durumdayım bende aşırı bulantım var ama şöyle ki sanki folik asit kullaninca daha da şiddetli bulanıyor gibi hissediyorum ilk çocuğumda 5.ayda hafifledi ama dogurana kadar ara ara devam etti bulantı bunda da sürekli bulanıyor hiç aralıksız Allah yardımcımız olsun 

(81 puan) tarafından

Çok zor gerçekten bazıları psikolojik olduğunu söylüyor keşke öyle olsa onu bir sekilde duzeltebiliriz en azından. 

0 oy
(174 puan) tarafından

Folik asitin mide bulandirdigini sanmıyorum mide bulantisi o haftalarda normal benim 2 2,5 aylıkken çok şükür bitmişti ben çubuk kraker yiyordum bazen de muz kusma geldiğinde tutmaya calisma git kus çok rahatlarsın 

0 oy
(1,076 puan) tarafından

ilk kızımda folvimix kullandım çok bulantım vardı. Şimdikinde farklı kullandım bulantım olmadı hiç. Marka değiştirmeyi deneyin bir de

0 oy
(297 puan) tarafından

Folik asit bulantı yapmıyordu bende hiç ama normal bulantıların hamilelikten ötürü. Folidoce vermişti doktor bana o zamanlar senin kullandığın ne canım

(81 puan) tarafından

Bende folidoce kullanıyorum. 

(297 puan) tarafından

Bende o hiç yapmamıştı ama bulantın çok fazlaysa dayanamıyorsan Emedur kullanabilirsin doktoruna danışıp öyle kullan 

İlgili sorular

+1 oy
0 cevap 37 göst.
0 oy
1 cevap 58 göst.
+1 oy
6 cevap 172 göst.
22 Şubat 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mery. (17 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 54 göst.
21 Temmuz 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde kizannesioluyor (6 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,451,773 soru

23,834,672 cevap

319,054 kullanıcı

...