+1 oy
107 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,212 puan) tarafından

Kızlar bebegim iki gündür antibiyotik kullaniyor cigerinde balgam var. Yalniz poposunda cok fena pişik oldu kıpkırmızı antibiyotik pişik yapar mı en etkili ne iyi gelir hic bu kadar fena olmamıştı destek istiyorum sizden

8 Cevaplar

+1 oy
(1,837 puan) tarafından

Antibiyotik yan etki olarak dışkıyı bozuyor. Böyle ishal gibi, pütürlü, değişik bir hal alıyor. Her antibiyotik kullanımında yaşadık bunu. Kakadaki asitlenmeden ötürü pişik olabilir mi, evet mümkün, ama bizde hiç pişik yapmadı. 

(1,837 puan) tarafından

Eğer kanlı bir görünüm varsa büyük ihtimalle mantara dönmüştür. İlaç prospektüsünde yazar pişik yapıp yapmayacağı. 

(1,212 puan) tarafından

Evet kakasi bi tuhaflasti ben ek gidadan olabilir diye düşündüm ama simdi siz diyince anladım. Evet kanli gibi yara gibi olmaya başladı kapladi iyice cok fena durumdayiz. Ne kullansam hizlica iyilestirir acaba

(1,837 puan) tarafından

Kanlı pişik olmuşsa anca mantar ilacı kullanmanız lazım. Probiyotik verirseniz dışkısı düzelir. Poposu için şimdilik sadece pamukla, tampon hareketler yaparak temizleyin. Biraz bezini çıkarıp  hava da aldırabilirsiniz. Ama yarın en azından bir sağlık ocağına gidin ki uygun bir ilacı yazsın. Hemen düzeltir o pişiği.

(1,212 puan) tarafından

Probiyotik evet veriyorum. Mantar ilaci gerekiyor gibi çünkü daha once bezden dolayı pişik olmustu bununla alakasi yok nokta nokta benekler olmustu bu boydan boya kıpkırmızı. Tamam tesekkur ederim bi doktora gotursem iyi olacak bi yandanda hastayiz havada sogudu of of geldimi ust uste geliyor. Cok tesekkur ederim🙏

(1,837 puan) tarafından

Rica ederim, çok geçmiş olsun. İlaçla pişiği hemen geçer merak etmeyin. 

-Reklam-
+1 oy
(1,244 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun yapabilir diye biliyorum, en çabuk sadece pamuk ve kaynamış soğumuş su ile temizleme, muhakkak kuru tutmak, önce bir temizleyin altını açık bırakın biraz bir pişik kremi sürün, kuruyana kadar açık kalsın altına bir örtü serin bu şekil devam edin canım benim çok geçmiş olsun çok üzüldüm ya

(1,212 puan) tarafından

Ah çok teşekkür ederim cok fena durumda ya ben hic böyle olacagini beklemiyordum etkili pisik kremi hangisi olur acaba

(1,244 puan) tarafından

Canım onu da post aç bir sor bence her krem her bebeğe yaramaz belki çabuk gecireni vardır ben hametan kullanmıştım mükemmel hızlı geçirmedi normal geçti başkası aynı gün geçirdi demişti bende öyle olmadı fakat ben Fethiye'de oturuyordm orada seracı bir komşu kendi yaptığı kırmızı kantaron yağını vermişti kolum yanmıştı iki günde geçirmişti bebeğim de altı aydan büyüktü çok olmayacak şekilde ondan Sürmüştüm ben şükür bir daha yaşamadım ama daha yanıklara sürüyorum o yağı hakikaten hızlı geçiyor ama pişiğe kendi inisiyatifimde sürdüm hani bir yan etkisi olur mu bilmiyorum 

(1,212 puan) tarafından

Ben önce bi doktora gotureyim en iyisi bu biraz farkli bir pişik gibi. Tamam cok tesekkur ederim 🙏

(1,244 puan) tarafından

Evet en sağlıklısı. Çok çok geçmiş olsun 

+1 oy
(3,160 puan) tarafından

Evet yapar hemde çok kötü şekilde 

(1,212 puan) tarafından

Evet cok fena durumda poposu komple kipkirmizi icine dogru sanki minik kanama gibi kizarikliklar of ne iyi gelir acaba var mi bi tavsiyeniz

(3,160 puan) tarafından

Of çok kötü ya Arko krem vardı ya tüp içinde olan o çok iyi geliyor eşer o yoksa birinden duymuştum bir tatlı kaşığı zeytin yapına biraz nişasta koyup krem kıvana getirip sürdüğünde de çok iyi gelirmiş hatta birebir demişti dene cnm 

(3,160 puan) tarafından

Sarı kantarın yağıda  çok iyi cnm 

(1,212 puan) tarafından

Tamam bi bakayim. Cok tesekkur ederim 🙏

+1 oy
(49 puan) tarafından

Evt antibiyotik pişik yapıyor hatta ishal bile yapıyo bnde kullanıdm kızm içn elden yapılmş kantaron yağı sürüdm sürer sürmez hemen geçirdi

(1,212 puan) tarafından

Sari kantaron mu kullandınız benimde aklima geldi ama bebeklerde kullanimini bilemedim

(49 puan) tarafından

Valla burda yazan olmştur kullanıpra sonuç alan bnm bebeğim daha bir aylıkken kullandm bn kantsron yağı hiç bişey olmadı bebeğim o kadr kötü oldu ki hamazing bepantol vazelin mantar krami zalan kullandm fayda etmedi kantaron yağı ama orjinal elden yapılmş kullandm o kadr iyi geldi ki bebeğimin popusu kaynıyordu o kadr kötyüd ki görseydnz vallahi gözünden yaş gelirdi beyz beyaz yara olup kan gelmeye başladı ha bn bu kremleri kafama göre kullanmadm 2 defa doktrada götrdm birisnn tavsiyesiyle kullandm çok da iyi geldi şuan 9 aylık antibiyotik kullanıyor yine pişik oldu nasıl vurdysam çok iyi geldi

(1,212 puan) tarafından

Kantaron yaralarada çok iyi geliyor normalde. Bi denemek lazim cok tesekkur ederim🙏

+1 oy
(1,721 puan) tarafından

O balgamdan oluyo benim oglanda ne zaman hasta olsa iyilesecegi zaman illaki poposu pisik oluyo sudokrem kullaniyorum en etkili o malesef 

(1,212 puan) tarafından

Sudo krem deneyeyim vardı evde. Aa balgamda mi yapıyor hay Allah ya cok fenaymis nasıl gececek bu bilmem

(1,721 puan) tarafından

Bak ne biliyo musun cocugun burnu balgamli diyosun ya cogunu yutuyo bi de antibiyotikler bagirsak sistemini bozuyo ishal yapiyo balgamli ishal de kakayi yapmasiyla yakiyo popoyu anjnda degistir yinede yakiyo sen onu bi tuvalete tut kac aylik bilmiyorum ams ihtiyacini gormus olsun sonra poposundan asagi soyle bi yiksa bebek sampuaniyla sudo krem sur sonra bez baglama hava alsin ben 2 gun oglen uykusuna oyle yatiririm hic cis de yapmaz pisiig de gecer ama *** *** kremle 

(1,212 puan) tarafından

Tamam cok tesekkur ederim 6 aylik bebegim. Gunduz altini acip alt acmanin üstüne yatirayim cok saolun 🙏

(1,721 puan) tarafından

Gecmis olsun 

+1 oy
(1,661 puan) tarafından

Öyle bir pişiği mantar ilacından başkası geçirmez muhtemelen. Ama sudokrem varsa evde hemen sürebilirsin iyi gelir. Ama yarın ilk iş sağlık ocağına götür ki uygun kremi versinler. Çok çok geçmiş olsun canım.

(1,212 puan) tarafından
+1

Evet biraz farkli bisey bu cok tesekkur ederim 🙏 sabah doktora gostericem

+1 oy
(754 puan) tarafından

Zeytinyağı yada sıvı yağı yakıp soğuyunca pamukla her alt açmadan sür bizimki öyle geçti

(1,212 puan) tarafından

Tamam cok tesekkur ederim 🙏

+1 oy
(375 puan) tarafından

Benim bebeğim de yapıyor canım ne zaman antibiyotik kullansam ciğer gibi oluyor popisi

(1,212 puan) tarafından

Ne kullaniyorsun ne kadar surede geciyor acaba gorunce cok korktum 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 82 göst.
0 oy
2 cevap 80 göst.
0 oy
7 cevap 57 göst.
0 oy
11 cevap 178 göst.

Kategoriler