+2 oy
113 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (96 puan) tarafından

Oglum 2 yašinda bi türlü ilacini içiremiyorum agliyor agzindan geri döküyor ilaci doktor antibiyotik vermišdi ama malesef içmiyor napa bilirim vermesemi acaba bu durumda?

9 Cevaplar

+1 oy
(13,435 puan) tarafından

İğne vurdurun en garantisi

-Reklam-
+1 oy
(257 puan) tarafından

Şırınga ile içilebilirsin ilaç şırıngası var  e bebekte satılıyor onla tam bogazina sıkabilirsin antibiyotik benim oğlum da içmiyor ya 3 buçuk yaşında tadı kötü diye ağlıyor sevdiği bir meyve aroması var mesela portakal çilek gibi diyorum bak portakallı tadı güzel kandırıyorum boğazına kadar olcak şekilde kaşığı koyuyorum direk akıyor tükürme imkanı olmuyo ki bazen inat kusturuyo kendini içmiyor yada ikna etmeye çalışıyorum bak iç seni şuraya götürcem şunu vercem diye oğlum mesela telefonda uğraşmayı seviyor video izliyo YouTube de diyorum bak sana bunu açıcam veya  oyuncak alalım sana yeni diye ikna olursa içiyor ve sonrasında da su arkasından içiyor tadını bastırsın diye biz bu şekilde çözüm bulduk tadı kötü ise içmek istemiyor güzelse içiyor

+1 oy
(998 puan) tarafından

Kızım 5 yaşında bende zor içiyorum çikolatalı bisküvi veriyorum üstüne yiyo onu

+1 oy
(1,774 puan) tarafından

yemek arasında içiriyorum. örneğin 2 kaşık çorba + ilaç + çorba devam. kaşık geliş gidişi hızlı olursa ilacın tadını anlamadan çorbaya dönüyorum ve anlamıyor tabi o sıra çizgi film de açık oluyor

0 oy
(14,562 puan) tarafından

Ben anlatıyorum içtikten sonra hemen  bi çikolata meyve suyu ağzının tadını değiştirecek bisi veriyorum. 

0 oy
(2,594 puan) tarafından

10 ml lik şırınga alıp ağzının yan tarafından içeri basıyordum yavaş yavaş. Öyle yapınca öğürme refleksi hemen çalışmıyor. Yutma ihtimali daha yüksek diye okumuştum. Bende çok çektim o konudan. Ağzına değsek kusuyodu. Büyüyüp aklı erince anlata anlata içirebildik artık sorun yaşamıyoruz.

0 oy
(21,828 puan) tarafından

Biri kollarını tutsun. Sen de yanaklarına basarak ağzını aç. O şekilde içir. Yutana kadar da ağzını acmasin geri. Ya da meyvesiyuynun içine koy. Doktor bana öyle demişti. Kendi de öyle yapiyomus. Yarım fincan meyvesuyunun içine koyup iciriyormus çocuklara. Benim kız öyle de içmedi. Ben zor kullaniyorum mecbur 

0 oy
(3,235 puan) tarafından

Ilaclar için özel enjektörler var. Benim kızım da hiç içmez. Onunla tek seferde veriyorum bir şekilde.

0 oy
(1,834 puan) tarafından

Ben şırınga ile veriyorum 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 121 göst.
+1 oy
4 cevap 101 göst.
+2 oy
5 cevap 71 göst.
5 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Ervaaaaaa (542 puan) tarafından soruldu

Kategoriler