+5 oy
1,372 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (10 puan) tarafından

Eşim cafede çalışan bir kadından 3 ay önce etkilendiğini söyleyerek benden çok özür diledi.Sadece bir kere görmüş ve anlık etkilenmiş böyle söyleyince çok içime oturmamıştı ama boşta kaldıkça kafama takılıyor. Eşiniz size böyle bir şey söylese tepkiniz ne olurdu?

35 Cevaplar

+15 oy
(1,745 puan) tarafından

nabız yoklamış olabilir diye düşürdüm ben

(1,745 puan) tarafından
+1

bu olayı unutunca bide sen dene bakalım ne tepki verecek? avm deki güvenliği çok beğendim de mesela. bakalım ne olacak

(10 puan) tarafından

Keser ben öyle desem

(1,745 puan) tarafından

tutarsızlık var ozaman ona serbest sana yasak mı

(240 puan) tarafından
+1

Siz neden bu kadar sakinsiniz ve hiç tepki vermiyorsunuz acaba sanki hiç umrunuzda değilmiş gibi 

(240 puan) tarafından
+1

Sakin kaldıkçamı düzeliyorlar diyorsunuz?

-Reklam-
+7 oy
(1,681 puan) tarafından

Boşarım 😀 9

+6 oy
(4,835 puan) tarafından

Eşin snaa böyle birşeyi neden söylediki anlayamadım yani 

(10 puan) tarafından

Bundan pişman olmuş kendinden tiksinmiş böyle bir şeyi düşündüğü için ve ben açık olduğu için aslında çok sevindim ama daha sonra biraz içime oturmadı değil ve kendimde yetersizlik hissetmeye başladım.

(1,210 puan) tarafından

Abla sevinecegine o evden git sana tavsiyem

+6 oy
(11,019 puan) tarafından

Öyle bişey deme cesaretini nasıl buluyor kendinde ya çok ayıp etmiş bir de kadına etkilenecek kadar neden bakmış bunuda sorgulamak lazım 

(10 puan) tarafından
+1

Bilmiyorum hayır şu da var hiçbir sorunumuz yokken bide üç ay sonra mı geldi aklına vicdan azabın neden daha önce demedi anlamıyorum.Bana da garip geliyor acaba şuanda hoşlandığı birisi mi var 

(11,019 puan) tarafından

Güvenini sarsmış toparlayacam diye uğraşsın dursun şimdi çok yanlış yaptığı 

+6 oy
(826 puan) tarafından

Ben mağarama gidiyorum. Buralar fazla elit 

(826 puan) tarafından

Valla kusura bakma isterse günlük sicil kaydını çıkarıp getirsin o lafı yinede edemeeeez. Bunun kıskandırmakla falan da ufacık alakası olduğunu düşünüyorum. Madem öyle bi halt yedi gözüyle bile olsa. Bunu sana soylememeli nerde kaldı senin kadınlık gururun. Nerde kaldı senin ruhunun zarifligi. Almış yok saymış seni kusura bakma. Ha bosarim asarım keserim demiyorum ama çok büyük mevzu çıkardı nett. Benim kadınlığımı hiçe sayan birinin telefonu hep benim elimde dursa ne durmasa ne 

(10 puan) tarafından

Ben de belli etmemeye çalışsam da çok kırıldım. Baya kırıldım açıkcası :(

(826 puan) tarafından
+1

E kırılırsın tabi. Hatta yetersiz hissetmeye kadar gider bu cumlenin sonucu. Sırf bunu dusunerek bile soylemeliydi. Bunun açık olmakla sağlıklı iletişimle falan asla alakası yok 4 yıl psikoloji okumuş biri olarak söylüyorum bunu sana. Senin kadar cicibici bakamıyorum duruma. Esin sana seni yetersiz bakımsız kötü hissetmen için söylemiş bile olabilir. Bunu da vicdani tarafını vurgulayarak yumuşatmis durumu. Aslında nasıl sakın kaldın bilmiyorum. Allah sabır versin inşallah kötüye gitmex

(10 puan) tarafından

:( arada bana kokuyosun gibi şeyler de söylüyor bide evlendiğim izden beri 10 kilo aldım sürekli bu yüzden bana tombişim falan diyor. Dün de saçlarını kızıl yapsana sana çok yakışır dedi tüm bunları böyle parça parça birleltirdiğim zaman da eşimin benden artık pek de hoşlanmadığını çıkarıyorum.

(826 puan) tarafından

Bunu da sana tarzından hoşlanmıyorum diyemedigi için bu şekilde lanse ediyor bence. Seni fazlasıyla küçük düşürücü şeyler söylemiş :( ilişkinizin dinamiği nedir bilemem ama bence konuşmanın vakti çoktan gelmiş gibi 

+5 oy
(1,285 puan) tarafından

Affedersin ama eşin kafayi mı yemiş, nasıl söyleyebilir böyle biseyi 

(10 puan) tarafından

Bana karşı açık olmasını istedim o da iyice kabak çiçeği oldu

(1,285 puan) tarafından

Tabi eşler birbirine açık olmalı, ama eşin sana ayıp etmiş. Aynı seyi sen söylesen durum nasıl olurdu biliyomusun sonucu

(10 puan) tarafından

Kan çıkardı. Net

+5 oy
(200 puan) tarafından

Eşim bana böyle bişey söylese heralde ağzını kırarım çok sinirli ve çok kıskanç olduğumu bilir cesaret edemez 

+3 oy
(2,536 puan) tarafından

Bu tür konularda en iyi tepkiyi, bunu siz eşinize söyleseydiniz, eşinizin tepkisi ne olurdu? Sorusunu bularak cevap bulabilirsiniz. Eşiniz de bir şey olmamış gibi davranır mıydı?

Ya da şu var, zaten ufak bir durumda bile bana söylüyor, büyük bir hata da yapmaz, yapsa da bunu da bana söyler imajı doğuyor. Amaç buysa, çok yanlış. 

(10 puan) tarafından

Tepki vermeme amacım tam olarak bu.Herşeyi bana rahatça söylemesi.ve buna göre ilişkimizi sağlıklı yönetebileceğimizi düşünüyorum. ama bu kadar içinde tutup şimdi demesini de biraz garipsemedim değil.kafam allak bullak oldu açıkcası

(2,536 puan) tarafından

Her ilişkinin dinamiği farklı olduğu için, ben olsam şöyle hareket ederdim demeye gerek yok. 

Eşiniz bir nevi kendi vicdanını rahatlatıp, geri kalan duyguları üzerinize yıkmış.

Tek önerim, açıkça konuşmalısınız. Ona karşı güven sorunu olduğunu, kendinizi yetersiz hissettiğinizi vs her şeyi söyleyin. 

Neden açıyorsun bu konuyu, geldi geçti gibi cümleler kuruyorsa sıkıntı var. Ama hala size karşı mahcup ve başı eğik ise, sizin kararınız. 

+3 oy
(2,488 puan) tarafından

Eşinin sana bunu söylemekteki amacı ne? Hem üzüldün hem artık aklında şüpheyle dolaşacaksın yine birinden etkilenir mi veya ileri gider mi diye. Kızardım tabiki kavga çıkarırdım veya hiçbişey demez elimi eteğimi çeker yokmuş gibi davranırdım. Öyle bi yok sayardım ki kendi varlığından şüphe ederdi. Allah göstermesin ya

+2 oy
(240 puan) tarafından

Direk çocuklarımı alır aileme gider ondan ayrılırdım eşim böyle bişey yapmaz yapsa bile korkudan bana söylemeye dili varmazda ben hisederim benden bişey gizlediğini 

+2 oy
(3,136 puan) tarafından

Niye söyledi bunu?

(10 puan) tarafından

Birbirimize karşı hep açık olalım diye ama bence ufak bir etkilenme değil çünkü öyle olsa belli olurdu

(3,136 puan) tarafından

Sadece etkilenme olduğunu sanmıyorum. Ve böyle bir açıklık olacaksa sonu boşanma olmalı. Ilişkiniz lâçkalasmis. Daha ileriye gider karşı cinsle ilişki sadece etkilendim diyerek üstünü kapatır her seferinde. Bence bu durum arsızlık ve yüzsüzlük eğer evlilik devam ediyorsa 

+2 oy
(12 puan) tarafından

siz aynı şekilde eşinize söyleseniz onun tepkisi nasıl olurdu acaba ? bence çok yanlış büyük konuşmak istemiyorum ama büyük tepki verirdm artık eskisi gibi olamazdm

(10 puan) tarafından

Ben aslında dürüst olduğu için başta aksine sevindim ama sonrasında içime oturdu ve kadın ve erkeğin fıtratının farklı olduğunu düşünenlerdenim.O yüzden anlık açık giyinmesi nden etkilendiği için kendini kötü hissetmesini ve benden defalarca özür dilemesini kötü anlamadım ama sonradan kendimi eksik hissetmeye güzel bulmamaya başladım ve etrafıma karşı hırçınlaşmaya başladım

+1 oy
(3,812 puan) tarafından

Aynısını sende ona söyle ve özür dile,bakalım tepkisi ne olacak 

(10 puan) tarafından

Ben de o cesaret yok işte

+1 oy
(3,356 puan) tarafından

Sende ona aynisini uyguluyorsun tamam'mi canım

Ona diyorsun ki bi erkekten çok hoşlandım bakalım tepkisi ne olacak 

+1 oy
(4,036 puan) tarafından

Sen o an nasıl tepki verdin eşine 

(10 puan) tarafından

Bana karşı dürüst olduğun için teşekkür ederim dedim sonra bana karşı hala aynısın demi falan demeye başladı aklına takılmasın diye evet hala aynıyım dedim aşkımlı canımlı konuşmaya devam ettim

(4,036 puan) tarafından

O an gerçekten hislerine göre mi hareket ettin yoksa belli etmedin mi kötü olduğunu. Yoksa sonradan durup bir düşündün de aklına mi takıldı 

+1 oy
(4,319 puan) tarafından

Ne hissediyorsan şuan işte onlar senin zayıf noktalarin güçlenmesi gereken noktaların esin sana dürüstçe birsey söyledi daha doğrusu senin bu hayatta birseylere ceki düzen vermen gerekiyormuş ki hayat senin önüne direk esas oğlandan duyacağın sekilde bunu önüne getirdi.

Onun kendi hatası yada değili ama senin burdan kendine alman gereken pay nedir

Herseyde esin mi öncelikli mesela ,kendinle ilgili kendine verdiğin sözleri tutar mısın, öz saygın değerin nasıl, kendi sınırlarını kaynaklarını korumayı bilir misin kul hakkı dediğimiz kendi hakkına girer misin yada bu yazdıklarım toplum önünde olumluymus gibi duranlar tam terside olabilirsin kendni bir düşün..

Bu sen hatalisin vs demek değil sakın yanlış anlama hayatın bizimle konuşma şekli kendimizle ilgili birseyi anlamlandirma yada bir uyarı şekli genelde olumsuz bir durum ardından bir kişi,bir yaşam ,bir aile veya bir toplumun evrilme şekli,  herkes önündeki paya gelişmesi gereken ve mevcut duruma göre pastadan payını alir.

Esin duygularini kontrol etmekte zorlanmış suçluluk duymuş sana olan saygısından oto kontrolü sağlandıktan sonra sana dürüstçe durumu anlatmış simdi sıra sana geçmis.

Aşağı da yazilanlar hayat tecrübesi konu başka bir baslikda olabilir ama sen bu örneği farklı farklı açılardan değerlendir.

(İçimden geçen çevrenden sana karşı çok saygı duyulmasını bekleyen birisin niyetin ve davranislarin genelde buna göre ama saygı duyulması için saygı göstermen gerektigini unutuyor olabilirsin ve hayat çok yakınından bir örnek ile sana ders vermeye gelmiş olabilir  durum bu olmasa bile buna benzer birseydir diye düşünüyorum asla neden niçin neden ben sorularını sorma tekrar eden yaşadıkların sen anlayana kadar ,her zaman anlamak için kolaylık istemelisin)

(10 puan) tarafından
+1

Kendimden çok hep başkalarına yöneldiğini diğer insanlar için çaba harcadığım çok doğru o da beni aynı şekilde düşünüyor mu evet düşünüyor ama benim gibi değil tabiiki ben daha çok seviyorum ve tabiiki ben ona asla böyle bir şey söylemezdim. iki gündür açıkcası tadım tuzum yok sanırım biraz kendime yatırım yapmam gerek 

(4,319 puan) tarafından
+1

Bak canım mesela sana basit bir örnek vereyim her zaman pek cok kişiden duyacağin bir cümle 

Pazartesi rejime gireceğim diyip girmediğin her hafta kendi bedeninden kendi sağlığından odun veriyorsun ve daha derinden bakarsan kendine verdiğin sözü tutmuyorsun daha derinden bakarsan kendine değer vermiyorsun ne alaka deme hayatın sistemi tam olarak boyle isliyor.

***Kendine değer vermiyorsan sana değer verenler çevrende olmuyor ,kendini sevmezsen (mevcut halinle ) seni seven insanlar çevrende olmuyor kendine saygı duymazsan saygı duyanlar olmuyor kendine verdiğin sözleri tutmuyorsan çevrende sana verdiği sözleri tutan insanlar bekleme...***

Kendine değer vermek sadece kozmetik birsey yada calismak değil unutma olur mu düzenli agiz bakımı mesela dişlerine verdiğin önem ellerine krem sürmek çok ağır detarjanli işlerde eldiven kullanmak yada ağır detarjani eller solunum yolları için kullanmamak sağlıklı beslenmek düzenli uyku, ruhuna ve bedenine iyi gelecek aktivitelerde bulunmak sosyal ilişkiler geliştirmek.

Onun ne söylediğinden çok senin kulakların neden bunu duymak zorundaydı ona odaklan bak canım hayat almadığın dersleri zorlaştırarak tekrar önüne getirir.

Ortada hiç birsey yok birlikte yürürken yanınızdan cok hoş bir hanım geçebilir esin ona bakabilir ve sana yooo bakmadım der sen gözümle gördüm dersin hayır bakmadım der yine etkilenmiş beğenmiştir cafede kız da aynı extra farklı bir durum yok.3 gün sonra lafını etsen öyle birsey yok seni denemek için söyledim der bakar ettiği cümle başına bela olacak. Vs  sen neden böyle hissettin ona odaklan ve kendine çok gördüğün ama yapman gereken sana iyi hissettirecek şeylere yönel hakkına girme sana tavsiyem budur.

(661 puan) tarafından

Bnm kocamda bana dyr sen kendini tek düşünüyorsun beni düşünmüyorsun bu ne kadar iyi bilmyrm ama önceden almim etmim harcamim vs yapyrdm şimdi yemeyenin malını yerler düşüncesiyle acimiyorum 

(568 puan) tarafından

Aycaninannesi, yorumların harika. Tamamen katılıyorum. 

Guven, neden bu cümlelerini duyduğuna odaklanıp kendini mutlu edecek şeyler yapmalısın. 

+1 oy
(1,210 puan) tarafından

Eski kocam demek istedin herhalde 

+1 oy
(3,300 puan) tarafından

1. Bunu nasıl yapar

2. Bana nasıl söyler hangi akla mantığa sığar ya 

+1 oy
(1,597 puan) tarafından

Hoşt bunu söyleyecek cesareti nerden buluyor ,saygısızlık olurdu bana 

(10 puan) tarafından

ÜÜzgünken birden kahkaha attım jdjdjdjjdq

0 oy
tarafından

Afedersin agzina ederdim iyi sabretmişsin

(10 puan) tarafından

2 gündür iyi hissetmiyorum açıkcası işe bile gidesim gelmiyor odaklanamıyorum.Baya moralim bozuldu

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 300 göst.
0 oy
1 cevap 136 göst.
+2 oy
6 cevap 196 göst.
0 oy
2 cevap 135 göst.
29 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Buket masal (2,536 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,451,558 soru