+1 oy
319 göst.
önce Diğer kategorisinde (706 puan) tarafından

İyi akşamlar kızlar💞

Benim bebeler uyudu.sizede yaşanmış bi olaydan bahsetmek istedim.tarihi tam olarak bilmiyorum.

Ama ağaların köyleri yönettiği zamanda Adana da çiftliği tarlaları olan zengin bi ağa varmış.kendisi hak yiyen zalimmiş.çalışan işçilerin paralarını vermezmiş.

Memo diye bi gençte bi gün dayanamayıp ağaya varıp parasını istemiş ağa vermeyince aralarında kavga çıkıyor.ağa çocuğu alıp fırın ocağına atıyor.o günden sonra da o çiftliğe memo kül oldu çiftliği deniyor.annemler oraya sonradan çalışmaya gidiyiyorlar annem anlatmıştı bizede.İnce memedi okuduysanız böyle şeylerin mümkün olduğunu bilirsiniz.sizinde oralarda duyduğunuz bu tarz olaylar varmı.

2 Cevaplar

+1 oy
önce (2,300 puan) tarafından

Adamı öldürüp kıyma makinesinden geçirdiler. İnsandan  olan ruh hastası olursa normal. 

önce (968 puan) tarafından

Olay Kahramanmaraş da oldu adamlar ceseti kıyma makinesinde çektirip kanını lavaboya dökmüş galiba tam hatırlamıyorum ama etlerini de köpeklere fln vermiş. Domates olayı şöyle yazın o kıyma makinesinde domatesleri çekip salça hâline getirip mahalleliye dağıtmış yada satmışlar

önce (706 puan) tarafından

Evet kendilerine domates çekiyorlar mideleri tutmayınca dağıtıyorlar

Yok zaten hiç kendilerine yapmamışlar bile yapıp yapıp satmışlar

önce (143 puan) tarafından

Bu tarz olaylardan dolayı kimseye güvenip komşuluk dahi kuramıyorum o kadar kötü ki insanlar kimin ne yapacağı belli değil 

Aynn öyle bende Kahramanmaraş da oturuyorum salçayı bile marketten alıyoruz her şeyimizi hatta komşu dan almam çok zor durumda kalmadıkça

-Reklam-
+1 oy
önce (18,024 puan) tarafından

Benim annemin teyzesi dinine cok bagli birisiydi. 4 yil once felç geçirdi. Hicbir hareket edemiyor konusamiyor. 

Sadece Allah'a ait kelimeler soyluye biliyor. Baska tek kelime yok. O haliyle namaz kılıyor. Kilmaya calisiyor. Hareket etmiyor yani ama namaz saatlerinde yatalak halde namazi yerine getiriyor. 

Rabbim nasip etsin hepimize bu kadar imanli olmayi. 🤲🏻

Oda bir insan için yeter.. ☺️

Aynenn. Valla cok cok garip. Dusununce bile duygulaniyorum 🥺

O kadar iyi birisiydiki. Bir günde hicbirsey yokken felc gecirdi. Ulkeye gidince gormeye gidicem onu inşallah 

önce (706 puan) tarafından

Allah kabul etsin inşallah.Allah her şekilde huzuruna buyur ediyor Rabbım hepimize böyle bi iman gücü versin

Rabbim yardımcısı olur inşAllah Allah herkese öyle iman nasip etsin inşAllah.. ☺️

Amin kızlar amin🤲🏻❣️

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 402 göst.
19 Mart 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 1,728 göst.
12 Aralık 2019 Diğer kategorisinde Blueocean (667 puan) tarafından soruldu
+1 oy
18 cevap 1,072 göst.
7 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Fairy.han (5,572 puan) tarafından soruldu