+4 oy
807 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (31 puan) tarafından

Küçük kayınım 28 yaşında bekar. 1 yıllık sevgilisi var ve geçenlerde ailesiyle konuşmaya gittik. Kayınımın yaklaşık 3 milyonluk evi ve arabası var. Arabası düşük model tabii. Her neyse kız tarafı bunların yanında ayrıyetten 500 bin tl'lik altın yapılmasını istemiş. Beni istemeye geldiklerinde ev var altın yapmayız demişlerdi. Benim evim de 1.5 milyon. Altın isterseniz evi satar altın yaparız demişlerdi. Kayınım da aynı şekil konuşmuştu. Çünkü evlerindeki hesap işlerine o bakıyordu. Şuan kız arkadaşı için 500 bin tl'lik altın hazırlığı yapıyor. Kabul etmiş yani tekliflerini. Kayınım bana şakayla karışık altınlarını verir misin? dedi hayır dedim. Kaynanam da versen ne olacak yani dedi. O altınları eşim bana evlendikten sonra aldı. Toplasanız 100 150 bin eder.  Bende vermeyeceğimi söyledim. Kaynanamın suratı düştü. Eşimle nişanımıza 2 hafta kala aramız bozulmuştu. Evlerine annem ve kız kardeşimle gittik. Eşime konuşalım dediğim zaman kaynanam konuşacak bir şeyiniz yok, her şey bitti, daha ne konuşacaksınız demişti. O zamandan beri istemiyordu beni. Ama kayınım için bunları yapmıyor. Araları bozulsa oğluna kızıyor, barışın diyor. 500 binlik altını yap diyor. Eşime de destek çıkmasını söylüyor. Hatta kendi ev masrafları için bile kaynanam eşimden para istiyor. Siz bu durumda olsaydınız ne yapardınız?  Altınları verir miydiniz? 

33 Cevaplar

+11 oy
(92 puan) tarafından

Kesinlikle vermezdim bence vermemelisin 

(31 puan) tarafından

Bende vermeyeceğimi söyledim. Eşim de sanki verme taraftarı gibi. Ama kesinlikle kabul etmem

(6,967 puan) tarafından

yeni gelinden geri alip sana mi verecekler😆😆😆 boyle bir sacmaligin mevzusu olmasi bile sacma buladar yazmissin ama bastan sona sacma. sadece sunu de ben takimi zaten dugunde takacagim  ne takacagimiz bizi ilgilendirir. gelini donatmak sana mi kalmis

(31 puan) tarafından

Bendeki altınları satıp ona başka şeyler alacaklarmış. Bende düğünde takısız kalcam :)

(6,967 puan) tarafından

iste onu diyorum. ha sen altinlarini verip geline alinan yeni seyler sana geri mi donecek.:)) boyle sacmalikmi olur.  ben takiyorum hrpsini yeni gelin aldiklarini dugun sonrasi borclara hozdursi. yada dugunde takilanlarla degistirsin begendigini alsin dersin:) sacmaligin daniskasi. esin verme yanlisiysa dersin esine biz dugunde takimizi takmicazmi.? niye simdiden takiyoruz herseyi vari yogu. ha dugunde taki takmisin ha cikarip takilarini vermisin. sizin goreviniz dugunde taki takmak. geline evlenmek icin altin yapmak degil

(31 puan) tarafından

Ben açık açık tepkimi koydum. Eşime kalkıp da ona söyle versin demezlerse sorun çıkmaz :)

-Reklam-
+4 oy
(1,220 puan) tarafından

Tabiki verme öyle sey mi olur ya yapamicaksa soylesin yapmasin madem sana güvenerek mi kabul etmiş verme verme 

(31 puan) tarafından

Yapamayacağını söyleyemezmiş, ayıp olurmuş. Eşim de destek çıkarsa onu da bozarım

+3 oy
(2,841 puan) tarafından

Sence verirmiydim? Enayimiyim ben 

Eşim ver deseydi anasinin evine gule gule derdim elin kizi için kendimi salakk yerine koymazdim

(6,967 puan) tarafından

esin evlenirken kaynin destekledimi. desteklediyse bi ihtimal esinin parasi varsa destek olanilir. parasi uoksa ha senin uzerinden bir camasirini alip vermis ha altini. ha bir tokani vermis ha altinini ayni sey. senin esyan senin takin .  kaynin esine destek olmussa esinin de parasi varsa destek olsun. yoksa yakinla destek olamaz olmamamli

(31 puan) tarafından

Kayınım 3 yıl önce borç olarak 13 bin vermişti. Düğünden hemen sonra istedi. Sürekli istediği için eşime ver kurtulalım artık dedim. Verdi kurtulduk. Kaynanam da benim oğlum size yaptı, sizde ona yapın diyordu. Senin oğlun yaptı ama sonraki gün kapıma dayandı dedim. Sustu sonra olsun dedi

(6,967 puan) tarafından

he ozaman hic karismayin bence. yada birc olarak vereceginizi dugunde takilan paralarla alma sizunuze binaen para verin verirseniz . madem oyle kapiya dayaniyor alacagimiz seyler var dersiniz. ama alacak verecek yoksa hic o topa girmemk en iyisi. dugune katilir takinizi takarsiniz abi olarak ceyrek altin takacak haliniz yok iyi kotu bi bilezik takilir neticede

(31 puan) tarafından

Kendisi bize 500 tl takmıştı :)

(6,967 puan) tarafından

ozaman bi ceyrek fazla bile😂😂😂

+3 oy
(20,272 puan) tarafından

Cevabı net olan ve sizinde bildiğiniz bir soru tabiki hayır. Bu durumda en önemli detay eşinizin ne dediği. Nasıl tutum sergilediği Ben olsam onca olaydan sonra yüzlerine bile bakmam eşimin de o andaki tavrına göre karar verirdim ne demek konuşacak bir şey yok diyecek sonra evleneceğim ve hiç bir şey olmamış gibi davranacağım. İsterse suratını assın isterse kendini assın hiç umrumda olmaz 

(31 puan) tarafından

Kaynanam zaten şuan bile sevmiyor beni. Bunun farkındayım yani ama eşim için bir şey demiyorum. Eltim şuan 4 aylık hamile. 4 yıldan sonra çocukları oldu. Kaynanam yerinden kalkmasına izin vermez. Sen otur kızım, sen bırak kızım, sen elini atma kızım diyor. Benim 1.5 yaşında oğlum var ama bana gelince Elif kalk şunu yap, Elif çay koy, Elif tatlı getir, Elif şöyle Elif böyle. Hamileyken bile son ayımda sancım olmasına rağmen yemek yaptırmıştı. 

(20,272 puan) tarafından

A ne fark ettim siz bana hiç altın yapmadınız ki yapmış olsaydınız belki zor durumda borç verebilirdim ama bunları veremem derdim :) ona özenmesi normal ama size tavrı çok yanlış. Bu kadar istemeyen ve bunu açıkça belli eden bir kaynana için fazla içli dışlısınız ben olsam baştan mesafeli dururdum 

(31 puan) tarafından

İşte eşim çok aileci. Annesini görmeden gözüne uyku girmiyor sanırım. Sinir oluyorum 

(20,272 puan) tarafından

İşte baştan seni açık açık istemediğinde bu ilişkiyi tamamen bitirme eşini kaybetme riskini göze alıp kıyameti koparmadığın için böyle benim kayinvalidem biz yeni evli iken ve ben hamile iken başkaları üzerinden bana laf dokundurarak göz dağı veriyordu. Sonra ne oldu. Bir olay yaşadık o zaman oğlum doğmuştu eşimi boşanmak ile tehdit ettim ki blöf değildi konusu açıldı konuştuk kayinvalidemlere de dedim sırf ilerde oğluma çabaladım oğlum demek için bir şans daha verdim dedim şimdi ağızlarını açıp tek kelime edemiyorlar. Eşim yüzde yüz haksız idi ve boşansak bu ilişkinin kaybedeni ben olmayacaktım 

+3 oy
(1,488 puan) tarafından

Asla ama asla asla asla vermezdim hiç bir hakkı yok altınlarımi almaya madem yeni gelinini çok seviyor kendi evini satıp alsın okurken sinir oldum yeminlen 

(31 puan) tarafından

Bende onu dedim. Madem teklifi kabul ettiniz o zaman evi satıp altını yapın kiraya çıkın dedim. Hayatta satmayız dediler. O zaman napıyorsanız yapın, beni karıştırmayın. Bana altın mı yaptılar sanki

(1,488 puan) tarafından

Sana altın yapmadılarsa senden istemeye de hakları yok eşinde isterse eğer bunu ona anlat hakkını kimsede bırakma 

(31 puan) tarafından

En başta tepkimi koydum ben. Açık açık vermeyeceğimi söyledim. Üstelik annemin düğünümde taktığı altına kadar istiyor :)

(1,488 puan) tarafından

Yok daha neler yaa bide senden Kredi çekmenide istelerdi ya Allah Allah yaa kimseye verme altınlarını onlar senin güvencen unutma 

+3 oy
(2,745 puan) tarafından

Bu erkeklerin kıt akilliligi beni bitiyor. Eşin dese ya hayırdır benim karımın altıların derdi sana mi düştü. Herkes kendi ailesine kendi karısına baksın diye. Bir daha kimsenin gıkı çıkmaz. 

(31 puan) tarafından

Eşim hayatta öyle şeyler demez ailesine. Gerekirse beni atıp onları tutar. Ben açık açık vermeyeceğimi söyledim. İster üzülsünler, ister kızsınlar, ister arkamdan konuşsunlar. Kendileri bilir

(2,745 puan) tarafından

Sana güvenip mi düğün yapıyorlar. Herkes kendine güveniyorsa tamam diyip düğün yapsın evlensin. 

(31 puan) tarafından

Neymiiiş altın için kızla arasını bozamazmıi, yapacakmış. Tamam tek başına yap o zaman

(2,745 puan) tarafından

Yapsın o zaman. Bana mi sordun söz verirken yada ben mi söz verdim banane de geç. 

(31 puan) tarafından

Aynen öyle yaparım

+3 oy
(3,019 puan) tarafından

Tabi ki de vermezdim kesin ve net 

+3 oy
(566 puan) tarafından

Bunlar klasik şeyler zaten hep yapılır ver vs. Kesinlikle verme 

Birde şuna takıldım eşinle aranız bozulduğunda annen kız kardeşin vs. Neden birlikte gittiniz eşinle arani düzeltmek için dışarıda olur telefonda olur garip geldi 

+2 oy
(1,694 puan) tarafından

Tabiki vermezdim canım. Sende sakın ha güzel 2 söze aldanıp verme. Eşin ikna olsa bile... Herkes kendi önünden yesin. 

(31 puan) tarafından

Hayatta vermem. Onlar mı bana yaptılar ki benden istiyorlar. Ya bir de kaynım düğün zamanı eşime 13 bin borç vermişti. Düğünün ertesi günü paramı verin diyip duruyordu. En ucuz mağazalardan, markalardan evimizi dizdi. O ilgileniyordu bu işlerle. Şuan kendi için en iyisine bakıyor. 

(1,694 puan) tarafından

Maalesef canım bu işler böyledir. Başkasına gelince ucuz olsun da isterse taştan olsun. Kendisi en iyisini ister. 

+2 oy
(8,379 puan) tarafından

Hani herşeyin bir zamanı vardır derler ya sizin de tam kavga etme, herşeyi yüze vurma zamanı gelmiş. Altın istediğinde benim aileme ya ev ya altın demiştiniz şimdi neden hem ev hem altın yapıyorsunuz diye söylerdim. Benden altın istediğinde siz mi yaptınız ki vereyim derdim. Eşimden destek isterlerse siz ne destek verdiniz ki bizden destek istiyorsunuz derdim. Bugün bana yarın sana demişler bu günleri düşünerek hareket etseydiniz derdim.

Canım hiç şaşmaz biliyor musun sen ne kadar iyiysen ne kadar güler yüzlüysen ne kadar yardım seversen o kadar değersiz oluyorsun. Başkaları el üstünde tutulur sen paspas altında. Eşinle tam zamanı konuş demek ki seni sevmiyorlar ki sana yapmadılar de. Alttan alta fişekle. Ailenin en sevilen oğlu kaynınmış. 

(31 puan) tarafından

Altınlarımı vermem.

Tabii ki de en sevilen oğulları o. Aynen son yazdıklarına da katılıyorum. Eltim evlerine gitmez gelmez ama sorarsanız çok iyi. Hayatta gülmez, konuşmaz. Ben gülerim konuşurum. Ama sorarsanız en kötü gelin benim. Böyle olmamak gerekiyormuş

(8,379 puan) tarafından

Aynen canım bende o Hatayi yaptım iyilik meleği oldum tasarruflu oldum düğün zamanı bile masraf yapmadık tek bir kavgamız olmadı eltim benim tam tersim ama sonuç o kıymetli ben değilim. Tabi kaynimda eşime göre daha üstün böyle olunca oğullarının karilarina fazla kıymet vermiyorlar. Kendini düzelt ben düzelttim

+2 oy
(422 puan) tarafından

150 binlık altın varmış verme zaten 50 gram felandır cok da değil neyıne göz dikiyorlar 

+2 oy
(4,344 puan) tarafından

Kendine güvenmeyen evlenmeye kalkmasın senden alıp ona takmak ne demekmiş benim kardeşim evlenirken kayınvalidesi 80 gr bilezik yapmıştı 7 sene sonra kaynı evlendi ona 120 gr bilezik ve tuğra aldı sonra kardeşimde sana zamanında az aldım durumum bukadar elverdi diye haksızlık olmasın diye 50 gr daha aldı bence olması gereken budur sakın verme hiç bir şeyini

+2 oy
(139 puan) tarafından

Evlenmeyi düşünen adam altinida nasıl yapacağını düşünsün.. başkası koynuna karı alacak diye altinlarimi deil çöpümü vermemmm...

+2 oy
(1,343 puan) tarafından

Gram altın vermem eşime de biz evlenirken böyle böyle yaptılar şimdi bizden para istiyorlar kuruş verme diye çıkışırım

+2 oy
(886 puan) tarafından

Kaynanan yolunacak tavuk arıyormuş seni bulmuş asla yoldurma kendini 

+2 oy
(1,462 puan) tarafından

slm bile verme 

+2 oy
(226 puan) tarafından

Allah onu ala baska birsey demiyorum yaaa el kızının canını böyle ucuz görmek yok saymak nedir yaaa nedir!!!! Bacım hersey eş te bitiyor.  Eş anacıklı olursa ailecikli olursa bu dünyada ki cehennemin işte.  Çok doluyum çokkk Allah bir benim kaynanayı birde seninkini ala yoksa varya biz dertten kanser olur gideriz biran önce diğer tarafa

+2 oy
(62 puan) tarafından

Kesinlikle verme. Asla geri alamazsın sakın sakın!!

+2 oy
(3,797 puan) tarafından

Burda çok saçma şeyler duydum en son görümceme çocuğumu vermek istiyorlar die post vardı .ondan sonra gelen en saçma şey geliyor bu bence 

Ne demek önceki gelinin altınlarını yeni geline vermek .. ver tepkini öyle bir tepki verki bidaha teklif bile edemesinler

+2 oy
(557 puan) tarafından

Ayyy ne münasebet. Kayınvalideniz yapmış dahi olsa isteyemez ki sizin eşiniz yapmış yani. Neden veresiniz. Kaynınızın yapcak durumu yoksa karşısında ki kadın gerçekten seviyorsa tamam 500 olmasın 300 olsun der 100 olsun der hiç olmasın der. Ev var araba var daha ne olsun. Bu devirde yiyecek ekmek zor buluyor insanlar. Ve sizin belki dişinizden tırnağınızdan arttırıp yaptırdığınız altınları mı istiyorlar. Pes pes pes başka bişey diyemiyorum 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 297 göst.
6 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Eda06 (3,738 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 679 göst.
23 Ağustos 2020 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 193 göst.

Kategoriler

1,441,420 soru

23,693,496 cevap