+4 oy
2,834 göst.
Diğer kategorisinde (1,350 puan) tarafından

Eşim artık yurt dışına çıkmak için tüm tuşlara basıyor derin bir araştırma sürecine girdi . Burada oğlumuzu büyütemeyeceğimize karar verdik . Zor olacak kaç yıl sürecek bilmiyorum   ama olursa da bir yerden denk getirirsekte gidicez . Yurt dışında ki arkadaşlar siz nasılsınız sizce mantıklı mı fikir verin 

38 Cevaplar

+17 oy
(53,511 puan) tarafından

ben illede vatanim diyenlerdenim biz gibi yaşar kizimda ☺️

(53,511 puan) tarafından

hakkinizda hayirlisi olsun

(7,981 puan) tarafından

ben keske kacip kurtulabilsem diyorum yasam sartlari milyon kat iyi turkiyede surunmekdense  insani degerler yok adalet yok ozgurluk yok hukuk yok ekonomi zaten ortada ali babanin ciftligi gibi bir ulkede yasamaktansa yazdan yaza gekir zevku sefaaa bir iki hafta tatilimi yapar giderim vatanimda.

(53,511 puan) tarafından

iste o konfora ulasmak icin oncesinde ya suruneceksin yada şanslı olup gideceksin 

kuzenlerim belcika vatandasi orda calisiyorlar yasiyorlar gurbetlik zor ben aşırı sabit fikirliyim

(895 puan) tarafından

Biz anadoluda duran taş tutunur misali yerimizden kıpırdamayuz 

(53,511 puan) tarafından

demirbaş olduk nurayim☺️

-Reklam-
+5 oy
tarafından

Bence çok abartıyorsunuz. 

(1,350 puan) tarafından

Ya cano benim amacım şu aslında ; Ulaş eğer başka Ülke vatandaşlığını taşırsa diğer ülkelere girip çıkması çok kolay olur bizim pasaportu beğenmiyorlar malumun …. Sosyal hayatının iyi olmasını istiyorum . Eğitim olarakta iyi olmasını istiyorum ama korktuğum şeylerde var sağlık mesela yurt dışında berbat bir sağlık sistemi var ırkcılık var burada ki insanlar kadar cana yakın değiller işte her şeyin bir eksisi bir artısı var 

tarafından

Allah gönlündekini ömrüne hayırlı kılıp.nasip etsin inşallah 

(11,629 puan) tarafından

Divacım hesap sildirmiş yine :)

(1,350 puan) tarafından

AA evet neden ki 

(11,629 puan) tarafından

Hiç bilmiyorum :)

+5 oy
(914 puan) tarafından

Yurtdışının parası orda değilki burda iyi  para ordada zor geçiniyorlar burda paşalar gibi harcadıklarına bakma orda 1 sene biriktiriyolar o parayı 

(163,210 puan) tarafından

evet bruksel hepsi fransizca konusuyo ben gidince frans noo nederlands diyom onuda konusuyolar ama bruksel %100 fransizca konusuyo oda chines gibi bisi bee hic anlamiyom🫠

(115 puan) tarafından

Fransa ya geri dönüş yapmak istemiyorum ya zor geliyor orası , Belçika yi denicem eğer karar verirsem o da neresi Fransızca konuşuyorsa Brüksel'e bakayım bır Araştırayım 

(163,210 puan) tarafından

liege de frans ama bruksel daha iyi ordan sonucta baskent liege daha sakin gente gel benim yasadim yere ama nederlands konusuluyo

(115 puan) tarafından

Dilini bilmediğim yer çok zor gelir ya 

Hastane kağıt işi ohoo Liege Brüksel tamam bunlar aklımda 

(7,981 puan) tarafından

soyle bakin olaya oranin parasi degil buraya gelince artan . alim gucu. orda etinden ttavugundan kahvaltiliginda.  yagindan sutunden 100 x paraya alisverisini yapiyor yiyorsun. burda ayni paraya poseti doldurmayi gec eline bir kutu peynir bile alamiyorsun bir kiloluk. euro dolar  o hu herhangi hir oara birimi onemli degil.  100 birim oaraya bi haftalik dort dortluk dizmek mi rahat 100 birim paraya bir kutu peynir bile alamamakmi:) oranin oarasi da oraya gore normal ama alim gucubyasam standartlaei. 

burda standart maasa millet ac karnini zor doyuruyor. orda standart maas ile cocular ozel dersler kurslara hobilere aktivitelere gidiyor. buradaki emekliler evinde kös kos oguruyor. oranin emeklileri dinc saglikli hayatinin keyfini cikararak geziyorlar  carsinpazar degil ulke ulke geziyorlar😂

+4 oy
(6,169 puan) tarafından

Eşim surekli işi gereği avrupaya gidiyo geliyo bir ara teklif etti kabul etmedim aldigin maas orda ortalama belli evin yoksa kiralar uçuk ortama ayak uyurnab dil öğrenmen gerek herseye rağmen  vatanım gibi yok orda yasayan türkler  cogu ev Almus almayanda  çok onlarda  aa biz avrupaliyiz  diye hava atanlar :) bir kez daha gözden geçirin derim

(1,350 puan) tarafından

Dilde sıkıntı yok genel İngilizce konuşulabilen bir yer tercih edilebilir . Valla teyzem de aldı ev gayet rahatlar hemşirelik yapıyor orada kadın diyor ömür boyu ödeyeceğiz belki diyor ama umrunda bile değil geçim sıkıntıları yok 

(6,169 puan) tarafından

Mesleği var eşin ne iş yapicak  dene yinede içinizde kalmasın avrupa gezmek disinda temelli bana göre değil  Allah gönlünüze göre versin inşallah canım 

(1,350 puan) tarafından

Eşimin öğretmen olmasını bekleyebiliriz birde spor lisansı var ordan yürümeyi planlıyoruz ama plan sadece bende burada hani fikir alışverişi yaparız yaşayanlarla diye açtım postu amin inşallah canım 

+4 oy
(9,610 puan) tarafından

Bence ailenlerin oraya yerlesin yada size yakın olan cocuguna bakabilecek bir yakının olabilir sende calış eşinde calışsın yurt dısı bana korkutucu gelşor nedense kendi ülkemde sürğnmeyi yeglerim😅

(1,350 puan) tarafından

Bende korkuyorum korkmuyor değilim ama oğlum için çok istşyorum 

(9,610 puan) tarafından

Hayırlısı canım hakkınızda ne hayırlısoysa o olsun denemekye fayda var zoru başarmak güzeldir.Kazanc saglar .

+3 oy
(2,747 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Ben Fransadayım, ama evlilik akdi ile geldim. O yüzden tabiri caizse bana  tüm kapılar açıktı. Sizin ne koşullarda geleceğiniz, nereye gideceğinize göre durum değişir.

Ama iyi bir gelecek tarafından soruyorsanız, evet, imkanlar her açıdan daha iyi. 

(1,350 puan) tarafından

Her şey oğlum için gerçekten onun geleceği için biz yaşasakta olurdu yaşamasakta ama oğlumu bu belirisizlik içinde büyütmek istemiyorum 

(2,747 puan) tarafından

Yurtdışına çıkınca da her şey toz pembe başlamıyor ama. En azından başlangıçta. Her açıdan, her ihtimali düşünerek hareket etmeniz gerekiyor. 

(1,350 puan) tarafından

Biliyorum tabi toz pembe olmayacak mücadele olacak ama Türkiye de mücadele ederekte bir yere gelemiyorsun bak benim kuzenim kpss den 85 aldı kızı  almdılar bir yere . 55 puan alan tanıdığı olan kız işe başladı düşün 

(2,747 puan) tarafından

Kendimde bir çok haksızlığa şahit oldum o yüzden tr de yaşanan herhangi bir negatif olayda artık üzülmekten yoruldum. Geçim derdi zor gerçekten. Umarım hakkınızda hayırlısı olur. 

(1,350 puan) tarafından
+1

Amin canım inşallah çok teşekkür ederiz 

+3 oy
tarafından

Karar vermek önemli bi süreç ama hangi ülkeye gideceğiniz o ülkenin iş aile çocuk imkanları çok önemli önce ülkeye karar verip Araştırma içine girmeniz gerekiyor tavsiyem kesinlikle iskandinav ülkelerine bakman olur hem iş hem çocuk açısından iskandinav ülkeleri biçilmiş kaftan

(1,350 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim gerçekten 🙏

tarafından

Rica ederim umarım en uygununu secersin ve hayırlısı ne ise o olsun ailen için

(1,350 puan) tarafından

Amin çok sağol birde sana bir şey danışacağım eşimin spor lısansı var birde öğretmen olma ihtimali öğretmenlere green kart daha kolay çıkıyormuş memurlara yani bu iki faktörle daha rahat gidilebilir mi 

tarafından

Green kart olayı farklı cnm o öğretmenlere değil ultra zenginlere bile verilmiyor bazen şartları çok değişti eskisi gibi parayı bastır al değil artık sadece yeşil pasaport var öğretmenlikte en az 15 20 yıllık bi süre kalması gerekiyor onun içinde devlet memurlarıda dahil ama şöyle bişey var anladıgım kadarıyla eşin henüz öğretmen değil spor lisansıda yok yeşil pasaport olsa bile eşinin gideceğin ülkede öğretmenlik yapması imkansız değil ama çok zor denklik olayları türkiye gibi basit değil spor lisansında şansınız daha yüksek

(1,350 puan) tarafından

Hmm demek ki işte hiç eskisi gibi değil her şey anladım çok teşekkür ediyorum 

+3 oy
(1,550 puan) tarafından

Ülkede özgürlük denen bir şey kalmadı, bu ülkenin gençleri, çocukları yurt dışında garson, komi vs olmak için hayal kuruyor artık. O derece kötü bir durum. Dolar 41 TL'yi gördü geçen gün. Ben vatanımı milletimi çok seviyorum, yeri gelir canımı veririm ama ülkede bir şeyler değişmeden bir şeyler olmuyor işte. Benim gitme imkanım olsa, bu durumda giderdim evladım için. 

(1,350 puan) tarafından

Bende meroş inan ulaş için istşyorum yani basabilecegim tüm tuşlara basacagım 

+3 oy
(3,797 puan) tarafından

Mesleği varsa bence imkan varken gidin isterseniz sonra geri dönersiniz. Zor mu evet zor kültür farkını derinden hissediyorsun çok şey yabancı geliyor ki ben kurulu bir düzenin içine geldim ama imkanların çok daha güzel olduğu aşikar. Bebegim 9 aylik ücretsiz oyun grubuna goturebiliyorum mesela. Teknolojik aletlere 2. 3. Arabaya daha rahat sahip olabiliyoruz ki ben ille de vatanım insanıyım asla Turkiyeden kopmadım bir iki ayda bir gider gelirim. 

Benim eşim mühendis ben 2 ayda bir ülke degistirebiliyorum arkadaşımın eşi psikolog senede 2 kere falan ailesini ziyarete Diyarbakır'dan İstanbul'a gidebiliyor. 

(3,797 puan) tarafından

Rica ederim canım benim ne demek. Elimden başka bir şey gelirse mutlaka destek olmak isterim. Daha gelişmiş ülkelere gitmenizi tavsiye ederim ama olur da buralara gelirseniz biz Almanya İsviçre sınırına yakınız elimizden geleni yapariz

(1,350 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim gerçekten . Bende inan vatanımı bırakmak istemem ama oğlumu bu şartlar altında büyütmekte istemiyorum ne pasaportumuz geçerli ne bişey . Eğitim yok sosyal hayat sıfır suçlular dışarıda fink atıyorlar geçen Türkiye de bir olay  oldu belki biliyorsundur 10 yaşında ki çocuğu bıcakladılar bak sırf bana çarptı diye çocuk özür dilemiş yanlışlıkla çarpmış gelmiş bıçaklamış çocuğu hala davası sürüyor içeri atmak yerine uzatıyorlar adalet hukuk kalmadı artık kuzenim kpssden  85 aldı bir kızda 55 almış tanıdğı var diye sırf 55 alan şu an iş sahibi kuzenim dışarıda kaldı yani eşim bak memur olmak istiyor bizde şehit yakınlığını kullanacağız olmasaydı eşimde belki umut yoktu  ama olurda bu süreçte değişirse bir şeyler (anladın) o zaman ülkemde kalırım değişmezse ben de ailemi çocuğumu belki çocuklarımı düşünmek zorundayım 

(1,350 puan) tarafından

Almanya da yaşamaktan biraz çekiniyorum çünkü dilleri çok zor gerçekten inşallah şöyle İngilizcenin daha çok kullanıldığı bir yer çıkar tabi olursa 

(3,797 puan) tarafından

Bu anlattıklarının çoğu burada da oluyor hırsızı gidip söylüyorsun polisin umurunda olmuyor esimin amcası söylüyor fotoğrafını çektim buydu beni darp etti dedim polisler gülüp aaa yine mi bu suça karışmış tamam gidebilirsiniz biz hallederiz diyip eve göndermişler hiçbir şey de olmamış. Hırsızlar uyuşturucu satıcıları fink atıyor yerleri yurtları da belli he tanıyoruz yani ama polis o kadar da müdahale etmiyor ve biz kötü bir yerde yaşamıyoruz bir çok şehire göre nezih bir yerde yaşıyoruz ama bunlardan malesef kacilmiyor. Burada ehliyetsiz bir çocuk pahali bir arabayla hiz yapıyor polis dur diyor durmuyor polis de ateş ediyor çocuk ölüyor daha geçen sene oldu bütün fransa karisti biz cam acamadik biber gazi kokusundan arabalarimizi patlattilar duraklari parcaladilar inanilmaz korkunctu markete gidemedik abartmiyorum esim falan evden calsiti. Torpil burada da var hatta cv gönderiyorsun ismin fransiz ismi değilse direkt eleniyorsun diyorlar. Esim fransada cok buyuk bir sirkette iyi bir konumda calisiyor bir şefi anlatiyor başka ırktan biriyle iş görüşmesi yapıyormuş aa ekibe yeni biri mi geliyor demiş adam da öylesine yaptım işte yapti desinler ben sadece fransizlari ise alıyorum demiş 🥲 vs vs adam bunu soylerken korkmuyor bile. Diğer söylediklerinde haklısın ama serbest dolaşım hakkı paranın değerli olması eğitim hakkı bunlar gayet insanı haklar istemekte son derece haklısın. Asla elestirmiyorum başka ülkede yaşamak istiyorum dedin diye vatan haini olmuyorsun inşallah en azindan deneyimleme şansın olur ben çok isterim isteyen herkes inşallah en azindan deneyimleme imkanı bulur. Az biraz bir para bile biriktirseniz geri döndüğünüzde sizi bayağı idare eder

(1,350 puan) tarafından

Evet bir çok ülkede vardır ama Fransa’nın da çok iyi olmadığını duymuştum üzücü gerçekten …. 

Şanslıymışsınız 

İnşallah canım 

+3 oy
(1,533 puan) tarafından

2026 ya kadar Amerika vize görüşmelerini kapatmıştı en son. Ben Amerika'da yaşadım. İnan bana matah bir yer değil. Bireysel silahlanma çok fazla. Güvenli değil. Ayrıca Trump dolayısı ile oraya gitseniz bile giriş çıkışlarınız zor olur. Maltayı bi araştırın derim. Oturum iznini en kolay veren ülkelerden biri. Ab ülkesi olduğu için de çok rahat edersiniz

(1,350 puan) tarafından
+1

teşekkür ederim 

+3 oy
(4,590 puan) tarafından

Öğretim görevlisi, askeri personel falan diyodun en son ben şu konuyu anlamıyorum bişeyin ucu görünmeden bu kadar dillendirmek hayalinizi hevesinizi kırmıyomu diğer sorumda burdan başka yer çok mu güven veriyo, sokakta yada evde hiç cinayet oluyomu sanıyosunuz yada her açıdan dört dörtlük mü hayalinizde ki yurt dışı sadece içini bilmiyosunuz. Benim düşüncem bu kadar hayal değilde çocuğunu büyütüp işe girmen daha akla yatıyo sizin noktalarınız çok uçuk hemen karar alıp hemen heyecanlanıp sönmek hayırlısı 

(1,350 puan) tarafından

Benim hayallerimden söndüğümü kim söylemiş ? 

Ben buraya olacak yapılacak değil sadece düşüncelerimi paylaşıp fikir alıyorum çokta güzel şeyler öğrendim ha bu arada hayal kurmak güzeldir tavsiye ederim 

+2 oy
(1,214 puan) tarafından

Oturum almak çok zor. Amcamın oğlu gitti 2 senede kaldı mahkeme Red verdi geri geldi gittiğine pişman oldu 

(1,350 puan) tarafından

Eşimin spor lisansı var belki o şekilde bir şeyler yapabiliriz 

(1,214 puan) tarafından

Öyle olabilir inşallah hakkınızda hayırlısı olsun canım 

(1,350 puan) tarafından

Amin canım inşallah 

+2 oy
(3,991 puan) tarafından

Bence asla değil. Bilsem asla gelmezdim ama resmi giderseniz aşırı sıkıntı yaşayacağınızi düşünmüyorum canım 

(1,350 puan) tarafından

Bilmiyorum ya oğlumu burada büyütmek istemiyorum bak senin oğlun çok şanslı Amerika vatandaşı doğdu her yere vizesiz gidebilir yeni yerler keşfeder sizde çok çektiniz ama dğzeniniz var yani Türkiye belli değil 

(3,991 puan) tarafından

Tek ve en iyi avantaj çocuğumun vatandaş olması oldu. Bize rezillik. Olsun çoğu şeye çocuklarımız için tamam diyoruz zaten. Hakkında hayırlısı olsun bacım. Şükür eşim iyi senin ki de öyle, en azından sırtımızı dayiyoruz bu gurbet ellerde. Bak çocuğum hasta 1 saattir aralıksız ağlıyor gece 1 e geliyor. En zor yanı da gurbette el atanın yok. Sağ olsun 2 3 dostum var alo demem yetiyor ki demeden de gelirler ama aile gibisi yine de yok idilim

(25,917 puan) tarafından

Ah su an hastayım. Yalnizligimami uzuluyum hastaligimami yoksa bebek bakmayami bilmiyom.  

Yurt dışı cok zor fatma bizdede durum ayni sizinki gibi. Burda  yukardan aşağı bakiliyor rus olmuyanlara 

(3,991 puan) tarafından

Burada o yok bacım. İnsanlar çok iyiler Allah var. Ama cok afedersin i**gibi çalışıyor tüm arkadaşlarımın eşleri de kendi esimde. Yeri geliyor gece 4 5 ler. Hayırlısı olsun hepimiz için inşallah 🤲🤲🤲🧿

(1,350 puan) tarafından

Bende bazı şeylerinden korkuyorum bak oraların sağlık sistemi hiç iyi değilmiş mesela . Sadece Amerika değil Almanya olsun Fransa vs . ama işte eksileri de bar her yerin artısı da bilemiyorum 

+2 oy
(671 puan) tarafından

Nasıl gidiyorsunuz birimi var bizlerde gidebilsek ne iyi olur iyice bunaldım ya

(1,350 puan) tarafından

Valla bir araştırma sürecindeyiz daha belli değil postu da fikir almak için açtım canım 

(671 puan) tarafından

Bizede yazcanım nasıl oluyomuş

+2 oy
(4,524 puan) tarafından

Ne açıdan büyütemeyeceginize karar verdiniz 

(1,350 puan) tarafından

Ya eğitim bitti sosyal hayatta ta bak gecen 10 yaşında ki çocuğu bıcakladılar şu an hala mahkeme sürüyor adamı içeri tıkmak yerine . Çok tehlikeli artık adalatesizlik düşünce özgürlüğü eğitim sosyal hayat yok artık 

(4,524 puan) tarafından

Bunlar sadece Türkiye'de mi yaşanıyor:(

(1,350 puan) tarafından

Başka yerde olsa şuan o adam hapıste ceza çekiyor olurdu ama burada 50 suç kaydıyla insanlar ellerini kollarını sallayarak geziyor 

(4,524 puan) tarafından

Maalesef haklısın...

+2 oy
(720 puan) tarafından

Benim abim İsviçre'de, ben de çocuklarımın eğitimini düşününce Türkiye'de düşünemiyorum İsviçre'de belli bir aşamadan sonra devam etmelerini istiyorum. Bence oğlunuz için çok faydalı bir karar

(1,350 puan) tarafından

Bende sırf oğlum için istiyorum Allah şahit. Burada bir yerlerini yırtsan da affedersin  bir yerlere gelemiyorsun

+2 oy
(397 puan) tarafından

Bence zor ve meşakatli bı yol nasip işi kimi gider iyi yerlere gelir kimi gider perişan olur şans işi , bana kalırsa ben ne tek nede aile olarak gitme taraftarı değilim , çok çok haklsin ülkemiz yaşanilacak gibi değil artık basimaiza ne geleceği belli değil konuşmaya korkuyoruz 🤐 benim kardeşim şuan yurt dışında bekar iki yıl oldu daha bı düzeni yok biz burda çok zorluk çekiyoruz o hasret o belirsizlik bizi yedi bitirdi annemin psikolojisi bozludu 😔 hakkınızda hayurlisi olsun inşallah ama göründüğü gibi değil çok zor 

(1,350 puan) tarafından

Oğlumun eğitimi için sosyal hayatı için belirli mücadeleler vermek zorunda olduğumu hissediyorum çünkü Türkiye de mücadele etsen de bir yerlere gelemiyorsun değil iki yıl yıllarca çalışan insan haramsız tanıdıksız bir yerlere gelemiyor 

(397 puan) tarafından

Cok haklısın peki yurt dışında var kimseniz varsa daha kolay olur 

(1,350 puan) tarafından

Almanya da teyzemler var ama ben pek Almanya tarafı değilim çünkü Almanca çok zor bir dil yani İngilizcenin ağırlıklı olduğu bir yer olsa daha iyi olacak ama hayat bu bazı seçimleri de yapamıyorsun daha başlangıç tabi bu postu da zaten hani fikir amaçlı açtım 

+2 oy
(3,749 puan) tarafından

Almanyaya gidin idil oraya gidip fakir kalan gormedim herkes zengin geliyo Rabbim hakkinizda hayirli olani versin insaAllah 

(1,350 puan) tarafından

Almanca da çok zor be Merve’m ya 😂

(3,749 puan) tarafından

Yok kiz her havuzun dibi ayni iste 🤭

+2 oy
(3,161 puan) tarafından

Almanya da olan kaynım kaçak yollarla gitti eşiyle birlikte gittiği için bir iki yıl sonra oturum verdiler tabi çocuklar olunca daha bı çabuk kabul edilme oluyor diğer kaynım bir buçuk sene önce o da gitti yakaladılar üç dört ay kampta tuttular ama onunda dört çocuğu ve eşi olduğu için yani evli olduğu için ona ev verdiler çocuk maaşı bagladilar iş verdiler çocuklar şuan da okula bile başladı yani aile isen çabuk kabul ederler diye biliyorum, eşimin üç dört bekar yeğeni gitti hala oturum alamadilar kampta tutuluyor tabiri caizse hayyyvan gibi bir yerde tutuyorlar onlar evliler için biraz daha kolay oluyor bildiğim kadarıyla yani avantajlı oluyor ama bu bahsettiğim Almanya'da geçerli diğer ülkeleri bilemiyorum hakkınızda hayırlısı olsun inşallah kardeşim ❤️ 

(1,350 puan) tarafından

Almanya pek düşünmüyorum canım ya Almanca çok zor 😂

(3,161 puan) tarafından

Öğrenirsin bence yaa ben bile bir kaç kelimeyi çözdüm orada herkes öyle konuşunca bir yerden sonra seninde dilin alışıyor zeki bir kadınsın bence yaparsın ama yinede herşey gönlünce olsun inşallah güzelim 😘🫶🏻

(1,350 puan) tarafından

İnşallah canım çok teşekkür ederiz ❤️🌺

(3,161 puan) tarafından

Rica ederim canısı ❤️ ☺️ 

+2 oy
(895 puan) tarafından

Hangi ūlkeye ve nasil gideceksimiz iş üzerine mi gidecek siniz

(1,350 puan) tarafından

Şöyle eşimin spor lisansı var sporcu olarakta gidilebiliyormuş ilk bunu deneyeceğiz ben daha çok İngilizcenin yaygın olduğu bir ülke istiyorum ama amerika gibi ama işte her şey herkesin istediği gibi olmuyor hayat ne gösterir bilmiyorum ki fikir almak için postu da belki daha detaylı araştıran vardır şöyle böyle bak bu böyle diyecek olan vardır diye 

İlgili sorular

0 oy
25 cevap 1,257 göst.
19 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 725 göst.
9 Ağustos 2019 Diğer kategorisinde Tugba akca (83 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 132 göst.
8 Şubat 2025 Aile & Aşk kategorisinde Papatya9519 (384 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 311 göst.