+5 oy
593 göst.
Diğer kategorisinde (1,759 puan) tarafından

6 aylık bebeğim var gecesi gecesini tutmuyor birgün uyuyorsa bir gün ağlıyor. 6 yaşında da oğlum var. Yemek çamaşır bulaşık temizlik herşeye nasıl yetişiyorsunuz. Ben birini yapsam diğeri kalıyor. Şuan mesela aşırı uykum geldi uyumak istiyorum ama katlanacak çamaşır var ütü var makine de çamaşır var. Uyusam vicdanim rahat değil zaten makine öter bik bik uyutmaz 😄

39 Cevaplar

+15 oy
(11,498 puan) tarafından

YETIŞEMIYORUM 😂

(7,472 puan) tarafından
+1

nokta imza 😂😂

-Reklam-
+8 oy
(253 puan) tarafından

Bir kızım var birde hamileyim valla canım yetişemiyorsum ztn yetişmek için de kendini parcalama çocukları da ihmal etme. Ne yemek biter ne bulaşık ne temizlik. Elinde sürekli silgi bezi ile gezersen ne alaa . Bazen bırakıyorum akışına gidiyor ev batmış mi temiz mi bir yerden sonra bizde insanız benim bünye felç kaldırmıyor boş boş duvara bakıyorum. Sürekli ise yetişmeye çalışırsam sinirli birine dönüşüyorum olan çocuklara oluyor sonra . İş nankör hergun hergun aynı şeyi yapsan da ertesi gün gene aynı hele çocuklu ev Allah kolaylık versin. 

(1,759 puan) tarafından

Al benden de o kadar aynı işe yetişmeye çalışınca yetişemeyince sinirleniyorum olan çocuklara oluyor. Bazen burada görüyorum işleri bitirdim diyip fotoğraf atıyorlar özeniyorum onlara valla evler derli toplu mis gibi

(11,498 puan) tarafından

"Sürekli ise yetişmeye çalışırsam sinirli birine dönüşüyorum olan çocuklara oluyor sonra . "

Şu cümlende o kadar haklısın ki. Çünkü aynısını bende yasıyorum. Aman evin her yeri temiz olsun, aman çocukların üstu başı temiz düzgun olsun, yemekleri aksamasın fln fln kendimi paraladığım zaman çok agrasif oluyorum. O yüzden az da olsa salmayı öğrendim artık çok şükur. 2 çocuktan sonra

(97 puan) tarafından

O cümleyi ben taaaa şuan yaşıyorum demekki o yüzden sinirli yim coculara bağırıyorum kendimde değilim.simdi ikisi uyudu ben oturmsuum nasıl sesizlik sakinlik ortada kafamda ki tilkiler de kalk yemek yap diyor bakalım birz daha dinleneyim 😂😂🤣

+6 oy
(114 puan) tarafından

Aman aman böyle şeyler yazmayın direk tembel beceriksiz oluyorsunuz bazıları tarafından 🤣

(1,759 puan) tarafından

zeyneb34 kesintisiz uyku uyusak bizimde enerjimiz olur çok doğru söylüyorsun. 

(11,498 puan) tarafından

@cnblt sana demedim ki zaten yorum sahibine dedim 😁

(7,214 puan) tarafından

@Last one hahahahahahha kesinlikle öyle 

(114 puan) tarafından
+1

@-HoneySeptember- var var birine gönderme 😁

(114 puan) tarafından

@Zeynep34 tabiki öyle kimsenin yaşantısı aynı olamaz bu mümkün değil ama çocuklu hayatın nasıl olduğunu hepimiz biliyoruz 2 çocuklu insan bana göre tembel olamaz çok zor ya çocuk biz tek çocukla neler yaşıyoruz şahsen 2 çocuk düşünemiyorum 

Destek olunca öyle konuşma kolay geliyor 

+5 oy
(1,124 puan) tarafından

Yetişemiyoruz zaten aldmdödmdöld

+5 oy
(231 puan) tarafından

Yetişmiyor o yüzden yat uyu uykun varken dinlen.ben öyle yapıyorum.

(1,759 puan) tarafından

Ay sağol valla buna ihtiyacım vardı yatıcam galiba😃

+4 oy
(1,757 puan) tarafından

ben şahsen yetişmeye çalışmıyorum. olduğu kadar oluyor olmadığı kalıyor. sağolsun eşim de destek oluyor. ev çığrından çıkınca ikimiz birden çocukları babanneye bırakıp girişiyoruz ne varsa

(1,759 puan) tarafından

Benim eşim sürekli çalışıyor pazar günü bile mesai yapıyor. Bende ona kıyamıyorum iş yapalım demeye. Ev böyle olunca daralıyorum ama elden bir şey gelmiyor. 

(1,757 puan) tarafından

tabi eşin çalışma koşulları da önemli. bizde eşim benden daha çok izin yapıyor. benim haftada 1 gün tatilim onun 3 gün.

eğer varsa akraban haftada bi gün çocukları birine gönder temizliğini yap. biz öyle yapıyoruz. temizlik şart olunca babanneye bırakıp yapıyoruz yoksa olmuyor

+4 oy
(6,510 puan) tarafından

1 cocukla yetisemiyorum annemle konusurken mutfagimin hali 

image

(1,759 puan) tarafından

Ay kıyamam sana benimki henüz bu evreye gelmedi bir kaç ayı kaldı ama emeklerse her yeri dağıtır. 

(6,510 puan) tarafından

Isler yuruyunce degisiyor 3 yasa giricez hala ayni ne zaman uslanir bilmiyorum 

(1,759 puan) tarafından

6 da filan yardım etmeye başlıyor benim Oğlum yardım ediyor 

+4 oy
(4,667 puan) tarafından

Tek çocukluyum, sırf böyle postlar göre göre ikinciyi yapmama kararı aldım :P

Sıkma canını, emin ol herkes böyle. Ben yetişiyorum diyenin ya bebesi kol çantası gibi bir şeydir öyle duruyordur kenarda, ya da destek aldığı biri mutlaka vardır. Olduğu kadar yapılır işler. Biliyorum beyni ikna etmek zor ama şöyle düşün ikinci kez geçiyorsun bu yollardan ve sen de tecrübe ettin ki evlatlarının o pembe suratlı günleri geri gelmeyecek.

(762 puan) tarafından

Ben de çok istiyorum hiç tek ile yetemezken biraz rahata erdik elhamdülillah şimdi daha da çok istiyorum şeyy bide bişi diciim sen çalışıyorsun ya oğluşun kreşe mi gidiyor yoksa bakıcı ile mı kalıyor?

(1,759 puan) tarafından

Ben çalışmıyorum evdeyım ona rağmen yetişemiyorum. Oğlum 6 yaşında anaokuluna gidiyor. Rabbim nasip ederse önümüzdeki eylül de çalışmaya başlamayı düşünüyorum. Çocuk gelişimi bitirdim şimdi formasyon alıyorum öğretmen olabilmek için formasyon bitince iş bakacağım. Kızım 1 yaşına girmiş olacak. Kayınvalideme bırakacağım çocukları. Sen çalış ben bakarım diyor inşallah çalışınca yarı yolda bırakmaz. 

(4,667 puan) tarafından

Bana sorduysan evet çalışıyorum bakıcımız var 2.5 senedir 

(762 puan) tarafından

@indigo evet sana sormuştum iyi anlaşıyorlar mı ?

Ben de evdeyim @Cnblt çalışsam imkanı yok yetişemem şimdi bile çok yoruluyorum çalışmadığım halde dahi hiç oturmuyorum tüm gün. 

(4,667 puan) tarafından

Evet çok şükür güzel anlaşıyorlar. Bakıcısı çok düşkün oğluma, oğlum da onu seviyor. Okula başladığında da devam etsin istedim ama çalışmayı bırakacakmış😔

+4 oy
(1,534 puan) tarafından

4 oğlum var en büyüğü 15 en küçüğü 6 aylık ayrıca çalışıyorum çok şükür herşeye yetise biliyorum deli gibi temizlik değil 3 çeşit yemek değil kararınca temizlik kararınca yemek falan filan 

(1,759 puan) tarafından

Masallah size nasıl yetişiyorsunuz onu merak ediyorum. Bak ben uyuyayım az bisey dedim ben uyumadan çocuk uyandı ben bir işin başına geçemeden çocuk uyanıyor anlamıyorum 

(853 puan) tarafından
+1

Canim az once uyku kocu ile görustum yarim saatlik uykular tamamlanmamis uykularmis benimde ayni 20 ile 30 dakika anca uzatmaya calisacaz senin bebek desteklimi uyuyor nasil uyuyor @Cnblt

(1,759 puan) tarafından

Ayağımda sallıyorum öyle uyuyor @zeyneb34  tamamlanmamış olduğunu biliyoruz zaten 30 dk lik uyku mu olur 😃

+3 oy
(2,348 puan) tarafından

Yetişemiyorum çıldırıyorum.m

+2 oy
(4,186 puan) tarafından

Yetişmek zorunda hissetmiyorum çünkü 😅 olduğu kadar olmadığı kader deyip kendimce metiye yazıyorum 

4 çocuk zaten çamaşır bitmiyor ev dağılması hiç bitmiyor.  Ödevler çantalar oyuncaklar mutfaksa arkası kesilmeyen bulaşıklar. Bugün salonu temizleyem camları silem perdeleri atam dedim camın bir tarafını sildim öbürü kaldı en küçük bacağıma yapıştı anne anne die şimdi onu uyutuyom

+1 oy
(147 puan) tarafından

Sen bu soruyu 3 çocuklu anne de ah canım sabahtan beridir eve bir suourge vurucam yok gidemiyorum başından 

(1,759 puan) tarafından

Azcık uyuyayım dedim ben dalmadan uykuya bebeğim uyandı 

+1 oy
(727 puan) tarafından

1 tanesi ile zor yetişemeye çalışan ben. Bakınız yetişmek değil yetişmeye çalışmak 😁

+1 oy
(13,666 puan) tarafından

Uykun varken yat uyu işler bitmez :) 

(1,759 puan) tarafından

Uyuyamadım ki tam dalacaktim bebem uyandı 

+1 oy
(2,536 puan) tarafından

Ev işlerinin çoğunu üstten üstten yapıyorum. İllede süper ağır menüler hazırlamıyorum. Çoğu kez uykudan feragat ediyorum. Ağırlıklı olarak çocuklarla ilgileniyorum ki bence en önemlisi. 

(1,759 puan) tarafından

Uykudan feragat edince de o işleri yapmaya enerjim olmuyor maalesef kızımı kucagıma alıp yatağına yatıracak gücüm olmuyor bazen

(2,536 puan) tarafından

Burada eşinize de iş düşüyor. Ben çok sıkıntı yaşamıyorum o kadar. Çoğu kez eşim ilgilenir, ben bir şeyler yaparken. 

(1,759 puan) tarafından

Benim eşim çok yoğun çalışıyor pazar günü bile 

(2,536 puan) tarafından

O zaman diğer işleri süper yapmaya gerek yok. Belli bir yaştan sonra temizlik yapacak çok zamanınız olacak. 

(1,759 puan) tarafından

Evet sanırım 

+1 oy
(853 puan) tarafından

3 cocugum var sadece yenek yapiyom bide bulasik hafif ev toplama o kadar hersey birikiyor benim cok zor durumdayim 😭

(1,759 puan) tarafından

Zeybeb34 iki çocukla ben aynıyım senin bebeğin alerjik birde daha çok enerjin harcıyorsun. 

(853 puan) tarafından

10 kilo verdim açliktan😭

(1,759 puan) tarafından

E enerjiyi nereden alıp ta iş yapacaksın çok zor 

(853 puan) tarafından

Uykulari Duzene girse isi takmiyom artik 

(1,759 puan) tarafından

Bende çok takmamaya çalışıyorum ama bazen evde iş birikince bunalıyorum

+1 oy
(1,759 puan) tarafından

Uyu diyenleri dinledim yatağa attım kendimi telefon çaldı makine öttü kız uyandı 😆 hem uyuyamadım hem işler kaldı öf yaa 😄 

+1 oy
(2,081 puan) tarafından

Yetişemiyorum bitmiyor 

+1 oy
(792 puan) tarafından

Yetişmeye çalışmıyorum olduğu kadar çocuklarımı doyurup bakıyorum kendime bakiyorum onun dışındaki işlerde dört dörtlük mükemmel olmak için canımı tuketemem hiç 

+1 oy
(9,532 puan) tarafından

Eşim sağ ola gelince ona atıyom ikisinide😅

İlgili sorular

+1 oy
33 cevap 838 göst.
16 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 417 göst.
25 Temmuz 2021 Aile & Aşk kategorisinde Merveeem (88 puan) tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 533 göst.
18 Kasım 2023 Aile & Aşk kategorisinde Nare88 (268 puan) tarafından soruldu
+3 oy
14 cevap 336 göst.
12 Ocak 2025 Para & Ekonomi kategorisinde Simsek21 (1,719 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,451,825 soru

23,835,427 cevap

319,090 kullanıcı

...