+6 oy
154 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (3,845 puan) tarafından

Haydi biraz özeleştiri ve öz yüceltme yapalım :D

Annelik yolculuğunuzda iradenizi zorlayan şeyler nelerdi ve hangisinde zayıf hangisinde güçlü oldunuz?

Zayıf olduklarım:

Kriz yönetimi becerime güvenirdim, sanki her şey sıfırlandı, beceriksiz şapşal bir kadın oldum, ilk 1 sene allak bullak oldu tüm becerilerim. Gördüm gerçek dünyanın k*ahpe yüzünü :)))

Eşimle denge kurarım sandım, cortladım :)) Adamın varlığını unuttum gitti resmen. Neyse ki uzun sürmedi çabuk telafi ettim :D

İş ve ev olur sandım, açık ara en zorlandığım konu işe dönmek oldu. Duvara tosladım :))

Güçlü olduklarım:

Kimseye müdahale ettirmem aslanlar gibi direnirim dedim, başardım. Anneme bile posta koydum gerekli durumlarda.

Ekran kullandırmam dedim, çok şükür 3.5 yaşa getirdim ekransız.

Market ürünü vermem dedim, şükür daha tadını bilmez. 

Liste çok uzar, ama sıkmasın sizi diye üçer madde yazdım. Sizi de beklerim, dökülün bakalım :)

8 Cevaplar

+4 oy
(4,103 puan) tarafından

Hepsine imzamı atıyorum yazacaklarımı yazmışsın zaten 😄👍🏻

(3,845 puan) tarafından

Sen bensin :D

-Reklam-
+4 oy
(14,270 puan) tarafından

Ahh ahh. Telefon vermem dedim. Paketli gida tuketmesin dedim.... 1 sene içinde 2 cenazemiz oldu gelen giden derken durmadıkca verdik hepsini de sonra da ben bir daha o enerjimi toplayıp kural koyamadım.

Doğdu doğalı zor bi bebekti ve hep kendimdim böyle olunca hiç pozitif bi yaklaşımım yok maalesef deli gibi bağıran birine döndüm 

(3,845 puan) tarafından

Oyyy kuşum, hepsinin telafisi mümkün. Kaç yaşında bilmiyorum ama inan abur cuburu da ekranı da azalta azalta bitirirsin. Burada birkaç kişi öyle yaptı başardı. Sen de yaparsın inşallah

(14,270 puan) tarafından
+1

3 yaş olmak üzere canim. Ekranı yok denecek kadar az aslında tv ile arası yok. Telefonu da internetini kapatıp veriyorum biraz oynayıp bırakıyor 

+4 oy
(7,862 puan) tarafından

ZAYIF OLDUKLARIM: kolay kolay ağlamayan ben iki güne bir ağlarken buluyorum kendimi 😁

Çocuk yüzüne kavga etmem diyordum ediyorum 😑

GÜÇLÜ OLDUKLARIM :  kriz anlarını yönetmeyi öğrendim 

Eşimi ihmal ederim kesin diyordum etmiyorum çok şükür 

Bası durumlarda babası da dahil kimseye laf söyletmedim söyletmem müdahale de ettirmedim 

(3,845 puan) tarafından

Senin güçlü yönlerin zayıfları havada karada telafi eder :) Maşallah diyelim, şanslı çocuğunuz

(7,862 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım ❤️🥰

+4 oy
(889 puan) tarafından

Ben ki çocuktan nefret ederdim yani sesine tahammül edemezdim bir çocuğun hangi ortamda olayım kaçardım …

Benden anne olmaz derdim ben bile kendime hayran kaldım 😂

Tek zayıf yönüm hala bazen oğlumun ağlama sesine dayanamıyorum ha birde oyuncaklarla oynamaktan hiç hoşlanmıyorum ya ….

Güçlü olduğum yönler oğlumdan az önce markette araba almadım diye bir posta dayak yedim 😂 normalde çok sinirli bir insanım hemen parlarım ama oğluma karşı sabır seviyem çok yüksek geçenlerde bir bozuldu ama yalan yok .. genelde sabırlıyımdır konuşurum sakinleştiririm müdahale konusundan evet bende kimseye müdahale ettirmem eşim ve ben dışında kimse müdahale edemez. Tv izletiyorum ama ilgili alakamı hiç kesmedim ha ama telefon yasak kesinlikle babasınında benimde kırmızı çizgimiz . konuşması erken oldu şu an 27 aylık kendi çamaşırlarını makinaya atar yemeklerde bana yardım eder her işi birlikte yaparız evde . Her şeyi elimden geldiğince öğrettim . 

Abur cuburunu yer sağlıklı da beslenir sağlığı da güzel gelişimi de yaşıtlarının üstünde psikolojik olarakta sağlıklı bir birey  her konuda kendimi böyle bir evlat yetiştirebilme becerisinde gördüğüm için güçlü hissediyorum 

Ha şunu da ekleyeyim çocuk yüzünden eşimde bende eşlik görevlerimizi her konuda yerine getirdik şükürler olsun güzel bir aile olduk ❤️

(3,845 puan) tarafından

Adres ver nazar boncuğu gönderek :)) Maşallah sana da, bilgili annelerin farkı belli oluyor 

(889 puan) tarafından

Teşekkür ederim ❤️ Aslında bunlar zamanla oldu ben ilk başlarda çok zorlandım hemen adapte olamadım anneliğe de eşliğe de en çok eşimin bu konuda ki çabası beni bu zamana kadar getirdi diyebilirim tabi insan kendisi istemezse de her çaba boşa olur insanoğlu işte her şeyiyle  iyi kötü  habitatına uyum sağlayabiliyor 😂

(3,845 puan) tarafından

Ben de adaptasyonda sıkıntı yaşadım. Sakin sessiz uyumlu bir çifttik çocuktan sonra trafo gibi olduk bir süre 😄 Ben zor ve dominant bir kadınım, eşim olmasa kaç kere başıma iş alırdım 😄

(889 puan) tarafından

İyi ki iyi eşlere sahibiz 😂😂😂

+4 oy
(1,712 puan) tarafından

Zayıf olduklarım: Sabır seviyem fazla yüksek değil. Hemen parlayabiliyorum. Bebekten sonra öz bakımımı ihmal etmem, hayatımı bebeğime göre şekillendirmem dedim(hepsini geri yaladım😂) Eşimle daha en başından çocuk konusunda ters düşebileceğimizi biliyordum. Zira evlendikten sonra münakaşa ettiğimiz konular bir elin parmaklarını geçmiyorken, çocuk doğduktan sonraki 1 senede eşimi görmek dahi istemediğim zamanlar olmuştu🤭 

Güçlü olduklarım: İradem yüksek. Ağlayarak asla bişey yaptıramazlar. Söylediğim şeylerden geri adım atmam. Söz verdiysem de mutlaka tutarım. Bunu çok iyi biliyorlar. Ekran süreleri kısıtlı. Abur cubur namına yiyebildikleri şeyler kısıtlı. Evde sağlıklı alternatiflerle kurtarıyorum o durumu. Oğlum sürekli çizdiğim sınırları test ediyor. Benim için mental olarak bu çok yorucu ama yinede geri adım atmıyorum Ne kadar zorlansamda...

(3,845 puan) tarafından

Ah onların sınır testleri ah, küçücük bedenleriyle nasıl da inatçılar ☺️

(1,712 puan) tarafından

Çok iyi bilirim çok😭

(1,712 puan) tarafından

Sürekli şu moddayız: anne hayır ama ne kadar hayır🥴🤦

+3 oy
(20,275 puan) tarafından

Oğlum hakkında asla yetkiyi kimseye vermedim annesi benim en iyisini ben bilir ben karar veririm kafasındayım çünkü cefasını ben çekiyorum sefasını da ben sürmeliyim kafasında idim ilk başlarda bocaladık sonra eşimi de bu sisteme alıştırdım güçlü yanım bu sanırım ve koşulsuz sevgi oğluma mutlu bir çocukluk yaşattığımı düşünüyorum 

Güçsüz yanım sabırsızlığım ilk bir kaç ay değil baya uzunca süre anneliği eş olmanın önüne koydum sadece bende değil eşimde de oldu bu karı koca ilişkimiz çok sallandı ama toparladık çok şükür bazen yetemediğimi düşünsem de iyi bir insan yetiştirdiğimi umuyorum 

+1 oy
(3,001 puan) tarafından

Ben de aynı sayılır 9 aylik bebisim 

Bocaladiklarim

Patron ben olurum sanıyordum patron her zaman bebekmis 😁eşimle denge kurarız sanıyordum asla yapamıyoruz o ebeveynlikte aşırı zayıf kriz yönetimi sıfır bez alırken bile bi ağlamadığı kalıyor. Yardım isteyebilirim sanıyordum asla kimseyle paylaşamıyorum kimseden de yardım isteyemiyorum her şeyi ben yapmaya çalışıyorum hem eve hem çocuğa hem kendime yetişmeye çalışırken aşırı zorlanıyorum biliyorum ama aksiyon alamıyorum.

Başardıklarını

Kriz yönetimim efsaneymis kendim bile şaşırıyorum. Her şeye yetişemem sanıyordum yetiştim valla aslanlar gibi. Fransada dil bilmedigim icin cocuguma yetemem saniyordum acayip aksiyonlar basladi doktorla falan kendim konusmaya calisiyorum. Cok sogukkanli biriymis hic bilmiyordum cocugum sayesinde ogrendim. Ekran vermeyecegim dedim simdiye kadar ben asla vermedim arada babasiyla mac izliyorlar ona da engel olmuyorum o babasinin hayaliydi zaten. 

(3,845 puan) tarafından

Güzel tespitlerin var, bravo. Özellikle yardım isteme konusu. Çoğumuzun aşamadığı bir konu.

Dil öğrenmek çok çok keyfili, dilerim Fransızca ile kalamazsın 🩵

(3,001 puan) tarafından

Evet çoğumuz aşamiyoruz keşke yapabilsek ama sanki anneligim eksik olacak gibi geliyor neyse zamanla olur inşallah.

Daha önce Arapça ve İngilizce öğrenmeye çalışmıştım onlarda bu kadar zorlanmadım fransizcanin kurallarının içindeki kuralsizlik beni mahvetti inşallah zamanla o da hallolur çocuğumuz azıcık daha büyümesini bekliyorum sadece

+1 oy
(1,808 puan) tarafından

Zayif olduklarim 

Ekran ve market urunu oldu malesef ne kadar dirensemde bi yerden sonra bas edemedim ekrana maruz kaliyo abur cuburda kiyamadim 1 2 derken arkasi kesilmedi 

Asla takilmicam kendi halinde buyusun zayif da olabilir hasta da olabilir olsun sagligi yerinde olsun bagisikligi saglam olsun yeter dedim 

Aman zayif kalmasin millet laf etmesin diye yemedigi zaman baski yaptim ne cok sakindim surekli hasta oluyo bu yuzden 

Bi de sakin olurum kizmam ne yaparsa yapsin cocuk o cocuklugunu yapacak tabiki dedim bazen oyle canima tak ettirdi ki kizdim da bagirdim da sonrasi vicdan azabi

Ha bi de sunnet ettirmedigime pismanim 

Guclu olduklarim 

Bende kimseye karistirtmadim yeri geldi lafini verdim veremediysem esimle kavga ettim anneme bi daha boyle yapcaksan arama dedim 3 gun kustu kendi bilir 

Hic kimseye minnet etmedim 3 yasina geldi ne ananesi ne babanesi bi kasik bisey yediremediler kimse altini ustunu degistirmedi cocugumun her turlu ihtiyacını kendim karsiladim sadece yemegi bittikten sonra dedesi meyve yedirebilir benden izinsiz kimse tek lokma sokamaz terlese sirtindaki yelegi cikarmaya cesaret edemezler cunku baslarda serbestti baktim benden baska analari da olmjs benim dogurdugumun tepkimi koydum simdi birazcik gevseklik yapsam elimi versem kolumu kaptiririm bi de ilerde ben baktim diyemesin kimse 

Temelini cok guzel attigimi dusunuyorum egitim konusunda edebi hayayi terbiyeyi dini temelini attim cok sukur 3 yasinda geçen 2 aileyi toplayip iftara cagirdim onlara aferdersin osurmam gerek burda yapamam siz varsiniz derken cikarmis aaaa tuh kacirdim demis ya da ust bas degistirirken mahrem yerlerini kimseye gostermez birinin yaninda degistirmem gerekirse kapatir bi kere annemlerdeydik yanimdan kalkip ananesine gitmis kakasini yapmis gel degistiriyim oglum demis olmaz sana ayip annem degistirsin demis uyku tulumunu bile cikarttirmamis 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 300 göst.
27 Aralık 2022 Aile & Aşk kategorisinde Annelikguzel (1,633 puan) tarafından soruldu
+1 oy
0 cevap 22 göst.
+2 oy
0 cevap 15 göst.
4 gün önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Mesudeee (28 puan) tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 249 göst.
17 Mart 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Mesudeee (28 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,441,448 soru

23,693,757 cevap

311,177 kullanıcı

...