+3 oy
94 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,147 puan) tarafından

Gebelik şekerim mi var😟

image

6 Cevaplar

+3 oy
önce (3,192 puan) tarafından

Malesef biraz var

önce (2,147 puan) tarafından

😟İnşallah sorun olmaz ya 

-Reklam-
+2 oy
önce (112 puan) tarafından

evet biraz yüksek doktor endokrinolojiye yönlendirir seni belki önce diyet verirler, evde de kendin ölçersin şekeri, duruma göre doktor tedaviyi yönlendirir zaten

Çok teşekkür ederim canım inşallah çok problem olmaz yani diyet nasıl yaparım düşünüyorum şekerim düşüyor benim genelde böyle çıkacağını düşünmedim hiç acıkınca bayılma hissi geliyor bana şekerli şeyler yiyince kendime geliyorum nasıl olacak bilmiyorum 😟

önce (112 puan) tarafından

işte şekerli şeyler yerine daha sağlıklı şeyler yiyeceksin

basit şekerler şekeri ani hızla yükseltir, aynı hızla da düşer. 

Anladım canım haklısın bakalım yarın gideceğim doktor ne söyleyecek 

+2 oy
önce (100 puan) tarafından

Birazcık var cok değil

Teşekkür ederim canım 😟

+2 oy
önce (2,835 puan) tarafından

Çok az var canım muhtemelen diyet önerecek doktor hiç korkma üzülme ben de hamileligim boyunca diyet yaptım 

İnşallah canım ya belki dediğin gibi iyi olacak hemde çok kilo alıyorum faydasıda olur belki 

Ben ilk 4 ay 4 kilo verdim 6. Aya kadar 8 kilo aldım doktorum şok oldu bir şeyler ters gidiyor dedi işte seker yüzümden kilo alıyormuşum 41. Haftaya kadar toplam 12 kilo aldım diyet yapmyi da o kadar sevdim ki hala devam ediyorum doğumun 4. Ayında 20 kilo vermiştim bile şimdi kimle konuşsam tavsiye ediyorum 

Evet daha öncede bir yorumda konuşmuştuk banada demiştin ben hamile kalmadan önce diyetteyim 1 ayda 4 5 kilo verdim hamile kaldım ve açta kalmıyordum tam düzene soktum hamile kaldım ve son 2.yıldır kiloyla başım dertte belki dediğin gibi bende devam ederim oğluma hamileyken 17 kilo aldım doğumda 2.ay sonra 15i gitmişti ben sonra yine aldım aslında devam edersem emzirme döneminde iyi vermiştim verdikçe hoşumada gider inan 1 ay diyet yaptım 4 5 kilo verdim dedim ya yürümemde bile farketti 

Kesinlikle farkediyor insan dengeli beslenince morali bile düzgün oluyor su an hamilesin kilo falan düşüneceğin son şey olsun zaten ama sekerin bebege ciddi zararı var arkadaşım tip1 diyabet bebegi 6. Ayda sezaryenle almak zorunda kaldılar çünkü 6 kiloya ulaşmıştı kontrol altına alınmazsa tehlikeli mümkün mertebe kontrol altında tutmaya çalış dogumdan sonra zaten bitiyor

Ay Allah korusun 🙏bende bebeği çok sert hissediyorum zaten bu son 2 3 haftadır hep diyorum kilolu heralde ama şeker aklıma hiç gelmemişti oğlumda 4 kilo doğdu şekerim yoktu ama genetik olarak benzemiştir diye düşünüyordum Allah korusun 6 kilo bebek için çok zor ve şekerin bebeğe geçme ihtimali herhangi bir anomaliye sebep olması var rabbim sağlıka nasip etsin herkese inşallah 

+2 oy
önce (4,861 puan) tarafından

Ya bende gecen hafta yaptırdım bizim sağlık ocağı için referans aralığı 74- 200 benimde 131 cikmis canim neden referans aralığımız farklı ve ben kiloluyum sende kilolumusun

Her yerde referans aralığı farklı oluyır canım kiloluyum maalesef şuan 80 82.felanım. 72yle hamile kaldım 

önce (4,861 puan) tarafından

Bn swnden daha kiloluyum aman Rabbim sağlik versin sağ salim doğuralım 

Aminn inşallah canım 🙏🙏🙏

+1 oy
önce (821 puan) tarafından

Belirtilerin nelerdi acaba 

Belirtim yoktu canım sadece biraz öğünümüz geçince tansiyonum şekerim düşüyor gibi halsiz kalıp terliyordum başkada bişi yoktu 

önce (821 puan) tarafından

Bende de aynı şeyler var o yüzden sormak istedim 

Kaç haftalıksın Canım, 

İlgili sorular

+3 oy
1 cevap 54 göst.
0 oy
7 cevap 302 göst.
0 oy
3 cevap 109 göst.
31 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Alisim49 (2,564 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 119 göst.
29 Eylül 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Meltemmmm (1,023 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,440,442 soru

23,679,703 cevap

310,174 kullanıcı

...