Gebelik şekerim mi var😟
Malesef biraz var
😟İnşallah sorun olmaz ya
evet biraz yüksek doktor endokrinolojiye yönlendirir seni belki önce diyet verirler, evde de kendin ölçersin şekeri, duruma göre doktor tedaviyi yönlendirir zaten
Çok teşekkür ederim canım inşallah çok problem olmaz yani diyet nasıl yaparım düşünüyorum şekerim düşüyor benim genelde böyle çıkacağını düşünmedim hiç acıkınca bayılma hissi geliyor bana şekerli şeyler yiyince kendime geliyorum nasıl olacak bilmiyorum 😟
işte şekerli şeyler yerine daha sağlıklı şeyler yiyeceksin
basit şekerler şekeri ani hızla yükseltir, aynı hızla da düşer.
Anladım canım haklısın bakalım yarın gideceğim doktor ne söyleyecek
Birazcık var cok değil
Teşekkür ederim canım 😟
Çok az var canım muhtemelen diyet önerecek doktor hiç korkma üzülme ben de hamileligim boyunca diyet yaptım
İnşallah canım ya belki dediğin gibi iyi olacak hemde çok kilo alıyorum faydasıda olur belki
Ben ilk 4 ay 4 kilo verdim 6. Aya kadar 8 kilo aldım doktorum şok oldu bir şeyler ters gidiyor dedi işte seker yüzümden kilo alıyormuşum 41. Haftaya kadar toplam 12 kilo aldım diyet yapmyi da o kadar sevdim ki hala devam ediyorum doğumun 4. Ayında 20 kilo vermiştim bile şimdi kimle konuşsam tavsiye ediyorum
Evet daha öncede bir yorumda konuşmuştuk banada demiştin ben hamile kalmadan önce diyetteyim 1 ayda 4 5 kilo verdim hamile kaldım ve açta kalmıyordum tam düzene soktum hamile kaldım ve son 2.yıldır kiloyla başım dertte belki dediğin gibi bende devam ederim oğluma hamileyken 17 kilo aldım doğumda 2.ay sonra 15i gitmişti ben sonra yine aldım aslında devam edersem emzirme döneminde iyi vermiştim verdikçe hoşumada gider inan 1 ay diyet yaptım 4 5 kilo verdim dedim ya yürümemde bile farketti
Kesinlikle farkediyor insan dengeli beslenince morali bile düzgün oluyor su an hamilesin kilo falan düşüneceğin son şey olsun zaten ama sekerin bebege ciddi zararı var arkadaşım tip1 diyabet bebegi 6. Ayda sezaryenle almak zorunda kaldılar çünkü 6 kiloya ulaşmıştı kontrol altına alınmazsa tehlikeli mümkün mertebe kontrol altında tutmaya çalış dogumdan sonra zaten bitiyor
Ay Allah korusun 🙏bende bebeği çok sert hissediyorum zaten bu son 2 3 haftadır hep diyorum kilolu heralde ama şeker aklıma hiç gelmemişti oğlumda 4 kilo doğdu şekerim yoktu ama genetik olarak benzemiştir diye düşünüyordum Allah korusun 6 kilo bebek için çok zor ve şekerin bebeğe geçme ihtimali herhangi bir anomaliye sebep olması var rabbim sağlıka nasip etsin herkese inşallah
Ya bende gecen hafta yaptırdım bizim sağlık ocağı için referans aralığı 74- 200 benimde 131 cikmis canim neden referans aralığımız farklı ve ben kiloluyum sende kilolumusun
Her yerde referans aralığı farklı oluyır canım kiloluyum maalesef şuan 80 82.felanım. 72yle hamile kaldım
Bn swnden daha kiloluyum aman Rabbim sağlik versin sağ salim doğuralım
Aminn inşallah canım 🙏🙏🙏
Belirtilerin nelerdi acaba
Belirtim yoktu canım sadece biraz öğünümüz geçince tansiyonum şekerim düşüyor gibi halsiz kalıp terliyordum başkada bişi yoktu
Bende de aynı şeyler var o yüzden sormak istedim
Kaç haftalıksın Canım,
1,440,442 soru
23,679,703 cevap
310,174 kullanıcı