+1 oy
128 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (4,298 puan) tarafından

Gece uyumadan 150 ml sonra bir kere daha 150ml içiyor. En son 120ml sabaha doğru. Alışkanlıktan mi uyanıyor yoksa gerçekten açlıktan mi. Gunduz tek ek gıda alıyor mama içmiyor. 9 aylık bu arada

Birde ne zaman ayrı pişirmeyi bıraktınız? Ilk kızım 1 yaşına kadar Tuzsuz yedirdim ayrı pişirdim simdide çok seçici ve iştahsız. Annem daha ayrı pişirme sizin yemeklerinizden ver diyor.  

12 Cevaplar

+1 oy
(7,664 puan) tarafından

yanlizca sansli annelerin cocukalri kendi brakir gece beslenmesini kadir gecesi doganlar:)) senin insan ustu caaba harcaman lazim . 1 yas donra saat basi 18 aydan sonra yarim saatte bir zirt birt kalkar. memeyi braktigi zaman uyanmayida keser. yada mamayi brakinca 2 yas civari

(4,298 puan) tarafından

Evet kızımi 20 ay emzirdim gece çok kalkardı bu mama ağırlıklı 1 yaşında keserim gece mamayı en geç 1.5 yaşında 

-Reklam-
0 oy
(25,906 puan) tarafından

2 aylikken biraktim gece yemesini. 

(7,664 puan) tarafından

hey madallah :)) iki aylik beneye nasi laf anlattin apartmani yikip koca turkiyeyi sallamadimi🧿😂😂

(4,298 puan) tarafından

Baya erken 

(25,906 puan) tarafından

Rusyadayim kiz 😁

5 gün zorlandim sonrasi sabaha kadar uykuuuu😁😁😁

(7,664 puan) tarafından

iki aylik bebek rusyadan turkiyeyi sallar😂😂😂

(25,906 puan) tarafından

,🤣🤣😁😁😁

0 oy
(5,351 puan) tarafından

1 yaştı sanırım sadece yatmadan önce içiyordu. Bence de yiyebileceği şeylerse ayrı pişirme henüz yedirmediğin bir yemek yaparsan ayrı pişirirsin. Tabi fazla baharatlı yiyorsanız ona bir tabak ayırdıktan sonra baharatını atabilirsin 

(4,298 puan) tarafından

Fazla Baharatlı yemiyoruz 

0 oy
(2,096 puan) tarafından

Benimde 8 güne 9 oluyor gece 2 bazen daha fazla uyanıyor su veriyorum istemiyor çokta versem azda versem uyanıyor o yüzden ölçüyü azaltım ben ölçüleri azaltır bir yaşına doğru tamamen keserim diye düşünüyorum ama bakalım

(4,298 puan) tarafından

Bende öyle yaparım sanırım en geç 1 yaşında keserim. Kilosu normal fazla değil şuan kesersem kilo alımı yavaşlar diye korkuyorum 

0 oy
(209 puan) tarafından

Mamayı 17 aylık iken kestim cnm 

0 oy
(5,125 puan) tarafından

Gece mamasini 1 yaşında kestim. Ayrı yedirmeyide 9 aylik bıraktım kendi yemeklerimizi tuzsuz ve az salçalı yapıp veriyordum. 1 yaşından sonra da normal yemek verdim tuzlu bizim yedigimizden

(4,298 puan) tarafından

Bende yavaş yavaş bizim yemeklerden vermeye başlayayım o zaman ama daha tam katı yiyemiyor 

(5,125 puan) tarafından

Alışır zamanla zaten 1 yaş civarı kaşığı reddediyorlar kendileri yemek istiyolar. O yüzden mecburen onuna katı şeyler koyuyorsun eliyle tutup yiyecek şekilde 

0 oy
(4,670 puan) tarafından

4 aylıktı gece kalkmayı bıraktı o gün bu gündür gece kalkmaz 

(4,298 puan) tarafından

Erken bırakmış 

0 oy
(19 puan) tarafından

1 yaşında bıraktı canım , yatmadan mamasını veruyorum 8 gibi sonra yatırıyorum bıdaha sabah kalkınca kahvaltı yapıyoruz 

0 oy
(2,041 puan) tarafından

15 ay civari gece beslenmesini kestim. uyandı emmek istedi vermedim. 1 haftada bıraktı. mama veriyor olsaydım da aynı şekilde yapardım 

0 oy
(18,926 puan) tarafından

2 aylıkken bıraktım gece 2 3 gibi rüya beslenmesi yaptırıyordum sadece 6 aylıkken uyansa bile beslenmeyi kestim uyandıgında su verdim sadece 1 2 defa öyle kalktı sonra hiç kalkmadı

0 oy
(2,100 puan) tarafından

Bende 9.ayda kestim. Normalde 1 yaş önerilir. Kilo alımı iyiyse bebeğe göre en erken 9 ay. 9 aylık bir bebek muhtelemen aciktigi için kalkar çünkü sizinkisi günlük ihtiyacını karşılamıyor. Ana besini hala amne sütü veya formül mama. Siz gündüz sadece katı gıda besliyorsunuz. Mama almıyor. Gece de beslemezseni yani hiç mama almazsa malesef ihtiyacı olan vitamin mineral değerleri karşılanmaz, gelişim geriliği gibi sorunlar yaşarsınız. Gece beslemesini kesecekseniz mutlaka gündüz beslenmesine mama ekleyin. Zaten tüm uzmanlar 18.aya kadar mama alınmasını istiyor. 9 ay kesmek için hiç zamanı olan bir ay değil. 1 yasa kadar ana besini anne sütü veya mama çünkü. 1 yasa kadar katı gıdayı bir kaşık alsada olur ama mama almazsa olmaz. O aylarda bebeğim günlük 600-800 ml civarı mama alıyordu. Beslenmesinde zaten şuan önce katı besleme hemen arkasından mama vermelisiniz tam doyum ve ideal gelişim icin. Yemeği de 9.aydan sonra tuzsuz ama baharatlı olarak vermeye başladım. 1 yaş sonrası da gözyaşı kadar ekledim tuz. Seçici olmasının ayrı yemesiyle hiç alakası olduğunu düşünmüyorum öyle olsa eskiden analar hiç özel yapmıyordu hiç seçici çocuk olmaması lazım. Bu tamamen bebeğe yaklaşım tarzıyla alakalı. Her besini tadar, oguruyor diye bırakmazsaniz farklı alternatiflerle çeşitli ve zorlamadan besleme yaparsanız bebeğin secici olma şansı yok 

(1,328 puan) tarafından

Cansu birşey sorucam günlük 450 ml mama zor veriyorum içmiyor doktorda mamayı azalt ek gıdaya ağırlık ver dedi bu yüzden ek gııdayı yedirmeye çalışıyorum yanlış mı sence bu tutum 

(2,100 puan) tarafından

Şimdi artık beslenmede katı gıda mama yarı yarıya düzende seninki de kuzu, önce katı besleme yapıp arkasından aldığı kadar mama vermelisin. 9.aydsn sonra önce katı gıda. Sonra hemen arkasından doyana kadar mama. Mutlaka 400 ml olsa bile almalı 1 yasa kadar ama önce katı beslemelisin. Doğru demiş yani. Bence mamayı azaltmaya çalışma ama katı besleme sonrası ver. Hiç icmiyosa rüya besleme yap. O da olmadı mamayla muhallebi yap tarifleri var bu uygulamada da. Günlük ihtiyaci her bebeğin ayrı tabi ki ama 1 yasa kadar alması gereken kilo*20 öğün başı. 8 kg ise 150 ml verebilirsin. Katı gıda zaten 3 kere falan alır. Arkasından içtiği kadar mama ver. Birde uyku önceleri teklif et. Mamayı icirmekte sende zorlaniyorsun sanırım bende çok zorlandım ilk 9 ay. Şırınga kaşık vs vs. Sonra katı gıda yemeye alıştıkça mamaya da alıştı ben ilk 6 ay hiç 120 ml bile görmedim 1 yasa kadar da anca 120-150 iciyodu. 1 yaştan sonra 210 bile iciyo şimdi zamanla düzelir. Öğün yerlerini değiştirebilirsin ek gıdada zorlaniyosan. Mesela sabah çorba öğlen kahvaltı akşam yemek gibi 

(1,328 puan) tarafından

Yok tam dediğin gibi önce ek gıda sonra mama verıyorum sabah kahvaltı +mama öğleden sonra yıne çorba+mama akşamda aynı ama dediğim gibi mama olarak 450 ml ı geçmiyor içmiyor fazlası çöp oluyor bende bı arkadasın yazısını okuduydım sanırım sevvalice idi 600-800 arası içmeli 450 az dediydi ordan aklkmda kaldı içmiyor yani pek fazla sanırım ek gıda tutuyor onu 

(1,328 puan) tarafından

Bak sabah 1 yumurta 2 tane topi peynir 1 tane burgu uzun peynir 2 tane zeytin yarım rendelenmiş salatalık verdim  1 çay kaşığı labne 1 çay kaşığı atom karışım şükür yedi bunları bunun üstüne işte uyumadan mama vereyım dıyorum az içiyor sanırım acıkmıuor sence vermiş olduğum bu kahvaltı az mı çokmu

(2,100 puan) tarafından

Yok canım bence iyi. Fazla değil. Ya biz diyoruz hep şu kafar olmalı bu kadar olmalı diye ama her bebeğin ihtiyacı farkli işte. Benim kızla 4 gün arası olsan arkadasim var onun kız 2 aylıkken 150 ml iciyodu 6 aylık 180 iciyodu ben gördükçe psikolojim bozulurdu sorun var diye ama doktorum 5 aylık kontrolünde demisti ki bebek ister 60 ister 210 içsin ikiside normaldir. Her bebek nizami su kadar beslenmeli diye bir kural yok. Anne sütünü mesela nasıl bebek ister az ister çok emiyor. Bu da öyle. Sen yine sabit yap bence 120-150. O istersen içsin içmezse zorlama. Bu beslenme düzenine ek uyurken vermeyi bir dene. Rüya besleme olarak bir öğünde. Baktın içmiyor onu da vermezsin. Bebek muhtemelen doydugu için fazlasını istemiyor. Akşam saatleri biraz daha fazla yapabilirsin. Sabah kahvaltı verdin arkasından mama verdin mesela 120, öğlen çorba yine 120 ml mama, 3-4 arası bir kez daha ver onu ek gıda olmadan veriyorsun sanırım ki onu 150-180 yap mesela, eğer orda da bir ara öğün veriyorsan az ver mesela bir dilim elma, iki yemek kaşığı yoğurt sadece gibi. Akşamda yine yemek yesin arkasından mama ver 120. Bir kezde uyumadan hemen önce veya uyurken verirsin 120. Gece de bir kez beslenir 120ml. 700-800 ml mama yapar bu düzende. Saatleri biraz erkene cek. 8-9 sabah beslenmesi, 12-1 öğlen beslenmesi,3-4 ara beslenme, 7 gibi akşam öğünü, 9 gibi gece uyku öğünü. Ben bu düzende bu saatlerde besleme yapıyordum 800 ml falan iciyordu bu şekilde. Birde ben hep söylüyorum ama beni kimse takmıyo Bebelac gibi Aptamil gibi mamalar şekerli ve çocukları şişiriyor. Bunlar yerine comfort mamalar kullanmak lazım. Hipp combiotic, sma comfort, evolvia, Aptamil prossineo gibi mamaler kulkanmak lazım. Düz mama değil. Eğer sende mamayı bunlardan birini kullanmıyorsan değiştir bence. Sen sanırım ki bebivita veriyordun. Ne kadar hipple aynı deselerde içerik olarak baktım pekte aynı değiller. Cozunmediginden de sende anlayabilirsin. O mamayı hiç begenmedim hiç tabsiye edemiyorum. Köpükleri iki metre oluyor şişirme olasılığı yok. O da bebeği hemen tıkıyor 

(1,328 puan) tarafından

Sabah kahvaltı sonrası 120 öğlen  beslenme sonrası 120 akşam uyku öncesi 120 teklif edıyorum birde gece uyku beslemesi 120 önceden ek gıdayı az verip 150 verıodum ama şimdi baktım boşa gıdıyor aşağı çektim sanırım sabah geç uyandığı için böyle 10 gibi kalkar 1 öğünü burdan atlıyoruz erken kalksa 8 gbı ordan da 120 içerdi dediğin gibi ama sabah uykusuna onun da ihtiyacı var özellikle benım çünkü kurtlu çocuk 1 dakıka durmıyor enerji güç kalmıyor bende napayım o uyıyunva benımde işime gelıyor onla uyuyorum bebevıta 1.5 ay kadra verdım ama kılo aldırmadı besleyıcılığı düşük geldi emzirmeyi de bırakınca en azındam anne sütü ihtiyacını daha iyi alsın dıye evolvia ya geçtim canım bırde bebevıta çok kaka yaptırıyordu inan günde 5-6 kez şuan günde 2 veya 3 yapıyor  

(2,100 puan) tarafından

Bu dönemden sonra her beslenme sonrası da yapabilir kuzum, benim kızımda her beslenme sonrası hemen hemen yapıyor bazen günde 4-5 oluyor. 16 ayli khalen aynı, kilo alımı da oldukça iyi. Bence bir tık daha erken kaldır. Düzeni için çok önemli. 8-8.30 civarı uyanmalari gerekiyor 10 çok geç. 

0 oy
(1,328 puan) tarafından

Gece uyanmaz sabaha karşı 5 de ben kendim kalkarım acıkır dıye  120 cc mama yaparım uykulu içirrrim şuan 9 ay 12 günlük 7.5 aydan bu yana böyle sütü 7.ayda kesmek durumunda kaldım 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 274 göst.
22 Eylül 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 381 göst.
17 Mart 2023 Diğer kategorisinde Mesude (2,533 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 129 göst.
13 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde -anne- (14,562 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 200 göst.