+1 oy
167 göst.
Diğer kategorisinde (748 puan) tarafından

Bebeğim 2 aylık ve 11 gün küvez süreci oldu küvezdeyken biberona alıştı ve ilk günden beri meme reddi var ağlayarak tutturuyordum birde 15 20 dk da emse aktif emmiyordu. 

2 aydır sağıp veriyorum sütümü yeni yeni tutmaya başladı ama (tek memeyi emiyor ve uyanınca sadece bir kere tutuyor ağzından çıkınca bir daha almıyor) 

Karnı doysun diye suan sagdıgım sütü vermeye devam ediyorum. 

Asıl sorum şu sağ memeyi almadığı için sağı sağıyorum ama sol memeyi sağsam mı kararsızım sağsam süt kalmayacak sağmasam aktif ve çok emmedigi için sütüm azalacak 

9 Cevaplar

+1 oy
(2,414 puan) tarafından

sağmazsan diğerinde azalır. ikisi de azalır hatta

eds yöntemini dene bence

(748 puan) tarafından

Önceki bebeğimde eds için malzeme almıştım bu bebeğimde de kullanmak istedim ama olmadı memeyi de düzgün kavramıyordu aslında suan deneyebilirim ama nerede olduğunu bulamadım gece olmaz belki ama gündüz denerim bulursam. Aslında bosaltabilirse süt var gibi ama tam boşaltmayı beceremedi birde tek göğüs yetersiz geliyor tabi 

-Reklam-
+1 oy
(14,974 puan) tarafından

Benimki de sütüm yetmediği için mama destekli emziriyordum ilerleyen aylarda tamamen meme reddi yaşadık ve bırakmıştı inşallah seninki bırakmaz 

(748 puan) tarafından
+1

Bizim zaten baştan beri meme reddi vardı yeni yeni tutmaya başladı ilk kızımda meme+mama ilerliyorduk hastalıgımdan dolayı 2 hafta emziremedim sütümü sağıp döktüm sonrasında meme reddiyle tamamen bırakmıştı benimki de. Bu kızımda da aynısı yaşamak istemiyorum ama daha yeni memeye tutturabildim oda her zaman tutmuyor bi kere alıyo ikinciye ağlıyor. Biberonu aradan çıkarabiliriz inşallah 

(14,974 puan) tarafından

Biberon çok vermeyince inşallah çıkarırsınız tamamen ben yapamadım emzirmeye çalışınca krize giriyordu resmen ağlamaktan 

(748 puan) tarafından
+1

Biberondan sonra yine tutuyor ama işte o an karnı çok aç olmuyor açken bebeklerin krizlerini bastırmak zor oluyor memeye zorlayınca daha çok uzaklaşıyorlar o yüzden bu zamana kadar hep keyfini bekledim istemiyorsa hiç zorlamadım bazı günler hiç tutmadı bazı günler daha sık emdi bakalım bundan sonraki süreç nasıl olacak 

(14,974 puan) tarafından

Hayırlısı olsun inşallah emzirmeye devam edersin 

(748 puan) tarafından
+1

İnşallah çok sagol 

0 oy
tarafından

Bol su ic sıcak kompres, duş,  bol bol sağ,  masaj yap düzenli periyotlarda açılır.

(748 puan) tarafından

Sütümü en çok uyku etkiliyor uyuyabilirsem uyumaya çalışıyorum sağımı maalesef 4 saatte bir falan yapabiliyorum bazen daha da sarkabiliyor suan için aynı gidiyor miktar olarak o yüzden ekstra takviye ihtiyaç duymadım ama suan kızım sürekli memede olduğu için eskisi gibi doluluk yok. Dikkat etmeye çalışayım inşallah teşekkür ederim 

0 oy
(574 puan) tarafından

Biraz acımasızca gelebilir ama aç bırakmayı dene bi süre bebeği. Biberonla süt verme, acıktığında meneni ver, almazsa biberonla verme birkaç öğün boyunca. Ağlamaları seni yıldırabilir ama direnmeyi dene. Eşimin babaannesi anlatır, eski zaman, gelin köy işlerini yapsın diye kaynanası çocuğu biberonla besliyo, bi süre sonra bebek memeyi almıyo, biberon uzatınca açıyo hemen ağzını. Kadın biberon vermeyip aç bırakmış, o gnün akşamına memeye geri dönmüş. kesinlikle sonuç verebilir diye bi kaide yok ama en azından denemelisin bence 

(748 puan) tarafından

Ya buraya yazdıktan sonra benim de aklıma bu geldi aslında. Kızım ilk uyandığında emziriyorum bi 10 dk falan emiyor ve ikinciye almasını istiyorum asla emmiyor aglıyo kendini geri çekiyor meme reddinde olduğu gibi. sonra kendi bırakıyo altını falan açıyorum gevşiyor ama karnı tam doymuyor hem çok aktif değil hem de kısa emiyor. Sonrasında meme tutmadığı ve aşırı ağladığı  için biberon veriyorum ama onu başka türlü oyalayarak meme vermeyi mi denesem. Biberonun üstünden zaman geçince memeyi alıyor çünkü. İlk zamanlar aç olduğunda asla meme tutmuyordu ağlama krizlerine giriyordu ve sadece uykusu varken hafif karnı tokken içiyordu buna da şükür. Tesekkür ederim tavsiye için 

(574 puan) tarafından

Benimki bir hafta sonra 4 aylık olacak, bazen 4 5 saat boyunca hiçbir şekilde memeyi almıyo, emzirmeye çalışırsam kendini geri ata ata ağlıyo, bazen 1 2 dakika kadar emip bırakıyo, yarım saat bi saat sonra tekrar emmek istiyo. Emdiği o 10 dakikada muhtemelen karnını doyuracak kadarını alıyodur sütün, gene kendin bilirsin tabi ama bence birkaç öğün boyunca acıktığında meme teklif edip biberon vermemeyi dene. 3 5 saat açlık kaldırabileceği bi süre dert etme. Ha, biraz fazla ağlak olabilir, tek mesele o. Ağlarken memeyi reddediyosa ısrarla vermeye çalışma ama, sakinleştirip öyle teklif et

(748 puan) tarafından

Ya iki çocuğum var ama ben hiç aktif olarak emziremedim ilk bebeğimde 3 ay emzirebildim sütüm azdı mamayla destekliyordum sonrasında. 3. Ayda meme reddiyle sonlandı bu bebegimde de baştan beri meme reddi vardı küvezde kilo kaybetti eve geldiğinde prematüre gibiydi o yüzden ben de kilo alsın sütümü içsin de nasıl içerse içsin dedim zorlamadım memeye donmesini ve emme refleksinin gelişmesini bekledim emmeye refleksi 40 ından sonra memeye dönmesi de 54 55. Günü buldu son aylık kontrolünde doktor günlük kilo alımı yeteri kadar değil dedi. O ara bebeğim geceleri çok uzun uyuyordu 4 5 saati buluyordu gündüz de kusmaları oluyordu. Gündüz iki saatte bir gece de üç saatte bir besle dedi. Eşim de saatlere dikkat et diye uyarıyor gündüz zaten her açıldığında versem de gece yorgun düşüyorum ve sağım işi de olunca yüne 3 saati geçiriyorum gündüz şimdi yarım yamalak beslenmeye başladı önce bi meme sonra biberon arada gaz sancısı ya da biberon reddi tam anlayamadım parça parça içiyor sürekli acıkıyor ve sürekli uykusuz bugün sadece bi saat uyudu sanırım… Kısacası aç kalma korkusu kilosundan dolayı bir de aktif emzirme nasıl olur bilmediğim için bebeklere ne kadar yeterli olur tüm bebekler mi böyle bilmiyorum 

(574 puan) tarafından

Benim ilk bebeğim bu, ilk zamanlarda uyu em uyu em derken yarım saate yakın memede kalırdı, takribi 1 2 aylıkken gece emmeleri 3 5 dakikaya kadar indi ama saat başı emmek istiyodu nerdeyse. Bir hafta sonra 4 aylık olacak, hala yarım saatte bi saatte bi emmek istiyo çoğu zaman, bazen ne oluyosa 3 5 saat hiç emmek istemiyo, huyu değişiyo kısaca sürekli

(748 puan) tarafından

Hımmmm kısa kısa emmeleri normal o zaman eğer tutarsa ben de sık emzirmeye çalışayım teşekkür ederim 

0 oy
(244 puan) tarafından

İki göğsünü de sağ. Bir de biberon verirken de emzirir pozisyon da göğüsün açık şekilde ver. Kokuna alışır böylelikle. Göğsünü vermekten çekinme

(748 puan) tarafından

Evet ikisini de sağmaya karar verdim sagdan sonra emzirip solu da sağdım. Ya iki gündür ya gazı var ya da biberon reddi başladı biberonu ağzına alıp biraz içtiği an ağlama krizlerine giriyor ilk defa biberon tutuyormuş gibi dilinde dolandırıyor ya da içip geri itiyor dün tüm gün öyleydi gazı da var gibiydi bugün yine aynı davrandı kucağımda içmedi yastığa yan yatırıp sırtını pıspıslayıp vermeyi denedim öyle tuttu biraz. Biberonda da memeyi mi arıyor acaba ağzını kocaman acıp emmeye çalışıyor çünkü eskiden ucunu çeker böyle sık ağlamazdı… benim gibi bebeğimin de aklı karışık :/ :)

(244 puan) tarafından

Evin içinde değişik şekillerde emzirin. Rabbim yardımcınız olsun inşaAllah

(748 puan) tarafından

Ayakta falan denedim ama tutmamıştı tekrar deneyeyim farklı şekilde. Çok teşekkür ederim 

0 oy
(2,120 puan) tarafından

Süt kalmayacak diye birsey olmuyor 2 3 saatte bir ben sagiyorum bazende emziriyorum keyfimize göre gidiyoruz benimde bebegim 2.5 aylik

(748 puan) tarafından

Sağım ve emzirme sıralamasını nasıl yapıyorsunuz benim tek memeyi alıyor memede uzun durmuyor ve istediğim gibi aktif emmiyor o yüzden yetmemesinden korktum sadece memeyle doymasını istiyorum ama suan o aşamaya daha var galiba 

(2,120 puan) tarafından

Benimki çok kusuyordu emziriyorum sola geçmeden çıkarıyordu sayarak buldum caresini ama bazende emziriyorum emmeyide seviyor özellikle sabahlar emzirirken sonrada kalani sagiyorum..sagma işlemi yaparken 20 dakika bir göğüs 20 dakika diğer göğüs sonra 10 dakika olarak devam ediyorum en fazla bir görüşten 3 defa sagoyorum sut çoğalsın diye küme sağım olarak geçiyor.. 

Bende işe yaradı 30 ml zor cikarken simdi 90 120 ml arasi bebeğime yetecek kadar çıkıyor 

(748 puan) tarafından

Sanırım biliyorum onu ilk kızımda denemiştim hatta kızım küvezdeyken farkında olmadan yapıyordum onu ana göğüslerim çok hassaslaşıyor sağım yaparken sağım süresini Kısa tutup deneyeyim öyle de ise yarar inşallah. Peki bebeğiniz memede ne kadar kalıyor açken sağdıgınız sütten kaç ml içiyor 

(748 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Ben sağım süresini maalesef çok uzun tutuyorum hem iki çocukla yetişemiyorum hem de çok sık sagınca kızarıyor bu sefer emzirme ve sağım zorlaşıyor. Kızım çok aktif emmedigi için ve gec sagdıgım için toplamda 140-240 arası değişiyor uyku ve dinlenme durumuma göre. Bunları yazarken 5 saat aradan sonra Kısa sürelerle küme sağımı denedim 170 çıktı (Kızımı aralarda sol gögsümle emzirdim emdiği kadar) 

0 oy
(1,474 puan) tarafından

Canım hastanelerde emzirme danışmanları oluyor 

Sağıpda biberonla iyice alışıyorlar.benim büyük oğlumda tutmadı sağıp verdim düzenli sağamayıncada kesildi sütüm.

(748 puan) tarafından

Ücra bi ilçedeyim buradaki hastanede varmış ama ulaşamadım kendisine hastaneye de gidemiyorum suan… çok mu ara verdin ne sıklıkla sağdın bende 4 5 saatte bir sağıyorum bazen daha da uzuyor gece ya da dışarı çıkınca inşallah azalmaz :/

(1,474 puan) tarafından

2 saate bir sağmak lazımmış ben işten güçten vakit buldukça sağım yapıyordum 

(748 puan) tarafından

Anladım teşekkür ederim 

0 oy
(51 puan) tarafından

5 çocuğum var 3 de meme reddi yasadım birinde de sağ memeyi alıp sol memeyi emmek istemiyordu aç uyku moduna sokuyordum kucagımda uykuya dalış anında veriyordum veya acıkıp uyanınca uyku sersemliği geçmeden verirdim şimdi kızım 2 aylık sağ memeyi alıp aynı solu almadı öyle yaptım işe yarıyordu allah yardımcın olsun sabırlı olup pes etmezsen başarıyorsun 

(748 puan) tarafından

2 aydır asla istemiyordu hep savaş halindeydi canı isterse 5 dk canı isterse 15 dk canı istemezse ağzını bile sürmüyordu sabırla bekledim hiç diretmedim güzel hallerini bekledim öyle verdim suan ağlamadan tutması bile mucize benim için keşke bir de aktif emip bosaltabilse o zaman daha da mutlu olacağım… ikisi emip boşaltsa sütüm yeter ama şuanki durumda biberona mecburum sağ memeyi sola tam alıstıktan sonra tekrar deneyeceğim hastanede tutmuştu aslında 12 günlükken sonradan tutamamaya başladı 

(51 puan) tarafından

Oğlum 1 aylıkken bir red etti memeyi ne yollar denedim gece gaz agrısını gesiyordum aclıktan aglayıp uyumazdım bende aglardım onunlar birlikte gezdirerek yatarak 16. Ayına kadar pış pışlıyarak emdi 16 ayda artık yoruldum ugrasmayacagım dedim ben pış pış kesince zorlamayıda bırakınca kendisi bıraktı emerken örüyordu o derece begenmiyordu şimdi duam inşallah kızım emer bırakmaz kolay gelsin ugraştırıcı bir iş

(748 puan) tarafından

Ah ya cefakar anneler nler cekmissin inşallah Allah olsun

0 oy
(13,666 puan) tarafından

Silikon göğüs ucu ile emzirmeyi denedin mi 

(748 puan) tarafından

Yok denemedim aslında aklıma geldi ama almadım ilk bebeğimde kullanayım demiştim ama ben beceremedim galiba takamadım onu bırakmak da zor oluyormuş o yüzden vazgeçtim 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 134 göst.
17 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Zeynepm (241 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 157 göst.
7 Şubat 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Elanur07 (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 142 göst.
7 Eylül 2021 Aile & Aşk kategorisinde DuyguHira (154 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 238 göst.
8 Mayıs 2021 Aile & Aşk kategorisinde alparslaninannesii (1,094 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,456,514 soru

23,898,222 cevap

322,203 kullanıcı

...