Arkadaşlar 6 buçuk aylık kızım var bu gece 10 dakikada bir emmeye kalkıyor artık emmeyi kesmek istiyorum bu aylarda kesen Var mı herhangi bir sıkıntı olur mu kesince uykular düzene girdi mi ve uyandığı vakit emmek için ağladığı vakit ne yapmam lazım Nasıl oyalamam lazım
Lutfen fikir verin
Kız çok küçük 6 buçuk aylık nedir 16 buçuk aylık mı demek istedin yoksa?
Hayır pes etmedim uyku eğitimine devam Ama yaklaşık günlük 6-7 saatim bebeği uyutmakla geçiyor ve çok fazla ağlıyor
Benim kızımda aynıydı gözüm açık rüya görüyordum gece uykularimiz sıfırdı çok zorlu günlerdi geçti gitti seni iyi anlıyorum canım. Allah yardımcın olsun.
Gerçekten çok zor ve benim bu üçüncü çocuğum tek çocuk olsa ona göre ayak uydurayım ama gerçekten çok zor etrafımda arkadaşların çocuklarını görüyorum uykuları ağlamaları her şeyi düzenle Benimki dışarıda bebek arabasında bile durmuyor kucağımda geziyoruz
Oyy benim tek çocuk pertim çıkmıştı. Diğer çocukların nasıldı
Ilk kizim da cok aglardi cok uyanirdi ama düzeni vardi 2. Kizim da boyleydi AMA 2 cocukla yine yetisiyordum
3. Kizimda artik daha zorlandim butun isler birikiyor
Simdi ebeleri aradim bakalim onay verecek lermi emmesini kesmeyi
Evet aslında ufak değil kesebilirsiniz ben biraz daha büyükken yaptım ama geceleri piş piş pat pat yöntemi ile uyuttum uyaninca geri gece olduğu için uykuya dalması daha kolay oluyordu
6 aylık bı bebeği sütten kesmek mantıklımi sence en azından bir yaşını geçmesini bekle tam diş dönemi o yüzdendir sürekli emmek istemesi
Hayir dogdugu gunden beri ayni
1 yaşına kadar emzir. şu sıraşar diş sıkıntısı da yaşıyor o yüzden de emmek ister.
1 yaşından sonra gelişimine göre karar verirsin
15 aylık bıraktım ben gece beslenmesini
Malesef bir yasina kadar bekleyemem hic uyumuyor o kadar sabredemem baalayacam hemen
gelişimini etkiler benden demesi. çünkü 1 yaşına kadar ana besini anne sütü
ek gıda, sadece ek gıda
Zaten gündüz emecek gece kesmeyi düşünüyorum ben
onun gece beslenmesine de ihtiyacı var
1buçuk yayında memeyi tamamen kestim gece emmeyi o güne kadar bırakmadı
Sabır taşı ile 2günde kestim gece uykumuz deliksiz oldu. Ama memeyi kontrol ediyordu o yüzden sürekli sabır taşını sürüyordum ona göstermeden
Ben tamamen kesmeyeceğim gündüz emzireceğim gece beslenmesini keseceğim
İşte tek gece nasıl olur bilmiyorum onu demek istedim
Çok küçük canım yaza kadar en azından sabret yazıktır anne sütü dişin sağlığını bağışıklığı güçlendiriyor
Bence alakasi yok gunduz istedigi kadar emsin gece emmesin istiyom Çünkü hakikaten bir saat uyuduğunu bile görmüyorum en fazla yarım saatte bir emmeye kalkıyor ve ben aylardır uykusuzum
He tamamen kesmicen ozaman bilmiyorum canım ben hiç denemedim öyle. Benimde gece emiyor ama uyanmiyorum direk göğüsmu çıkarıyorum emiyor oda bende uyuyoruz o şekilde uyanmadan
10 dakikada bir uyaniyor ya surekli guzel uykuya dalamiyor
Anladım canım Allah yardımcın olsun
@Sekerkizz yardim
Seni cok iyi anliyorum. Cunku gundyz bebeğim dis doneminde o kadar zorlaniyorummki.
Ben su vermedim canim çünkü 2 aylikti su olmazdı. Bence sende hicbirsey vermeden uyutmaya calis. Sen zaten zorlaniyorsun azdaha dışını sık inşallah faydasi olur ..
Yatmadan önce bir şey yediriyor musun peki
Yatmadan emziriyorum oyle yatiriyorum.
Çorba meyve mama vesaire veriyormusun tok kalsin diye
Yatmadan meyve yiyoz gece biz yerken onada veriyom. Farkli hicbirsey vermiyom
Benim bebeğim de öyle beni hiç uyutmazdı 8. aydan sonra gece uzun uyumaya başladı uzun dediğim de maksimum üç saat, kalkıp emip geri uyuyor 10 aylık oldu uyansa da artık kendi geri uyumaya başladı. Bence biraz daha bekle 6 aylık çok küçük diş sancıları bitince uyumaya başlar
Canım gece mama versen mama daha doyurucu oluyor ya en azından açlıktan uyanmadigini bilirsin birde nasıl uyutuyorsun eğitim alıyorum demişsin egitmene sordun mu ne olacak böyle diye desteksiz uykuda gece sık uyanmaz vardır bı derdi
Derdi gece boyu emmek yatarken gece mamasi yapicam bide banyo yaptiracam
Doktor kes dedi gece beslenmesini sordum bugun
Guyya desteksiz uyutuyom biraz besikte oyalaniyor aglarsa omzumda pis pis yapiyom
1,447,112 soru
23,771,638 cevap
315,976 kullanıcı