0 oy
157 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (6,012 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Selam hanımlar ☺️

Bugün göz kontrolüne gittim. Normal muayene olduğu için niyetlendim. Sol gözümde %95 görme kaybı ve göz kuruluğu var. Göz içi ödem oluşmuş ve bunun için göz içine enjeksiyona karar verdi dr’um. Ve göz içine enjeksiyon uyguladı. 

Geliyooor günün sorusu. 

Göz içine enjeksiyon orucu bozar mı?

Hadi şu bacınızı bilgilendirin 

6 Cevaplar

0 oy
(9,073 puan) tarafından

Bozmaz diye biliyorum geçmiş olsun 

(6,012 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım inşallah bozulmaz ☺️

-Reklam-
0 oy
(3,795 puan) tarafından

Valla bilemedim ama göz damlası ve aşi bozmuyor göz içine enjeksiyon da bozmaz diye düşünüyorum ama siz alofetvayi bir arayıp sorun onlar daha iyi bilirler 

(6,012 puan) tarafından

Hay aklınla bin yaşa dur arayayım 😌

0 oy
(560 puan) tarafından

Gözün icine yapılan  enjeksiyon boğazdan akıp mideye gitti mi ? Bazen göz damlası damlatiriz öyle olur yaaa genizden boğaza gider filan sonra mide eğer öyle olduysa oruç gider gibi ama ben bilemem netbbir şekilde gitti demem günahına girmem 

(6,012 puan) tarafından

İnan alo fetva hattını aramak aklıma gelmedi. Aradım göz damlası mahiyetinde olduğu için bozmaz dedi. 

Teşekkür ederim 🙏🏻 

0 oy
(1,107 puan) tarafından

Hanefi mezhebin göre göz damlası orucu bozmaz.

İğne yapmak imamı azama göre bozar (esas alınan görüş budur, bozar) ama imameyne göre bozmaz. Her iki durumda da kaza gerekir.

Enjeksiyon iğne olduğu için nereye olursa olsun bozar. Yani bozuldu. Ama keşke olmadan evvel sorsaydınız da ramazanın bitmesine çok az kalmışken bayramdan sonrasına erteleyin denseydi. Hastalığınız orucunuzu bozmanıza müsaade ediyor mu etmiyor mu belli değil çünkü. 

Bozuldu ama akşama kadar hiçbir şey yiyip içmeden günü tamamlamanız vaciptir. Oruçlu gibi. Sonra gününe gün kaza edersiniz. 

(6,012 puan) tarafından

Alo fetva hattını aradım yorumunu görmeden önce. “Göz içine enjeksiyon, göz damlası mahiyetinde olduğu için bozmaz.” dedi. 

Hiçbir şey yiyip içmedim. Ben devam edeyim sonra kaza edeyim. 

Canım normal muayene diyerek gittim. Drum enjeksiyon yapalım ödev ve enfeksiyon var deyince. Tamam dedim. 1 gün kaza ederim inşallah. 

Teşekkür ederim 

(1,107 puan) tarafından

Ben fetva vermeyeyim. Bozmaz diye devam et çünkü imameyn öyle hükmediyor sonra ihtiyaten kaza edersin. 

(6,012 puan) tarafından

Bozuldu bozuldu iftara 10 dakika regli oldum ama yine de iftarı bekledim. Demek ki kaza etmem gerekiyormuş 😂

(1,107 puan) tarafından

Rabbimin hakkı hukuku işte :)

0 oy
(258 puan) tarafından

Tedavi için yapılan enjeksiyonlar orucu bozmaz ağrı kesici iğne vs demişti fetva hattını aramıştım. 190 i arayıp sorabilirsin ama B12 iğnesi yaptıracak tık onu sordum o bozar demişti. 

(6,012 puan) tarafından

Aklıma aramak hiç gelmedi. Şimdi aradım. Göz damlası mahiyetinde olduğu için bozmaz dedi. 

Teşekkürler cevap için ☺️

(258 puan) tarafından

Rica ederim ne demek ☺️

0 oy
(2,481 puan) tarafından

Geçmiş olsun.Bozmaz diye biliyorum

Gözünde herhangi bi belirti varmiydı önceden

Benim.sag göz gecen sene basladi 0.75 di bu sene henüz gitmedim ama sag gözümde sızlama cok oluyor sanki icinde bisey varmış hissi cok oluyor bide belli bir noktaya ışığa bakinca gözüm hemen sulaniyor doktor sulanmadandır herhalde göz tansiyonu yüksek dedi ama sulanmaya bagladı oyle gözlük verip yolladı bu sene yine gidicem insallah

(6,012 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Ya canım benim bu göz serüvenim 15 yıl öncesine dayanıyor.  Gözümde kitle vardı ve kötü huylu çıktı. Kemoterapi ve radyoterapi aldım. Radyoterapi sonucu göz damarlarının yapısında bozukluk olduğu için göz beslenememiş bu nedenle görmüyor. 

Ama bugün drum ödem ve enfeksiyon var dedi. Enjeksiyon tedavisi dedi kabum ettim. 

Teşekkür ederim ☺️

(2,481 puan) tarafından

Aaaa geçmiş olsun insallah bidaha enfeksiyon dahi olmaz zorlu surec geçirmişsin gözden 

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 598 göst.
11 Mart 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Birdilektut (1,328 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 152 göst.
20 Nisan 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Gizemlianne (205 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 175 göst.
5 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 163 göst.
30 Nisan 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,457,578 soru

23,910,616 cevap

322,957 kullanıcı

...