+3 oy
262 göst.
Alışveriş-Hediye kategorisinde (1,779 puan) tarafından

Iyi aksamlar hanımlar. Sezon sonu alişverişi yapsr mısınız kendiniz veya çocuklariniz icin .toplu alisveris mi yaparsınız. Yoksa ihtiyac olunca mi çıkıp alırsınız. 

Ben genelde temizlik urunlerini   stoklu aliyorum. Bebek bezini islak mendili stoklu alıyorum. Hatta en son aldigim  bez 5 ay yetti

Kizim dogmadan toplu alisveris yaptim indirimde olan ihtiyaclari aldim.  Cocuklar icin genelde toplu alisveris yapiyorum magaza alisverisini sevmiyorum. Kendim icin ise ihtiyac ne varsa internetten aliyorum. Kis bitmek uzere nisan mayis gibi mutlaka indirim olacaktir. Alisveris yapacak misiniz. Ben genelde e bebek civil lcdan indirim takip ediyorum.

Sizlerde durum nedir. Simdiden tesekkurler.

18 Cevaplar

+4 oy
(5,214 puan) tarafından

Sezonluk yaparsam cocuklara toplu yapiyorum. Onun hariic ihtiyac halinde eksiklerini tamamliyorum. Ama esimle kendime ihtiyac halinde alirim veya indirime denk geldiysem.

(1,779 puan) tarafından

Bende cocuklar olunca kendimi biraz geri plana attim

Dogum sonrasi kilo nedeniyle dolaptakk hicbirsy bana olmadi yavas yavas sezonluk indirim veya ihtiyac halindekileri aldim. Ama cocuklara cesit kiyafey gerekiyor diye indirim olunca aliyorum

Kirleniyor yikaniyor derken bayagi kiyaft gerekiyorm birde magaza bana hem yorucu hemde pahali geliyor

-Reklam-
+3 oy
(2,502 puan) tarafından

Ben toplu alışveriş yapıyorum. Dediğiniz gibi sezon sonu indirimlerini takip ediyorum. Kısa bir ihtiyaçlar listesi yapıyorum. İndirimde denk gelirsem alırım. İndirimde bulamazsam, normal zamanda da gider alırım. 

Çocuklar için bez, elbise gibi ihtiyaçları çoklu alırım ben de. 

(1,779 puan) tarafından

Evet bende indirim bekliyorum . Bir de sık sık fiyay kontrolu yaptigim icin gervekten bir indirim var mi.yok mu anliyorum o sirada aliyorum. Magazada gidip dolasmak almak iki cocukla zor oluyor. Hemde indirimden daha cok urun alabiliyoruz.

(2,502 puan) tarafından

Benimde 2 çocuk var. Bu dönemlerde genellikle ya babaannelerine bırakıyorum, ya da eşim bakıyor. Diğer türlü çok zor. 

(1,779 puan) tarafından

Ever en mantiklisi. Mesela biz bayram icin iki parca bakalim dedik resmen bir gun gitti

+3 oy
(6,478 puan) tarafından

Ben sezon baslarında aliyorum ama büyuk aliyorum 1 aldigimi 2 yil giyiyordu ama bu yil masallah ogluma bir anda fark atti bu sene aldiklarim seneye olmaz bastan yapıcam. Gida urunlerini stoklu aliyorum 2ser paket aliyorum yarin gene cikicaz esimle normalde kendim aliyordum ama orucluyum zor oluyor getirmesi aldiklarim 3 4 ay yetiyor temizlik malzemelerini bittikce aliyorum zaten en cok camasir suyu camasir detarjani yumusatici ve yag cozucu kullaniyorum hatta kalbim temizmis kayinvalidem camasir detarjaniyla 5 lt yag almis bize tamda bittiydi yarin alicaktik 😇

(1,779 puan) tarafından

Sag olsun dusunmus almis saglikla kullanin. 

Evet bende toplu aliyorum 1 yas buyuk aliyorum . 2 kis veya yaz kullaniyor kuculen varsa eliuoruz onun yerine ywtecek kadar toplu aliyorum simdi kziima da ayni yapacagim. Bizde normalde kahvaltilik et tavuk toplu aliyoruz aylik olarak. Sadece pazara hee hafta gideri? Taze olsun diye. Deterjan cocuklj evde en cok giden seylerden biri  en son 6 sise sivi sabun aldim. 6 adet sivi deterjan aldim yumusatici stokladim toz deterjan hep 10 kg aliyorum bende domestos asperox aliyorum uzun sure yetiyor. 

+2 oy
(1,629 puan) tarafından

bozulmayacak her şeyi toplu alırız. 

kıyafete gelirsek de duruma göre değişiyor 

(1,779 puan) tarafından

Evet bende deterjanlari stoklu aliyorum 4  5 ay yetiyor. Kiyafti de indirim olana kadar bekliyorum biraz onceden aldigim icin buyuk beden aliyorum

+2 oy
(4,506 puan) tarafından

Yaz kış olarak her şeyi a dan z ye toplu alırım oğlum için. 

(1,779 puan) tarafından

BBende o sekilde yapiyorum simdi nisan mayis sezon sonu indirim bekleyecwgim olunca toplu alip kalfiracagim cunku magaza bana pahali geliyor. Toplu alicna kafam rahat okuyor cunku iki cocukla magaza alisverisi cok zor. Bir de simdiden  igorun sandalet begendim erken midir alip almamakta kararsiz kaldim.

(4,506 puan) tarafından

Fiyatı uygunsa ve ayak numarasından eminsen alabilirsin canım 

(1,779 puan) tarafından

Aslinda fiyati biraz yuksek ama gecen yaz birkac baska  marka ayagini yara yapti. Bir de mayis haziran gelince daha  da pahalanjr diye alayim fiye dusundum evet numarayi bir buyuk alacagim buyuyor surekli. Tsk ederim

+1 oy
(126 puan) tarafından

Biz ne zaman ihtiyacımız olsa alıyoruz ama bana kalsa bende stok yaparimda eşim sevmiyor öyle 

(1,779 puan) tarafından

Evet oda bir tercih ihtiyac olunca almak

. Bende bozulacak seyleri cok stok yapmam. Ama evde pecete kagit havlu deterjan hic dayanmiyor o yuzden 6 adet aldim hepsinden. Bir de cocullarla markete gt gel yorucu oluyor toplu alip bir defada getiriyoruz. En son bez aldim 5 ay etti. Deterjan aldim 4 5 ay yetti. Cocuklarin da evde giymelik  disari icin ayri ayri aliyorum cunku kirleniyor ces8t gerekiyor. 

+1 oy
(2,503 puan) tarafından

1 senelik bebek bezi, temizlik malzemeleri, cocukların kıyafetleri toplu alırım. Çocukluktan beri yokluk gördüm kıtlık bilinci var bende aşamiyorum. Çok mutlu oluyorum garantide gibi hissediyorum. 1 yıllık şampuan, eşimin traş bicagindan saç spreyi ne , Orkid falan her şey var evde 😀

(1,779 puan) tarafından

Evet bende de biraz oyle nedense. Garantide gibi hissedyorum evde olunca uunler. Mesela kira oldugu icin banyo dolabi yok deterjanci gibi duruyor banyo dagibik duruyor ama olsun ohh deterjan var diyorum :) cociukarla   bnde magaza alisverisi market alisverisi sevmiyorum o yuzden indjirk. Olunca stokluyorum.  Bir de indirim varken neden pahaliya alayim diyorum.  Ama ev kucuk olunca daginikliha neden oluyor 

0 oy
(978 puan) tarafından

Valla canım onceden 50-60 bin harciyodum iki üç ayda bir sonra bı baktım hiç gerek yok smdi sadece ihtiyacım olanı alıyorum çocuklar içinde kendim içinde fakatt kıyafet için geçerli bu mesela deterjan yumuşatıcı şampuan lif yani temizlik ürünleri ve malzemeleri bide kap kaşık takıntısı var bende onları fazla stokladim bide yatak örtüsüne takintiliyim beğenirsem kacirmam

(1,779 puan) tarafından

Evet bende mutfak urunu aldim bir iki cunku hep kiriliyor bardaklar. Kara yatas m cocodan bir iki tekstil urunu aldi yedek yok diye yavastan eksikleri aliyorum

0 oy
(3,917 puan) tarafından

Bende senin gibiyim, indirime denk geldikce aliyorum temizlik urunlerini, coxuk kiyafetlerinide 1 2 yas buyuk alip koyuyorum kenara. En son hepsiburadadan defactoda iyi indirim vardi

(1,779 puan) tarafından

Evet bende bi iki beden buyuk aliyorum mjtaka. Tskler defactoyada bakayim. Simdi kafayi sandelete taktim :) cunku mayista cok pahalnir

0 oy
(6,199 puan) tarafından

İndirimleri takip ederim. Deterjan,bakliyat,makarna,tuvalet kagidi,cay,seker gibi bozulmayacak urunleri toplu alirim. Kiyafeti de indirimlerden sezon sonu alirim genelde. Cocuga bu sene kislik almamistim hep gecen senekileri giydi. Bu ay 3-4 takim aldim indirimden bunlari da seneye diye aldim simdi en fazla 1 ay giyer. Yine indirim olursa kislik alacagim 3-4 takim daha. 

Kendime de gecen yaz 3 tane kazak almisti. Bu kista kazak almadim ,baharlik ve yazlik gomlek aldim 

Yani indirimleri cok takip ederim. Tabi sezonda da aldigim oluyo ozellikle cok begendigim biseyse :)

(1,779 puan) tarafından

Evet bende ayni. Aslinda bir de magaza alisversii bana pahali ve zaman kaybo geliyor cocuklar sıkılıyor.   Ben evde bi goz atiyorum online indirim varsa alirim

Degilse hali hazirdakileri giyerler. Kendime de bakarim en com kullandigim seyler iyi haldeyse almam nadiren alirim

(6,199 puan) tarafından

Evet cocuk olduktan sonra magaza alisverisi benim de gozum de buyumeye basladi. Hem de internette daha uygun oluyo. 

Kendime de yaz icin etek,elbise ,bluz alirim genelde. Kis icin de kazak ,hirka,ceket falan bunlari da takip ederim indirim varsa alirim. 

Dun bi elbise begendim 2500 ama fazlama geldi. Cokta begendim en fazla ne kadar iner ki bilemedim de bedeni kalir mi :( cok ama bi elbise icin 2500 hemde gunluk ise giderken kullanacagim bisey yani.

(1,779 puan) tarafından

Evet 2500 bence de fazla belki indirime girer o zaman bakabilirsiniz

(6,199 puan) tarafından

İnsallah girer 1500 olsa bile yine de cok gunluk bi elbise ya niye bu kadar pahali ki :(

0 oy
(623 puan) tarafından

Valla aylık 10bin toplu alışveriş alıyoruz ama stok degil bide ay içinde eksik için gidiyoruz stok zor valla şu ekonomide

(1,779 puan) tarafından

Bende fiyat artisindan belirli sure etkilenmemek icin bi aliyorum o an evet param eksiliyor ama mesela iki uc defa fiyat artis8ndan etkilenmeden deterjanlsri siivi sabunlari kullaniyorum. Mutlaka biten eksilenler oluyor onalarida haftalik alisveriste aliyoruz

(623 puan) tarafından

Dogru haklısın

0 oy
(762 puan) tarafından

Hiçbir şeyi toplu veya stoklu almıyoruz her şey ihtiyaç halinde tek tek aliniyor ekonomik mi değil mi bilmiyorum ama kalabalık görüntü sevmiyorum evde pek yerim de yok her yer sıkış tepiş eşya görüntüsünü sevmiyorum pek indirim de takip edip kafa yormuyorum kafam çok dolu zaten yapana helal olsun

(1,779 puan) tarafından

Bende cay kahve icerken bi bakiyorum indirim var mi diye ara sira bakicada fiyatlar kaliyor aklimda indirim oldugunu oyle anliyorum. Evet kalabalik goruntu bizim evde malesef.  Ev kira olunca bnyo dolabi yok akinan seyler sagda solda duuryor. Bazi seyleri tek tek aliyorum bende or pirinci 1 kg aliyorum bitmeye yakin marketten tekrsr alirim.

0 oy
(7,245 puan) tarafından

Market alışverişini toplu alıyorum ama giysi vb şeyleri ihtiyaç oldukça alıyorum bu konuda stok yapmayı sevmiyorum uyguna da buluyorum ben illa marka olsun takıntım yok civilden e bebekten bir kere bile birşey almadım LC den de bir kere çorap vs aldiydim kızıma o kadar herhangi bir çocuk giysisi bulduğum yerden alıyorum 

(1,779 puan) tarafından

Bende diger markalari henuz hic almadim. Bu markalarda indirim olursa aliyorum. Kiayafette marka olmasa bile pamuklu mu fiye bakiyorum. Sadece oglumun ayaklari terlikte ve bazi ayakkabilarda yara oluyor ondan ayakkabi terlik vicco igor  onlardan aloyorum

(7,245 puan) tarafından

Doğrudur canım amaaan canları sağ olsun da marka vs hiç önemli değil 

0 oy
(1,705 puan) tarafından

Toplu alınca öyle herşey çok güzel gelmıyor gözüme beğendiköe alırım kendime ise en kalitelisini alıp uzun süre giyerim dolabım dolsun şu renk yok oda olsun diye hiç birşey almam senede 1 kere ayakkabı alırım zaten 3  4 bin uzun seneler giyerım

(1,779 puan) tarafından

Bende kendime artik az urun aliyorum onlari giyuyorum . Cocuklara yaz kis aliveris yapjyirum cunku magazaya gitmek dolasmam ayri dert gekiyor bana. Online aliyorum hemde kapiya kadar geliyor diye

0 oy
(5,421 puan) tarafından

Bez 5 ay mı yetti biz oğlan doğmadan almıstık su an ıkı yadına gırcek öyle bi stokçuyuz :d uzun ömürlü ürünleri mutlaka stok yaparız temızlık şampuan vs hatta salça yag un. Ama kıyafet cocuklara dedğin gibi sezon başlamadan alırım fazla da almam ihtiyacı kadar sonra begendgm bıseyy olur alırım dıye. Kendıme de begendkçe alırm tek tük cok bısey almam. 

(1,779 puan) tarafından

Evet bayagi bir stok yapmissiniz:) iyi olmus ama cunku simdi fiyatlar ucuk.yani bende kiyafet yetecek kadar ve gervekten guzel bir indirim ise alirim.bakarim duruma gore sık sık yikaniyor cunku yinede sezon ortasi bi iki alirim

0 oy
(3,726 puan) tarafından

Temizlik malzemeleri kişisel bakım ürünleri bebek bezi islak mendil vs toplu alıyorum oğlumun kıyafetlerini de genelde toplu alıyorum biraz da büyük alıyorum salça ve yağı fazla alirim onun dışında hiçbir şeyi çok almıyorum kalabalık bir ailede büyüdüm o zaman çok ihtiyaç oluyordu bu alışkanlığı biraz zor attım ama yenmiyor kalıyor un bocekleniyor makarna pirinç bulgur bozuluyor bir de evimden mıdır nedir sanki çabuk bocekleniyor gibi geliyor yarın kilo pirinç alıyorum 2 3 ay gidiyor zaten 2 kişiyiz 🥲 kendimize kiyafet falan da ihtiyac olursa alıyorum 

(1,779 puan) tarafından

Bende gida malzemelerinj acikcasi cok almiyorum. Marketler yakin hemen aliyoruz ama et tavuk uygun ve guvenilir bir  yer var ordan aylik toplu aliyoruz. Deterjan mesela inanilmaz ucuz buluyorum nedense bitecekmia hissine kapiliyorum 6 7 tane aliyorum ama uzun surede yetiyor. Kendime de cocuklar dogdu dogali kilo degisimiden dolayi yaz kis ihtiyac aliyorum

0 oy
(156 puan) tarafından

Bi yazlık bi kışlık yapıyoruz hepimize ama manevi olarak zor oluyor ben bu düzeni bozdum asla ailecek alışveriş yapmicem kendime çocuklarla eşime alacaz ben kendime bi don bile almicem illallah ettirdiler yazlık için gittiğimizde 

(1,779 puan) tarafından

Bende magaza alisverisini sevmez oldum cok yorucu bir gunu bitiyor insanjn o yuzden genelde online aliyorum

0 oy
(3,928 puan) tarafından

Hiç toplu almam

(1,779 puan) tarafından

Bende bozukacaklari toplu almiyorum ama diger urunleri aliyorum indirim olursa

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 453 göst.
9 Eylül 2020 Aile & Aşk kategorisinde Betulnsa (404 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 128 göst.
20 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Nick.degistim.bende (572 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 89 göst.
+1 oy
6 cevap 123 göst.

Kategoriler

1,450,842 soru

23,822,882 cevap

318,387 kullanıcı

...