+2 oy
79 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (4 puan) tarafından

Merhaba bebeğim 22 aylık uzun zamandır büyük tuvaletini yapamıyor ya da yapmak istemiyor kaç defa doktora götürdüm şurup kullandık yine de düzelmedi hergün mutlaka kakasını yapıyor yani kabız değil ancak hergün çok zor ağlayarak zorlanarak uzun süre dolaşıp dolaşıp oturuyor yapmaya çalışıyor doktor bu durumun psikolojim olduğunu söyledi birkaç doktora götürdüm tuvalet eğitimi için erken olduğunu söylediler tuvaletini yapabildiğinde gelip söylüyor bez getiriyor ancak havalar serin olduğunu için bir ay daha bekleyim diye düşündüm ancak etrafımdaki insanların baskısından çok bunaldım artık psikolojim bozuldu herkes özellikle ailemiz bu çocuk tuvlete gitmek istiyor bu yüzden yapamıyor senin yüzünden sen tuvalete götürmediğini için deyip duruyorlar bıktım usandım kendimi çok yetersiz hissediyorum kızım tuvalet eğitimi vermediğim için mi tuvaletini yapamıyor 

3 Cevaplar

+2 oy
(366 puan) tarafından

Belkide tuvalet eğitimi verirsen yapar 

Beze yapmak istemiyor belki rahatsız oluyordur 

-Reklam-
+2 oy
(289 puan) tarafından

Öncelikle sakin ol ve baskıcı tipleri umursamamayı öğren. Annem benim bir buçuk yaşımdayken çiş demeye başladığımı söylüyo, yani her çocuk bir değil ve senin çocuğun da tuvalet ihtiyacını söyleyecek kapasitede olabilir. Çocuğuna lazımlık alabilirsin tuvalet eğitimi vermek için, yada bir ay hatta bir yıl daha bekleyebilirsin kimsenin haddine değil karışıp laf etmek

+1 oy
(2,825 puan) tarafından

Bezle alakası yok onun. Eğer verebilirsen hergün bir tatlı kaşığı hakiki zeytin yağı içir. O bağırsakların rahatlatır. Benim kızım 33 aylık oda tuvalete gitmiyor hadi lazimliga gidelim tuvalete gidelim diyorum hayır anne ben bezi seviyom diyor. Daha bırakmadı. Benim kızım da kakasini  arada zor yapar bugün biraz ağladı mesela yaparken. Beslenme alışkanlığı nasıl kizinin?

İlgili sorular

+1 oy
7 cevap 110 göst.
17 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Nurrsa (211 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 64 göst.
26 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Onlygirl (366 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 149 göst.
2 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde _GaRDeNYa_ (525 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 63 göst.
5 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Derya deniz misali (1,338 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,444,158 soru

23,729,730 cevap

313,440 kullanıcı

...