+2 oy
93 göst.
Diğer kategorisinde (38 puan) tarafından

Gebelik düşünüyorum TSH değerim yüksek çıktığı için hamile kalamıyorum Dahiliye Bölümü Bu ilacı verdi kullananlar var mı TSH değerini düşürüyor mu Bir ay sonra kontrolüm var

5 Cevaplar

+1 oy
(2,041 puan) tarafından

evet düzenli kullanman lazım. kahvaltıdan en az 45 dk önce içmelisin. 

(38 puan) tarafından

1 ay sonraki kontrolde ister galiba t3 ve t4 değeri normal tsh yüksek sadece

(2,041 puan) tarafından

o zaman çok bir şey yoktur. gebe kalmaya da pek engel değil. bende hamileyken çıktı, hamileyken kullandım. tsh kaç senin

(38 puan) tarafından

5.054 çıktı kadın doğuma gitti kimyasal gebelik geçirdim 2 defa tsh değerin engelliyor başka sıkıntı yok dedi

(2,041 puan) tarafından

ha iyi aman aman yüksek değilmiş. ben hamile kaldığımda 4.5 ti. ben 10-15 tsh değeri olan duydum. 1 aya bile iner baya. 

yalnız beslenmene de dikkat et. brokoli, karnabahar gibi besinler tsh yükseltir. 

bana endokrin doktoru yemeğe tuzu en son at demişti. 

hatta tuzu ocaktan uzağa koy, ısıyla az temas etsin demişti

(38 puan) tarafından

İlk hamileliğimde benimde 4.33 çıkmıştı. Çok tuzlu yapmıyorum normalde ek olarak vinalac multivitamin kullanıyorum 2 ay üst üste olmadı beni çok kötü etkiledi o yüzden baya dikkat ediyorum 

-Reklam-
+1 oy
(3,781 puan) tarafından

Hamileyken yükselmişti benim doğuma kadar ilaç kullandim

(38 puan) tarafından

Sağlıklı bebeğimiz olsunda sonuna kadar kullanırım🙏😊

+1 oy
(53,471 puan) tarafından

yedi sekiz ayda düzene girdi benim doktor simdi bebek düşünebilirsiniz dedi çünkü sakat veya düşük olurmus duzene girmezse 

doktor onay verdikten sonra sekiz ay sonra tutturduk.bebeyi 

hamile kaldigin gibi hemen gel demisti doktor degerler yine alt ust olmuştu ona gore dozunu ayarladi hamileyken de surekli gittim dogumdan sonra da şuan alti ayda bir kan veriyorum 

(38 puan) tarafından

1 ay sonra gıdecem kontrole dahiliye bölümüne inşallah düşmüştür. Benim düşük olmadı çok şükür. Başka sıkıntı yok vitamini kullan hamile kalırsın dedi

(53,471 puan) tarafından

ihmal etme doktor bana iki hafta da bir icmeme sansin var demisti ilac cok onemli

(38 puan) tarafından

Aynen düzenli  kullanıyorum kontolüme giderim

+1 oy
(1,328 puan) tarafından

Evet ben 15 ay oldu kullanıyorum 3 ayda düzene girdi tsh değerim her ay kan verip ilacın dozunu ayarladılar 1.75 e kadar düştü 6 daydı önce 25 mg hergun aldım sonra 50 mg a yükseltıldı 1 gün 25 bır gün 50 içtim hergün aynı saatte

(38 puan) tarafından

Benimde 3 ün altına düşmesi lazımmış

(1,328 puan) tarafından

Evet öyle düzenli kullanımda düşüyor merak etmeyın 

(38 puan) tarafından

İnşallah teşekkür ederim 🙏😊

+1 oy
(173 puan) tarafından

Ben kullanıyorum canım 4 sene olmadı bebeğim en son tiroid dediler levotiron 50 lik kullanıyorum 3 ay kullandım ilk kizima hamile kaldım ikinci kizima hamile kalırken de 8 ay önce kullandım darısı başına canım ❤️

(38 puan) tarafından

Ben yeni kullanmaya başladım 25 lik verdi. Yeni kullandığım için şimdi hamile olsam tekrar tutunmadan düşer diye korkuyorum. 

(173 puan) tarafından

Merak etme canim bişey olmaz tiroid yuksekken hamile kalma sansin düşük zaten düzene girer birkaç aya birazda kafanı rahat tut hamileliği bir kenara bırak bak nasıl oluverir hemen psikoloji çok önemli bu dönemlerde ❤️

(38 puan) tarafından

İnşallah canım düşünmüyorum artık valla

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 104 göst.
23 Ocak 2025 Cinsel Yaşam kategorisinde Zumra1438 (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 527 göst.
21 Kasım 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 135 göst.
25 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Sarioglusumm (300 puan) tarafından soruldu