Oğlumun dişi sallanıyor alttan diş gelmiş bayağı ne yapmamız lazım randevulara bakıyorum 16 gün sonraya var e öyle dursa ne olur hiç fikrim yok ne yapmam gerekiyor
Diş bayağı boşta mi kökü emanette mi duruyor resmen yoksa orta mi sallanıyor. Eğer ki parmağı ufaktan değse hemen boşta sallanıyorsa öne arkaya sallayın arada o düşer hafif ve orta sallantiliysa dr a götürün bi baksın olmadı çeker
Dişi bayağı sallanıyor ama neden düşmeden alttan çıkmışki
Bugün yarın düşer alttan çıktıysa daimi diş bi tutup hafif çekin çok hafif ama ince bi et dokusu tutuyordur ozaman diliyle oynasın yada dişi iteklesin ozaman cikabilir
Ben oglumun ilk disinde panikleyip disciye gitmistim. Zaten dustu dusecek gibiydi doktor cekti eliyle. Eger dis cikmis ama ustudeki dusecek gibi degilse bi doktora danisin ama genelde dusuyo. Cok bisey yapmaniza gerek kalmiyo.
E peki neden dişi düşmeden alttan çıktıki
Oyle oluyor zaten butun dislerde. Ikinci disinde hic ellemedik digeri cikti ittikce ustteki dustu. Ama dedigim gibi usteki damaktan ayrilmadan ciktiysa yam.uk cikabilir doktora goturup muayene ettirin.
Aynısı basimiza geldi doktor cekti ama evde siz çıkarmayı deneyin bizede 1 hafta deneyin demisti oğlum dokundurtmadigi için dişci cekmek zorunda kaldı
Kendimiz evde çeksek bişey olmaz demi bide neden öyle oluyoki
Bisey olmaz biz ikinci dişini kendimiz cektik o cikan dis düsen dişin yerine gelecek bian önce cekin ki oda yerine gelmeye başlasın
diş hastanelerinde aciller var oraya götür istersen. şu an bayram zaten sadece aciller açık
***** geliyor disler benim oyle oldu cocuk acil yok mu orda oraya götürün yada imkaniniz varsa ozele götürüp cektirin
Bayramın bitmesni beklicez artık çünkü çocuk acil yok
dis hastanesi yok mu
Var yakında ama acili varmıdır bilmiyorum
vardir tabiki de nerdenoturuyosunuz
Alttan çıkan diş usttekini.ittirir. çocukken hiç başına gelmedi mi. Normal bı durum. İyice ucuna kadar gelip sallaninca kopma noktasına gelince elinle asılıver
Aslında küçükken hatırlıyorum benimde olmuştı ama annem hemen gidip çektirmişti o yüzden bende napıcağımı bilmiyorum tam bayram zamanı
Dişçiye çektirmene gerek olduğunu düşünmüyorum. Nitekim bizim dişlerimiz hep sallandı salllandi yengem annannem çekti geldi. Cesaret edemem dersen o başka ama. Zaten son noktada sallana sallana kopma noktasına geliyor. Sen ufacık asilinca gelir yani.
Dişi sallaniyor demişsin. Cnm cekiver dişi. Eline havlu peçete al onla çek hemen geliyor agrimiyor.
Skntı yok 5 yasında süt dişleri sallanıyordu aynen alttan çıkmış onlar düştü tembihledim annem agzına gelirse söyle die 2 sinide söyledi sonra cıkanlar büyüdü yerine yerleştiler cano
Aslında alttaki diğerini ittirip çıkartıyor ama yemek yerken düşüp yutulma ihtimaline karşı doktorlar bilinçli çekim istiyor bayağı sallaniyorsa siz tutup cekiverin ya da cocugujuza söyleyin diliyle oynayıp düşürsün yok o kadar değil az sallaniyorsa alttaki disin yam.uk çıkmasına da sebep olabilir bir doktor görse iyi olur.
Geçmiş olsun canım oğlun kaç yaşında?
Bayramdan iki gün önce bizimde başiza geldi
Bunun için dişçiye gitmeye gerek yok ki ben kızımın dişlerini kendim çıkarttım hep daha iki gün önce sallanıyordu birşey yiyemiyodu yine ben çektim 🥰
1,488,241 soru
24,327,389 cevap
345,551 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın