+2 oy
248 göst.
Diğer kategorisinde (239 puan) tarafından

Ev almak istiyoruz ama nakitimiz 200 bin ancak 800 bin araç var ama araç satamayız oda ihtiyaç gelir aylık 100 bin fikirlerinize ihtiyacım var 

9 Cevaplar

+4 oy
(479 puan) tarafından

Bacım bence senin zamana ihtiyacın var. Bir de 2.8 milyona 😅 Biraz daha birikim yaptıktan sonra ev almayı düşünmelisin bence

(479 puan) tarafından

Napayım bacım o zaman çek 2.8 milyon kredi 😅 

(7,423 puan) tarafından

bencede . bence gelirini sifir faizli araba alarak mala bagla. bi sene sifirfaiz araba kredisini odersin z arabalarin degeride en az ev kadar artio . bi sene sinra arabayi satarsin en azindan ev kredisinin faizi 4 kat oducegine sifirfaiz araba kredisi odeyip bi sene sonra nakite cevirirsin o parayi

(239 puan) tarafından

Sonra 10 milyon olarak ödeyeceğim 

(239 puan) tarafından

Sıfır faizli nasıl alıcam

(479 puan) tarafından

Ciddi söylemedim zaten 

-Reklam-
+2 oy
(1,980 puan) tarafından

Kaç milyonluk ev alacaksınız?

(7,423 puan) tarafından

kredi cekersen devasaaa faiz odersin. ya arabayi alsat al sat yaparak arttira atrrira alcaktiniz . nakit birikmis olacakdi yada kredi cekip devasa faiz odemeyi goze almn lazim . 2  milyon ceksen 8milyon olarak odersin. 2500 ceksen 10 milyon olarak odersin ufak bi araba alirsiniz ucuzyollu . 

(7,423 puan) tarafından

yada mesela evi ertelicen kredi ile sifir faizli arabalardan alacaksin bi sene onu oducen . nakit birikmis olacak elinde sifir faiz oldugu icin cok zaar etmessin .  yeni arabayi ve eskiyi satip nakite ekleyince 2 milyon kadar cikar. kredi de bir kilyon cekersin . bi sene ertelicen evi. evler zaten anasinin nikahi bir senedeaha asiri oynamaz  oynasa bile arabalarin degeride artacagindan cok zarar olmaz

(239 puan) tarafından

Sıfır faizli araba nerde var canım

(7,423 puan) tarafından

iste kampanyalari arabalari takip edeceksiniz sifir araclarda oluyor genelde sifir faiz kampanya

(1,980 puan) tarafından

O kadar kredi çekersen aylik 100 k ile odeyemezsiniz. 1,5 milyon çekin 5 yıl ödemeli aylık 51.000 tl yapar.200 de nakit varmis. 1.700 binlik 1+1 de olsa ev alabirsiniz. 

+2 oy
(2,466 puan) tarafından

200 bin nakitlr bisey yapılmaz ki

+2 oy
(4,587 puan) tarafından

Rakamlar aynı olmasa da durumumuz benzer. 

Bizim de peşinat taş çatlasın 4 milyon var sağdan soldan borçla. Araba 1.2 milyon ama satamayız elimiz kolumuz. Almak istediğimiz ev 10 milyondu Ocak ayında şimdi 13 olmuş. Aylık gelir 270 bine yakın ama biz kiradan devam dedik. Düşün artık ülke ekonomisinin halini. Hayat standartlarımızı koruyarak sen de alamıyorsun maaşla ben de. 

+2 oy
(1,289 puan) tarafından

Bizim gibisiniz şuan ama eşimin aylık geliri 61 bin ₺.

1 milyon paramız var ama hissede( eşim satmak istemiyor ama artık boşanma tehdidindi bulundum, mecbur satacak)

Kıyıda birikmişimiz ise oğlumun altınları 200₺ bin.

Alacağımz ev ise 3 milyon:( kredi çekmek istemiyoruz çünkü en az 50 bin her ay vermek lazım yapamayız tek çalışan.Ailesini aradım bize inek bakıp borç para verin dedim onlar bize 500₺ verir inşallah caymazlar inşallah. Diğeri mecbur kredi çekeceğiz

Şimdi size gelirsek o araba kesin satılmalı. Üstüne sizin çevre aile dost akraba vb kişilerden borç altın almanız gerek kimse ₺ size vermez zaten.  Çünkü sizin geliriniz iyi yine. Bir kısmını da mecbur 1 milyon çekmeniz gerek..

Başka yol imkansız 

+2 oy
(1,595 puan) tarafından

Altın falan yok mu canım bzm araba da bir trilyon eder ama eşim satmaz zor aldı ztn  altn var oda 200 faln anca eder ev çok istiyorum annem çalışıyor emekliye ayrılacak  tazminat alacak ne kdr bilmiyorum verse aylik biz ona yatırsak altın alsak demeye çekinirim  annemde verr belki tek çocuğuyum ama. Emeğini elinden almayada kiyamam

+1 oy
(5,347 puan) tarafından

Kira dahil aylık 40 bin gibi bir bütçe planlayıp 

,bir yıl içinde 720 bin yapardım, yaklaşık 1 milyon nakit olurdu. Arabayı da satıp 500 binlik araba alıp 300de ordan kazanırdım. 1.300 bir yıl sonunda nakit olarak elimde olur. Yine yetmezse bir yıl daha bütçe planlaması yapıp bir yıl daha 700 biriktirirdim. 

Tabi dediğim şartlarda iki yıl hayat sürmek çok çok zor. Ya buna katlanıp ev sahibi olacaksınız,ya da hep kirada oturacaksınız.

+1 oy
(1,155 puan) tarafından

Biz de ev almak istiyoruz. Kiramız 20 bin ve borçluyuz. Daha arabanın taksidini ödüyoruz ve hiç peşinatımız yok ama hayal kurmaktan da vazgeçmiyoruz :D

0 oy
(6,482 puan) tarafından

Bence alinmaz kredi faizleri yüksek yapabilcegin masraflarindan kısıp altın yada doviz biriktirmek her ay kenara para koymak ya da sende calisicaksin birinizin maasi krediye giderse birinizin maasi evi döndürcek 

(239 puan) tarafından

Çalışıyorum zaten

(6,482 puan) tarafından

O zaman canim birikim yapin altin doviz alip koyun

(239 puan) tarafından

Öyle olacak artık teşekkürler 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 190 göst.
0 oy
3 cevap 243 göst.
21 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Prensesp (9,660 puan) tarafından soruldu