5 yıldır evliyim daha düğün günü bileziklerimi verdim kolyemi.verdim.bestaşimi verdim korona dönemine denk geldi eşim kıl dogmesinxe ameliyat oldu iş yoktu ev hep rutubetliydi eysalar hep maf oldu tasinlaim dedik tasindik ailemin yakinuna daha bir yıl oturmadan ev sahibi evi sattı çıktık bdaha borca grdik sağlıksız gebelik geçirdim özelde kürtaj oldum ona bisuru para gtti eşim tam işe geyrodu hep bı sorun oldu 300 bin borç var iki yıldır buradayım mahaledikiler araba almış ev almış hepside durumu benden kötü baktım arkadsim bile ehliyete yazılmış araba sürmeyi ogrenyor bizim 1 TL paramiz bil köşede yok bı bakiyorim arkadsim dukkan açmış bizim düzenli gelirmiz.yok hep bir sorun oluyor dua edyorim okuyorim ne yapyorim olmiyor hep sorun çok skldım kiracı olmak çok zor eşim bekarken arbaasu varmış satmiş beş yıldır hiç alamadık tam alacaktık taşındık kredi borç eşim okdr kolay degl dyor zikirler çekiyorum dua edyorum yok hasta oliyor çocuklar donmuş hastane taaa neresinde indryor yazın oliyor bı gezmeye gidemiyoruz taksi bı dünya para alıyor edyor çok yoruldum hiç bişey elde edemiyoruz hiç hayatımız düzelmiyor hep aynı ablam ikinci dairesini alacak bizde borçlardan yüzüyoruz çok üzülüyorum cokkk sizde asla alamayiz deyipye aldinizmi nasıl aldınız
Valla aynı durumdayız taksıler çok pahalı 300 tl olan yer 450 tl olmuş neyse biz korona zamanı kendi ımkanimiz ile evlendik çamasır makınesi hariç geriye kalan ne varsa kendimiz aldık 200 bine yakın borç oldu sonra borç bitti rahat etcez dedik eşimle aramız bozuldu boşanmaya kadar gitti o işten çıktı 8 ay çalısmadı başka sehıre gıttı ettı derken kartlara borc yapmıs hep 3 bankadan icrralık olduk o borçlar için kredi çektık vs 200 bın borca girdik tabi tekrar barısınca 2.el eşya aldık sonra tam o borç bıttı derken hamıle olduğumu öğrendim bu sefer tüm maas felan bebek ihtiyacına gitti bebek oldu işten çıktım 4 ay doğum parası aldım sonra sizi şikayet ederım vs deyıp tazmınat aldım o parayla bilezik alıp koydum kenara vermem dedim benım hakkım senelerdir çalıstım ettım öyle yanı yıne kıradayız hatta yaza evden çıkablrz küçük burası yıne taşınma masrafı cart curt derken arkanda destek veren olmayınca yine borca girion
Çok doğru aynı şeyler koruma zamanı eşim aylarca çalışmadı ameliyat oldu snra ise grdi yani aşiri iş degisikli yapti öyle byle değil taşındık iki yıldır hep yevmiye çalıştı çıktı bir gün var bir gün yok ailede burda hep burun kuviriyor valaha bdaha taşınmak istyorim ev almak herşeyden kurtulmak istyorim hiç bişey elde avicta yok bak yine iyi yapmisin bilezik yapmisin bizde eşim hemen bozduryro
Bu benım kendi tazminatım ya o yüzden vermem yani 4 bilezik aldık öyle doğum param yatınca da üstüne ekleye ekleye 4 de öyle aldık azar azar cocuk var mecbur kenara koymak lazım kımseden hayır yok
Çok zor canım hele eşim işden cıkarıldı parti dolayısıyla tazminat alcak 6 7 ay sürüyor düşücemiz var bakalım ya küçük bir ev alcaz üzerine ekleyip yada araba bakalım hayırlısı ya mafdi yardım olmayınca zor işin iyi olcak karı koca öyle sahip oluyorsun yıllarcada calışşsan elde edemezsin meslegin yoksa ele tutulur ailen yoksa destekci bana göre öyle
Eşimin kaynakaci mesleği var ama hep dyor maaşi az atyorum yol uzak mesai yok mesela vergi kesyprlar oda dyor gireyim bı işe şeysin dedigin gbi karı olsun dyor hiç denk gelmiyor çok üzülüyoruz üç ev oldu degiştrdik ya
Düzenli bir is saglikta el verdikten sonra alan oluyor yada atadan miras kalip ev araba alanda oldu suan evler cok yuksek banka faizleri desen almis basını gidiyor
Valaha hiç bişey yok bunlar iki daire almış eşim araba almış satmış aileside maddi durumu berbat evet valaha çok yüksek keşke maddi durumumuz iyi olur braz toparlansaydik olmuyor ya
Eşimin ailesiyle bir yaşıyorduk ciktigimizda sadece yatak odam vardı önce ikinci el aldık idare ettik sonra herşeyimizi almaya başladık yavaş yavaş bı düştük bı kalktık arabada aldık ikimizde ehliyet aldık yarın ne olacağımız hiçbirimizin belli değil
Bizde hep düşüyoruz😢😢😢
Allah büyüktür canım dua et
biz 80 bin araba aldik 15 bin benim altinlarimdi.gerisi krediydi. 4 ay sonra 100 e sattik ustune ekleyip 120 bin araba aldik 200 e sattik sonra nasip oldu ev 460 bine . 200 e arabayi takasa verdik ustune de kredi babam da nakit 100 ver;di. hem ev hem araba ayni anda aldik. 460 a ev 194 e araba aldik. araba 4 ayda 500 bin oldu😂 ev 6 ayda 1 milyonu gecti. evde oturuyoruz arabayi alver alver ustune koy ekle al sat uaparak . 2 bucuk milyon esimin arabasi bi bucuk milyon benim arabam . 7 kusur milyonlukta oturdugum ev.
yani diyecegim o ki niye bukadar detayli yazdim hersey 15 bin tl miz varken basladi. ya allah deyip cesaret etmek gerek bir sekilde. ilk arabayi 2019 kasimda aldik. ocakda ev sahibi torunum evlenecek vikarmisiniz deyince 2 bin kiralardi bari ev bakalim az daha fazla oderiz 3 oderiz kendi malimiza yatirim olur diye eve cesaret ettik zaten subatta evi ve arabayi aldik. martta korona cikti . zaten koronadan sonraya kalsaymis olaylar imkansiz alamazdik. birden firlama donemi arabanin evin degerleesi korona sonrasina vurdu birkac ay icinde
Maşallah allah bereket versın de. Senın durumunla post sahıbının durumu bambaşka senın esının işi iyi baban destek verııyo senın de duzenlı bı gelrin var. Yanı kenara koyacak parası yokmuski iyi kötü bi araba alıp al-sat yapsın. Ya da kredi çekse neyle ödeyecek. İki kişi çalışsalar asgari ücretle baya bı kısarak biriktirseler ancak.
Kötü ev sahibi bizi de ev sahibi yaptı. Evi satıyorum çıkın dediler çıktık taşındığım evinde sahibi öldü miras malı oldu bir sene durar çıkarsınız dediler tekrar kiralık ev bakarken bütçemizi zorlayıp ev aldık 2022 de 500 e aldığımız ev şu an 2.5 milyon ediyor ki şu an almamız imkansız gibi bir şey olurdu.
masallh aynen. nasip kismet birazda. yani bir sekilde kiraya nasilsa verecek parayi az daha arttirip biseyler yapilabilirmiki dedim cesaret olarak ev degilde araba demisya baslikla ona binayen dedim
Kmse destek vermiyor arkads dediği gbi eşim düzenli maaş olsa en azından bir araba alsaydık oda yok bı gezmeye gidemiyoruz bı yerw cikamiyoruz skldım yemin ederim ki
Biz karı koca çalışıyoruz beş sene oldu pandemi de evlendik borçtan hala kurtulmuş değiliz düğün altınlarını peşinat yapıp yüklü ev borcuna girdik ki o altınları da düğün zamanı Kredi çekip ben almıştım kimseden yardım olmayınca tek maaşla imkansız gibi bir şey hele bu kadar iş değiştirme ile daha da zor birikim yapmak taşınmak desen hem çok yorucu hem çok masraflı bu evlendiğimden beri üç kez ev değiştirdim bende :(
Bizimde 3 oldu artık alalım dyorum olmuyor bebegim küçük olmazsa calisrdim hoş calişsamdam kira ev masrafi derken kalmıyor yine :(
Bende 4 yıllık evliyim bu Haziran'da dolacak, eşimin bekarken arabası vardı bende takilarimi verdim sadece bir alyansim bir tektasim var başka inan hicbirseyim yoktu. Eşimde bende çalıştık eşim o zaman fabrikadaydi parmağı sıkıştı iş değiştirdi şimdi sanayide çalışıyor yine aynı mesleğini yapıyor muhasebeci ama hiç çalışmamazlik yapmadı. Onunla birlikte bende çalıştım. İşten ayrıldığımda 35.haftama giriyordum sen düşün. Sonra zaten işsizlik maasi doğum parası derken gelirimiz de kesilmedi. Şimdi yine işe başladım yine hamileyim ama çok şükür düğün takımlarıyla arabamizi yükseltmistik sattık şimdi bir 0 ev aldık taşındık 1 ay oldu. Arabamizi da almaya çalışıyoruz. Sende o da çalışırsanız ancak olur. Yoksa gökten kimseye inmiyor miras vs beklemiyorsaniz. Kiracilik çok zor bende 4 yıl kaynanamin uzerinde kirada oturdum üstelik kaynanamın kendi eviydi. Oldu biz yaptık siz de yapabilirsiniz. Çalışın ki kenarda paranız olsun, birikim yapabilin. Şimdi bir ev almak çok zor evet hayal gibi. 2.5 milyon paramız gitti bizimde ama inanılmaz rahat ay başı geldi mi kira sıkıntın yok. Mal senin. Borcumuz hiç yoktu biz o yüzden birikim yapabildik borçla birikim yapılmıyor.
Eşim dyor iş olsun değsin çalıştığıma benim de bir alyans gümüş tektaş hani ev araba için olsaydı dyecektim hadi bişey olmaz ama düğün kredisi için verdim hiç olmiyor boş bir hayat sanki bebeğim küçük çalisamam neblm çok zor
İşte calistigina değsin diye beklemesin girsin 3-5 demesin çalışsın. Daha güzel olunca oraya geçsin iş değiştirsinde. Erkeğin de evde oturması işin de duzgununu araması hiç doğru değil. Dünyaya bir çocuk getirmiş onun sorumluluğu hepsi
İşte öyle bende hep dyorum bekliyorsun öyle daha zarar anlamiyor resmen
Benm esim memur gec evlenms evlenırken 8 senedır çalısıyodu bırrıktırmıs evlenırrken hem arabamızı aldık heem de eşyalarımızı aldı tek başına babası yok zaten annesı de faydası yok. Ama düğün nışan takı vs bısey yaomadıık. Şimdi arabamız var cok şükür bırıkımımız de var inşallah ev de alırız. Ama eşim cok tutumludur gercekten.
Bnm eşim çok harciyor
Evet bizim öyle oldu çok bir birikim yoktu bizde de 300-400 bin vardı sadece araba ve takılarım dahil ben ise girdim sonra ev sahibi bizi evden çıkarttı biz de kıtalara baktık aşırı pahalı gözü karartıp kredi çekip ev alalım dedik öyle oldu şuan aylık 35 bin TL kredi ödemesi var 1 sene olmadı daha evi alalı birimizin maaşı ile borç ödüyor diğeri ile geçiniyoruz
İşte düzenli maaş olunca insan alabilir benim eşim maaşı yarı yamalak gir çık gir çık maf olduk
Kira gerçekten çok zor.. maddi sıkıntılarla evlilik yürütmekte zor olur. Seni anlıyorum ama insanı en çokta başkalarıyla kndini kıyaslamak bitirir. Yazdıgında da komşun arkadaşın ablan kim varsa kıyaslamışsın bunu yapma bnce eger byle yaparsan düşmana hiç ihtiyacın kalmaz. Evinde olsa bu seferde başka şeyler için kıyaslama başlar.ve o mutluluk hiç gelmez.Rabbim saglık sıhhat versin eşin ve sen birlikte çalışarak belki bişeyler yapabilirsiniz.
Kıyaslama deglde insan örnek alıyor üzülüyor mesela millet sabit çalosyor bizde o yok benim bebek küçük kız okula gdyir imkaniz calisamam
Canim 5 senel8k evliyim. Evlenirken bir punto arabasi cardi esimin. Dugunden sonra altinlari vs bozdurduk hemen bankaya attık dolar euro karisik . Sonra ben hamile kaldim bebegimin kalbi durdu kaydettim ve cok uzuldum.bu donemde kurtaj oldum bende ozelde. Sonra kafam dagilsin hemde birikim yapalim diye kalktim.bi ise girdim ikimiz birden çalıştık. Euro ya koydugumuz para artti biz o arada yeni arabaya yazıldık tabi kiradayiz bide. Sonra kizima hamile olduğumu ogrendim hamileyken de çalıştım evden musteri hizmetleri olarak calisiyordum trendyolun musteri hizmetleri bolumunde. Somra neyse kizim dunyaya geldi dogum iznine ayrildim l. Arana da hala çıkmamıştı bize. Neyse kizim 1 yasina yaklasmasina yakin dogum iznim.bitti girdim ise geri 2 3 ay çalıştım baktim cok zor oluyo ayrildim isten. Kizim 1 yasini buraz gecti bize 0 araba cikti ama o zaman 1 milyonu aşkındı arabanin parası . Nasil yapariz nasil ederiz derken biz yuklu bi odemeye girdik arabayi aldik krediye bagladik arabayi ve baya borc odedik sonra ikinciye hamile kaldigimi ogrendim ev almak imkansiz derdik tek kisinin calismasi ile. Ama oldu cok sukur ikimci kızımı dogum sigortası yaptim cok uyguna ozelde dogurdum ilk kizim gibi. Ikincim dogdu 4 5 aylikken ev bakmaya basladik.. Arabamizi sattik bu surecte ben yine market parasından pazar parasindan arttirip biseyler yapmistim kendime iste kolye ve ajda yapmistim bikacta altin vardi ekstrradan. Onlari saattik arabayi sattık ev icin krediye basvurduk . Arabanin kalan borcunu kapattık kredide cikti cok sukur suan evi aldik 1 hafta önce evimize gectik. Ama arabasiz kaldik diye esim cok uzuldu e cocuklarla da cok zor malumm . Esim evin tapusunu aldi işyerine tapu gösterdi ev icin destek kredisi istedi maasindan az az kesilcek o.. Ordan bi kredi cektik 100 kusur. Bizde biraz vardi yine ne olur ne olmaz diye koydugumuz kenara biraktigimiz. Sonra esim annesinden 1 bilezik istedi destek olun bize dedi. Benimde babam emekli olmustu bende babamdan biraz destek istedim bikac altinda o verdi. Esim gece otobuse atladi gitti sahibindende buldugu bi arabayi aldi geldi 300 bine. He baya borca battik ama benim esimin duzenli geliri var suan ..bende amigurumi örüyorum biriktiriyorum sattiklarimdan. Oyle yani bu sekilde aldik kolay degil hic bisey
İnşallah. Bizede nasip olur hayrlı olsun yeni eviniz bu arada bide eşim de başvurdu arabaya peşin verdi baktı olmuyor iş yine düzen yok sabit gelir yok eşim iptal etti araba dondurdu kaldı öyle başvuru iptal etti bide masa aldık TV ünitesi halılar kızıma yatak fırın mecbur bunlar ev ihtiyacı borçları var bide koşu bandı aldı esim kilosu var oda her ay vercek çok zor her ay kira kredi borcu yiyecek falan peki amigurumi nerde satıyorsun alan oluyormu
Bırak evi ekmeği zor alacak hale geldik bu durumda olupta alan varsa helal olsun
He valaha haklısın
Bu devirde hala ev araba alabilene helal olsun valla biz 3 kurus biriktirene kadar fiyatlar e katina cikiyo
Biz de valaha kumbara ya para atyoruz onu bile harcamak zorunda klyoruz dusun
Aynen aynen esim gitmis su budonu bulmus evde cocuga buruktirmeyi ogretelim gel bozuklari atalim dedi oglana 5 10 tl falan verenler olmustu onlari verdim cocuuk icine atti bende 20 tl bozugum vardi onu verdim atti esim 50 tl verdi derken icine attik biz biraz baktik ay sonu yetismedi esim dedi ordan alayim da sonra koyariz dedi 3 ay oldu hala koyacaz mesela illaki bi ihtiyac cikiyo kendimizi sikiyoruz 3 5 biriktiriyoruz illaki bisey cikiyo aha esimin disi kirildi devlete gitme imkani yok isi yuzunden mecbur ozele gitti 40 bin tl taksit yaptilar Allahtan hic yok yerden elimizde 20 bin bi kis biriktirdigimiz vardi o da gitti ustune borclandik sukur yok yoksul degiliz var Allah icin akmasa da damlamasa da arada 3 5 damla dusuyo buna da sukur
He valaha eşimde böbreginde taş çıktı tam calisyordu haa yeni gtmişti bide mesai bir hfta dolmadan çıkarmışlar ozele gtti böbrek için falan yaaa oruçtan önce halen boş kendisi de dyor çok işsiz kaldım iş yok hep fabrika fabrika dolaşmış yeni başlayacak yarın falan oda çagirirsalar ayy çok skıcı bittik artık sizin kira nekadr
Bizim kira degil Allahtan kayinbabamin evi bi ters dussek cikin dese yandik
Çok zor canım ama ben 5 sene birikim yapscam sonra ise girmryi duşunuyom ben
Nasıl b ir birikim yapacan
Kredikartlarini patkattik aldık şükür eş dost altın verdi arabayı sattik iki yıl oldu alalı bu kış borçlar bitti simdi kartları taksit yaptık onlari ödüyoruz çok sıkıntı çektik ama başardık
Sen calisiyormusun peki??
Yok yaa kızım anaokula gdyor dyeride 4 aylik
Valla cnm durumumuz aynı . 5 yıl olacak 5 kere taşındım düşün . Deprem oldu ev üstüne gittim 1.5 sene kaldım ev üstünde kayinbabam kira istiyordu bizden oda kirası düşün. Eşim de ev üstündeyken ticari taksiye ortak oldu sıfırdan 500-600 milyar kredi + altın borcuna girdi kayinbabam da üstüne ondan para istiyordu her ay . Bu sefer oda kirasina zam yapmak isteyince kiraya çıktık tekrardan çok zorlanıyoruz . Bel fıtığı patladı ameliyat oldu borçlar birikti krediler üst üste bindi . Yani hamileyim ne olacak derdindeyim ben de .
Evde tek kişi calisiyorsa ancak geçim oluyor anca boğaz faturalar cart curt. Birikim çok çok zor bu devirde. Ben ilk evledigim zaman doğum yapana kadar çalıştım ve araba aldık bir şekilde çok şükür biraz bilezik bozduk biraz borca girdik iyi kötü bir araba aldık. 6 yıldır aynı arabayı kullanıyorjz artık baya eskidi sürekli arıza veriyo ama degiştirmeye gücümüz yok maalesef tek maaş ile. Benim şuanda çalışmam çok mümkün değil 2 çocuğum var ve küçükler.
Etrafımda çoğu kişi bir yerden destek alıyor kimine anası babası kimine kaynana kayınpeder kimine abi kardeş bizim kimseden 1 lira gördüğümüz yok. Muhtaç da değiliz çok şükür rabbim muhtaç da etmesin kimseye imkanın varsa sende çalış
1,493,307 soru
24,399,405 cevap
349,997 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın