+1 oy
174 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (1,566 puan) tarafından

Ölçülerimiz nelerdir ya da hangi tarife göre yapıyorsunuz sürekli dışarıdan almak biraz sıkıntılı olabiliyor evde yapmayı deneyeceğim çocuklar çok sevdiği için evde yapmak daha mantıklı

4 Cevaplar

+1 oy
(12,304 puan) tarafından

Bana yazın anam yapiyo 5 6 kilo una 10 15 civarı yumurta kırıyor göz kararı tuz o şekilde sert bir hamur yapiyo açması zor oluyo açıp biraz kurutup kesiyo ondan sonra da 2 3 gün güneş altında kurutuyor kiş boyu yiyoz çocuklar da çok seviyo bizde

(1,566 puan) tarafından

Anladım canım teşekkür ederim

-Reklam-
+1 oy
(3,915 puan) tarafından

Kaynanamgil de yapmıştı ölçüyü hatırlamıyorum ama içinde yumurta koyup sert bi hamur açmıştı.

Orta kalınlıkta açıp arkalı önlü hafif pişirilmiş sonrada kesmiştik

+1 oy
(2,718 puan) tarafından

10 tane falan yumurta un tuz bazen irmikte koyuyoruz onu iyice sert bi hamur şeklinde yogurun sonra biraz dinlensin sonra bezeler alarak biraz kalın olcak şekilde açın ince olmasın sonra nede pisirecekseniz onda arkalı önlu çok piisirmeden alın biraz soğuduktan sonra 4 tane açtığınız ekmeği üst üste koyun uzun şeritler halinde kesin 

(1,566 puan) tarafından

Mantı hamuru gibi mi oluyor acaba

+1 oy
tarafından

 Bacım kimse de ölçü yok herkes göz kararı yapıyor bende öyle un su tuz yumurta ile sert hamur elde edip bezelere ayırıp açıyorum önlü arkalı 1-2 saniyelik tavada pişirip kesiyorum

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 189 göst.
21 Şubat 2025 Diğer kategorisinde M.h.2606mt (300 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 67 göst.
0 oy
2 cevap 96 göst.
13 Eylül 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Linkin (24,205 puan) tarafından soruldu
+2 oy
5 cevap 119 göst.
18 Mart 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler


1,491,162 soru

24,368,274 cevap

347,758 kullanıcı

...