+3 oy
236 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (143 puan) tarafından

Kızlar merhaba ben 13 yıllık Evli bir kadın eşim Kayınpederim ve kayınlarım ortak çalışıyor bunca zamanında sürekli Rabbim de biliyor ya böyle keyfime göre ya da istediğime göre eşimi koluma takıp da bir alışveriş mağazasına gidip de bir perde almışlığım Yok ya da ne bileyim bir koltuk takımı seçmişliğim yok ben 5 sene kaynanamla 5 senede ertemle aynı evde yaşadık biz onlar ayrıldı onlara yeni evler yapıldı ben büyük eltiyim benden sonraki 2 eltime ev yapıldı ben eski evde oturuyorum hala neyse paraları çıkışmadığı için biz 3 eltinin altınını alıp 2 eltime mutfak dolapları yaptırıldı ve benim evim değil bak onların evine ben de bilmiyorum salaklığımdan  Ya da içimde böyle ki nefret biriktirmediğim için mi yada kıskanmadığımdan mı bilmiyorum altınlarımı verdim ama şu an çok pişmanım Çünkü bakıyorum sürekli bir ertelenme sürekli bir hor görülme sürekli bir değer verememe çabası içerisinde kaynanam Kayınpederim eşim kayınlarım bu durum benim canımı çok sıkmaya başladığı için artık bende hakkımı yedirmek istemiyorum ve büyüdüğümü düşünüyorum ben evlendiğimde  14 yaşındaydım şu an ise 29 yaşındayım kaynanam bana dedi ki küçük kaynımı evlendirmeyi düşünüyoruz Bu yaz nişan yapmayı düşünüyoruz benim küçük kaynım ise polis ve kendi halinde yaşayan bir insan kazandığı parasının kurşunu ailesine vermeyen bir insan Berduş yani yer içer sevgilisiyle takılır sonra tek bir arabası  ona düğün yapacaklar Şu an ona yeni eşyalar hep alacaklar Ayriyeten eşine takı altın alınacak ve bunları Benim eşim ve öbür  kaynım yapacak bu hak mı Sizce ş hak değil bence çünkü evinde o kadar çok eksikler varken bana sana altınlarını geri vereceğiz deyip de sonra altınları veremeyeceğiz veremiyoruz ileride eşleriniz size alsın diyen kaybederim bekar kaynımı evlendirip ona neredeyse iki üç milyona yakın masraf yapıp altın eşya alacak  ama bana ev eşyası ve atlarım geri vermeyecek Dünden beri bunu düşünüyorum geceden beri de uyumadım gerçekten hazmedemedim eşimle konuşmayı düşünüyorum ama eşim çok tersleyeceğini biliyorum ama ne olursa olsun ben izin vermiyorum altınlarımı geri verin evimi baştan aşağı yenileyim sonra kime ne yapıyorsanız yapın diyeceğim gerekirse kavga gerekirse hır gör zaten öbürü eltimle kabul etmez Onların da altınlarını geri vermedikleri için bu hak değil bence bu Vebal Siz ne düşünüyorsunuz Ne yapmam Ne yapabilirim bana akıl verebilir misiniz

7 Cevaplar

+2 oy
(8,356 puan) tarafından

valla yarisini okudum dayanamadim sunu yazacam  sen okadar cekmisin ilk firsatta sana olmali . sonra yeni gelenlere. bak benim annem ben bes yasa kadar bababnemlerle birlikmis. sinra amcam evlenecek olmus bina kendimizin girisde kiraci varmis ikinci katta annemle bababnnem birlik. amcam evlenmeden 3. kati atmislar. annemle babam saniomuski orda biz oturcaz . oleya kac sene ben birlik oturdum simdi firsat oldu yapildi artik ayrilayimda yeni gelin gelsin birlige. hic kimse bise demiomus meger yengem birligi kabul etmemis ev amcama yapiliomus annemle babam calisip dedeme veriomus. ev yapilmis esya begenecek annem meger yengeme yapildi ya ev babannem demis yeni gelin begensin esya😂😂 babamda demis bizim kullanacagimiz seyi niye baskasi begensin😂😂😂 ole mole derken amcam yere yorgan atmis kaba insaatta yatmaya baslamis 3. kata cokmek icin.

(8,356 puan) tarafından

babam laf demis annem demis falan 4. kati atmislar . annem 4. kata gecti yengem 3. kata gelin heldi birlik oturmadi. yani diyecegim o ki bisey yapilacaksa ilk geline yapilir yillardir eskinin kahrini cekmisin yeni senin hakkin. yeni gelen gelinde sen kadar cekince ona da birikim yapilip ev yapilirdi bu mantikda dusunmemissiniz bastan yazik olmus sana. ben gelin degilmiyorum her gelene bisey yapiliyor ben nugunebiden kalma sekilde yasiyorum diyememeissin.

maaslar ayri degilmi herkes kendi yagiyla kavrulsub maaslari keseleri ayirin herkes ister hiriktirsin ister evine kendine harcasin isterse parasini vope atsin is ortak olabilir ama herkes maasli calisan gibi kendine alip kazansin ki gideri kendine gore ayarlasin her aile

(143 puan) tarafından

Suan aynı şey Biz yaşıyoruz resmen sömürüyolar ama ben bu sefer izin vermicem ilk eşime sonra Kayın pedere tek tek tek lafımı geçircem

(8,356 puan) tarafından

nekadar soylersen okadar kiymetli olursun. annem calismis calismis kurus kurus vermis dedeme  3.ve 4. kat yapilio diye ayrilmislar ama birlik yemisler. yengemle amcam hem

kurus bule vermemis hem de inip yemisler orda para biriktirmisler biz kendimize calisiyorz  diyorlarmis . ben 12 yasa kadar hic tatile gtmezdik onlar her yaz uc dort yere tatile giderlerdi. sonra yeme icmeyi dedilerki hiz yaptik bizi cagirmayin  biz tokuz falan yeme icmeyide ayirdi amcamlar. oyle olunca dedem dedi madem herkes kendi evinde yesin. vunku annem isten geliomus haldur hildur girisiyormus yemege kole gibi yap et hazirla yengemi cagiriyorlarmis evinden  yengemde isten geliomus ama direk evine cikiomus dinlenmeye. hic geleyim beraber yapalim demek yok.yio iciomus cikiomus bulasikda anneme kalio 😂😂 ole ezdire ezdire zamanla ezmeyi ogrenmis annemde . ezeceksin sende ezmelisin ki kiymet bilesin

-Reklam-
+1 oy
(275 puan) tarafından

Canım ben evleneli 9 ay oldu eşim bekarken diğer iki abisine çalışıp evlerini yapmışlar diğer eltilerim 5.6 yıl kaynanamlarla yaşamış ben kaynanama söyledim sizinle yaşamak istemiyorum diye küslük falan oldu şuan konuşuyoruz eşime dedim bugüne kadar onlara çalışmışsın yeter tek kuruşunu onlara verirsen ben babamın evine gidiyorum diye oda korktu tabi

Diğer eltilerimin altınlarını almışlar arsa falan almışlar ben benimkileri alırsanız babamın evine giderim dedim çok çekiniyorlar çünkü bende inatciyim birşey kafama koyarsam yaparım bence bugüne kadar sen tepene çıkartmışsın yeter de noktanı koy  kardeş tavsiyesi 

Ne kadar değer verirsen o kadar değerin azalır diğer gelinleriden üstün tutuyorlar beni hiç bişey yapmama rağmen kendini çocuklarını düşün bence

+1 oy
(5,416 puan) tarafından

Bu kadarına eşleriniz de sizde nasıl izin veriyorsunuz canım kendinize değer verin yapmayın sen çocuk gelin olmuşsun hadi o zaman küçüktün ama şimdi sen olgun bir kadınsın kendini de çocuklarını da ezdirme onların hakkını ve kendi hakkını savun herkese olan şey sana nasıl olmaz ben kesinlikle kayınpeder kayinvalide yapsın yapmak zorunda diyenlerden değilim ama senin paran senin altınlarını alıp sana birşey yapılmıyorsa o zaman dur demen gerekiyor artık bu gidişe dur de sesin yükselsin sessizliğini duymuyorlar şimdi çığlık atmak zamanı 

0 oy
(4,317 puan) tarafından

Ilk sana yapmalari lazimdi, susma seni saf bellemesinler. Hizmetlerini de görme, hakkimi helal etmiyorum geri vermediniz gule gule yemeyin derdim. Acik acik konusman lazım. Ilk gelin benim sonucta hak yemisler

0 oy
(2,947 puan) tarafından

Ne yazacagimi bilemedim bacim safligin kitabini yazmissin sen 

Kusura bakma ama bundan sonra ne esinin nede esinin ailesinin sana altin ya da ev yapacaklarini sanmiyorum geçmiş olsun 

0 oy
(780 puan) tarafından

Yani vah gidene gibi bişey olmuş . Hep senden gitmiş . Ben burda sıkıntının baş rolü kocani görüyorum. Önce o diyecek benim eşim evim düzenim böyleyken niye millete yedireyim . Kimse senin hakkını gözetmez eşin baştan ezerse. İstemeyen gelin ceptedir zaten . Sıkıntı çıkaracak olan çıkarmasın yuvası zeval görecek olan görmesin diye öncelik onlara verilir . Eşinle bu konuyu halledebilirsen öyle gönlün olur yoksa başkasının seni düşüneceğini sanmıyorum. 

0 oy
(143 puan) tarafından

Hak yiyenlere Allah sorsun hesabını dünya malı bosver kimsenin yaptığı yanına kalmaz ayrım yapan hak yiyen sadece bu dünyasını düşünüyo ama ahiret var kimse götürmüyo öbür dünyaya nede olsa Allahını bilen allahtan korkan hak yemez ayrım yapmaz 

İlgili sorular

+2 oy
10 cevap 385 göst.
13 Ocak 2025 Diğer kategorisinde nur120302 (85 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 162 göst.
30 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde Birdilektut (1,330 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 84 göst.
0 oy
1 cevap 97 göst.

Kategoriler

1,460,820 soru

23,949,969 cevap

325,140 kullanıcı

...